Predelave, zunanja obdelava, izboljšave, dodatki,...
-
kiwi
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Haloze
- Kraj: Haloze
-
Kontakt:
Odgovor
Napisal/-a kiwi » 11 Nov 2016, 15:29
Zdravo!
Ker sem imel na ročkah dodatno zmontirano gretje je bila preko potegnjena skrčka. Skrčka je bila drseča in sem bil primoran nekako rešiti zadevo. Zato sem v trgovini z športno opremo poiskal trak za grip teniških loparjev in navil čez skrčko še ta trak. Stane mislim da 4,5€ komad. Sedaj je ročka malenkost debelejša kar me ne moti. Trak pa je iz nekakšne gume in nudi zelo dober oprijem. Upam, da se bo čez čas vredu obneslo. V glavnem po prvi furi so občutki super. Bomo pa videli še kako bo to preneslo gretje.
Aja pa ne se smejat podaljšani ročici gasa
Lp Boštjan

-
gmajnar
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Bločice pri Blokah
Odgovor
Napisal/-a gmajnar » 12 Nov 2016, 06:49
Menim, da si hotel s tisto deščico na gasu zmanjšati potrebni pritisk in posledično manj krčev v palcu.
Meni se zdi zanimivo in bi z veseljem prebral kako se obnese. Boš še to opisal?
Debelejši ročaji pa delujejo bistveno bolje kot pretanki originalni, ki so za normalno roko res neugodni in ne dajejo občutka, da imaš motor v oblasti.
-
lakl
- Obiskovalec
- Reactions:
Odgovor
Napisal/-a lakl » 12 Nov 2016, 10:33
Pritiski in krči na palcu so posledica nepravilnega položaja ročice za plin! Vsak voznik si mora individualno, glade na položaj rok nastaviti tudi položaj ročice za plin. Malenkostna sprememba se v nekaj kilometrih zelo hitro občuti zato zrahljaj ohišje ročice in malo obrni v drugo pozicijo. Če ti odgovarja odgovarja ok, če ne poizkusi v drugo smer.

-
gmajnar
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Bločice pri Blokah
Odgovor
Napisal/-a gmajnar » 13 Nov 2016, 07:28
Hvala ti!
Jaz sem pa misli, da premalo vozim in imam pomehkužen palec.

-
kiwi
- Obiskovalec
- Reactions:
-
Kontakt:
Odgovor
Napisal/-a kiwi » 14 Nov 2016, 09:09
Hm... Ročico za gas sem si podaljšal letos ko sma šla na morje. okoil 300km v enem dnevu. Čisto iz preventive, čeprav je ročica mehkejša kot na kymcotu ki sem ga imel prej in sem imel tudi podaljšano. Ampak potem sem to kar pustil gor in je pač še zdaj gor. Mogoče pa bi res moral malo prestaviti kopletni nosilec. Se bom malo poigral s tem.
V glavnem ta teden gremo spet malo na ravno goro in bo zgleda treba sprobat že gretje ročk. Bom videl kako se obnese zdaj ko sem gor namotal grip trak.
Lp Boštjan
-
freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
-
Kontakt:
Odgovor
Napisal/-a freshslo » 04 Dec 2016, 17:46
Pametno, da ne pride do kaksne poskodbe, tako kot pri tenisu poznamo teniski komolec, bi bil lahko tudi atvjski palec
Sporoci kako se obnese grip, tudi mene moti debelina rock, se mi zdi kot bi drzal zobotrebce z original BRP ogrevanimi rockami.
-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-
kiwi
- Obiskovalec
- Reactions:
-
Kontakt:
Odgovor
Napisal/-a kiwi » 06 Dec 2016, 12:12
freshslo napisal/-a:Pametno, da ne pride do kaksne poskodbe, tako kot pri tenisu poznamo teniski komolec, bi bil lahko tudi atvjski palec
Sporoci kako se obnese grip, tudi mene moti debelina rock, se mi zdi kot bi drzal zobotrebce z original BRP ogrevanimi rockami.
Zdravo!
No grip sem zdaj že sprobal. Zadeva se super obnese. Občutek imam dosti boljši. Rokavice se bolj držijo in ne drsijo na samem gripu. Edino gretja ročk še nisem testiral zdaj ko je grip čez namotan. To bom pa ta vikend verjetno. Upam samo da se ne bo začel trak kje na strani gor obračat. Sicer se ne bi smel vendar lepilo ni po celi širini gripa. Še poročam.
Lp Boštjan
-
kiwi
- Obiskovalec
- Reactions:
-
Kontakt:
Odgovor
Napisal/-a kiwi » 12 Dec 2016, 10:18
No včeraj sem sprobal tudi gretje ročk. Zadeva je super. Edino konice prstov sem malo čutil. Ampak tam ni gretja tako da si bo mogoče dobro omisliti še kake handlebar muf-e.
Lp Boštjan