Jakov memorial

Moderator: jaka

Tomok
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Lj-Šentvid

Re: Jakov memorial

Odgovor Napisal/-a Tomok » 10 Sep 2015, 20:26

Tudi meni je danes pogled tja gor zašel ko sem se z Bohinja vračal, tako kot vedno. Do cerkvice pa še nisem šel in najbrž tudi ne bom ker mi ni do prekrškov v naturi jih raje v tnp ju delam.
Drugač pa lepe fotke le pridi na memorial pa kako fotko naredi, ker jaz jih ne delam. Malo potopisa pa bo sigurno.

Smc ram 520 rr
Smc Jumbo 301
Ligier be four 220

Tomok
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Tomok » 21 Sep 2015, 20:49

Evo, da tema ne zamre.
Vreme v soboto bo, zdravje drži, volje ne zmanjka, upam, da srečam na poti koga na štirih kolesih, drugače pa plan velja!

Smc ram 520 rr
Smc Jumbo 301
Ligier be four 220

Uporabniški avatar
Titan
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Slovenija

Odgovor Napisal/-a Titan » 22 Sep 2015, 08:35

Kje v Škofji Loki se boste pa ustavili? :-k
Pa kakšna je predvidena "potovalna" hitrost izven naselja? Bi se z veseljem pridružil do Horjula :partyman: , samo mi pa ni v užitek tiščat svojega 90km/h po poljanski dolini (sem že probal, terenske gume ne marajo asfalta :oops: )

lp

Tomok
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Tomok » 23 Sep 2015, 14:15

Ustavilo se bo samo na točkah kjer piše postanek. Sem jih tudi jasno opisal, da se lahko srečamo tam in malo podebatiramo ob kavici ali čem drugem. V Škofji loki postanka ni žal, lahko pa se pridružiš ker vozilo se bo po omejitvah je pa res kar nekaj punktov v Poljanski dolini kjer je 90 dovoljeno. Po toliko km pa se vsaj meni sigurno ne bo dalo dirkati torej bo tudi mestoma hitrost 90. Lahko pa počakaš za cesto in pomahaš tudi to šteje.
l. P.

Smc ram 520 rr
Smc Jumbo 301
Ligier be four 220

Uporabniški avatar
Titan
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Titan » 23 Sep 2015, 14:28

Aha, potem sem malo narobe razumel ta "prihod-odhod" ki je napisan zraven. #-o
Torej je to bolj v smislu "ko pridemo, se priključi zadaj" ne?
Bomo videli kako bo s časom in voljo. Mogoče pa res pridem pogledat udeležbo, samo do Brezovice pa ne vem če bo zneslo :k:

Tomok
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Tomok » 23 Sep 2015, 15:14

Ja točno tako sem mislil sicer sem pa mnenja, da bom ves čas v glavnem sam , morda se kje kdo pridruži če bo tako bom vesel družbe če pa bom sam bo pač tako. Vsaj na postankih sem pa vesel družbe ker kofe sam pit v tišini res ni nek presežek ker sem po naravi goflja in mi tišina in samota ne gresta najbolj. Na cesti sva pa z mopedom sama kar soliden par. Vsaj islim tako.

Smc ram 520 rr
Smc Jumbo 301
Ligier be four 220

Uporabniški avatar
jerebtomy
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Žiri

Odgovor Napisal/-a jerebtomy » 25 Sep 2015, 14:59

Planiram da se ti pridružim na križišču na Podolševi,kjer pride gor cesta iz Solčave.
Glede na tvojo časovnico boš tam okrog 15h.Ali mi lahko sporočiš,v primeru da se ti kaj zakomplicira,
da ne bom čakal brez veze.Moja številka je 041449574.

Lp

2011-2013 Shineray XY 300 STE- z veseljem prodan :P
2014-2015 KTM 640 LC4 SM -na žalost prodan :cry:
2013-2017 Access SP 450 R - žal prodan :cry:
2018-2021 BRP BAJA DS650X - tudi žal ni več v moji lasti ](*,)

Tomok
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Tomok » 25 Sep 2015, 15:39

Ok. Če bo kaj konkretno mimo plana sporočim sicer pa je moj tel. 041/673-194 pa pokliči če boš kaj rabil. Isto velja tudi za vse ostale. Pa ne prosim danes klicat ker sem ravno z 24 urnega šihta in samo posteljo vidim.
l. P. Tomo

Smc ram 520 rr
Smc Jumbo 301
Ligier be four 220

Tomok
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Tomok » 27 Sep 2015, 22:35

Evo pa smo.
Vožnja je za nami en dan na motorju, v spomin na prijatelja.

