K: delovni ATV
K: delovni ATV
Pozdravljeni,
Kupujem delovni ATV in tale mi je padel v oči:
http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... 0J-MAX720R
Ali mogoče kdo pozna tale ATV?
Lep pozdrav vsem
Kupujem delovni ATV in tale mi je padel v oči:
http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... 0J-MAX720R
Ali mogoče kdo pozna tale ATV?
Lep pozdrav vsem
- kiwi
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Haloze
- Kraj: Haloze
- Kontakt:
Re: K: delovni ATV
Zdravo!
Yamaha ni homologirana. Moraš vzeti v zakup, da po cesti ne bo šlo. Vedno bolj pa postaja problem pri nas tudi v naravi.
Glede SMC-ja pa ti ne bi znal dosti povedati. Cena je sicer videti ugodna. Prvi modeli so imeli neko tovarniško napako, ki pa mislim, da so jo pri kasnejših modelih odpravili. To ti bo znal "E. presidente " boljše povedati. Tale na oglasu je letnik 2012. Prvi modeli pa so bili 2010. Po tem sklepam da bi tale moral biti ok.
Drugače pa je bil pred kratkim med oglasi BRP 400 max XT z mislim, da niti 5000 km. Skratka kot nov. Tega bi se bilo splačalo kupit. Ampak po moje je že prodan.
Lp Boštjan
Yamaha ni homologirana. Moraš vzeti v zakup, da po cesti ne bo šlo. Vedno bolj pa postaja problem pri nas tudi v naravi.
Glede SMC-ja pa ti ne bi znal dosti povedati. Cena je sicer videti ugodna. Prvi modeli so imeli neko tovarniško napako, ki pa mislim, da so jo pri kasnejših modelih odpravili. To ti bo znal "E. presidente " boljše povedati. Tale na oglasu je letnik 2012. Prvi modeli pa so bili 2010. Po tem sklepam da bi tale moral biti ok.
Drugače pa je bil pred kratkim med oglasi BRP 400 max XT z mislim, da niti 5000 km. Skratka kot nov. Tega bi se bilo splačalo kupit. Ampak po moje je že prodan.
Lp Boštjan
Hvala za opozorilo Kiwi, ja nehomologirana zadeva ne pride v poštev saj mislim kdaj pa kdaj tudi na glavno cesto zaviti...
BRP-ja ki ga omenjaš pa nisem zasledil, čeprav sem večino oglasov kar pregledal, tako da je najbrž že prodan.
Drugače pa, sem začetnik v tem poslu, tako da iz praktičnega vidika teh strojev ne poznam. Vse kar znam je bolj teoretične narave, iz raznih forumov in review-jev.
Želel bi pa dokaj zmogljiv atv, da lahko z njim tudi kaj pripeljem.
BRP-ja ki ga omenjaš pa nisem zasledil, čeprav sem večino oglasov kar pregledal, tako da je najbrž že prodan.
Drugače pa, sem začetnik v tem poslu, tako da iz praktičnega vidika teh strojev ne poznam. Vse kar znam je bolj teoretične narave, iz raznih forumov in review-jev.
Želel bi pa dokaj zmogljiv atv, da lahko z njim tudi kaj pripeljem.
dule1, to sem opazil tudi jaz, čeprav pri max varianti gre verjetno le za razliko v dolžini samega atv-ja, ostalo naj bi bilo enako kot pri krajši različici.
Kaj je boljše za namen uporabe samega atv-ja (kot delovni stroj), pa ne vem, sklepam da je boljša daljša različica...
Kaj je boljše za namen uporabe samega atv-ja (kot delovni stroj), pa ne vem, sklepam da je boljša daljša različica...
- kiwi
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Haloze
- Kraj: Haloze
- Kontakt:
Glede Jumbota max v imenu mislim da ne pomeni enako kot je to pri BRP-ju. Jumbo 700, ki je podaljšan ima v imenu še L (Jumbo S-MAX L 700).
Daljša verzija je bolj v plus pri strmih vzponih, ker imaš večjo medosno razdaljo in seveda večje udobje pri vožnji v dvoje. Krajša verzija pa je primernejša ko je potrebno na terenu manevriranje recimo med skalami ali debli itd... vsak ma svoje prednosti in slabosti. Izbereš pač kar smatraš da ti bolj odgovarja glede na tvoje potrebe in želje vožnje. Sam imam maks verzijo, ker je bolj udobna pri vožnji v dvoje in pri vzponih vem da imam malo manjšo možnost prevračanja nazaj kot če bi imel krajšo verzijo. Seveda to ne pomeni da se lahko brezglavo zaganjaš v hrib. Povsod na terenu je potrebno uporabljati glavo!!!
