Zakaj ste umaknili temo?

ton72
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a ton72 » 21 Mar 2010, 12:27

pugo napisal/-a:Glejte Linhai,Dinli,in ostala kitajska navlaka je vse isti k...c!!!
Vnucec ne mislit,da je Lihai kej boljš kot Dinli,bistvo vsega je,da ni važno a je atv pri nas 5000e drugje pa 3000e važna je servisna mreža ter seveda dobavljivost rezervnih delov ko kaj crkne,ker če se "ornk"voziš z njim tudi kej crkne.Naprimer moj primer pred enim mesecom se mi je sesul sprednji diferecijal garancije kitajska ne prizna na dele pa čakam že 1 mesec ampak končno bodo ta teden :D in v mojem primeru mi je pač samo to važno,da se deli sploh lahko dobijo,ker ko se seuje taka delikatna stvar kot se je meni je na zalogi v slo sploh ni.Ampak morem rečt,da je bistvo da se uvozniki potrudijo za tebe pa ti stvar dobavijo v čim krajšem času!!!
To pa meni tud nekaj pomeni!!
Te dele ti je prodajalec zakonsko obvezen zagotoviti,skoraj vsi zagotavljajo 90% delov v rezervi(skladišču,vendar o teh % potem ni govora).Seveda pa je vprašanje po kakšni ceni ti ta del proda...

vnucec
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a vnucec » 21 Mar 2010, 12:39

Hočem povedati to, da so kitajci včasih bili svinjsko poceni, sedaj pa gredo kar pospešeno v smeri branded produktov vodilnih znamk. Obenem pa so kakovostno krepko zadaj.

Ravnokar sem za hec gledal Outlanderja, novega 650 z XT opremo. Dobro, je 100% dražji od Dinlija. Prav tako kot je Outlander 500 XT 100% dražji od Linhai.
Samo za to razliko v ceni dobiš kar nekaj stvari več. Izdelava je bolj natančna, kakovostna, uporabljeni materiali so boljši, motor je kakovosten izdelek Rotaxa pred katerim se lahko skrijejo vsi kitajski motorji. Moč je verjetno za nekaj deset odstotkov višja kot pri kitajcu podobne kubature motorja. Pospeški in hitrost pa za nekaj deset odstotkov višji kot pri primerljivem Kitajcu.

Kakovost materialov in delov lepo razkrije marsikaj. Samo dve podrobnosti. Moj Linhai ima 350 kg. To je 50 kg več kot Outlander 800 ali 500. Vleče lahko 600 kil z vlečno ključko. Linhai pol manj.

Obremenitev sprednjega prtljažnika je pri mojem max 22 kil, pri Outlanderju dvakrat toliko - več kot 40 kil. Podobno je pri zadnjem prtljažniku kjer Outlander prebavi 90 kil, Linhai pa pol manj.

Ob vsem tem je Outlander za 15% lažji ATV kot Linhai.

Višja cena je razumljiva, če pogledamo še vgrajen vitel, ki je pri Linhai doplačilo, soliden kodiran ključ, ki je pri Kitajcih sanjska elektronika, servo volan ter visko sklopka. Nov Outlander 500 XT pride 12.000 EUR, nov Linhai pa 5.950 EUR. Outlanderja čez 3 leta brez problema prodaš za 8.000 EUR po ta malem, Linhaia pa mogoče za 3. 500 EUR. Pri prvem izgubiš 4.000 EUR, pri drugem pa 2.500 EUR.

Hočem povedati to, da se bo industrija kitajskih ATVjev sama sebe ugriznila v rit, če bo nadaljevala s tem trendom. Ko pride enkrat človek do zneska 6.000 ali 7.000 EUR za ATV potem to postane resen kup denarja in temu primeren nakup. Takrat si stranka postavlja vsa mogoče vprašanja in začne vleči neposredne vzporednice s premium znamkami ATVjev. Prepričan sem, da bomo še letos videli tudi kitajce za 8.000 EUR ali celo kaj več. Tu pa smo že na nerodnem terenu ker se človek resno vpraša, zakaj ne bi raje namesto dinlijev, SMC, linhai itd s 700 ali 800 ccm (ko enkrat bodo) vzel raje Can AM s 650 ccm. Itak bo slednji bolj odziven tudi od 800 ccm Linhaia, po kakovosti pa tudi pred njim.
Potem se nakup vrti med dilemo nov SMC, Linhai ali Dinli z 1 letom garancije in vsemi svojimi prednostmi ter slabostmi ter Can AM ali kaj podobnega, star dve leti. Cena je tam-tam.

Jaz vem, da bom pri naslednjem nakupu, ko bom verjetno šel še razred višje pri ATV, resno razmislil o tem, da kupim rabljen branded ATV. Pa to ni kritika Linhai ampak cena 6.000 EUR je maximum, ki sem ga pripravljen plačati za tovrstne kitajske produkte.

Uporabniški avatar
Hunter66
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Nova Gorica

Odgovor Napisal/-a Hunter66 » 21 Mar 2010, 12:44

Veliko k splosnemu neredu pripomore tudi ta majava poldrzava ,ki vse to dovoljuje in omogoca,v Italiji ima tudi sivanka 24 mesecev garancije ,ker je pac taksen zakon da mora imeti vse 2 letno garancijo in to pravo garancijo,ne kar neko od vaskega prodajalca ki ti ob okvari dopoveduje da si sam kriv ker si vozilo pokvaril ti zaradi....in ti garancija ne pripada....
Kupil sem Kawasakija v Cerknici z dvoletno 100% garancijo ,ter z doplacilom 4 letno in se nobenemu ki je tam vozilo kupil ni Tone nic oporekal ampak vse popravil na racun garancije.
Ko bo tale nasa rec postala res drzava in se bo zakone porihtalo bo pac drugace,vendar upanja na to je vedno manj, pogledas dnevnik 2x na teden in vse ti je jasno kam pluje ta barka.
Kje je ta tip "zigakos " z Tole Temo ? Ali se je tip res poskodoval z tisto recjo ali pa mu je mafija z groznjami preprecila nadaljne pisanje ????
Res bi bilo zanimivo zvedeti kaj je vzrok tisini :roll:

Po Slovenskih smrtno nevarnih cestah varno samo še z ATV-ji !!!

Uporabniški avatar
bade25
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: MB center in Kozjak
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a bade25 » 21 Mar 2010, 13:13

vnucec napisal/-a:Hočem povedati to, da so kitajci včasih bili svinjsko poceni, sedaj pa gredo kar pospešeno v smeri branded produktov vodilnih znamk. Obenem pa so kakovostno krepko zadaj.

Ravnokar sem za hec gledal Outlanderja, novega 650 z XT opremo. Dobro, je 100% dražji od Dinlija. Prav tako kot je Outlander 500 XT 100% dražji od Linhai.
Samo za to razliko v ceni dobiš kar nekaj stvari več. Izdelava je bolj natančna, kakovostna, uporabljeni materiali so boljši, motor je kakovosten izdelek Rotaxa pred katerim se lahko skrijejo vsi kitajski motorji. Moč je verjetno za nekaj deset odstotkov višja kot pri kitajcu podobne kubature motorja. Pospeški in hitrost pa za nekaj deset odstotkov višji kot pri primerljivem Kitajcu.

Kakovost materialov in delov lepo razkrije marsikaj. Samo dve podrobnosti. Moj Linhai ima 350 kg. To je 50 kg več kot Outlander 800 ali 500. Vleče lahko 600 kil z vlečno ključko. Linhai pol manj.

Obremenitev sprednjega prtljažnika je pri mojem max 22 kil, pri Outlanderju dvakrat toliko - več kot 40 kil. Podobno je pri zadnjem prtljažniku kjer Outlander prebavi 90 kil, Linhai pa pol manj.

Ob vsem tem je Outlander za 15% lažji ATV kot Linhai.

Višja cena je razumljiva, če pogledamo še vgrajen vitel, ki je pri Linhai doplačilo, soliden kodiran ključ, ki je pri Kitajcih sanjska elektronika, servo volan ter visko sklopka. Nov Outlander 500 XT pride 12.000 EUR, nov Linhai pa 5.950 EUR. Outlanderja čez 3 leta brez problema prodaš za 8.000 EUR po ta malem, Linhaia pa mogoče za 3. 500 EUR. Pri prvem izgubiš 4.000 EUR, pri drugem pa 2.500 EUR.

