Video iz Pohorja

Dodajte multimedijsko gradivo, članke, razne povezave,... na temo štirikolesnikov.
Uporabniški avatar
maier
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Domžale

Video iz Pohorja

Odgovor Napisal/-a maier » 20 Dec 2009, 15:19

http://www.youtube.com/watch?v=D9rwarJK ... ded#at=333

Nekam znani quadi, je kdo iz foruma? :lol:

Uporabniški avatar
Tevzy
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Črna na Koroškem
Kontakt:

Re: Video iz Pohorja

Odgovor Napisal/-a Tevzy » 20 Dec 2009, 15:39

3:37-3:40. Kake zvoke spuša. :D:D

Js bi mu pred kamero poln gas nabil :P :P

Uporabniški avatar
EXCEL10
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: RUŠE
Kontakt:

pohorje

Odgovor Napisal/-a EXCEL10 » 20 Dec 2009, 18:27

Ta Primož Vallant pa je čudak ki je mene tud že slikal na atv-ju samo jaz sem bil na cesti.Še prej me je pa ustavil in zahteval dokumente, nato sem ga pa vprašal ,če je policaj pod krinko.po prerekanju pa mi poči film in ga pošljem v 3 PM in se odpeljem.Fantje povem vam lahko da bo ta čudak rešil svet....... baje :lol:

sravnjak
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a sravnjak » 20 Dec 2009, 18:41

Ne kritiziram ne njega ne njih.Ni mi pa jasno zakaj se je spravil na njih ki so se peljali po cesti, prispevek je pa snemal o preveliki sečnji.Naj se odloči ali bo snemal Atv-je ki se vozijo po cesti na lastno odgovornost ali gozdarje.In zakaj ni snemal takrat ko so gozdarji podirali ter se pogovoril z njimi?.Vse skupaj je izpadlo kot,da so ATV največji uničevalci :shock:

Uporabniški avatar
EXCEL10
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a EXCEL10 » 20 Dec 2009, 19:00

On ima vrjetno sredi pohorja bivak in živi kar tam in pač nadere vsakogar ki,ga sreča.Drugič ko ga srečam ga moram vprašat če je pohorje last njega, da se tako obnaša čudak.
Za tisto past, ki je bila nastavljena za motoriste(bodeča žica) je pa mogoče povezana z kakim čudakom kot je on nevem samo ugibam :cry:

sravnjak
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a sravnjak » 20 Dec 2009, 19:03

EXCEL10 napisal/-a:On ima vrjetno sredi pohorja bivak in živi kar tam in pač nadere vsakogar ki,ga sreča.Drugič ko ga srečam ga moram vprašat če je pohorje last njega, da se tako obnaša čudak.
Za tisto past, ki je bila nastavljena za motoriste(bodeča žica) je pa mogoče povezana z kakim čudakom kot je on nevem samo ugibam :cry:
Se strinjam s tabo ;)

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Mežica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 20 Dec 2009, 19:13

Človek rabi pomoč, saj takšni nekontrolirani izpadi niso normalni za zdravega človeka.
Tip je prepričan, da bo rešil svet. Takšni malo moteni osebki prej ali slej vzamejo zakon v svoje roke in lahko pride do hudih posledic.

Uporabniški avatar
EXCEL10
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

pohorje

Odgovor Napisal/-a EXCEL10 » 20 Dec 2009, 19:33

Pa še na tečaj angleščine bi moral it :lol:
pol pa hitro na zdravljenje da pride na realna tla

Uporabniški avatar
MatejQMX
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Komenda

Odgovor Napisal/-a MatejQMX » 20 Dec 2009, 19:47

Poglej, poglej moj bivši quad na youtube :lol: , crazy people on quads :lol:

Uporabniški avatar
maier
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a maier » 20 Dec 2009, 19:59

Ne pomisli pa, da je morda do take obsežne sečnje prišlo zaradi lubadarja... :roll:

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 20 Dec 2009, 20:28

maier napisal/-a:Ne pomisli pa, da je morda do take obsežne sečnje prišlo zaradi lubadarja... :roll:
Da bi se tale pohorski tarzan tega zavedel, mu je treba izvesti terapijo kot v filmu Tu pa tam oz. suh odprt smrekov storž nabiti v rektalno odprtino. Kako bo storž obrnjen bo pa lahko sam izbral.
Bolj kot tako ne bo mogel občutiti narave od blizu.

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
EXCEL10
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a EXCEL10 » 20 Dec 2009, 20:40

brinovc napisal/-a:
maier napisal/-a:Ne pomisli pa, da je morda do take obsežne sečnje prišlo zaradi lubadarja... :roll:
Da bi se tale pohorski tarzan tega zavedel, mu je treba izvesti terapijo kot v filmu Tu pa tam oz. suh odprt smrekov storž nabiti v rektalno odprtino. Kako bo storž obrnjen bo pa lahko sam izbral.
Bolj kot tako ne bo mogel občutiti narave od blizu.