Prva etapa se je začela zgodaj ob 4.45 ko so se zbudili konjiči v štalci.
Ob petih na Brezovici ni bilo nikogar zato sem začel sam. Pot je vodila proti Cerknici in že na Uncu prvi nenavaden pogled. Okrog cestninske postaje same modre luči in to gasilske. No Dars ima itak dost denarja bodo že zrihtali. Očitno preveč vneto cestnino pobirajo pa se jim je malo zakurilo.
Cesta mokra, meglena, vidljivost bolj tako tako ampak gre. Na Bloški polici pa luči z leve pomaham in že smo bili trije. Super občutek, da nisi sam, vožnja je postala takoj bolj prijetna In tako vse do Kočevja.
Tam šele vidim, da smo štirje. Pridružili so se mi Kamel, njegova boljša polovica in Trublemaker.
Debata je bila sproščena, obujanje spominov in pa debata o motorjih. Žal niso imeli v planu spremljati še naprej vendar so mi polepšali jutro in res so me spravili v dobro voljo. Pozdravimo se in hajd vsak na svojo stran.
Trublemaker nekam po cesti Kamel in njegova gospa pa v gmajno po gobe. Evo tudi terenci se dobro znajdejo na cesti.

Druga etapa nič posebnega cesta mokra, megla se je počasi razkadila in vizir se je posušil. Kavica v Kostanjevici živ dolgcajt. Edino kraji so pa lepi. Vozit se in gledat okoli sebe to je prava stvar.

Tretja etapa mi je ostala v spominu po sončku, ki se je pojavil in prekrasnih krajih skozi katere sem vozil. Na žalost sam. Skozi Ptuj in Maribor je šlo kot po maslu in hitro sem bil v Selnici. Ko si sam se tudi kofe vleče in le SMS-ju ki je priletel se imam zahvalit, da je dan ostal sončen. Ura je prava za odhod v Podolševi pa me že čaka družba.

Četrta etapa se je odvijala v pričakovanju srečanja in ogledu krajev, ki jih pravzaprav poznam skoraj kot svoj žep. Kadar sem tukaj mi spomini precej begajo v pretekli čas. Iz zanimive in lepe doline se v Črni podam na pot, ki se dvigne v planine in to po makadamu, ki dovoljuje kar precej razigranosti. Kmalu zagledam iz tega foruma dobro znanega Apačija in pa njegovega nasmejanega lastnika jerebtomy -ja.
Si rečeva Živijo in jo pičiva naprej na Pavliča in Jezerski vrh. Sama vrhunska cesta, fenomenalna družba in avtomatsko palec postane težak. Je pa dobra stvar tega ta, da se ventili pač morajo vsake toliko prepucat. Pa tudi auspuh je kar nekaj saj ven zmetal.
V Tupaličah ali pa Preddvoru kar je komu ljubše pa že parkirana črna muca in nasmejan mačkon Gregordolenec. Debata, spomini, čas pa leti kot strela in čas odhoda je hitro tu. Kadar je luštno je zmerom tako. Tik pred zdajci pa še slonček pripelje in na njem nasmejan Janez.

Peta etapa
Ker Gregor ni imel časa iti z nami smo se trije kot pisana druščina odpravili proti Tržiču, pa pod gorami kjer smo se naužili razgleda, ki ga je svoje čase tudi Jaka kot padalec užival. Mimogrede smo bili v Begunjah na Elanovem parkirišču kjer smo se tisti, ki nam ni uspelo na Petra priti udeležili Jakovega pogreba. Tam res presenečenje.
Rdeč mercedes s platneno streho v njem pa gospod s čepico. Debata na čase čustvena, na čase šaljiva, malo resna, malo neresna, čuti se, da je Dukimen izgubil velikega prijatelja in sopotnika na potepanjih. ,Veliko zanimivega smo izvedeli, toda čas beži in treba je bilo naprej.
Odhod čustven, kot, da nekoga puščaš za seboj, pogled proti Petru v tisti gmajno spodaj kjer počiva Jaka, in z žalostjo v srcu in cmokom v grlu pritisnem na plin in gremo. Drugo leto spet ob tem času Prijatelj. Se vidimo.
Naprej vse lepo nič posebnega edino Jumbo je take mišice kazal, da ne moreš verjet. Janez ga pa res požene vsaka čast. Pot do Loke je minila kot bi trenil tam je Janez krenil proti Ljubljani, midva s Tomijem pa proti Gorenji vasi kjer se je poslovil tudi on in zadnji del do Brezovice sem bil spet sam.

