distančniki

Predelave, zunanja obdelava, izboljšave, dodatki,...

Odgovori
Rabbit
Začetnik
Reactions:

distančniki

Odgovor Napisal/-a Rabbit » 09 Apr 2008, 21:49

Živjo!

Sem začetnik pa mogoče že z prvim uprašanjem strelam kozle :oops:
Zanima me če bi obrnil platišča bi pridobil štiri centimetre in nebi potreboval distančnikov ne vem pa če je to dobro je mogoče že gdo poizkušal to naredit? Namreč jaz se vozim samo po cesti pa bi to verjetno že kar pomagalo glede oprijema.

LP

Uporabniški avatar
Skip
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Borovnica

Odgovor Napisal/-a Skip » 09 Apr 2008, 21:54

hmm,nisi edini!!jst sm to ze poskusil narediti,vendar bi se mi poznalo samo spredaj!! tudi to se pa ne izide,vsaj pri meni ne,ker mi ventilcek zadane ob celjust!!!! :D :D je pa res,da pol vse skupaj bolj trpi,kakorkoli ga razsiras!!

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 10 Apr 2008, 08:23

Končniki trpijo isto, če platišča obrneš ali daš gor distančnike. Glede ventila: dobijo se ventili, ki se potisnejo noter, drugače pa to luknjo lahko zapreš in na drugi stani izvrtaš novo za ventil.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 10 Apr 2008, 10:14

Stabilnost se lahko izboljša z znižanjem težišča. Za distančnike pa smo že ugotovili (nekateri tudi na lastnem mopedu), da slabo vplivajo predvsem na končnike.

Rabbit
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Rabbit » 10 Apr 2008, 13:15

Hvala za pojasnila hmmm glede ventilčkov pa še pomislil nisem da bi bili lahko napoti diskom bom probu na zadnjih da vidim če se bo kaj poznalo prve bom pa kar pustu tko kot so.Mislil sem da se nebi platisče zvilo ali dobilo jajčasto obliko kot pri avto platiščih ko je na notranji širši strani bolj občutljivo za luknje.
Jaka kakšen poseg pa je potreben da znižaš atv-ja? veliko dela in €?

Lp

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 10 Apr 2008, 17:17

Ne obračaj zadnjih platišč. Če so zadnja platišča oz. če je zadnji del ATV-ja občutno širši od prvega se lahko zgodi, da boš z prvimi kolesi šel tik ob oviri (robnik, štor itd...), z zadnjimi pa boš oviro zapel itd. - posledice ???uh raje ne pomislim, kaj vse je lahko.

Uporabniški avatar
baron21
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: nm
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a baron21 » 10 Apr 2008, 19:32

Platišča lahko obračaš, če so zato namenjena oz. pravilno narejena. Takšen primer so tovornjaki (dvojna zadnja kolesa), traktorji in ostali delovni stroji. Jeklena avtomobilska pa sploh niso primerna zaradi oblike lukenj za vijake predvsem pa naleganja srednje luknje na disk oz. boben. Če samo pogledam slike kateregakoli atv mi niti na misel ne pride, da bi obrnil platišča in se s tem potem vozil. Seveda pa za razširitev obstajajo distančniki, ki so prava rešitev.

Odgovori