GUMI NOSILCI MOTORJA

Odgovori
sandihab
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Murska Sobota
Kontakt:

GUMI NOSILCI MOTORJA

Odgovor Napisal/-a sandihab » 10 Feb 2009, 23:24

Slika
zadnji nosilec z m 8mm nosilcem-2×
Slika
sprednji nosilec z m 8mm nosilcem 2×
Slika
še oba nosilca
Slika
zgornji nosilec m 6mm 2×
Slika
gibljiva cev izpuha
občutki so enkratni,vibracij ni,pomemben je zgornji nosilec na glavi,saj prenaša vibracijo-udarec od bata direktno na varjeni nosilec na šasijo(ta se mi je pretrl najprej,nato pa še ostali .Vsi so bili napokani ali pa pretrti.
Zadnjega zgornjega sem pa samo podložil z gumo.
Če pa koga zanima pa imam tudi izrisano skico o tem z merami ,tako da ni treba več ležat pod mopedom in tuhtat...saj veliko časa ukrade ta študija!!! ](*,)

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 10 Feb 2009, 23:43

Tole si dobr zrihtov. :D

Imam pa eno vprašanje:
Kako sta na motor vpeta prednji in zadnji pogon? Togo/fiksno ali je vse skupaj gibljivo?

Malce me namreč skrbi, da bo tole veselje kratkotrajno. Da bodo ti tresljaji, ki so prej tresli cel atv, zdaj tresli samo določen del ....

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

sandihab
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sandihab » 11 Feb 2009, 00:04

Zdravo Branko,sam motor ima gibanje levo desno,tudi naprej nazaj,zdaj ko imam te nosilce se z roko uprem in škušam gibat motor gre le malenkost,nosilci ga kar fiksno držijo v svoji legi.Mislim da je pomembno pri laufanju motorja da se lahko malenkost giblje motor v tem ritmu.Enkratno je občutit že pri zagonu ta miren tek,saj je prej poskakovala zavorna ročica,ključ,kamenčki na stopnici...skratka 100 proti 1.Kardani so gibljivi,sam sem se dostkrat vlegel pod moped in študiral o tem,ko pa sprostiš vijake pa vidiš ...zaenkrat je vse ok,pol pa bomo kaj zopet pošvasali, kot pravi Čivava saj se zaljubiš v šraufanje in v sam moped.
:D

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 11 Feb 2009, 08:23

Dobr si to zrihtal. Kolikor vidim si moraj mašino spredaj rahlo spustiti, da si lahko umestil nosilčka. Mislim, da ne bo problemov. Kaj si storil z zadnjima nosilcema zgoraj?

Branko mislim, da ni problemov z vibracijam, ki bi se prenašale na prednji in zadnji pogon kajti le te se zgubijo na kardranih. Ti se premikajio v vse strani pa če centrirani so. Vsaj pri sebi ne opažam kake spremembe.

l.p.civava

Uporabniški avatar
Gladiator
Član kluba
Reactions:
Kraj: Podplat
Kontakt:

Yamaha

Odgovor Napisal/-a Gladiator » 11 Feb 2009, 13:56

Si vidu Sandi kako madžarsko blato koristi nikjer ni "zarjaveu" :D

Uporabniški avatar
Deyan
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Šentvid pri Stični
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Deyan » 11 Feb 2009, 18:59

Dobro si tole zrihtal. :bravo: Se priporočam za skice, ker ko bojo začeli pokat pri meni se tudi jaz nameravam lotiti podobnega podviga.

Iz kakšnega materiala pa je gibljiva cev?

sandihab
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sandihab » 11 Feb 2009, 20:36

Zadnji zgornji nosilec sem samo podložil levo in desno z 4mm gumo,zdel se mi je kar švoh-mislim da ta ne drži pretrdo vpete mašine.Mašine nisem nagibal naprej,saj ima spodaj kar na knap cev za vodo-zgornji blažilec sem naredil prvo, tako sem ohranil lego(sem pa vse stisnil in više navaril ležišče).gibljivo cev pa sem našel na enem servisu,kjer rihtajo samo izpuhe.V prašal sem jih za gibljivo cev fi 35mm,pa so mi dali to...je pocinkano in kar gibljivo obenem pa tudi tesnijo vredu rebra.(ta cev je tudi v notranjosti bosalove g.cevi,ki pa stane 40 eur).Skico bom pa še dal gor.
Mičo, je pa res to izolacija... :lol:

sandihab
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

skica

Odgovor Napisal/-a sandihab » 11 Feb 2009, 21:23

Uspel sem pomanjšat skico in jo prilagam,če bo komu pomagala kaj...?
skica je nastala pod mopedom zato je tak-tak... :ufff:
Slika

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zgornja Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 12 Feb 2009, 00:16

CF moto mi je vedno bolj všeč...očitno ga bom moral nabavit... in bom ob njem mimogrede diplomiral iz strojništva.... :lol: :lol:

Po turi paše pošten počitek:
Slika

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 12 Feb 2009, 07:55

Na žalost Pero se ti želja ne bo izpolnila. V tem času so izgleda Kitajci tudi že diplomirali iz strojništva in so take napake pri novem modelu odpravili :D

l.p.

Odgovori