ATV ali raje kaj drugega...

V tej rubriki hvalite, grajajte, diskutirajte,... vse v zvezi s poceni kitajskimi štirikolesniki.
Odgovori
Furman
Začetnik
Reactions:

ATV ali raje kaj drugega...

Odgovor Napisal/-a Furman » 26 Mar 2010, 18:57

Pozdravljeni
Na Dolenjskem blizu Ribnice imamo del kmetije. Nekaj je travnikov ostalo sadovnjak, teren je bolj kot ne strm. Pešaka se mi na da, traktor kak mini 4x4 je drag in še rabil bi ga enkrat na leto.. Razmišljam o nakupu ATV delovnega. Danes sem v Grosuplju gledal Loncin 250 in 200. Oba se mi dopadeta, imata spredaj že originalno vitel. 250 menja brez sklopke 200 z uporabo sklopke. ATV bi uporabljal zgolj za umirjeno vožnjo občasno priklop prikolice naložene z gajbicami jabolk.. Je kateri od teh dveh sploh primeren za moje potrebe in kateri? Cene so sedaj nekaj akcijske in so 2800€ za 250 in 2400€ za 200. Rad bi čim ceneje prišel do delovnega vozilca, ali so ti kitajčki bolj tako kot tiste gedore iz nadnega pleha, ki jih lahko uporabiš samo za v predal in se hvališ kaj imaš in kaj bi vse lahko pošravfal če bi hotel pa se ti ne ljubi...
Hvala za čim bolj iskrene odgovore, ker jaz pa nimam veliko € in jih ne morem dat za kako hudo znamko. Torej kaj se dobi, da dela, a je še finančno sprejemljivo..

Uporabniški avatar
Kovk
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Kovk » 26 Mar 2010, 19:59

Preden se usujejo ant-kitajci, ti lahko povem, da sem se pred leti soočal točno s takim vprašanjem. Izbira med Loncinom in CF Motom je pri meni odločila slednje. Čeprav je cofko še enkrat dražji pa ima 500 kubov in dobrih 30 konjev (brez blokade). Meni po mojih gričih severne primorske dobro služi. Je nekje med delavcem in onim motorjem s katerim se tud na pivo pelješ pa ne zgledaš kuj kot velik agrarnik.

Eppur Si Muove !

medved1
Začetnik
Reactions:

atv

Odgovor Napisal/-a medved1 » 26 Mar 2010, 20:49

Furman ne delam reklame, vendar si oglej ponudbo in akcijo pri WBC za Linhai GOON 260 4x4. Model je delovni in 1K€ dražji je stroj kateri te ne pusti tako hitro na cedilu. Najbolje pa je, da se za nakup odločiš sam glede na € in potrebe po užitku.

lp
Medved
p.s. ko kaj rohni okoli Ribnice z okolico sem jaz in Linhai

Furman
Začetnik
Reactions:

Re: atv

Odgovor Napisal/-a Furman » 26 Mar 2010, 22:20

medved1 napisal/-a:Furman ne delam reklame, vendar si oglej ponudbo in akcijo pri WBC za Linhai GOON 260 4x4. Model je delovni in 1K€ dražji je stroj kateri te ne pusti tako hitro na cedilu. Najbolje pa je, da se za nakup odločiš sam glede na € in potrebe po užitku.

lp
Medved
p.s. ko kaj rohni okoli Ribnice z okolico sem jaz in Linhai
No pol me pa kaj poklič pa da vidim a pride zadeva v hrib v našem sadovnjaku. To mi je najpomembnejše...

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zgornja Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 26 Mar 2010, 22:29

V tvoj sadovnjak bo prišel vsak, bo prej tebe strah ratalo... :lol:

Po turi paše pošten počitek:
Slika

Furman
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Furman » 26 Mar 2010, 22:34

Pero napisal/-a:V tvoj sadovnjak bo prišel vsak, bo prej tebe strah ratalo... :lol:
No se moram popravit, od hiše v dolino polna prikolica, iz doline pa ATV in za sabo prazna lahka pocinkana TPV prikolica in po možnosti ena oseba na ATVju. Eni pravijo, da z tak poesl mora bit delovni in z reduktorjem 4x4. Jaz pa nisem ravno prepričan. Trenutno to delo opravlja 20 let star MUTA kultivator, kdor ga pozna. Žal je počasnejši, kot bi šel človek peš, pripelje pa.

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 26 Mar 2010, 22:38

Tisti eni imajo kar prav! Poslušaj njihov nasvet.

Furman
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Furman » 27 Mar 2010, 08:41

Bom zadevo raje kar na licu mesta stestiral, pvi ATV, ki ga vidim peljati čez vas bom poprosil za mini test. :D
Pol dobi pa en drink pa bova oba zadovoljna. Bom takoj na jasnem kaj ATV sploh je.

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 27 Mar 2010, 14:12

Če boš vozil težje tovore bi jaz kupil nekaj takega:

http://www.bolha.com/oglas383830703/tom ... vic-tv-521

Slika

Slika

Uporabniški avatar
luksislo
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a luksislo » 27 Mar 2010, 15:28

priporočam delovnega 4x4, ampak nikar, nikar ne kupi motorja pri firmi BucoDS, ker je znan nategun in nima nobene volje za delo, ko se kaj pokvari.

Furman
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Furman » 27 Mar 2010, 19:31

Pero napisal/-a:Če boš vozil težje tovore bi jaz kupil nekaj takega:

http://www.bolha.com/oglas383830703/tom ... vic-tv-521

Slika
Takle traktor definitivno odpade, ker:
Je v vasi traktorjev dovolj, če bi ga rabil mi naredijo uslugo brez problema.
Poterbujem ga za odvoz gradbenega materiala v dolino , ki ostaja pri obnovi hiše, se pravi omet in kaka opeka, da ne vozim v karjoli v dolino, pa v dolino bi še šlo. V hrib nazaj se mi pa res ne hodi plus karjola. Enkrat na leto ko pobiramo sadje je treba kakih deset do dvajset gajb jabolk znest po hribu navzgor in to je to. Ves ostali čas bi traktor veselo sameval in mi delal dren.

Uporabniški avatar
Tevzy
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Črna na Koroškem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Tevzy » 27 Mar 2010, 19:33

Glej,da ne bo prikolica z tovorom težja od atvja. Kar se tiče Loncina,ga imam sam. V klanec dobro vleče polno avtoprikolico sveže trave,če boš vozil pa navzdol,ti pa tudi jaz priporočam nekaj težjega z reduktorjem.
LP!

Furman
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Furman » 27 Mar 2010, 19:47

luksislo napisal/-a:priporočam delovnega 4x4, ampak nikar, nikar ne kupi motorja pri firmi BucoDS, ker je znan nategun in nima nobene volje za delo, ko se kaj pokvari.
Moj sodelavec pravi celo naj ne kupujem ničesar na drugi strani Trojan, da so tam vsi isti :oops:
Baje ima že kar nekaj iskušen, ko so ga nategnili.
Ampak ATVji se pa očitno prodajajo sam na tem delu slovenije. V Lj z okolico so pa dragi kot zlato, kaj pa sedaj? :roll:

Pri tejle firmi pa še gum ne znajo v pravo smer obrnit kako ti bodo pa kasneje servis delali. :evil: :lol:

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=3649774

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 27 Mar 2010, 20:46

Moj sodelavec pravi celo naj ne kupujem ničesar na drugi strani Trojan, da so tam vsi isti Embarassed

Tole je pa zanimivo, v Mariboru pravijo isto.... :lol:

Lej, furman, vse bolj se mi zdi, da pač rabiš izgovor za nakup stroja. Takih je kar nekaj na tem forumu (med njimi sem bil v začetku tudi sam). Če misliš, da ti bo ATV boljše služil za prevoz gradbenega materiala po hribu navzdol, ga boš pač kupil, ne? Pa očitno si se odločil, da boš ponovil začetniško napako večine in boš kupil stroj, ki bo pojutrišnjem že na Avtonetu... Ne vem pa, zakaj potem sploh vprašaš za mnenje....

Slika

Uporabniški avatar
luksislo
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a luksislo » 27 Mar 2010, 21:11

dejstvo je, da Ski&Sea kljub cenam ponujajo vrhunsko robo, BucoDS (med tema 2ma firmama je samo 500m luft linije) pa ponuja drage izdelke nizke kvalitete.

aja, pa nucaš delovni ATV, in to tisti na gornjem linku NI! zakaj? ker ima pogon zadaj speljan na ketno. lepo te prosim, ketna na delavcu?
na delavcu more bit krdanska gred in nič drugega!

Uporabniški avatar
Tevzy
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Tevzy » 27 Mar 2010, 21:21

luksislo napisal/-a:na delavcu more bit krdanska gred in nič drugega!
Se podpišem pod tole!

Furman
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Furman » 27 Mar 2010, 21:38

Pero napisal/-a:Moj sodelavec pravi celo naj ne kupujem ničesar na drugi strani Trojan, da so tam vsi isti Embarassed

Lej, furman, vse bolj se mi zdi, da pač rabiš izgovor za nakup stroja. Takih je kar nekaj na tem forumu (med njimi sem bil v začetku tudi sam). Če misliš, da ti bo ATV boljše služil za prevoz gradbenega materiala po hribu navzdol, ga boš pač kupil, ne? Pa očitno si se odločil, da boš ponovil začetniško napako večine in boš kupil stroj, ki bo pojutrišnjem že na Avtonetu... Ne vem pa, zakaj potem sploh vprašaš za mnenje....
Pero
tole sicer imaš delno prav a zgleda, da je v sloveniji zadnje čase glavna moda nategovanje folka. Vedno so pa preprodajalci smetano pobiral in jo še bodo. Kaj bom kupil še ne vem. Loncin iz Grosuplja iz prvega posta se mi ne zdi slaba izbira, če bo zdržal vsaj kako leto..? :roll:

Uporabniški avatar
Tevzy
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Tevzy » 27 Mar 2010, 22:42

Furman napisal/-a:Loncin iz Grosuplja iz prvega posta se mi ne zdi slaba izbira, če bo zdržal vsaj kako leto..? :roll:
Brezskrbi da bo zdržal.

Furman
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Furman » 28 Mar 2010, 08:04

IN še vedno nihče od mojstrov NI opazil, da ima ATV na linku NAROBE obrnjena kolesa :roll:

Kako lahko pričakujem od te firme soliden servis, če še koles ne znajo znajo obrnit v pravo smer... :evil:

Uporabniški avatar
Tevzy
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Tevzy » 28 Mar 2010, 08:34

Furman napisal/-a:IN še vedno nihče od mojstrov NI opazil, da ima ATV na linku NAROBE obrnjena kolesa :roll:

Kako lahko pričakujem od te firme soliden servis, če še koles ne znajo znajo obrnit v pravo smer... :evil:
Ja so res pravi mojstri :D

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 28 Mar 2010, 09:05

V Grosuplju prodaja še nekaj drugega a ne? Dej si tusto drugo oglej, ti iz lasnih izskušenj povem da ti ne bo žal (da ne delam reklame, res pa je dražji..). