Katerega izbrat

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
LadoK
Začetnik
Reactions:
Kraj:: Slovenj Gradec

Katerega izbrat

Odgovor Napisal/-a LadoK » 14 Okt 2018, 19:49

Zdravo. Sem prodal svoj prvi štirikolesnik in za naslednjega izbiram med spodnjimi. Pomembno mi je, da ima dovolj prostora za sopotnika in da lahko grem z njim v hosto in na kako strmino. Vaše izkušnje bi mi prišle zelo prav:
Odes Assailant 800 EPS. Všeč mi je glomaznost, 800 kubikov, oprema in 2 valni motor. Servis kao preko AMZS. Cena 8290 :shock:
Acces Motor 650L 4x4. Všeč mi je 2x diferenciala. Ni mi všeč. Servisa ni v bližini Koroške. Cena 6790
TGB Blade 600 LT. Všeč mi je velikost in prostor za dve osebi. Ni mi všeč, servisa ni v bližini Koroške Cena: 7490
TGB Blade 1000 rabljen letnik 2017. Še večja moč, velikost... Ni servisa --II--
Linhai 550L EFI, EPS...(le kot rezerva) všeč mi je prostor, oprema in cena: 5290. Izgled in moč je pa tk tk

V kolikor mi lahko kdo od vas poda koristne informacije bi bil hvalažen.

Bogomolka
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Ljubljana

Re: Katerega izbrat

Odgovor Napisal/-a Bogomolka » 15 Okt 2018, 05:38

Sam imam accessa 650efi ampak kratkega in se mi zdi da tudi za dva ne rabiš L verjante.... zadovoljen z njim zelo brez kakršne koli okvare v 3 letih res je pa da je to pri meni delovni stroj.

Poslano z mojega FRD-L09 z uporabo Tapatalk

LadoK
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a LadoK » 15 Okt 2018, 06:23

Sem sedel na kratki verziji in ni glih več prostora na njem kot na mojem sedanjem.

beno5
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a beno5 » 15 Okt 2018, 13:10

LadoK napisal/-a:Sem sedel na kratki verziji in ni glih več prostora na njem kot na mojem sedanjem.
Moje mnenje,ta kratk še kurc ni dober.Probaj se zapeljat na kakšnem podaljšanem sploh ni primerjave,posebej ce imaš sopotnico.O kvaliteti naštetih bodo vedeli vec tisti ki se lastijo te stroje.

Uporabniški avatar
catbrier
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: brežice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a catbrier » 15 Okt 2018, 13:24

Pozdravljen, glede nakupa pojdi prvo na ogled in pa kakšen testni krog naredi,glej podaljšane modele... nato da boš imel v primeru okvare (pod garancijo ali po njej) takoj (ali minimalni čas) dobavljive rezervne dele,da ne boš v primeru okvare lep čas brez motorja.... In pa seveda bližina pooblaščenega servisa.... Moje mnenje pač...glede znamke ti pa ne vem predlagat.... Lp

Uporabniški avatar
frm
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Šmarje Sap
Kraj: Šmarje-Sap

Odgovor Napisal/-a frm » 15 Okt 2018, 18:32

Malo se že spoznam,ampak ne dosti,moje mnenje je,da je ta dolga verzija veliko boljša ko,kratka bolj za kaki munever,pa tudi sedež,in stopalke so razvidno ločene,zato ne mi tu gor kar nekaj,po občutku,podobno je,ko ni .

2012 Yamaha Raptor 700R

LadoK
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a LadoK » 15 Okt 2018, 19:09

Videl in sedel sem na vseh. Zanimiv mi je le Odes in danes sem še gledal Stels 650 Gepard in morem rečt, da se vsi lahko skrijejo pred njim. Glede glomaznosti in debeline vgrajenih materialov sem bil zelo presenečen. Sicer cena je 8790 in niti € popusta se ne da dobit. Tk, da razmišljam...Odes ali Stels. Odes ima 1 leto garancije, Stels 2 leti. Oba servisa imam 10 km od doma.
Ima kdo izkušno s Stels? Sicer je bil en gospod danes v prodajalni, ki si je že 3 kupil vendar 850 kubičnega in pravi, da je zakon.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 15 Okt 2018, 19:41

Gospod ki je kupil steelse se je bodisi zlagal, bodisi je maloumen. Ampak ok...to je neka druga zgodba.
Kar je skupno vsem modelom, ki si jih ogleduješ so enotni pedigre, kopiranje posameznih komponent od resnih proizvajalcev in kompenzacija kvalitete z kvantiteto. Gre za 4 do 5kitajskih fabrik, ki med seboj kolobarijo s sestavnimi deli in prodajajo pod različnimi imeni slabe izdelke. To, da si opazil, da so glomazni je predvsem zaskrbljujoče, ker rižarji pač ne znajo skopirati kvalitetnega jekla, zato zadeve pač predimenzionirajo. Tipičen primer je recimo kardan pri Kawasakiju Brute force, ki je takšen kot palčka za ražnjiče medtem, ko pri kitajcih najdeš kardan kot kardan traktorja. Pa še vedno vidiš razfukane križe in polomljene karadane na kitajcih pri Kawasakiju pa ne. Poleg tega je teža še dodatna obremenitev za že tako neokretne, okorne in podhranjene kitajske ropotulje, ki pridejo z nekimi na papirju podatki o konjih, od katerih je v resnici polovica mrtvih...itd itd. Pri tem znesku s katerim operiraš se bi jaz vprašal, ali so res vredni tega denarja. Moj odgovor je NE....in moj izbor med vsemi naštetimi bi bil NOBEDEN!
Izbira pa je seveda tvoja...
Veliko sreče želim pri izbiri.

LadoK
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a LadoK » 15 Okt 2018, 21:27

G. BIF
Katerega bi pa vi priporočali potem? Brp, Bombardier, Suzuki, Kawasaki?
Vsi zgoraj navedeni stanejo krepko cez 13000€.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 15 Okt 2018, 22:01

LadoK napisal/-a:G. BIF
Katerega bi pa vi priporočali potem? Brp, Bombardier, Suzuki, Kawasaki?
Vsi zgoraj navedeni stanejo krepko cez 13000€.
K naštetim bi dodal še Polarisa in Yamaho.
Končna odločitev je skupek želja, zmožnosti, potreb, performans, vzdrževanja in individualnega okusa.
In kot sem napisal...NIKOLI (več) se ne bi odločil za kateregakoli od tistih, ki si jih ti predlagal.
Ne po teoriji temveč na podlagi izkušenj....lastnih in tujih...žal...

LadoK
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a LadoK » 15 Okt 2018, 22:52

Kot vidim je brp 570 max dps cenovno tudi okoli 8000 €.
Glede kvalitete bi potem bila ta najboljsa izbira? Ali bi priporočali kakega 1000 kubicnega rabljenega z 10000km?

Uporabniški avatar
Berti
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Berti » 16 Okt 2018, 05:10

Osebno sem peljal železnega in sem bil razočaran ker se je okvir pri pospeševanju v ovinek zapigal in to pri hitrosti 40km/h. Imajo tudi probleme z sesalnim dovodom, ki je iz neke gume in preblizu izpuha, posledično se guma skrči in agregatu onemogoči pravilni dotok goriva/zraka. Mazalnih čepov ni nobenih.... Itd Je pa lep!

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 16 Okt 2018, 08:09

Se pridruzujem @BIFu. Sam pa bi izbiral med Suzuki KQ in CanAM Outlanderjem. Osebno bi se raje odlocil za 500ccm Suzuki ali CanAm kot 1000ccm tajvanca, ce je stiska v denarju.

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 16 Okt 2018, 08:25

LadoK napisal/-a:Kot vidim je brp 570 max dps cenovno tudi okoli 8000 €.
Glede kvalitete bi potem bila ta najboljsa izbira? Ali bi priporočali kakega 1000 kubicnega rabljenega z 10000km?
570-ka gladko nahčije vse tvoje predlagane modele. Predvidevam, da nisi dovolj dolgo na forumu, da bi poznal nekatere člane, ki imajo bogato zgodovino z 4kolesniki. Samo za primer....nekdanji aktivni (na forumu) član Rogi je z BRP 400 Max nekajkrat prevozil Balkan...dva na motorju in konkretno otovorjena. Pa je bila 400-ka enocilinderc...ampak Rotax...ne neka jeftina rižarska kopija. Verjemi da ti bo 570-ka, dvocilinderc dovolj.
Podaljšane modele imata od spodobnih 4ciklov samo BRP in Polaris...Suzuki, Yamaha, Kawasaki ŽAL ne...vendar so morda vseeno za poizkusit. Poleg tega sta omenjena dva tehnološko najnaprednejša in z najboljšimi performansami...Japonce odlikuje izjemna vzdržljivost, nezahtevno vzdrževanje in enostavnost. Seveda imajo pa prav vsi našteti tudi kakšne slabosti...vendar so rešljive in po večini minorne v primerjavi z rižotarskim šrotom.
Bi pa omenil še eno zadevo, ki jo po večini vsi zanemarjamo...VARNOST. Uveljavljene znamke imajo pred izdajo določenega modela na tržišče tudi zahteve po varnostnih standardih...zato tudi podlegajo zahtevnim testom.
Kitajski edini test preden gre njihovo skropucalo iz fabrike je ta, da vsi molijo, da vžge in da na poti do tovarniškega skladišča ne odpade kak pomembnejši del.
Na vsak način pa....OBVEZNO naredi vse, da model vsaj malo zapelješ po dvorišču....boš hitro videl kje so razlike.

Uporabniški avatar
catbrier
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a catbrier » 16 Okt 2018, 10:07

Malo nam se povej, kje se boš vozil in koliko km boš delal... Bo prevladoval teren (občasno) ali asfaltne voznje v dvoje itd..... Za občasne vožnje in pa z nekoliko vzdrževanja bo tudi kitajec dober-sem podal samo svoje mnenje.... Glede Steel je pa nova stvar na tržišču, ne preizkušena-no ja, je Berti podaj nekaj stvari-tisto kar je pa stric rekel v trgovini da je kupil že 3 in da so super, pa ne vem glih če je tako :butthead:... Lp

LadoK
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a LadoK » 16 Okt 2018, 11:00

Ok. Da povem kje za kaj bom uporabljal ATV. Do sedaj sem imel Sym qadrider 600 in je bil super. Nobenih težav pa je imel 6600 km. Uporabljal bi ga za vožnjo po kmetiji, ki je vlko 24 hektarjev. Pomembno mi je da lahko še koga zraven peljem in da ima dovolj prostora pa, da tu in tam zapnem prikolico pa grem v hosto. Nekega divnjanja ne potrebujem. Vožnja po asfaltu mogoče 10 %, mogoče kaj več.
BRP 570 podaljšana je brez opreme (zaščita podovzja, vitel, kljuka...) 9500 €. Se mi zdi možno preveč (ok, znamka se mora tudi plačat). Gledal sem dane tudi TGB 1000...kaj pa na tega pravite?

Uporabniški avatar
catbrier
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a catbrier » 16 Okt 2018, 11:13

Glede tgb.. Ne kupuj ccm-je in moč, ne boš izkoristil tistih 1000 ccm (mogoče še motim), brp 570 ti bo čisto dovolj, naj te ne zavede da si imel pri symu enako kubikazo, ima 570 zato 2 valja in tu ni primerjave... Odločitev pa tvoja.... Aja, pa tgb 1000 in brp 570 sta nekje blizu cenovno če se ne motim...

LadoK
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a LadoK » 16 Okt 2018, 14:05

Niti ne. Tgb z vso opremo je okoli 10200. BRP 570 podaljšan z vitlo pa nekaj dodatki 11700.
Jutri grem pogledat v ski&sea brp 450 in 570 podaljašno.
Sicer se prodaja en brp 570 podaljšana za 9200...ni pa glih kaj opremljen

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 16 Okt 2018, 15:20

Z neko opremljenostjo se ne obremenjuj preveč. Razne vitle in šus plate so na trgu poceni, šus plate pa lahko z malo reativnosti narediš sam...veliko bolje in veliko cenje kot originali. Iz lastnih izkušenj pa ti povem, da so kitajske šus plate za en kurac. Štancan pleh mehek kot dahpapa z milijon vijaki...lepe na pogled...funkcionalno pa poden. Tudi BRP-jeve plate so sicer veliko močnejše...ampak realno nevredne tega denarja.
Pomembno je da imaš dobro osnovo. Ostalo dodajaš po potrebi.
Pomemben je dober agregat, šasija, zasnova, dostop do rezervnih delov, odzivnost servisa itd.
Malo se zapelji z enim, drugim, tretjim....odloči se pa sam. Itak bo to tvoj nakup...tvoje veselje, tvoja briga...

LadoK
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a LadoK » 17 Okt 2018, 19:42

Evo...danes sem se dogovoril z enim iz sosednej vasi, ki je pred kratkim kupil Stels 650 in sem ga uspel prepričat, da me je pustil se malo zapeljat. ATV ima malo več kot 400 prevoženih km. Že ko ga je postavljal ven iz garaže sme slišal neko škripanje podvozaj. Primem prednji prtljažni sosilec, malo zamigam in eno samo škripanje...groza. Ga opozorima na to, da ni normalno, da že zdaj škripajo in bi jaz kar poklical in reklamiral. Moj Sym z več kot 6000 km ni nikoli šrkipal. Ampak ok.
Motor lepo prede in reagira na dodajanje plina, menjalnik se mi je zdel tudi ok. Ob bremzanju pa katastorfa...vse ropota in se trese - mislim na plastike. Nameščene gume niso za asfalt ali makadam, sem pa prepričan, da so na travniku in hosti super glede oprijema. Prej je že nekdo omenil, da so amortizerji pritrjeni z M10 vijakom. In res M10 kvalitete 8.8.
Lastnik ga ni moral prehvalit, da se odlično pelje in porabi okoli 10 l. Ok. Pri meni Stels odpade...

Uporabniški avatar
catbrier
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a catbrier » 17 Okt 2018, 19:54

=D> =D> ,no vidiš,pojdi še malo okrog in poizkusi oz.poglej,preden kupiš...

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: bela krajina

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 17 Okt 2018, 21:09

da ti mal pomagam..imam brp 650 xtp.pač oprema je na njem standard. je res drag ko pes..ampak..pelješ se vrhunsko..no po nabavi distančnikov.drugač imaš zadnje kolo zmeraj u zraku in na bočnih klancih ti nabija adrenalin če se boš sploh pripeljal čez. moči imaš več kot dovol za vsako prikolico in za vsak breg.. škripanja in tuljenja diferenciala se sčasoma navadiš..in bog nedaj na pooblaščeni servis vozit na servise.ker bankrotiraš.. imam okoli 8k km in 360 ur in brez neke dodatne zaščite podvozja sem šele eno manšeto predrl.. pustimo zdaj špurštange ki so ko iz papirja in se zvijajo ko čigum.je pa fino met kako kladivo in orodje vedno seboj.ker se na brp da skor vse popravit na terenu. in glede na to..kot sem bil priča prevračanjem bi ti predlagal polarisa..ker brp po takem prevračanju kot sem videl polarise..se nebi več peljal.. pa še škriplje ne nič..ok mal je cenejši..verjetno se pri brp-ju škripanje dodatno plača.. :twisted:

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 17 Okt 2018, 21:36

Pustimo zdaj tvoje pravljice, ki so pri vsakem 4ciklu drugačne.
Če bomo začeli spet nabijat ne bo nikoli konca.
Upam, da smo človeku uspeli predočit kaj je seme in kaj plevel.
Naj poizkusi zadeve in se sam odloči.

Uporabniški avatar
Berti
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Berti » 18 Okt 2018, 05:40

Ja bugi to je Canam pravi šefica podjetja,ki zaračuna 1300€ za normalen servis... Ja bif sam veš,da je žvižganje difa normalno za Canam... Vsako vozilo ima prednosti in minuse, jaz bi se odločil za G1 letnik 2011 ker je čisto druga vožnja z G1 ali G2 šasijo.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 18 Okt 2018, 06:45

Berti napisal/-a:Ja bugi to je Canam pravi šefica podjetja,ki zaračuna 1300€ za normalen servis... Ja bif sam veš,da je žvižganje difa normalno za Canam... Vsako vozilo ima prednosti in minuse, jaz bi se odločil za G1 letnik 2011 ker je čisto druga vožnja z G1 ali G2 šasijo.
A ves, da sem o tem tudi jaz zadnjic razmisljal, ko sem svoji dve 1000ki peljal prvic na tehnicnega in registracijo. Res, da sem do sedaj z obema naredil cca. 50km, ampak imam obcutek, da je bil G1 bolj masivno narejen. Ali pa je le navada?!

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Odgovori