Dan se je končal pot je opravljena, srečal sem nove ljudi, srčne, take katerim res lahko rečeš prijatelj, in si lahko ponosen, da si z njimi v družbi.
Hvala vsem za družbo in spodbudne besede z vami je bilo lepo in upam, da se če ne prej drugo leto spet vidimo.

Kamel z gospo, Trublemaker vi ste v mojo pot vnesli sonce ko je bilo vreme najbolj deževno.
jerebtomy ti si bil tisti, ki je najdlje vztrajal in mi dal največ moči zato hvala ti.
Gregordolenec ti si poskrbel za dobro voljo v Tupaličah in utrujenost je izginila.
Janez nisi na forumu si pa pravi navdušenec in enkraten sopotnik lepo je bilo vozit v tvoji družbi.
Dukimen hvala za vse kar si nam povedal o Jaku, vajinih popotovanjih in doživetjih, nebi si mogel izbrati boljše lokacije za kaj takega kot si jo. Bilo je nepozabno.

Drugo leto pa spet tak čas če bo vse po sreči.
Letos je bilo vse ok verjetno je Jaka od zgoraj na nas pazil.

Lep pozdrav vsem Tomo

Smc ram 520 rr
Smc Jumbo 301
Ligier be four 220

Uporabniški avatar
Titan
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Titan » 27 Sep 2015, 23:01

:respekt

Edino vreme pa res ni bilo idealno za vožnjo (vsaj pri nas ne) zato sem tole "prešprical". Mogoče naslednje leto.
Če pa se bo kdo potikal po naših koncih (Topol pri Medvodah ali bolj znano; Katarina nad Ljubljano, in okolica), ga pa z veseljem vabim na pijačo ali pa na kakšno krajšo skupno "furo".

Uporabniški avatar
kiwi
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Haloze
Kraj: Haloze
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a kiwi » 28 Sep 2015, 06:44

Tomok lepo izpeljano. Sam sem nekaj časa upal, da bi se ti lahko pridružil (na relaciji ptuj maribor) vendar imam momentalno doma 3 bolnike (oba otroka pa še partnerka #-o ) in jih nisem mogel zapustiti. Drugo leto pa upam, da mi bo bolj naklonjeno. Verjamem pa da bi se verjetno še marsikdo pridružil, če bi bilo boljše vreme.

Lp Boštjan

Uporabniški avatar
dukimen
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a dukimen » 28 Sep 2015, 10:08

Tomok,
čepico dol za organizacijo in izpeljavo.
In hvala!

edit: človeka kar preplavijo čustva in spomini..
najina prva skupna v Ajdovščino aprila 2008
Slika

kar običaj je bil, da se je med potjo "šraufalo" mopede
1. ali Jaka druge ( na Mangart) 2.ali drugi Jakatovega ( na Grossglockner) 3.še največkrat Jaka svojega (iz Kupresa)
Slika Slika Slika

nekaj spominov iz potepanj
Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika

SlikaListen to Yoda. “Try Not. Do or do not – there is no try.”

truble maker
Začetnik
Reactions:
Kraj:: Lukovica pri Domžalah

Odgovor Napisal/-a truble maker » 28 Sep 2015, 13:01

Lepo je bilo,škoda ker sem imel na čuvanju vnučke,drugače bi šel cel krog,pa drugo leto...
Vreme pa idealno za driftanje :D :D :D

Uporabniški avatar
Kamel
Začetnik
Reactions:
Kraj:: Bločice
Kraj: Bločice

Odgovor Napisal/-a Kamel » 28 Sep 2015, 18:28

Odlično. Pa čeprav je bila cesta mokra in še noč. V Kočevje smo pridrveli kar 7 min prezgodaj. Smo vozili skoraj po predpisih. Je bilo pa zato več časa za pogovor. Tomok, zelo fino. Naslednje leto pa zopet.

Uporabniški avatar
jerebtomy
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jerebtomy » 28 Sep 2015, 19:59

Tomok napisal/-a:Evo pa smo.
Vožnja je za nami en dan na motorju, v spomin na prijatelja......

............Drugo leto pa spet tak čas če bo vse po sreči.
Letos je bilo vse ok verjetno je Jaka od zgoraj na nas pazil.