LP!
Zelo lepo napisano.Jaz mislim da se bo to zgodilo v kratkem :P

Uporabniški avatar
jazbec
Začetnik
Reactions:
Kraj: Kobarid
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jazbec » 21 Dec 2009, 12:23

Tapravi gozdni Joža...
Pa človeka so zmotili sredi čiščenja notranjih ventilčkov :roll: ..pa kaj bi lahko drugega pričakovali, kakor dolgi govor...še dolgo so zdržali ga poslušat :D

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zgornja Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 21 Dec 2009, 18:10

sravnjak napisal/-a:Ne kritiziram ne njega ne njih.Ni mi pa jasno zakaj se je spravil na njih ki so se peljali po cesti, prispevek je pa snemal o preveliki sečnji.Naj se odloči ali bo snemal Atv-je ki se vozijo po cesti na lastno odgovornost ali gozdarje.In zakaj ni snemal takrat ko so gozdarji podirali ter se pogovoril z njimi?.Vse skupaj je izpadlo kot,da so ATV največji uničevalci :shock:
Če bi se spravil s takim tonom nad kakšnega Pohorca z motorko, bi na Pohorju kar ostal...za vedno.. :lol:

Po turi paše pošten počitek:
Slika

domko1
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a domko1 » 22 Dec 2009, 18:51

Ta je pa nor!

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 22 Dec 2009, 19:05

Delo - Urban Červek: Civilna družba opozarja na posege v okolje - V treh mesecih tisoč voženj v naravnem okolju

Toplek: »Toliko ljudi s čeladami ni bilo vse od druge svetovne vojne« V treh mesecih tisoč voženj v naravnem okolju – Na MOP nimajo časa

Maribor – Z naraščanjem števila posegov v okolje na Pohorju postajajo tudi konflikti med različnimi interesnimi skupinami vse hujši, opozarjajo v združenju Forum za Pohorje, kjer pazljivo spremljajo dogajanje »na terenu«. Ker vse številčnejšim in vse predrznejšim voznikom terenskih motorjev in štirikolesnikov policija in inšpektorji ne morejo do živega, so nekateri njihovi nasprotniki začeli jemati stvari v svoje roke, da bi jih pregnali iz narave.

»Prišlo je že tako daleč, da so pred planinskimi kočami parkirana motorna kolesa in štirikolesnike neznanci razbili in jim prerezali gume. Oškodovani lastniki takšnega dogodka praviloma ne prijavijo, saj se zavedajo, kaj s svojimi vozili počno v naravi,« je povedal predsednik Foruma za Pohorje, združenja za trajnostni razvoj Danilo F. Toplek. Ta vztrajno spremlja in dokumentira dogajanje na Pohorju in opozarja na številne protizakonite posege in gradnje. Eden večjih kršiteljev po njegovih ugotovitvah je podjetje Športni center Pohorje, ki velikokrat grobo izigrava zakone pri gradnji svojih objektov za turistične in športne namene. Takšen primer je gradnja apartmajske koče pri Ribniški koči, ki je po gradbeni dokumentaciji opredeljena kot pomožni objekt za strojnika bližnje vlečnice, v resnici pa po Toplekovih navedbah v njej dopustujejo veljaki iz ŠC Pohorje. Na podoben način so zakone (in inšpektorje) izigrali na Pungartu nad Slovenj Gradcem. »Vsak, ki ima nekaj denarja, je prepričan, da lahko na Pohorju počne kar koli,« pravi Toplek.

Poleg črtnih gradenj in posegov v zavarovana območja so zadnja leta vse bolj pereč problem postale vožnje z motornimi vozili v naravnem okolju. Člani foruma so jih v treh poletnih mesecih našteli kar tisoč. »Toliko ljudi s čeladami ni bilo na Pohorju vse od druge svetoven vojne,« pravi Toplek, ki je s fotoaparatom dokumentiral številne primere uničevalnih voženj in njihove posledice v naravi. »Boj proti tem voznikom je za policijo, ki nima ustrezne opreme, že vnaprej izgubljen,« opozarja.

Tudi v primeru, da policija voznika izsledi ali ustavi, mu grozi zelo mila kazen, saj ministrstvo za okolje in prostor kljub drugačnim napovedim še vedno ni spremenilo uredbe o vožnji v naravnem okolju. Septembra so namreč povedali, da bodo do konca leta drastično zvišali kazni za vožnjo v naravnem okolju in sicer iz sedanjih 41 evrov na do nekaj deset tisoč evrov. Kot smo izvedeli iz ministrstvu za okolje in prostor, se to zdaj ne bo zgodilo, saj se zaradi intenzivnega dela na zakonu o Triglavskem narodnem parku niso utegnili ukvarjati še s tem. Zvišanje kazni zdaj na MOP napovedujejo šele »v paketu« s celovito prenovo besedila uredbe, ki naj bi bilo pripravljeno v drugi polovici naslednjega leta in vsaj do takrat, če na ministrstvu spet ne bodo preveč zaposleni s kakšnim drugim delom, bodo razmere na Pohorju ostale takšne, kot so sedaj.

