Bohorc napisal/-a:Snežna freza pride prav predvsem tistim, ki imajo za očistit tudi kako ozko peš pot in ki nimajo veselja delati s 4 ciklom.
Meni osebno niti na kraj pameti ni prišlo, da za čiščenje snega kupim frezo. Pa ne rabim pluga zase, ampak zato, da očistim sneg pri tastu, dobrih prijateljih, predvsem pa zato, ker mi je v veselje in za dušo. Glede manevriranja in pomanjkanja prostora: tudi na terenu ti slej ko prej pred motorjem "zraste" drevo, zmanjka poti... pa verjamem, da nihče zaradi tega nima motorke s sabo, da podre drevo, ali buldožerja nekje v bližini, da si vreže pot...
Sam sem zelo rad na 4ciklu v vseh letnih časih, pozimi ponavadi zaradi nizkih temperatur nekoliko manj kot sicer, ga pa zajaham vedno, ko zapade nov sneg in grem splužit k tastu, kakemu prijatelju in koristno izkoristim s prijetnim.
K: plug
-
amg skupina
- Obiskovalec
- Reactions:
Re: K: plug
Bombardier Quest 650XT
Can Am Outlander 800R Max XT
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
Seveda je neuporabna, ker kupujete tiste iz bauhausa za 500 eur. Moja freza ne pozna ovire ali je moker ali suh sneg, vse zmece za salo. Le dovolj mocna mora bitirbalohs1 napisal/-a:Za moker sneg snežna rolba neupobabna, preizkušeno.Lp
@bohorc: Glede veselja in za duso se pa mocno strinjam s tabo, da je atv varianta boljsa! Snezno rolbo sem omenil zaradi njene uporabnosti, je le namensko narejena za kidanje snega, ni pa kaksen uzitek ob tem delu.
Sem pa pred leti, ko je zapadlo vec snega in se ni bilo freze v garazi poklical na studenta in najel za odmet snega. In sta prisla dva garaca na dvorisce in ko sem jima omenil, da je treba sneg odpeljat sta me malce cudno pogledala in odsla, cez pol ure sta bila nazaj z enim starim renault expressom in sta sneg nametala kar vanj
-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- Civava
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Škofa Loka
- Kontakt:
Za BCS ni nobenih ovir glede snega. Glede užika se pa strinjam ga ni po dveh urah ropotanja bi najraje vse skupaj vgel v kontejner. 

vs

ni ga čez komot
fresh: glede študentov in nalaganja snega pa samo
2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Da ne bo kdo vsaj magistriral ali še kaj iz čiščenja snega....ko zapade dovolj snega in plužijo lokalno cesto mimo mene mi mimogrede spluži še dvorišče...ali pa pride sosed z traktorjem in desko pa stvar rešena.Plačilo
lp tdk
p.s.Seveda o plugu na Apača 450 supermoto ni nobene variante...kako bi le to zgledalo

lp tdk
p.s.Seveda o plugu na Apača 450 supermoto ni nobene variante...kako bi le to zgledalo
Evo pa sm pogruntou kaku se nalaga slike
Tle mate link slik od izdelave plug ki ga sedaj prodajam.
http://shrani.najdi.si/index.php?kaj=al ... c&expand=1
Prosim za mnenje.[/img]
Prosim za mnenje.[/img]
Da še,enkrat pokažem, kaj zmore 4 cikl - vsaj moj, pa brez verig:
Šala mala:

Tudi to ni niti najmanjši problem

Ni omembe vredno

No ja, počasi se nabira, pa je še vseeno šlo

Sem se potrudil tudi tukaj

Ko pa je kopica polna, pa še samo doštukam. Ja, in tale kup je bil narinjen z mojim motorjem in z plugom, ki mi ga je sredi poletja dostavil MitjaP

Šala mala:

Tudi to ni niti najmanjši problem

Ni omembe vredno

No ja, počasi se nabira, pa je še vseeno šlo

Sem se potrudil tudi tukaj

Ko pa je kopica polna, pa še samo doštukam. Ja, in tale kup je bil narinjen z mojim motorjem in z plugom, ki mi ga je sredi poletja dostavil MitjaP

Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
-
amg skupina
- Obiskovalec
- Reactions:
Ni nobenih slik, tako, da se boš moral še malo potruditi!!Krančan napisal/-a:Evo pa sm pogruntou kaku se nalaga slike![]()
Prosim za mnenje.[/img]
Bombardier Quest 650XT
-
amg skupina
- Obiskovalec
- Reactions:
To Bohorc:
A lahk prilepiš kakšen link oz kaj več info o tvojem plugu!? Mi full po glavi hodi tak s stranskimi krilci!!
A lahk prilepiš kakšen link oz kaj več info o tvojem plugu!? Mi full po glavi hodi tak s stranskimi krilci!!
Bombardier Quest 650XT
Hm, tukaj lahko vidiš nekaj, vendar je samo za AC-ja. Uporabnik foruma MitjaP bi znal mogoče povedati kakšno podrobnost več. Sam imam spodnjo varianto montažne plošče, plug imam na motor obešen za maximalno 10 sekund. Če si vešč v uporabi "šlosarskega" orodja lahko to krilce izdelaš in zmontiraš sam. Krilce je zelo uporabno pri finiširanju pluženja.
Drugače pa: na Dolenjskem je skozi oblake pogledalo sonce, it's time to ride
.
Drugače pa: na Dolenjskem je skozi oblake pogledalo sonce, it's time to ride
Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
Končnu. Tle mate slike mojga pluga, niso ravno estetske se pa da videt kako je narejeno!

montažna plošča

prednji nosilec

spodnja povezava

montažna plošča

prednji nosilec

spodnja povezava

Eno zimo ko mi je dop...ilo kidanje snega sem pa tegale skupaj zložil.
Gorenje muta in Yugo 45- kombinacija, ki da še brp-ja v koš
Mi je kar malo žal za njim saj je bilo z njim manj težav kot sedaj z Linhajem.

Gorenje muta in Yugo 45- kombinacija, ki da še brp-ja v koš
Mi je kar malo žal za njim saj je bilo z njim manj težav kot sedaj z Linhajem.

Pa je zmožen vozit tako naloženo prikolico ali je to bolj tak po ravnem in po cesti?
S tako polno prikolico gre linhaj v 15cm snega seveda po ravnem terenu.
Kar se pa tiče, da jo vleče v klanec, jo vleče z reduktorjem brez problema samo da je podlaga dovolj trda in da je 4-cikl dovolj obtežen.
Tako informativno:
Z mojim linhajem speljem vsako leto od shrambe(drvarnice) v kurilnico 25kubikov drv. In mu po prevoženih 12000km še nič ne manka(ima še prvo sklopko)!
Kar se pa tiče, da jo vleče v klanec, jo vleče z reduktorjem brez problema samo da je podlaga dovolj trda in da je 4-cikl dovolj obtežen.
Tako informativno:
Z mojim linhajem speljem vsako leto od shrambe(drvarnice) v kurilnico 25kubikov drv. In mu po prevoženih 12000km še nič ne manka(ima še prvo sklopko)!
Ce čisto realno vzamemo je na tej prikolici slab m3 suhih drv se pravi da pribljižno 400 kg + prikolica ki pa tehta okoli 200kg, tako da vidiš da tej "stroji" zmorejo precej več kot pa si predstavljamo. Tudi jaz sem bil prvič presenečen nad zmožnostjo linhaja, tako da je vsaj zame to idealn stroj za "majhna" opravil okoli hiše in pa seveda tudi za kakšen potep po okolici.
Kupim plug za SYM 250. Na atvju imam že vitlo in nosilec za plug od prejšnega lastnika. Če kdo kaj prodaja, prosim za ponudbe.
Hvala
Hvala
ZADNJA CENA 250€Natko napisal/-a:http://www.atv-quad.si/shop/index.php?r ... uct_id=368
Na prodaj z nosilcem za CF moto
cena 350 €
040/ 251-814
V garaži
Triumph Sprint ST 1050 ccm
Triumph Sprint ST 1050 ccm
- jevi
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Kozjanski park
- Kraj: Kozjanski park
Plug imam že tretje leto, lani sem pa dodal še gosenice. Lahko vam povem, da ga ni traktorja...

Zadnjič spremenil jevi, dne 14 Nov 2012, 17:40, skupaj popravljeno 1 krat.
LP Jevi
-------------------------------------------------
2009-2015 Kawasaki Brute Force 750 4x4
2016-2017 Polaris sportsman 570
2017-2020 Polaris sportsman 850
2022-????? Stels Guepard 850
------------------------------------------
-------------------------------------------------
2009-2015 Kawasaki Brute Force 750 4x4
2016-2017 Polaris sportsman 570
2017-2020 Polaris sportsman 850
2022-????? Stels Guepard 850
------------------------------------------
Iz katerega kraja prihajaš? Ma zanima tale tvoja deskaNatko napisal/-a:ZADNJA CENA 250€Natko napisal/-a:http://www.atv-quad.si/shop/index.php?r ... uct_id=368
Na prodaj z nosilcem za CF moto
cena 350 €
040/ 251-814![]()
dobro zgleda na prikazni, daj kaknšno fotkojevi napisal/-a:Plug imam že tretje leto, lani sem pa dodal še gosenice. Lahko vam povem, da ga ni traktorja...

-
amg skupina
- Obiskovalec
- Reactions:
jevi napisal/-a:Plug imam že tretje leto, lani sem pa dodal še gosenice. Lahko vam povem, da ga ni traktorja...
Full je lep, kolk si pa dal za njih!
To glede traktorja se pa ne motiš preveč, preizkušeno!!
Bombardier Quest 650XT
mhm, te gosenice se tudi meni svetijo... od apache so res extremno dragi. Koliko si za svoje odštel ?

- jevi
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Kozjanski park
- Kraj: Kozjanski park
Kupil sem jih lansko zimsko sezono od Toneta iz Cerknice (pooblaščeni podajalec in serviser kawasaki), služile so kot razstavni eksponat. Cena je bila okoli 3300€. Cena novih je okoli 4500€.