Lep pozdrav vsem Tomo
Lepo napisano =D> ,se strinjam v vseh pogledih.
Sam bi rad dodal samo še teh par fotografij.
Tukaj se dobiva
Slika

že prihaja,točen kot švicarska ura
Slika

pa še ena iz Begunj
Slika

Hvala vsem za lep dan in dobro družbo!

Uporabniški avatar
gregor.dolenec
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Kamnik okolica

Odgovor Napisal/-a gregor.dolenec » 23 Avg 2016, 07:51

Oj Tomok, ali bo letos podobna turca kot lani.

Uporabniški avatar
jerebtomy
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jerebtomy » 23 Avg 2016, 12:32

:dober

Tomok
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Tomok » 06 Sep 2016, 19:10

Pozdravljeni.
Dolgo me ni bilo zato toliko tišine z moje strani.
Turca je v planu popolnoma enako kot lani samo datum sporočim.
Vabljeni vsi, ki bi radi prispevali k udeležbi.

Smc ram 520 rr
Smc Jumbo 301
Ligier be four 220

Uporabniški avatar
gregor.dolenec
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a gregor.dolenec » 06 Sep 2016, 22:48

=D> \:D/

Tomok
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Tomok » 11 Sep 2016, 16:28

Živijo vsem.

Evo datum sem izbral.
Zgodilo se bo v soboto 01. 10.
Vožnja bo v vsakem vremenu upam, da bo vreme malo boljše kot lani, no vsaj prvi del.
Trasa ostaja ista časovnica enaka. Vse podatke dobite na lanskih navodilih, v postih na tem forumu.
Toplo vabljeni vsi, ki vam ni odveč kak kilometerček naredit v spomin na prijatelja.

L. P. Tomo

Smc ram 520 rr
Smc Jumbo 301
Ligier be four 220

Uporabniški avatar
gregor.dolenec
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a gregor.dolenec » 12 Sep 2016, 05:39

Oj. No datum rezerviran, luna naročena,in jaz se ti pridružim na Pavličevem sedlu se pravi okoli 15h.

Tomok
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Tomok » 12 Sep 2016, 20:24

Super. Me veseli , da se srečamo.
Za točno uro pa le preveri časovnico. Se jo bom probal držat bolj kot lani ko sem bil skozi cca 3 minute spredaj.
Če bo tehnika delovala in če ne bo drugih težav bom pravočasno tam.

Smc ram 520 rr
Smc Jumbo 301
Ligier be four 220

Tomok
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Tomok » 24 Sep 2016, 21:01

Gledam motor v garaži in se spomnim Jakata ko ga je zagledal. Itak ga je poznal in takoj so padli plani o skupni turci. Žal je bil eden zadnjih, ki jih je videl.
Zdaj se vozim sam po tistih poteh in žal mi je, da se nisva nikoli skup peljala.
V soboto pa prijatelj spet en krog v spomin nate. Že drugi. Kako čas beži.
Upam, da še kdo tako misli in se pridruži.
Lep pozdrav vsem!

Smc ram 520 rr
Smc Jumbo 301
Ligier be four 220

vladika
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: okolica Gornje Radgone

Odgovor Napisal/-a vladika » 24 Sep 2016, 21:57

Jaka sem poznal žal samo iz tega portala in mi je že tedaj vlival obilo volje vnaprej s komentarji na moja tekstovno slikovna pričanja s tur kar je tudi pripomoglo k temu, da sem šel v svetu ATV še korak dlje. Tako, da jaz se bom tudi priključil delu poti in še kdo iz tima Street Fighterjev.
Naj še za konec dodam eno misel za katero vsekakor drži, da se je je vredno oklepati.
Uživajte v trenutkih iz njih je sestavljeno življenje.

2016 Yamaha Raptor 700R SE

Uporabniški avatar
Rado
Začetnik
Reactions:
Kraj:: Dobrova
Kraj: Dobrova

Odgovor Napisal/-a Rado » 29 Sep 2016, 21:33

Pozdravljeni,
bliža se sobota in 5 ura zjutraj, ko se začne memorialna vožnja. Sem nov na forumu in začetnik na štirikolesniku CForce 520. Bi se udeležil vožnje, a se bojim, da boste zame prehitri, saj vidim, da imate nekateri hitre modele in cestne gume.
Tomok - vidim, da si iz Šentvida - se boš zjutraj peljal čez Stransko vas in Dobrovo na Logo črpalko na Brezovici?

CFMOTO CFORCE 520L

Odgovori