ATV
- grizzly700
- Začetnik
- Reactions:
Ko ga neodvisni merilci postavijo na Dyno, pokaže drugačne številke: Serijski 46,83 hp...freshslo napisal/-a:Can-Am Outlander 800__61.7 hp

Važno je, koliko od nazivne moči motorja pride na koncu preko koles na podlago. Vmes pa so izgube zaradi prenosov, menjalnika oziroma variomata, trenja ležajev, semeringov, kardana ali verige, teže gum (in platišč...)...
Zanimiv je še ta podatek: za YFZ450 se pa številke ne razlikujejo mnogo, ti si podal 38,6 hp, na forumih je za serijsko podatek 38,2 hp...freshslo napisal/-a: Yamaha YFZ 450_________38.6 hp
Se pravi: na lestvici je za Can-Am-e podana nazivna moč na gredi, za YFZ450 (in mnoge ostale...) pa končna moč na kolesih... Fer primerjava, ni kaj...

Pri ATV-jih (in quadih) je veliko izgube tudi zaradi težkega para zadnjih koles, ki jih je potrebno zavtreti. Motorji imajo v večini primerov cca 10% izgube (od moči na gredi do moči na kolesih...). In za primerjavo lahko vzameš v roke zadnjo gumo s platiščem pri katerem koli motorju, potem pa še cel zadnji komplet pri štirikolesniku...Je pa tudi vprašljiva prava številka, ki jo poda proizvajalec (za moč na gredi...).
tukaj ima potem LTR prednost z 8 colskimi feltnami...XXXL napisal/-a:Pri ATV-jih (in quadih) je veliko izgube tudi zaradi težkega para zadnjih koles, ki jih je potrebno zavtreti. Motorji imajo v večini primerov cca 10% izgube (od moči na gredi do moči na kolesih...). In za primerjavo lahko vzameš v roke zadnjo gumo s platiščem pri katerem koli motorju, potem pa še cel zadnji komplet pri štirikolesniku...Je pa tudi vprašljiva prava številka, ki jo poda proizvajalec (za moč na gredi...).
2006 Barossa 250 SH tuning - prodano
2007 Arctic Cat DVX 400 - prodano
2008 - Darth Vader - LTR - prodano
2010 - ?
2010 - ?
Flikni zadnjo original gumo s platiščem na tehtnico in poročaj. Jaz pa naredim isto z 20/10-9 od Yamahe.... Lahko pa še kdo naredi isto s kako 25-26 gumo in 12 platiščem...Spasky napisal/-a: tukaj ima potem LTR prednost z 8 colskimi feltnami...
Teža ni odvisna samo od dimenzije, temveč tudi od števila plasti, tako platišča kot gume. Cross gume so 2-plastne, ostale so 4-6 plastne. Se pravi posledično večja teža. Tudi platišča imam doma različna, 2 ali 3 plasti aluminija (posledično debelejši sloj in večja teža...).
Bom, upal bi se staviti, da je 18/10-8 lažja, ampak na žalost je to zanemarljiva razlika...XXXL napisal/-a:Flikni zadnjo original gumo s platiščem na tehtnico in poročaj. Jaz pa naredim isto z 20/10-9 od Yamahe.... Lahko pa še kdo naredi isto s kako 25-26 gumo in 12 platiščem...Spasky napisal/-a: tukaj ima potem LTR prednost z 8 colskimi feltnami...
Teža ni odvisna samo od dimenzije, temveč tudi od števila plasti, tako platišča kot gume. Cross gume so 2-plastne, ostale so 4-6 plastne. Se pravi posledično večja teža. Tudi platišča imam doma različna, 2 ali 3 plasti aluminija (posledično debelejši sloj in večja teža...).
Tudi teža voznika ne vpliva kaj precej, bolj kondicija, tehnika in predvsem cohonas...
2010 - ?
2010 - ?
tukaj omenjajo za 660tko 49HP ampak s predelavami...freshslo napisal/-a:XXXL a imas mogoce kaksna podatke o moci Raptorja 660 in 700 na zadnjih kolesih. Ze odkar sem pri ENX kupil nove gume ima bistveno vecjo moc oz. manj izgub
http://www.ctracing.com/raptor.htm
tukaj primerjajo 660, yfz in 700
http://www.quadtorque.co.za/index.php?o ... &Itemid=38
2010 - ?
2010 - ?
Teža voznika (ali vozila...) pri moči na zadnjih kolesih ne igra vloge. Tudi barva vozila ne.Enx napisal/-a:Kaj pa teža voznika?
Vlogo igrajo samo deli, ki se premikajo pri podajanju moči na podlago (recimo na Dyno...).
Zadnjič spremenil XXXL, dne 10 Jan 2009, 15:38, skupaj popravljeno 1 krat.
Na dyno ni razlike. Testira pa se z voznikom, saj se potrebuje dober oprijem na merilne valje.Enx napisal/-a:Vem, da se testira brez voznikaAmpak pri istih konjih in vozniku pri 120 kg (recimo ...) al pa vozniku 70 kg je pa pri vožnji tudi razlika, ane
Na cesti ali progi pa se teža še kako pozna. Zato sem se jaz odločil za Yamaho namesto za Suzukija, ker Yamaha z močnejšo mašino kompenzira moj višek kilogramov. Če shujšam za 30-40kg, bo pa tudi Suzuki dober...