Vožnja prikolice
Re: Vožnja prikolice
Ja to je res bolj mišljeno za offroad oziroma makadamske in gozdne stranske poti
ATV-ji so v zadnjih dosti nadomestili TomoVinkoviće
Evo portal s posnetki kjer imaš ogromno prikolic in priključkov za delo
ATV-ji so v zadnjih dosti nadomestili TomoVinkoviće
Evo portal s posnetki kjer imaš ogromno prikolic in priključkov za delo
Na skupini fb mi je nekdo trdil da ima odess 800 več vlečne kot kangoo.... Luda kuča ti rečemlakl napisal/-a:Ne bo držalo!!!!
Torej prikolica z tovorom 2x presega dovoljeno maso vlečnega vozila.
Pri tem pa pozor! V homologaciji piše kakšno maso je dovoljeno vleči z določenim vozilom. Če tega ni v homologaciji pomeni, da vozilo ni namenjeno vleki prikolice. Lahk vlečeš, samo dobiti te ne smejo
Drugo je pa VARNOST. Ni ga boga, ni ga voznika, da ustavi 2x težjo prikolico z tovorom od vlečnega vozila, ko gre kaj narobe.
Vprašajte se, kako trpi zadnja prema ob takšnih obremenitvah. Vsaj prej primerjajte kako je izdelan zadnji del avta in zadnji del ATVja. Razlika je kar konkretna.
Poslano z mojega Mi Note 10 z uporabo Tapatalk
Vse je odvisno od prenosov in vlečne moči oziroma kardana, konjske moči so nepomembne
Je pa res da večino prikolic vlečemo z ATV po stranskih cestah, največkrat po makadamskih in gozdnih poteh
Večinoma gre za nizke hitrosti, po navadnih cestah pa zelo redko vidiš katerega če ni stranske poti, največkrat pa so te od komunale (pometalci, plugi, ...) ali pa dostavljalci večjega orodja in gasilci ter sem in tja civilna zaščita o katerih smo že govorili
Use to je razumljivo, kangoo ima 1600kg odes pa okoli 400kg... Kaj je bolj smiselno da vleče in ustavi več? Samo kitajci zmorejo to homologiratFilip napisal/-a:Vse je odvisno od prenosov in vlečne moči oziroma kardana, konjske moči so nepomembne
Je pa res da večino prikolic vlečemo z ATV po stranskih cestah, največkrat po makadamskih in gozdnih poteh
Večinoma gre za nizke hitrosti, po navadnih cestah pa zelo redko vidiš katerega če ni stranske poti, največkrat pa so te od komunale (pometalci, plugi, ...) ali pa dostavljalci večjega orodja in gasilci ter sem in tja civilna zaščita o katerih smo že govorili
Poševnooki čudeže delajo, naši pa komplicirajo z homologacijami
Tako pa se vlečejo plovila plovila iz vode
Tako pa se vlečejo plovila plovila iz vode
Vlekel sem marsikaj z ATVjem. Tudi pretiraval. Z dva x preseženo težo. Na avtomobilu je dovoljena vetrtikalna obremenitev kljuke 50 do 80 kg. Za ATV ni uradnega podatka. 800 kg na sredini prikolice takšno omejitev precej preseže med vožnjo. Bog ne daj, da tovor močneje zaniha, ker bo ATV zadaj dvignilo v zrak. Obremenitve so strašne na vzmetenje. Tukaj je primerjava med Tomekom in ATVjem total brca v temo. En ATV sem prodal na kmetijo. Na 1500 km je menjaval strgane jermene. Vlekel je traktorsko prikolico. Vlekel hlodovino iz gozda, z snežno desko planiral gramoz... Ampak ne dolgo. Po dveh letih je revež razpadel, saj ga sploh ni nič popravljal in vzdrževal.
Ne trdim, da se ne da! Seveda se da. Ampak, ali je to potrebno, smiselno?
Samo za primer! Imel sem snežno desko katera je imela 75 kg. Ko sem jo dvigoval je ATV lepo lezel na tla. Vzmetenje je stisilo,skoraj do tal. Torej prikolica tudi zabija vzmetenje. Dvoosna, namenska je boljša in manj obremenjuje zadnji del.
Predvsem apeliram na varnost, kot pa to, kaj je možno izvajati.
Ne trdim, da se ne da! Seveda se da. Ampak, ali je to potrebno, smiselno?
Samo za primer! Imel sem snežno desko katera je imela 75 kg. Ko sem jo dvigoval je ATV lepo lezel na tla. Vzmetenje je stisilo,skoraj do tal. Torej prikolica tudi zabija vzmetenje. Dvoosna, namenska je boljša in manj obremenjuje zadnji del.
Predvsem apeliram na varnost, kot pa to, kaj je možno izvajati.
Lepo napisano!
Ja z dvoosno prikolico je lažje, po drugi strani pa manj obremenjuješ vozilo...
ATV je pa uporaben za marsikaj, samo vprašanje kako se te obremenitve obnesejo na daljši rok...
Ja z dvoosno prikolico je lažje, po drugi strani pa manj obremenjuješ vozilo...
ATV je pa uporaben za marsikaj, samo vprašanje kako se te obremenitve obnesejo na daljši rok...
Nekaj slik ki so mi jih poslali znanci ;
Za kaj premakniti kot recimo gajbice...
za prevoz koruze in okrogle senene bale...
namesto odjemalca silaže...
Za kaj premakniti kot recimo gajbice...
za prevoz koruze in okrogle senene bale...
namesto odjemalca silaže...
Vse ok če zmore
Zadnjič spremenil lakl, dne 20 Feb 2021, 20:22, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporaba zna bit nevarna, če pa je voz na klancu ne vem kako ga bi ustavil
Zadnjič spremenil lakl, dne 20 Feb 2021, 20:24, skupaj popravljeno 1 krat.
Hmm js vidim samo napise in ne slik?
Odvisno katere Windowse imaš
Pa to je samo za premikanje po kmetiji oziroma posestvu, to ni za promet
Preko telefona je najslabše glede slik, edino za dopisovanje je enaka kvaliteta
- catbrier
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: brežice
- Kontakt:
Filip, pohvalno, da ga uporabiš za uporabno zadevo... VARNOSTI pa ni nobene, upam da veš to, lahek motor, zlizane gume itd.... Uporabljal z glavo..... Lp
Hvala.
Ne skrbi, imam izkušnje in kilometrino.
Vsakemu tudi rečem : ATV ni za vsakega!
Nikoli pa ne delajte tega
Nekaj iz Hondinega albuma na ameriških rančih :
ATV oziroma QUAD je tu res nepogrešljiv
ATV oziroma QUAD je tu res nepogrešljiv
Tako se pa vleče kiperca s peskom in tempomatom na 40km/h
https://www.youtube.com/watch?v=MAJxPOddyHg
https://www.youtube.com/watch?v=MAJxPOddyHg
Ena iz Quebeca ....
Lahko pa peljaš kanu/kajak s pomočjo držal...
Na Islandiji vlečejo tudi manjše počitniške prikolice ....
https://bonacica.weebly.com/c1-atv.html
Lahko pa peljaš kanu/kajak s pomočjo držal...
Na Islandiji vlečejo tudi manjše počitniške prikolice ....
https://bonacica.weebly.com/c1-atv.html
Zadnja leta so štirikolesniki priljubljeni med lovci in gozdarji zaradi terenskih sposobnosti in okretnosti