Lp Boštjan
Daljša verzija je bolj v plus pri strmih vzponih, ker imaš večjo medosno razdaljo in seveda večje udobje pri vožnji v dvoje. Krajša verzija pa je primernejša ko je potrebno na terenu manevriranje recimo med skalami ali debli itd... vsak ma svoje prednosti in slabosti. Izbereš pač kar smatraš da ti bolj odgovarja glede na tvoje potrebe in želje vožnje. Sam imam maks verzijo, ker je bolj udobna pri vožnji v dvoje in pri vzponih vem da imam malo manjšo možnost prevračanja nazaj kot če bi imel krajšo verzijo. Seveda to ne pomeni da se lahko brezglavo zaganjaš v hrib. Povsod na terenu je potrebno uporabljati glavo!!!
Lp Boštjan
Imel sem Jumbota 700, kot prvi kupec pri nas in če bi bil samo malce potrpežljivejši, bi ga po vsej verjetnosti imel še danes. Zakaj? Narejen je močno in robustno, motorne moči je imel več kot dovolj, bil je okreten in zelo dober, kaj zelo dober bil je naravnost fantastičen kar se tiče nadzora nad njim, celo tako dobro je bil vodljiv, da sem si upal z njim driftati s sopotnico tudi z polnim plinom, imel je neverjetno lahko krmiljenje, brez serva seveda, čeprav sem imel kratko izvedbo(takrat dolge verzije itak še ni bilo), sva s sopotnico oba sedela dovolj udobno, pa čeprav imava oba malce "močnejše kosti", skratka nad njim sem bil zelo navdušen, in še dandanes me vleče, da bi ga spet imel pod ritjo, pa čeprav je iz dežele riža - pa saj je že domala vse od tam... Kot testni zajček s tem modelom sem imel z njim dve težavi, ki sta me zelo motili. Čeprav se je Boštjan zelo trudil, da bi prišli stvari do dna nam jih tudi s skupnimi močmi takrat ni uspelo rešiti, motor sem zato vrnil, kupnina pa mi je bila vrnjena - še danes ne poznam prodajalca, ki bi to storil in tukaj Boštjanu samo kapo dol...
Da se vrnem na napake, zaradi katerih se danes vozim z mačko: prva je bila pregrevanje agregata. Motor se je tudi med vožnjo preveč grel, kljub vsem delujočim komponentam vodnega hlajenja, celo tako se je začel greti, da sem ga bil prisiljen med vožnjo ustaviti in ugasniti, drugače bi zakuhal. Kasneje se je ugotovil vzrok pregrevanja: preveč ekologije v izpuhu in premajhna diza v uplinjaču - ko so kasneje to sanirali se nobeden izmed mopedov baje ni več pregreval. Zadeva, če se ozrem nazaj precej banalna, pa vendar takrat velika uganka.
Druga napak je bila vsaj za moje pojme večja težava, predvsem pa nevarna: po odvzemu plina, ko bi morala začeti delovati motorna zavora je moped izgubil prestavo, kot da bi vrglo v nevtralni položaj in pri vožnji navzdol, z sopotnico in nekje v gozdu mi je takrat nagnalo precej strahu v kosti, celo toliko, da se nekaj časa niti nisem hotel več usesti na motor. Napaka je spet bila "majhna" pa vendar dovolj velika, da menjalnik ni deloval, kot je treba - pri sestavi so pozabili vstaviti neko podložko, ta "kurčeva" podložka je bila krivec, da je takrat moped šel od hiše, bil pa je edini, ki so mu pozabili vgraditi to podložko - smola pač.
Kot sem že omenil mi je slonček spet "zadišal" in ko mi bo naredilo tisti klik bo spet pod mojo ritjo, vsekakor kratka različica, ker je na njem preverjeno dovolj prostora za udobno vožnjo v dvoje in s kovčkom zadaj, pa tudi precej bolj vodljiv je od dolge različice, če ima vsaj malo podobne karakteristike glede vožnje kot dolga verzija mačke, ki jo vozim. Res pa je, da je pri premagovanju strmin in klancev boljša dolga verzija, sem pa mišljenja, da se v tisto strmino ali klanec, ki bo načenjala stabilnost kratkega modela tudi z dolgim ne boš spuščal, ker je lahko meja obnašanja med obema modeloma zelo kratka, v normalni vožnji pa boš zaradi boljše vodljivosti veliko bolj zadovoljen z kratkim modelom - govorim iz izkušenj, čeprav mopeda nista istega proizvajalca.
Prebral sem, da slončke nervira voda okoli števca, kar za svojega ne morem trditi, mogoče sem ga res imel prekratek čas, sem ga pa v tistih štirih mesecih velikokrat dovolj dobro stuširal z visokim pritiskom, da bi se moral videti vdor vode v števec - mogoče spet površnost pri sestavljanju oziroma vgrajevanju tesnil, s tem se niti ne bi obremenjeval, za cca 5€ imaš težavo mimogrede rešeno, če si vsaj malo vešč uporabe silikonske pištole.
