Menjava semeringa pri cf moto

Odgovori
Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Menjava semeringa pri cf moto

Odgovor Napisal/-a Civava » 03 Maj 2008, 19:20

Po prvem servisu mi je začelo puščati olje na levi strani pri ročnem vžigu.Kličem servis in prvijo da se to rado dogaja in da zamenjajo semering in potem nimaš več problemov.Po stopedesetih kilometrih zopet opazim oljni madež.Takrat imam vsega dovolj sam podrem vse skupaj in me boli k... za garancijo se tako ali tako ni nič vredna.In imam kaj videti

Slika
Sedaj se poraja vprašanje ali so zamenjali semering ali niso?Sploh pa ne vem kaj je slabše ali so me nategnili in ga niso zamenjali ali pa je nov semering tako slab da kuj crkne?In celo naj bi bil dvojni!! Odkrijem tudi poškodbe na ohišju.Verjetno zdolgočaseni mehanik ni imel volje se ubadati z njim in je enostavno zabil izvijač med semering in ohišje in ga tako poškodoval.Potrebno je bilo brušenje z busnim kamnom da sem zadevo spravil u red.

Slika

Potem sem se enostavno odpeljal v Tinex nabavil čisto navaden semering ki zdrži 160 stopinj in ga zamenjal sam.Z motorjem sem potem na dopustu naredil 500 km in do sedaj je še vse u redu.

Slika

Kaj naj rečem pomagaj si sam in bog ti bo pomagal :D

l.p. civava

Uporabniški avatar
baron21
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: nm
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a baron21 » 03 Maj 2008, 20:43

Živijo!
Ja semering so ti menjali po ,,horuk,, sistemu. Sem si privoščil malo obdelati tvojo sliko in rezultati so tukaj: sledi, ki si jih označil so od izvijača, seveda pa so na drugi nasprotni strani tudi vdolbine, ko je ,,na kontra,, pajsal ven semering. Pa mehanik je desničar. Pri montaži je pomembno, da je semering namazan, da ga ne zažge pri večjih obratih. Sicer pa čestitke za opravljeno delo. Srečno!
Slika

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 03 Maj 2008, 21:16

Pohvalno da se takele neumnosti pooblaščenih (vsemogočnih) serviserjev in dealerjev javno objavijo širokemu krogu ljudi, upam da bodo takile prispevki vsaj malo pripomogli k boljšemu poprodajnemu servisu in večji odgovornosti prodajalcev!! :bravo: :sanke1: :muholovec

Uporabniški avatar
sasog
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ljutomer

Odgovor Napisal/-a sasog » 04 Maj 2008, 09:22

Takim serviserjem bi bilo treba odvzet licenco pooblaščenega serviserja.

Drugače pa čivava, lepo narejeno! :bravo:

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 04 Maj 2008, 19:56

Zdravo.

Baron 21 hvala ker si spravil u red fotografijo sedaj se res bolje vidi :respekt.
Kar se pa uradnih servisov tiče verjetno serviserji morajo uporabljati originalne rezervne dele ki jih dobijo od proizvajalca. V Avtoemoni kamor sem jaz peljal atv mehanikarja sploh ne vidiš kajti atv prevzame neki model za mizo ki sploh nima pojma kaj se bo potem dogajalo z atv jem. Za vsako stvar ki te zanima leti v delavnico na consultacije tako da se je meni osebno zgodilo da štirikrat v desetih minutah odpeketal v delavnico po informacije ki so me zanimale.Tudi to nekaj pove a ne? m Imam pa že raje mehanike tipa a la Jaka ki storijo tisto kar je potrebno da bo atv deloval

l.p.civava

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 04 Maj 2008, 20:06

:drinkers:
Zadnjič spremenil jaka, dne 21 Nov 2012, 00:13, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 04 Maj 2008, 20:51

Če jim lahko rečeš serviserji....

Civava, prepusti se mojstrovinam Jake, sicer si se pa že sam več kot odlično lotil odpravljanja predporodnih krčev. Čestitam..

PS: Pojavljajo se še vedno iste tegobe, ampak s takimi nasveti si bo marsikdo prihranil kak €.

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Uporabniški avatar
baron21
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: nm
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a baron21 » 05 Maj 2008, 08:05

P.S. dodatno prejšnjemu postu:

Na sliki sem hotel pravzaprav označiti smer orodja, ki so ga uporabljali. Načeloma se semering res tako demontira, zapičiš izvijač skozi sredino za semering in pritisneš od sebe, vendar če to delaš, ni potrebe, da narediš odtise v nasprotni rob, kar se lepo vidi na spodnji sliki. Obstaja kaj za podložit. Lahko pa ga enostavno primeš s kleščami na sredini in potegneš ven saj je itak že zanič.
BTW: Vidim, da pa kitajcem ni jasno, da ob taki montaži vodne črpalke in priključkov nanjo lahko pride do težav v hlajenju, saj zrak ne more iz črpalke. Podoben je primer montaže hladilnika na Jumbotu.
Slika

Uporabniški avatar
Kovk
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Re: Menjava semeringa pri cf moto

Odgovor Napisal/-a Kovk » 09 Maj 2008, 21:47

[quote="Civava"]Po prvem servisu mi je začelo puščati olje na levi strani pri ročnem vžigu.Kličem servis in prvijo da se to rado dogaja in da zamenjajo semering in potem nimaš več problemov.Po stopedesetih kilometrih zopet .....

Čivava:
koliko problemov si pa že imel s cfkotam glede na to, da se mi zdi, da si ga nedolgo nazaj kupil ?
A če bi še enkrat kupoval, a bi se spet odločil za cfkota, a bi raj kaj drugega izbral?

Kar se pa tiče Avtoemone serviserja, sem ga pa gledal ko je šranfal eno vespo kot bi bila patrija...

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 12 Maj 2008, 21:32

Zdravo.
Sva govorila v Stični takrat še nisem videl tega vprašanja.Zdaj, ko sem strnil vtise lahko rečem samo, to da mi ni žal da sem ga kupil.Je res, da je imel nekaj otroških bolezni, ki pa upam, da so sedaj odpravljene.V Stični sem naredil okoli 400 km in se ni pojavila nobena nova napaka . Pri vožnji kakršno smo imeli bi se sigurno če bi bilo kaj narobe.

l.p.civava

Odgovori