Vožnja po naravnem okolju!!

Dodajte multimedijsko gradivo, članke, razne povezave,... na temo štirikolesnikov.
Odgovori
Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Re: Vožnja po naravnem okolju!!

Odgovor Napisal/-a jaka » 25 Jul 2014, 19:07

Nove kazni
Naravovarstveni nadzorniki pri vožnji v naravnem okolju lahko ustavijo in evidentirajo kršitelja. Novost med ukrepi pa je zaseg vozila na motorni pogon. To lahko storijo pristojni v dveh primerih - če je voznik vozil nad gozdno mejo v naravnem okolju ali v zavarovanem območju ter če je bil voznik v zadnjih dveh letih najmanj trikrat pravnomočno kaznovan za isti prekršek.

Za nehomologirane pa tole:
Področje vožnje v naravnem okolju je doslej urejala uredba iz leta 1995. Od takrat se je pojavilo vse več vozil, ki so namenjena vožnji v naravi, ni pa bilo območij za to vožnjo, kar je povzročalo vse več konfliktov. Prav tako ni bilo ustreznega nadzora. Po novem bo obvezna tudi označitev vozil na motorni pogon, ki niso namenjena vožnji po cesti. Ne gre za registracijo vozil, pač pa za vpis v evidenco, ki bo omogočal lažjo identifikacijo vozila in lastnika. To morajo lastniki urediti do 1. januarja 2017.

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 25 Jul 2014, 19:21

jaka napisal/-a:Nove kazni
Naravovarstveni nadzorniki pri vožnji v naravnem okolju lahko ustavijo in evidentirajo kršitelja.
Kdo pa je lahko naravovarstveni nadzornik?

Da se mi slučajno ne prikaže pred prednji pritljažnik kakšen jager, ki raje iz užitka pobija nemočne živali kot pa skrbi za vzdrževanje svoje žene...

Naj si ti oh in sploh naravovarstveni nadzorniki raje zaslužijo plačo z čim koristnim. Npr. naj čistijo gozdne vlake po žledolomu.

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
gmajnar
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Bločice pri Blokah

Odgovor Napisal/-a gmajnar » 26 Jul 2014, 05:39

Prejšnji teden sem videl dva policaja, ki sta na enduro motorjih pridrvela iz Javornika.
Takim bo težko uiti.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 26 Jul 2014, 11:50

Kje pa je gozdna meja v Sloveniji...oz. na Pohorju?

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 26 Jul 2014, 11:52

brinovc napisal/-a:Kdo pa je lahko naravovarstveni nadzornik?
A res še nisi nobenega "ameriškega" filma gledal :-k :-k . To so novodobni šerifi.

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 26 Jul 2014, 15:57

jaka napisal/-a:
brinovc napisal/-a:Kdo pa je lahko naravovarstveni nadzornik?
A res še nisi nobenega "ameriškega" filma gledal :-k :-k . To so novodobni šerifi.
Če bodo taki kot na spodnjih slikah bo kar sprejemljivo...

Slika

Slika

Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 24 Sep 2014, 20:29

Kvazi- naravovarstveniki, ki bodo bdeli nad nami in našo vožnjo v naravi. :butthead: :butthead:

http://www.gore-ljudje.net/novosti/110992/

http://www.gore-ljudje.net/objave/saven ... /24pzI.pdf

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 24 Sep 2014, 20:50

jaka napisal/-a:Kvazi- naravovarstveniki, ki bodo bdeli nad nami in našo vožnjo v naravi. :butthead: :butthead:

http://www.gore-ljudje.net/novosti/110992/

http://www.gore-ljudje.net/objave/saven ... /24pzI.pdf

Zakaj neki ni poleg tudi skavtov? Ali skavtska organizacija ni nekaj podobnega kot npr. njihova ponesrečena kopija taborniki?

Zakaj neki ni lastnikov zemljišč poleg? Ali lastniki zemljišč ne smejo odločati, kaj bo po njihovi zemlji lahko lazilo koder koli in kaj ne?