Urban Červek

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 22 Dec 2009, 23:10

»Prišlo je že tako daleč, da so pred planinskimi kočami parkirana motorna kolesa in štirikolesnike neznanci razbili in jim prerezali gume. Oškodovani lastniki takšnega dogodka praviloma ne prijavijo, saj se zavedajo, kaj s svojimi vozili počno v naravi,
Itak bi prijavil policiji. Bolje da plačam 41 evrov kot pa popravljam motor. !

Upam da ne bo tegale Primoža v moj konec, bi posnel "svojo" kriminalko. Pripeljem se z "uničevalcem gozda - atv" in to s čelado, pol pa še drevesa podiram. Slika

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 23 Dec 2009, 08:21

V čudoviti neokrnjeni in nedotaknjeni Pohorski naravi se sliši še pozimi trava rasti:

Na Rogli:
http://www.rogla.si/cgi-bin/cms.cgi?doc ... PCiSsO4U21
http://www.rogla.si/media/Images/Turize ... C0982.html
http://www.rogla.si/media/Images/Turize ... C1035.html
http://www.rogla.si/media/Images/Turize ... _0045.html
http://www.rogla.si/cgi-bin/cms.cgi?att ... PCiSsO4U21

Na Kopah:
http://www.vabo.si/portal/modules/freet ... a_orig.jpg

Na mariborskem pohorju:
http://www.pohorje.org/mariborsko-pohor ... ljevid.jpg

Ribniško pohorje:
http://www.pohorje.org/kope-ribnisko-po ... _karta.jpg

Da je pohorska neokrnjena in nedotaknjena narava kar najbolj pripravljena za prenažrte sprevržene riti, vsako noč poskrbi horda 500 konjskih mrcin: http://img.siol.net/08/292/633599241036138175_33.jpg

In vsi ljubitelji neokrnjene in nedotaknjene narave tja prispejo z vlakom, ki ga poganja sončna energija.

Nad tem naj se zamislijo tudi tisti, ki ta forum berejo po službeni dolžnosti in tisti kao neznanci, ki razbijajo tuja vozila in jim predirajo gume.
Zanima me, ali bodo podobno ukrepali tudi na smučarskih parkiriščih?

LP!

Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

MUDrider
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

pohorje

Odgovor Napisal/-a MUDrider » 23 Dec 2009, 16:19

Če bi se spravil s takim tonom nad kakšnega Pohorca z motorko, bi na Pohorju kar ostal...za vedno.. :lol:[/quote]

cisto res . sam se veliko vozim z quadom . doma sem iz pohorja(skomarje)
pa ni umskobolnih ki bi z : youtubom,kamero in slabo angleščino reševali ta planet :haha :haha

Uporabniški avatar
leteci
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zasavje - Trbovlje
Kontakt:

odgovor

Odgovor Napisal/-a leteci » 23 Dec 2009, 18:39

Uporabniški avatar
maier
Obiskovalec
Reactions:

Re: odgovor

Odgovor Napisal/-a maier » 23 Dec 2009, 19:58

hah talenti v vlakah... :volan: bolš da se ceste držijo...

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zgornja Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 23 Dec 2009, 22:29

Slučajno sem bil tule zraven; maier, ko boš ti tja peš prišel, kjer smo se mi peljali, bom verjetno kakih 80 let star... :evil:

Po turi paše pošten počitek:
Slika

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 23 Dec 2009, 23:35

Pero napisal/-a:Slučajno sem bil tule zraven; maier, ko boš ti tja peš prišel, kjer smo se mi peljali, bom verjetno kakih 80 let star... :evil:
Daj ne nakladaj Pero. Ti se slučajno vsako nedeljo k maši pelješ z svojim atv, kar je tvoj največji atv vozniški podvig. Tako kot Maier.

LP!

Uporabniški avatar
maier
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a maier » 24 Dec 2009, 08:49

brinovc napisal/-a:
Pero napisal/-a:Slučajno sem bil tule zraven; maier, ko boš ti tja peš prišel, kjer smo se mi peljali, bom verjetno kakih 80 let star... :evil:
Daj ne nakladaj Pero. Ti se slučajno vsako nedeljo k maši pelješ z svojim atv, kar je tvoj največji atv vozniški podvig. Tako kot Maier.

LP!
1.)Še ena taka pa bodo Terme Banovci!!! Popravljal: Branko
2.)Zakaj bi hodil peš, če je lažje s quadom...
3.)Razna napihovanja in podvige kdo kaj zmore rešujemo na dirkah in NE na pohorskih gričih in lužicah...

Slika

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Styria
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 24 Dec 2009, 09:01

maier napisal/-a:3.)Razna napihovanja in podvige kdo kaj zmore rešujemo na dirkah in NE na pohorskih gričih in lužicah...
Bi bilo fino, če bi tako tud ostalo. Zadnje čase se napihuje in podviguje do nezavesti samo še online na forumu.

WEB Racer

Odgovori