Hočem povedati to, da se bo industrija kitajskih ATVjev sama sebe ugriznila v rit, če bo nadaljevala s tem trendom. Ko pride enkrat človek do zneska 6.000 ali 7.000 EUR za ATV potem to postane resen kup denarja in temu primeren nakup. Takrat si stranka postavlja vsa mogoče vprašanja in začne vleči neposredne vzporednice s premium znamkami ATVjev. Prepričan sem, da bomo še letos videli tudi kitajce za 8.000 EUR ali celo kaj več. Tu pa smo že na nerodnem terenu ker se človek resno vpraša, zakaj ne bi raje namesto dinlijev, SMC, linhai itd s 700 ali 800 ccm (ko enkrat bodo) vzel raje Can AM s 650 ccm. Itak bo slednji bolj odziven tudi od 800 ccm Linhaia, po kakovosti pa tudi pred njim.
Potem se nakup vrti med dilemo nov SMC, Linhai ali Dinli z 1 letom garancije in vsemi svojimi prednostmi ter slabostmi ter Can AM ali kaj podobnega, star dve leti. Cena je tam-tam.

Jaz vem, da bom pri naslednjem nakupu, ko bom verjetno šel še razred višje pri ATV, resno razmislil o tem, da kupim rabljen branded ATV. Pa to ni kritika Linhai ampak cena 6.000 EUR je maximum, ki sem ga pripravljen plačati za tovrstne kitajske produkte.

Vnučec - Res dobri, argumentirani posti. V meni imaš somišljenika, ki pa je k sreči vse te stvari predividel prej....zato sem tudi nabavil Outlanderja 650.....kolikor vidim sedaj, po branju teh postov in celotnega foruma, mi je bilo do sedaj kar nekaj neprijetnosti prihranjenih, to pa tudi poleg vseh stvari ki si jih ti naštel nekaj šteje pri ceni, mar ne? Kaj mi pomaga poceni kitajček, če se lahko vozim 2 meseca na leto, ostalo pa čakam na dele, servis in se živciram pri raznoraznih šušmarjih in kvazi zastopnikih. Zaupanje v blagovno znamko prav tako stane.......

Pa še star in zlajnan pregovor bogataša Rockfellerja: Nimam toliko denarja, da bi poceni kupoval....Ravnanje po tem pregovoru, me je že večkrat potegnilo iz kakezagate in nevšečnosti.....

Da ne bo pomote: tukaj govorim samo o materialnih vrednostih, človeških ne ocenjujem na osnovi tega, kakšnega kvoterja kdo vozi....

hirulupi
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a hirulupi » 21 Mar 2010, 13:42

Vnučec- pomoje mal toplo vodo odkrivaš. Tisti ki so kupili made in yapan in made in severna amerika mašine, že vedo zakaj. Drugače pa vsi poznamo: Kolikor denarja, toliko muzike, še posebno na dolgi rok. Dokler bodo kupci za kitajske izdelke, jih bodo kitajci veselo štancali. Upam, da boš kaj potegnil iz svoje zgodbe.

LP

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 21 Mar 2010, 14:01

Malo diferenciacije med kitajci tudi ne bi škodilo! Kar po dolgem in počez udrihat čez rumene ni prav "brihtno"! Žal se proda mnogo več "low cost" kitajskih atv-jev, ki so zares slabe kvalitete! Na forumu pa jih nato pomešate z vsemi kitajci in primerjate z "premium" znamkami.
In če ste že izvlekli primerjave z avtomobili-še ne tako dolgo nazaj so se vsi norčevali iz Korejcev in mnogo pred tem iz Japoncev. Danes so vsi v glavnem tiho. In nenazadnje Japonci (same "premium" znamke) te dni pozivajo svoja "supertruper ohinah" vozila na popravila ker so SMRTNO NEVARNA!
Dajmo času čas. Previdno pri nakupu! In ker ste tudi pri izrekih zelo glasni-še eden "Ni vse zlato kar se sveti"!
In ko tipkate po svojih računalnikih "made in china" še malce pobrskajte po Ameriških in Kanadskih forumih, pa boste poleg znane "šimfarije" o kitajcih našli tudi mnogo več pozitivnega o Kitajcih kot pri nas!
Dejstvo je, ki se mu ne bomo izognili, da Kitajci nezadržno prodirajo, izboljšujejo kvaliteto in seveda tudi višajo cene!
Na srečo pa je na trgu ponudbe dovolj in prav je da vsak najde kaj zase, pač v okvirju svojih zmožnosti in želja!
Se pa strinjam, da ni treba najprej kupit potem pa po forumih "jokcat"!
Srečno vožnjo vsem ne glede na znamko!

medved1
Začetnik
Reactions:

zakaj ste umaknili temo?