Zdi se mi da vse poti vodijo...v Rim? Ne, daleč od tega. Najbolj verjetno v oz. k:
Slika

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 25 Sep 2014, 13:59

Sprenevedanje, sprevrženost in pokvarjenost v eni osebi (poglej filmček):

http://www.breitbart.com/Big-Government ... burban-SUV

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 25 Sep 2014, 17:47

Prase dvolično!
Tak je kot naši kvazi naravovarstveniki. Skrbijo za svoje riti...plenijo vode in streljajo živali, na črno švercajo z lesom in z polnimi rugzaki hodijo v hribe odlagat navlako...in seveda ne želijo, da bi jih pri tem ovirali.
Kar se mene tiče...lahko berejo kolikor želijo....ko jih jebe vse po vrsti.

Že nekdo
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Že nekdo » 26 Sep 2014, 13:12

Lep pozdrav vsem !
Že nekaj časa prebiram tale vaš forum ( ker sem pač tudi sam že dalj časa lastnik štirikolesnika ) in sem tukaj izvedel marsikaj "pametnega".
Vendar pa sedaj, ko prebiram to temo, nečesa res ne razumem. Zakaj se sploh toliko razburjate glede naravovarstvenikov ??? Pri registraciji štirikolesnika smo plačali tudi cestnino, torej se VOZIMO PO CESTAH ! Asfaltnih ali makedamskih, glavno da so CESTE.
Najbolj se razburjate tukaj nekateri, ki si lastite ( ali samo vozite ) kao neke močne znamke. Večinoma pa so to samo malo lepši traktorji 4x4, škatlaste oblike z vitlom spredaj, namesto pluga ( za oranje, da ne bo pomote ) zadaj. In sedaj bi se radi vi vozili s temi delovnimi stroji ( beri traktorčki ) nekje po gozdovih in strugah ??? Lahko pridete k meni in mi zorjete njivo ali pa greste in zmontirate še spodaj kosilnico ter pokosite kakšno javno površino. Boste v zelenju in še javno dobro boste opravili.
Moje mnenje je, da pač če nimaš kakšnega opravka v gozdu ali v naravi, takšen stroj pač ne sodi tja. Kam bi pa prišli, če bi se sedaj vsi kmetje s svojimi traktorji začeli "naganjat" po gozdovih iz čistega dolgčasa ??? No ja, vrjetno bi se lastniki "dobrih znamk" štirikolesnikov začeli bunit in bi zahtevali sredi gozda ali struge pač semafor ali rondo. :finga:
Sedaj pa prosim, da vsi tisti, ki vas ta moj "skromni" prispevek moti, da me hitro popljuvate, ker vem, da se imate za višje in pametnejše ( najlepše, z najboljšo makino, z najdaljšim t***m itd, itd ), vsi ostali pa, ki se "normalno" vozimo, pa bomo to še naprej z veseljem :---) prebirali.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 26 Sep 2014, 15:13

Ni nam te treba popljuvat.
Ti pa v svojem imenu...kot lastniku tiste tadrage, najboljše in najmočnejše znamke z najdaljšim "orodjem", želim vse lepo pri tvojih asfaltnih "normalnih" vožnjah.
Jaz zgoraj opisani, pa sem kupil z vednostjo pristojnih v tej državi, ki je ni nič motilo, da sem ji ob nakupu plačal masten davek, TERENSKO vozilo.
In kot že pove beseda opisna beseda je namenjeno specifični vožnji...poleg asfaltnih cest, za kar bi morali poskrbeti tisti, ki so me za debeli davek "opljačkali".
Pa ne poskrbijo.
Torej si to pravico, izbire podlage kjer se bom vozil, vzamem sam.
In mimogrede....trenutno je na cestah polno traktorjev....in ker so traktorji, naj pridelke peljejo domov po zraku?

GoranP
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Slovenske Konjice

Odgovor Napisal/-a GoranP » 26 Sep 2014, 16:13

@Že nekdo

Glej, takle je moje mišljenje. Meni ne rabijo kasirat cestnine, ker itak je cesta vsepovsod v kur*u, ampak so se to sami odločli. Glede gozda pa... osebno se mi je boljše vozit po terenu offroad, kot po asfsltu. Uživam da lahko malo se mučim s premagovanjem ovir da pridem nekje do vrha itd... Komur to paše mu paše, ostali se pa naj vozjo z big horni po asfsltu če jim paše. Ampak jeban*e iz strani državnega "organa" se mi pa zdi zelo nesmiselno.

