Turizem smo ljudje

Dodajte multimedijsko gradivo, članke, razne povezave,... na temo štirikolesnikov.
Odgovori
Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Turizem smo ljudje

Odgovor Napisal/-a brinovc » 29 Sep 2013, 11:35

Nisem našel primerljive teme, pa sem novo odprl.

Zasledil sem zanimiv članek nekem časopisu, kjer je končno nenem novinarju vžgalo, da je treba za turistični cekin tudi kaj narediti, žrtvovati sebe in do neke mere tudi okolico oz. kako to delajo na severni strani kupa kamenja z imenom Karavanke...

Ni bilo druge možnosti, pa sem skeniral članek:
Slika

Sicer sem nedavno bil na nekem sestanku glede oživitve turizma v okolici. Prisotni bili seveda tudi tonamensko odgovorni proračunski sesalci z občine, regije, raznih ministrstev in pod. Domov sem prišel tak kot je ekonom lonec z zamašenim varnostnim ventilom.
Ti proračunski sesalci so se cel čas lovili za lasten rep oz. precejali in primerjali med seboj neke zakone, uredbe,prepovedi, predpise, posamezne člene...skratka od tega 2 uri ni bilo nič, dokler jim nismo nekateri iz realnega sektorja začeli odstirati zamegljenost njihovih oken. Ti ljudje živijo in obratujejo v nekem svojem izmišljenem a dobro plačanim svetom v oblakih. Močno se čudijo vsaki realni pobudi, katera bi prinašala tako željene rezultate oz. dobiček in v naslednjem trenutku servirajo za eno biblijo protiargumentov. Največ jih izhaja iz t.i. naravovarstva, ker se pri nas nič ne sme. Kmalu nam bo plagiatorska kura še na prdce nabila davek.Tudi zaradi takih >turističnih strokovnjakov< je žal naš turizem slabo razvit.
Kljub svoji strokovni zaposlitvi v javnem sektorju v ta namen kar naprej naročajo neke študije in projekte pri zasebnikih, a nič do sedaj ni obrodilo konkretnih sadov. V nekem primeru se že 11. let ni premaknilo nič, ker ti stručkoti z vsem svojem intelektualnem nabojem nikoli ne vprašajo ali upoštevajo mnenj ali pripomb lastnikov predelov, kjer naj bi pognale v stvarnost njihove presvetle ideje. Torej kot je nekoč rekel Kardeljev Edi: kako to, da je krava crknila? Pa še toliko idej imam, kako ji povečati mlečnost... #-o

(ne) samo moje mnenje...

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Re: Turizem smo ljudje

Odgovor Napisal/-a BIF » 29 Sep 2013, 13:00

Jap prijatelj...takle imamo... :?

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 29 Sep 2013, 14:36

Slovenskemu turizmu gre zaenkrat še zelo dobro, ko bo na psu, bodo turistični delavci začeli razmišljati drugače. Lep primer je Bovec. Ko jim je crknila gondola na Kanin so ubrali drugo pot.
http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/d ... 1005904345

Mogoče bodo tudi voznike štirikolesnikov nekoč, nekje, obravnavali kot dobrodošle :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 03 Okt 2013, 14:57

:oops:

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 20 Okt 2013, 20:32

Slika

Način, kako (po vsej verjetnosti) proračunski sesalci odženejo še tiste turiste, ki jim ostane kakšen cekinček viška, katerega imajo namen porabiti za nedeljski obisk Cerkniškega jezera in okolice.
Razumem, da ni dovoljeno skreniti iz utrjene poti v okolico jezera, ampak tole je pa višek birokratske neumnosti. In ti strokovnjaki bi se šli turizem? Saj se gredo turizem (predvsem za lastno rit). Od sestanka do sestanka, iz ene ekskurzije na drugo, od enega izobraževanja in seminarja na drugega ...vse za naš denar. Učinek je pa viden na postavljenih tablah v okolici jezera. Da bi pa kdo od teh veleumov pokazal podporo nekemu domačinu z podjetniško žilico, kateri namerava odpreti kakšen bife, urediti prenočitvene kapacitete... NE!, tega je treba pa po birokratsko jebat v glavo tako dolgo, da ga veselje mine oz. mu zmanjka živcev in denarja.

No, prav. Saj mi ni treba siliti več v tiste kraje, ker jih dobro poznam. Svoje € bom zagonil tam, kjer bodo nudili meni (in ne samo meni) za to ustrezne pogoje in bodo veseli mojega obiska ter seveda mojih €.

Butalci si pa lahko še naprej ližejo smetano iz brk. Ampak na ta način je ne bodo več dolgo, ker iz take soli zrastejo samo koprive.

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 21 Okt 2013, 16:00

Maš čisto prav. Je kar nekaj krajev v naši južni soseščini kjer sem več kot dobrodošel pa moji € tudi .

TOMASZ
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a TOMASZ » 21 Okt 2013, 18:55

Naši so res veleumi. Ob nedeljah dopoldan na tem predelu okrog jezera sploh ni veliko prometa. Greva z ženo velikokrat s kolesom do Otoka in nazaj. Se pa najdejo nadobudni vozniki , ki s polnim gasom zaprašijo celotno traso. Ko pa greva (sedaj nič več) z ATV-jem pa malo zabremzaš, saj je jasno da ni prijetno če zaprašiš sprehajalce. Kaj pa naši sosedje Italijani? Jih je včasih poln Javornik. Vse prebrskajo in potacajo tudi ven iz glavne poti. Njim je pa dovoljeno? No ja, meni je za to vseeno. Grem pa malo naokoli in ne čez jezero. Je še več prijetne vožnje. Gremo pa na Mašun, Sviščake ali pa v Loško dolino na kofe.

Odgovori