Odgovor Napisal/-a medved1 » 21 Mar 2010, 14:16

Gospodje koliko se pustite nategniti, toliko ste nategnjeni. Brezvezno natolcavanje. Uživajmo življenje s kitajskimi in nekitajskimi stroji, vsak si privošči toliko kot tisti trenutek misli da je prav.

lp
Medved
p.s. čimveč kilometrov brez okvar in poškodb

vnucec
Začetnik
Reactions:

Re: zakaj ste umaknili temo?

Odgovor Napisal/-a vnucec » 21 Mar 2010, 14:58

Nekaj pomeni že blagovna znamka kot takšna. Lahko imaš povsem enak izdelek. En bo stal 6000 EUR in bo gor pisalo Linhai, drugi pa 8000 EUR in bo gor pisalo Can AM. Trdim, da bi zgolj na podlagi blagovne znamke proizvajalca drugi štirikolesnik po tej ceni kupilo vsaj 50% kupcev. Tudi pri prodaji bi takšen ATV imel višjo ceno.

Kitajce tepe prav neobstoječ ali slabo uveljavljen brend. Tukaj si škodijo sami ker proizvajajo OEM štirikolesnike, ki jih potem "poimenujejo" večji uvozniki. Rezultat je, da enak ATV v Evropi nosi tri, štiri imena. Kupci se ne znajdejo, vsako ime zase je manj pomembno ker pokriva le majhen trg ene ali nekaj držav, uvozniki pa na ta račun lažje navijajo cene ker povprečen kupec težko primerja dva enaka, a različno poimenovana ATVja iz različnih držav.
Malce boljši kitajski in tajvanski proizvajalci so to že ugotovili in na trgu nastopajo tudi pod lastno blagovno znamko, npr SYM, Kymco, Dinli, Linhai... Ker se te izdelke najde na več trgih je tudi zaupanje kupca večje in lahko tak izdelek nosi primerno ceno.

Jaz sem recimo pri prevzemu Linhaia najprej pogledal, kakšne oznake so na njem. Če bi pisalo kar koli drugega kot Linhai bi nakup zavrnil in kombi z ATV bi se peljal nazaj v Ivančno Gorico. Tisti trenutek, ko se nekdo odloči za ATV neznane blagovne znamke (pa morda sploh ni slabo izdelan) se je sprijaznil s tem, da bo na trgu nastopal kot še eden izmed poplave brezimnih ATVjev. Teh je malo morje in kupec se med njimi ne znajde. Uvozniki sami sebi delajo problem ker imajo toliko brendov. Dosti bolj pametno bi bilo, če bi večji uvoznik uvedel lastni brend in po njem poimenoval svoje štirikolesnike. S tem bi krepil svojo prepoznavnost, če pa je obenem tudi fair pri garanciji in servisih pa bi to pozitivno vplivalo tudi na prodajo, predvsem pa bi kupec zaupal temu uvozniku, da bo v poplavi kitajskih izdelkov na podlagi lastnih izkušenj izbral takšnega, ki je dovolj dober da si z njim ne bo pokvaril ugleda.

Sceno ATV spremljam že nekaj let in ocenjujem, da smo ta hip že v fazi zasičenja trga. Ponudbe je ogromno, od najnižjih razredov, preko srednjega ranga do premium, dražjih znamk. V nižjem razredu je nekaj deset blagovnih znamk, veliko dvoma v prodajalce in težav. V srednjem stvari še nekako potekajo OK, predvsem po zaslugi nekaj resnih prodajalcev ki že imajo svojo klientelo in jih kupci priporočajo drugim od ust do ust ali pa tako-na forumih.

Menim da ob vsej tej poplavi ATVjev na pomenu pridobivajo prav premium znamke. So tisti končni cilj večine lastnikov ATVjev, potem, ko bodo počasi finančno pričezli dovolj visoko, da si lahko kupijo nov ali malo rabljen premium ATV.

Nekdo je prej omenil azijsko avtomobilsko industrijo. Res vanjo ni bilo zaupanja. Zdaj je bolje, a še vedno se morajo dokazovati ves čas.

Pomembno je, na kakšen način. Poglejmo za primer KIO. Nudijo zelo dobro garancijo za vozila, ki naj bi vlila zaupanje kupcu. Garancija je daljša kot pri nekaterih nemških in francoskih znamkah avtomobilov. Podoben primer je Škoda, ki je skozi leta le uspela popraviti nekdanji imidž vzhodnoevropskih škatel na štirih kolesih. Ampak še danes se Škoda trudi prepričati kupce, da je vredna denarja. Npr s 5 let garancije.
Potem pa imamo Toyoto, ki premore 3 leta garancije ali 100.000 kilometrov. To je obupno slaba garancija proizvajalca, ki naj bi imel vrhunsko zanesljivost svojih vozil.

Kaj hočem povedati? Če bi se želel recimo Linhai, SYM in še kdo na tem trgu res uveljaviti kot zelo dobra alternativa premium znamkam, bi moral nujno poskrbeti za vsaj 3 leta splošne garancije brez omejitve kilometrov. To postaja še toliko bolj pomembno pri vstopanju teh znamk v razred zmogljivejših ATV prostornine motorja nad 500 ccm kjer je razlika do rabljenega premium ATV nična ali zelo majhna.

Če ima kupec na eni strani slab kitajski ATV za 2.000 EUR in na drugi soliden kitajski ATV za 6.500 EUR bo pričakoval, da bo ta drugi dosti bolj kvaliteten. Prodajalec to lahko trdi, ključno pa je, kakšno zaupanje sam proizvajalec izkaže v svoj izdelek. To pa najbolje naredi z daljšo garancijo. Kupec je pomirjen ker si misli, da četudi bodo problemi, bodo kriti v okviru garancije. Kupec tudi ve, da bo tak ATV lažje prodal čez dve ali tri leta. Že zato ker bo novi lastnik dobil ATV takoj po poteku garancije, ampak to pomeni, da je dotlej ATV užival servise in garancijska popravila okvar in da je brezhiben.

Zakaj prodajalci sami ne poskrbijo za podaljšano garancijo? Jaz bi recimo Boštjanu z veseljem doplačal 500 EUR, če bi mi slednji za ta denar ponudil 3 letno garancijo kar je predvideno obdobje mojega lastništva Linhaia. Takšne škodne zahtevke iz naslova garancije se da konec koncev tudi zavarovati. Poglejmo si Big bang in njihovo 3 letno garancijo, ki jo krije Zavarovalnica Triglav. Podobno je pri BMW Premium Selection in sorodnih programih dobro ohranjenih vozil.

Celo pri rabljenih ATVjih se da ponuditi garancijo, recimo pol leta.

Priložnosti je še ogromno, med njimi je recimo zagotovljen odkup rabljenega vozila pri nakupu novega itd itd.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Re: zakaj ste umaknili temo?

Odgovor Napisal/-a BIF » 21 Mar 2010, 15:53

medved1 napisal/-a:Gospodje koliko se pustite nategniti, toliko ste nategnjeni. Brezvezno natolcavanje. Uživajmo življenje s kitajskimi in nekitajskimi stroji, vsak si privošči toliko kot tisti trenutek misli da je prav.

lp
Medved
p.s. čimveč kilometrov brez okvar in poškodb
:welcome: :dober

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 21 Mar 2010, 16:04

Malo za šalo malo zares!
Slika

Uporabniški avatar
Manuela
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Manuela » 22 Mar 2010, 10:24

@Vnucec:

- najprej pišeš, da Dinliju ne zaupaš, potem ga uvrščaš med priznane Tajvanske znamke,
- mešaš kitajce in tajvance, kljub temu, da praviš, da ATV sceno spremljaš že nekaj let,
- sekaš čez tajvance in kitajčke ter kupiš slednjega,
- ATVje primerjaš z mopedi in avtomobili :? ,
- praviš, da tajvanski deli skoraj vsi pašejo na vsak tajvanski 4kolesnik... Kaj je že tu slabega? :-k
- BRP outlander 650 ima 366 kg, sem pogledala v prometno; torej tvoji izračuni niso pravilni, hkrati pa na vprašanje postavi tudi ostalo tvoje "preverjeno" pisanje,
- govoriš o primerjavi linhaja in BRPja... v redu, ampak ne pozabi na konkretno cenovno razliko,
- pa še malo za primerjavo: BRP outlander, l2008, ima enega izmed vitalnih :!: delov Tajvanskega porekla (TGB), med tem ko pri določenih tajvancih najdeš dele iz USA in Kanade ;).

Ne vem kako se ne zavedate, da toliko kot je ATV šoferjev, toliko je tudi želja, zahtev in finančnih sposobnosti. Zato je prav, da najdeš 4kolesnike nižjega, srednjega in višjega cenovnega razreda. Trdim in vedno bom, da so Tajvanci dobra kvaliteta in temu primerna je tudi cena. ;) Njihova pomankljivost ni kvaliteta, prej kakšen KM premalo. O tvojih izračunih marž pa raje ne bi :roll: .

Aja, pa še vprašanje... Pravite, da so kitajski/tajvanski deli slabe kvalitete, američani pa so precej boljši. OK, kitajca vozite, kaj pa trditve glede tajvancev in američanov? Tudi te informacije so iz prve roke? ;)

Na forumu je ogromno napisanega, vendar pa malo kdo napiše težave pri BRP, Kawasakiju (no, ok, tukaj Czy sproti obvešča), Yamahi, AC, ... Pa verjemi, to še ne pomeni, da jih dejansko ni. ;)

Zdaj me pa križajte. :twisted:

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Mežica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 22 Mar 2010, 10:37

Manuela napisal/-a: - BRP outlander 650 ima 366 kg
303 kg ;)
Jermenice so bile nekoč iz Tomosa :)

Uporabniški avatar
Manuela
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Manuela » 22 Mar 2010, 10:41

Dala sem srednjo verzijo, o kateri imam točen podatek iz prometne - Outlander max xt - 366 kg ;), on pa primerja z 500 ali 800. O 800 nimam točne informacije, ampak dvomim, da je lažji. ;)

Variomat - TGB ;)

**Edit: Prav imaš, 303 kg, vendar je to "suha" teža (brez olja, bencina, itd.), podatek iz kataloga. Skupna teža potem nanese... ;)
Zadnjič spremenil Manuela, dne 22 Mar 2010, 14:44, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 22 Mar 2010, 13:12

Vnucec, glede na napisano ti je vse jasno (znamka, super marže, večletna garancija, garantiran odkup rabljenega, .... ).
Zakaj se ne lotiš prodaje štirikolesnikov???
Ledine ti ne bo potrebno orati, so jo že drugi. Ti samo izberi znamko, vpelji v prodajo vse tvoje predloge - pa boš car, pa še zaslužek je dober. :twisted:

Primerjati twingota oz. osebni avtomobil z štirikolesnikom je enako kot bi primerjal krompir in tartufe... oboje je za pojest, a ne?

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

Uporabniški avatar
bade25
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: MB center in Kozjak
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a bade25 » 22 Mar 2010, 13:52

Jaz na primer vem iz česa in kako se puter dela, pa ga zato še ne prodajam.........

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 22 Mar 2010, 14:32

Veliko je takih, ki "vedo", kaj in kako ... pa se ne ukvarjajo s tem.
Verjetno imajo svoje razloge. Zato pa je rek: "Le čevlje sodi naj kopitar." ;)

WWW.COLN.SI
Moped ni. Žival ni.

Uporabniški avatar
Gladiator
Član kluba
Reactions:
Kraj: Podplat
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gladiator » 22 Mar 2010, 14:38

Branko
Počas boš mogu mal z nami na poligon. :twisted:

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 22 Mar 2010, 14:41

Počas bo res treba ... :twisted:

Sem videl, da ste nekaj novega odkril. :P

WWW.COLN.SI
Moped ni. Žival ni.

vnucec
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a vnucec » 22 Mar 2010, 22:32

Manuela napisal/-a:@Vnucec:

- najprej pišeš, da Dinliju ne zaupaš, potem ga uvrščaš med priznane Tajvanske znamke,
- mešaš kitajce in tajvance, kljub temu, da praviš, da ATV sceno spremljaš že nekaj let,
- sekaš čez tajvance in kitajčke ter kupiš slednjega,
- ATVje primerjaš z mopedi in avtomobili :? ,
- praviš, da tajvanski deli skoraj vsi pašejo na vsak tajvanski 4kolesnik... Kaj je že tu slabega? :-k
- BRP outlander 650 ima 366 kg, sem pogledala v prometno; torej tvoji izračuni niso pravilni, hkrati pa na vprašanje postavi tudi ostalo tvoje "preverjeno" pisanje,
- govoriš o primerjavi linhaja in BRPja... v redu, ampak ne pozabi na konkretno cenovno razliko,
- pa še malo za primerjavo: BRP outlander, l2008, ima enega izmed vitalnih :!: delov Tajvanskega porekla (TGB), med tem ko pri določenih tajvancih najdeš dele iz USA in Kanade ;).

Ne vem kako se ne zavedate, da toliko kot je ATV šoferjev, toliko je tudi želja, zahtev in finančnih sposobnosti. Zato je prav, da najdeš 4kolesnike nižjega, srednjega in višjega cenovnega razreda. Trdim in vedno bom, da so Tajvanci dobra kvaliteta in temu primerna je tudi cena. ;) Njihova pomankljivost ni kvaliteta, prej kakšen KM premalo. O tvojih izračunih marž pa raje ne bi :roll: .

Aja, pa še vprašanje... Pravite, da so kitajski/tajvanski deli slabe kvalitete, američani pa so precej boljši. OK, kitajca vozite, kaj pa trditve glede tajvancev in američanov? Tudi te informacije so iz prve roke? ;)

Na forumu je ogromno napisanega, vendar pa malo kdo napiše težave pri BRP, Kawasakiju (no, ok, tukaj Czy sproti obvešča), Yamahi, AC, ... Pa verjemi, to še ne pomeni, da jih dejansko ni. ;)

Zdaj me pa križajte. :twisted:
Dinliju ne zaupam. Zaupal mu bom, ko bo za njih vsaj 3 leta prodaje pri renomiranem prodajalcu, teh pa v Sloveniji ne znam našteti na prste ene roke. Sorry, lokalni s.p. ji zame niso renomirani prodajalci in pri njih nisem pripravljen kupiti kaj drugega kot špecerijo in mogoče še kalorifer, nikakor pa ne izdelka za 7.000 EUR.

Dinli se verjetno vseeno razlikuje od najbolj cheap ATVjev. Že po ceni je konkretna razlika, zato je verjetno tudi kakovost za kitajca spodobna. Ampak dokler ne bo 3 leta v prodaji me to ne zanima.

Zame je Tajvan del Kitajske. Morda delajo boljše, a to še ne pomeni, da so svetlobna leta boljši.

To da ATVji delijo enake dele zame ni prednost, kvečjemu dokaz, kako maloi truda, denarja in intelektualnega napora je vanje vloženo, še posebej ob dejstvu, da so vsaj "inspirirani" s sestavnimi deli uveljavljenih proizvajalcev, ki so jih tudi dejansko razvili.

Da, najprej sem kupil tajvanca, sedaj kitajca. Oba sta bila daleč od najcenejših predstavnikov in oba sta bila že nekaj časa naprodaj pri WBC. Žal mi denarna žilica ne dopušča, da bi za free time izdelek plačal 12.000 EUR. Je dosti drugih, bolj življenjsko pomembnih investicij. Konec koncev raje vsaki dve leti vržem 10.000 EUR dodatno v avto ker v njem preživim 3 ure dnevno. Bom pa naslednjič verjetno raje kupil rabljenega Outlanderja ali kaj podobnega. Imam Linhai, trenutno najdražji model tega proizvajalca pa vseeno vidim, da bi lahko bilo marsikaj narejeno bolje. Dobro, je pol cenejši, ampak..

Da, ATVje primerjam z mopedi in avtomobili. Če bi se trudila razumeti, zakaj, tako neumnega vprašanja ne bi postavila. Povedati hočem jasno in glasno, da so ATVji totalno precenjeni izdelki in le vprašanje je, kdo na njih največ zasluži. V avtomobil nižjega cenovnega razreda, ki stane toliko kot npr Dinli 700, je vloženega neprimerno več truda, razvoja, materiala, kakovosti, dela nekitajskih delavcev (ki so dražji od kitajskih), servisne podpore itd. Glede na to dejstvo bi morali biti ATVji 40% cenejši kot so danes. Ne primerjam namena uporabe vozila, ne primerjam voznih karakteristik. Primerjam pa vse ostalo in nihče mi ne bo rekel, da so v Dinliju sestavni deli na ravni kakšnega Renaulta ali Piaggia. Poleg tega jih je manj, so slabši materiali, sestavni deli pa niso vsi plod lastnega razvoja. Kdo je dobavitelj sestavnih delov pri Renaultiu, kdo pa pri Dinliju? Ne bom zaprvljal časa z odgovorom, vsak z IQ nad 50 si lahko odgovori sam.

vnucec
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a vnucec » 22 Mar 2010, 22:39

Branko napisal/-a:Vnucec, glede na napisano ti je vse jasno (znamka, super marže, večletna garancija, garantiran odkup rabljenega, .... ).
Zakaj se ne lotiš prodaje štirikolesnikov???
Ledine ti ne bo potrebno orati, so jo že drugi. Ti samo izberi znamko, vpelji v prodajo vse tvoje predloge - pa boš car, pa še zaslužek je dober. :twisted:

Primerjati twingota oz. osebni avtomobil z štirikolesnikom je enako kot bi primerjal krompir in tartufe... oboje je za pojest, a ne?

Branko, hvala za predlog. Če bi me zanimal, bi o njem konkretno razmišljal. Pa me ne. ATV je zame free time vehicle. Moj posel je nekaj čisto drugega, zelo povezan z marketingom, tržnim komuniciranjem in odnosi z javnostmi. S plačo sem več kot zadovoljen in si z njo zlahka privoščim veliko. Skratka, ne rabim drugega posla. Poanta-trženje ATVjev prepuščam drugim. To pa še ne pomeni, da ne opazim pomanjkljivosti.

Uporabniški avatar
Manuela
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Manuela » 23 Mar 2010, 06:56

Vnucec, tvoje pisanje je pisanje v prazno. Predlagam, da se malo bolj poglobiš v vse skupaj, ker pišeš totalne bedarije in vsak laik ti bo verjel. Vidim, da z prodajo ATVjev dejansko nimaš nič, ker bi potem povsem drugače razmišljal in tega ne bi pisal. ;)

A pa dejansko veš koliko let je Dinli v prodaji? Če ga ni bilo na Slovenskem tržišču, še ne pomeni, da se ni prodajal drugje. In cene z avtomobili sploh niso primerljive, pa da kalkuliraš po dolgem in počez. ;)

Praviš, da za free time izdelek ne daš 12.000€, za dodatno opremo v avtomobilu pa in hkrati pametuješ o življenjsko pomembnih investicijah. Če tudi v avtu preživiš 3, 4 ure, je dodatna oprema luksuz. ;) Sicer pa te noben ni silil, da kupiš štirikolesnika.

In če je Tajvan del Kitajske, še ne pomeni... Eh, brez veze, da se spet spuščam v to debato. :roll: Ne vem od kod tvoje nezadolvoljstvo z Tajvanci, medtem ko si pri prodaji svoje Barosse hvalil njeno kvaliteto - "oglaševanje" samo da se proda in dejansko ne verjameš svojim besedam ali pa si bil z Barosso povsem zadovoljen in tukaj pišeš v tri dni (in "sekaš" čez tajvance). ;)

Uporabniški avatar
zabar
Začetnik
Reactions:
Kraj: Capodistria

Odgovor Napisal/-a zabar » 23 Mar 2010, 08:34

Manuela napisal/-a:In če je Tajvan del Kitajske, še ne pomeni... Eh, brez veze, da se spet spuščam v to debato.)
Tudi Slovenija je bila del SFRJ, pa sta ata in mama od vnucca sigurno imela doma TV in frižider od Gorenja, ne pa od Obodina ali EI Niš.
Vnucec, vpraš jih zakaj ????

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 23 Mar 2010, 09:17

Vnucec, glede na to da si po "fohu" v trženju in marketingu je res zanimivo kako lahko razmišljaš tako ozko. Nisem v tem poklicu , pa vseeno vem da se marže postavljajo na način, da si z izdelkom konkurenčen na trgu, in da ustvariš en željen dohodek in željeni promet. Če v mesecu prodaš en sam štirikolesnik mora bit marža 2500 eurov, če ne nimaš za " kruh", če pa ti jih uspe prodati več kosov lahko maržo spuščaš, s tem pa si še pospešuješ prodajo. Dobro veš da so v tgovinah nekateri bolj drobni izdelki z maržo tudi 400 , 500%.
Meni kot kupcu je prav čisto ravno za koliko je trgovec dobil štirikolesnik. Vsak kupec si primerja različne znamke in jih vrednoti po celotnem paketu, kvaliteti, servisu, suportu... ter se na koncu odloči kaj mu ustreza za željeni denar. Če je tgovec uspel dobiti štirikolesnik za 1 euro, svaka mu čast, jaz mu bom pač dal 5000 eurov če sem ocenil da je to pravi nakup in največ kar lahko dobim za svojih 5000 eurov.
Pa še to, mogoče si slišal v šoli:
Trgovcu postavljajo ceno kupci in konkurenca, ne pa tgovec sam! ;)

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Mežica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 23 Mar 2010, 09:56

vnucec napisal/-a: Moj posel je nekaj čisto drugega, zelo povezan z marketingom, tržnim komuniciranjem in odnosi z javnostmi

A si sladoledar? :D

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 23 Mar 2010, 09:59

Moj posel je nekaj čisto drugega, zelo povezan z marketingom, tržnim komuniciranjem in odnosi z javnostmi
In kakšno maržo zaračunavaš ti za svoj "biznis"??? :shock:

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Zaklenjeno