Npr. Letos ko je več dežja kot sonca, smo pri moji boljši polovici v zadnjem času kar dosti v gozdu, in ko pol gledaš na kak način se les spravlja iz gozda (ker je moker teren), da je vse razkopano itd, da pa tebe jebejo za vsak jebeni centimeter ko se pelješ malo po gozdu ti pa dokurči. Zastopim kmete da drugače res ne gre in jim ne želim raznih kazni in vsega, ampak da je tolk nekih pizdarij zarad tega ker se nekdo pelje skozi gozd mi pa res zavreje. Z vsakim posegom v naravo se dela škoda če že tako gledamo... Od lovcev, državnih gozdarjov, ribičev,... ja pol pa ja boljše da narava naredi svoje kot pa takšni posegi...

Bom raje nehal... se opravičujem, ampak se mi res ni več dalo delat * , zato takšne besede. Sam me pa res rasf... sploh ko nekdo tak hudo zagovarja eno stran, pa se ne postavi v različne vloge...

P.S. vozim pa "najbolšo, najdražjo, najmočnejšo, naj... znamko" :finga: :finga: :finga:

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 26 Sep 2014, 16:35

GoranP napisal/-a: P.S. vozim pa "najbolšo, najdražjo, najmočnejšo, naj... znamko" :finga: :finga: :finga:
Čudak... :mrgreen:

GoranP
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a GoranP » 26 Sep 2014, 17:20

BIF napisal/-a:
GoranP napisal/-a: P.S. vozim pa "najbolšo, najdražjo, najmočnejšo, naj... znamko" :finga: :finga: :finga:
Čudak... :mrgreen:
Mislim da si ti še večji (×2) :whistle:

Že nekdo
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Že nekdo » 26 Sep 2014, 17:49

Samo še tole, potem pa končam in grem raje na :drinkers:
*BIF - Nisi edini ( in na žalost ne zadnji ), kateri je plačal masten davek državi za nekaj, kar ne moreš potem uporabljati, tako kot se za takšen stroj spodobi. V tujini ( Avstrija, Nemčija... ) je to čisto drugače regulirano in me prav zanima, če bi se upali "spustiti" na eno off-road vožnjo po njihovih gozdovih in soteskah. Res pa je, da oni tega ne rabijo početi, ker kot prvo, pri njih obstajajo poligoni za tovrstno vožnjo, kot drugo pa nabavijo takšna vozila SAMO za potrebe in pomoč pri kmetijskih opravilih...
Napisal si, citiram " Torej si to pravico, izbire podlage kjer se bom vozil, vzamem sam".
Lahko, vendar samo dokler ne boš na mojih travnikih ali gozdu, ker na koncu mi boš še hvaležen, če jih boš lahko zapustil peš, brez traktorčka.
*GoranP - Si napisal, citiram "... osebno se mi je boljše vozit po terenu offroad, kot po asfsltu. Uživam da lahko malo se mučim s premagovanjem ovir da pridem nekje do vrha itd... Komur to paše mu paše,.."
Ja res je in prav imaš, vendar je PEDOFILOM tudi lepo gledati in nadlegovati otroke, MORILCEM je užitek ubijati, POSILJEVALCEM ...itd, vendar TO NE POMENI, DA JE VSE VREDU IN PRAV, ker je nekomu nekaj pač všeč. Za to pač obstajajo zakoni in odredbe, da to preprečijo, ne pa tako, kot si nekateri predstavljate, da so zakoni napisani samo zato, da se lahko kršijo.
Na koncu mi dovolite, da zapišem še samo to; NE NISEM OD TA-ZELENIH niti od PTIČARJEV, vendar so me naučili že starši, da imam nekakšeno "spoštovanje" do narave. Osebno sem tudi PROTI pohodnikom in NEDELJSKIM IZLETNIKOM ( PICNIC-arjem ), kateri samo onesnažujejo naravo.
Pa brez zamere ljubitelji OFF-ROADa [-o<

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 26 Sep 2014, 17:50

Ja @misoh= @Že nekdo....po "tvojih" gmajnah se res ne bom vozil, kakor tudi po drugih zasebnih ne...državne resurse pa lahko koristimo vsi...mar ne?
Če si že popravil vzdevek....včasih je treba bit pazljiv z tipkovnico... ;)
Je pa res, da mnogo veš po 1 mesecu lastništva štirikolesnika in dobrih 100 prevoženih kilometrih... :-$

GoranP
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a GoranP » 26 Sep 2014, 18:39

Že nekdo napisal/-a:Samo še tole, potem pa končam in grem raje na :drinkers:
*BIF - Nisi edini ( in na žalost ne zadnji ), kateri je plačal masten davek državi za nekaj, kar ne moreš potem uporabljati, tako kot se za takšen stroj spodobi. V tujini ( Avstrija, Nemčija... ) je to čisto drugače regulirano in me prav zanima, če bi se upali "spustiti" na eno off-road vožnjo po njihovih gozdovih in soteskah. Res pa je, da oni tega ne rabijo početi, ker kot prvo, pri njih obstajajo poligoni za tovrstno vožnjo, kot drugo pa nabavijo takšna vozila SAMO za potrebe in pomoč pri kmetijskih opravilih...
Napisal si, citiram " Torej si to pravico, izbire podlage kjer se bom vozil, vzamem sam".
Lahko, vendar samo dokler ne boš na mojih travnikih ali gozdu, ker na koncu mi boš še hvaležen, če jih boš lahko zapustil peš, brez traktorčka.
*GoranP - Si napisal, citiram "... osebno se mi je boljše vozit po terenu offroad, kot po asfsltu. Uživam da lahko malo se mučim s premagovanjem ovir da pridem nekje do vrha itd... Komur to paše mu paše,.."
Ja res je in prav imaš, vendar je PEDOFILOM tudi lepo gledati in nadlegovati otroke, MORILCEM je užitek ubijati, POSILJEVALCEM ...itd, vendar TO NE POMENI, DA JE VSE VREDU IN PRAV, ker je nekomu nekaj pač všeč. Za to pač obstajajo zakoni in odredbe, da to preprečijo, ne pa tako, kot si nekateri predstavljate, da so zakoni napisani samo zato, da se lahko kršijo.
Na koncu mi dovolite, da zapišem še samo to; NE NISEM OD TA-ZELENIH niti od PTIČARJEV, vendar so me naučili že starši, da imam nekakšeno "spoštovanje" do narave. Osebno sem tudi PROTI pohodnikom in NEDELJSKIM IZLETNIKOM ( PICNIC-arjem ), kateri samo onesnažujejo naravo.
Pa brez zamere ljubitelji OFF-ROADa [-o<

Kaj si sploh prebral vse kar sm napisal? Zgleda da ne... Se pelješ po naselju 50, izven naselja 90,.... nikoli ne narediš kar je zakonsko prepovedano? Lej mal premisli... Nekateri se trudjo da bi spremenili kaj na tem področju, da bi se naredil kaki poligon ali kaj, pa ni nič s tega. Itak pa se je nesmiselno pogovarjat in razpravljat o tem z nekom ki je popoln in dela vedno vse po predpisih...

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 26 Sep 2014, 18:46

Že nekdo napisal/-a: kot drugo pa nabavijo takšna vozila SAMO za potrebe in pomoč pri kmetijskih opravilih...
Pomoč v kmetijstvu.
http://www.quadjournal.de/index.php/8-n ... buggy.html

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 21 Okt 2014, 16:11

http://www.24ur.com/novice/gospodarstvo ... stoji.html

...imam predlog, kako obuditi pohorski turizem...

LP!

GoranP
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a GoranP » 21 Okt 2014, 17:27

brinovc napisal/-a:http://www.24ur.com/novice/gospodarstvo ... stoji.html

...imam predlog, kako obuditi pohorski turizem...

LP!
Sem takoj za :)

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 21 Okt 2014, 17:47

Mi že trasiramo... :mrgreen:

Uporabniški avatar
gregor.dolenec
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Kamnik okolica

Odgovor Napisal/-a gregor.dolenec » 21 Okt 2014, 18:02

Ce je koscek spostovanja do drugih uporabbnikov naravnega okolja pricakujem tudi obratno. Sam ponavadi ko na gozdni poti srecam nekoga,zmanjsam hitrost lepo pozdravim v vecini dobim povratni pozdrav . Naceloma se nisem imel problemov . Pozimi ko pa pade sneg pa je dobrodosla moja sled v po zasnezeni cesti.

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 06 Maj 2015, 20:21

Med nedavnim pregledovanjem svojega gozdnega sestoja sem malo kasneje iz firbca v državni lastnini naletel na izredno pazljivo ravnanje oz. gospodarjenje z gozdom. Še posebej z ranljivimi tlemi.

Slike povedo več kot celotna marxova izbrana dela in biblija skupaj:

Slika
Razumem, da morajo gozdarji pospraviti posledice žledoloma in odstraniti drevesa z podlubniki. In z to novodobno mašinerijo gre hitro in gospodarno...in na kraških tleh ti stroji še ne naredijo toliko škode, kot jo naredijo npr. na Pohorju. Slika
TODA???????

Toda zakaj lahko nek stroj pušča za seboj uničeno podrast v širini tudi do 4 metre in dolžini ohahaaa, in po globokih kolesnicah vsako deževje odnese v dolino veliko zemlje, jaz sem pa z svojimi balonarcami z 0,3 bare tlaka hud prekrškar, ki naravi z svojim početjem povzročam nepopravljivo škodo?
Zakaj je kolesar na taisti vlaki hud prekrškar, en krvi lačen jager z povsem podrto in razštelano Lado Nivo pa ne?

No, poklicni bralec te rubrike, ali te nič vest ne peče, da na račun naših žuljev tole bereš in iščeš v objavah kaj uporabnega za prijavit, za oglobit, za kaznovat...in kasneje na ta račun pozimi prideš z komplet družino na taisto za tvojo razvajeno rit od 500 konjskih ratrakov zglancano neokrnjeno Pohorje?
Ne, verjetno te nič vest ne peče, ker je vest pri tebi zgolj fikcija.

Ostali forumaši oprostite, žal še nisem danes spucal ventila in tudi temo je že mahovje preraslo.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 06 Maj 2015, 20:45

brinovc napisal/-a: Toda zakaj lahko nek stroj pušča za seboj uničeno podrast v širini tudi do 4 metre in dolžini ohahaaa, in po globokih kolesnicah vsako deževje odnese v dolino veliko zemlje, jaz sem pa z svojimi balonarcami z 0,3 bare tlaka hud prekrškar, ki naravi z svojim početjem povzročam nepopravljivo škodo?
Zakaj je kolesar na taisti vlaki hud prekrškar, en krvi lačen jager z povsem podrto in razštelano Lado Nivo pa ne?

No, poklicni bralec te rubrike, ali te nič vest ne peče, da na račun naših žuljev tole bereš in iščeš v objavah kaj uporabnega za prijavit, za oglobit, za kaznovat...in kasneje na ta račun pozimi prideš z komplet družino na taisto za tvojo razvajeno rit od 500 konjskih ratrakov zglancano neokrnjeno Pohorje?
Ne, verjetno te nič vest ne peče, ker je vest pri tebi zgolj fikcija.

Ostali forumaši oprostite, žal še nisem danes spucal ventila in tudi temo je že mahovje preraslo.
Ti si prekrškar, ker te še včeraj ni bilo nikjer...danes pa si tukaj med njimi, ki so si vse "prisestvovali" in si jemljejo ekskluzivno pravico nad vsem. Predvsem pa ti imaš nekaj kar oni nimajo...in ker tega ne morejo imeti so iz tega naredili prekršek, drugje pa turizem....mein liebe idiotenland.... :evil:

Odgovori