Da se vrnem na napake, zaradi katerih se danes vozim z mačko: prva je bila pregrevanje agregata. Motor se je tudi med vožnjo preveč grel, kljub vsem delujočim komponentam vodnega hlajenja, celo tako se je začel greti, da sem ga bil prisiljen med vožnjo ustaviti in ugasniti, drugače bi zakuhal. Kasneje se je ugotovil vzrok pregrevanja: preveč ekologije v izpuhu in premajhna diza v uplinjaču - ko so kasneje to sanirali se nobeden izmed mopedov baje ni več pregreval. Zadeva, če se ozrem nazaj precej banalna, pa vendar takrat velika uganka.
Druga napak je bila vsaj za moje pojme večja težava, predvsem pa nevarna: po odvzemu plina, ko bi morala začeti delovati motorna zavora je moped izgubil prestavo, kot da bi vrglo v nevtralni položaj in pri vožnji navzdol, z sopotnico in nekje v gozdu mi je takrat nagnalo precej strahu v kosti, celo toliko, da se nekaj časa niti nisem hotel več usesti na motor. Napaka je spet bila "majhna" pa vendar dovolj velika, da menjalnik ni deloval, kot je treba - pri sestavi so pozabili vstaviti neko podložko, ta "kurčeva" podložka je bila krivec, da je takrat moped šel od hiše, bil pa je edini, ki so mu pozabili vgraditi to podložko - smola pač.
Kot sem že omenil mi je slonček spet "zadišal" in ko mi bo naredilo tisti klik bo spet pod mojo ritjo, vsekakor kratka različica, ker je na njem preverjeno dovolj prostora za udobno vožnjo v dvoje in s kovčkom zadaj, pa tudi precej bolj vodljiv je od dolge različice, če ima vsaj malo podobne karakteristike glede vožnje kot dolga verzija mačke, ki jo vozim. Res pa je, da je pri premagovanju strmin in klancev boljša dolga verzija, sem pa mišljenja, da se v tisto strmino ali klanec, ki bo načenjala stabilnost kratkega modela tudi z dolgim ne boš spuščal, ker je lahko meja obnašanja med obema modeloma zelo kratka, v normalni vožnji pa boš zaradi boljše vodljivosti veliko bolj zadovoljen z kratkim modelom - govorim iz izkušenj, čeprav mopeda nista istega proizvajalca.
Prebral sem, da slončke nervira voda okoli števca, kar za svojega ne morem trditi, mogoče sem ga res imel prekratek čas, sem ga pa v tistih štirih mesecih velikokrat dovolj dobro stuširal z visokim pritiskom, da bi se moral videti vdor vode v števec - mogoče spet površnost pri sestavljanju oziroma vgrajevanju tesnil, s tem se niti ne bi obremenjeval, za cca 5€ imaš težavo mimogrede rešeno, če si vsaj malo vešč uporabe silikonske pištole.
Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders
prideš z ATV-jem
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders
Bohorc,Bohorc napisal/-a:Imel sem Jumbota 700, kot prvi kupec pri nas in če bi bil samo malce potrpežljivejši, bi ga po vsej verjetnosti imel še danes. Zakaj? Narejen je močno in robustno, motorne moči je imel več kot dovolj, bil je okreten in zelo dober, kaj zelo dober bil je naravnost fantastičen kar se tiče nadzora nad njim, celo tako dobro je bil vodljiv, da sem si upal z njim driftati s sopotnico tudi z polnim plinom, imel je neverjetno lahko krmiljenje, brez serva seveda, čeprav sem imel kratko izvedbo(takrat dolge verzije itak še ni bilo), sva s sopotnico oba sedela dovolj udobno, pa čeprav imava oba malce "močnejše kosti", skratka nad njim sem bil zelo navdušen, in še dandanes me vleče, da bi ga spet imel pod ritjo, pa čeprav je iz dežele riža - pa saj je že domala vse od tam... Kot testni zajček s tem modelom sem imel z njim dve težavi, ki sta me zelo motili. Čeprav se je Boštjan zelo trudil, da bi prišli stvari do dna nam jih tudi s skupnimi močmi takrat ni uspelo rešiti, motor sem zato vrnil, kupnina pa mi je bila vrnjena - še danes ne poznam prodajalca, ki bi to storil in tukaj Boštjanu samo kapo dol...
slončka na zgornji povezavi sem kupil jaz. Je letnik 2012, se je pregreval, zato je prvi lastnik vgradil dodatni ventilator in je to ok, vendar napaka glede spuščanja v dolino in nedelovanje motorne zavore pa je tudi mene dokaj prestrašila. Namreč dva dni nazaj sem se spuščal po zelo strmem pobočju in mi sreča v nesreči motorna zavora popustila bolj proti koncu strmine. Dobesedno ga je vrglo v ler. Zdaj pa me zanima, če veš katera podloška manjka, kje se nahaja, da to odpravim, ker to je nevarno in dokler tega ne zrihtam, ne bom varen. Hvala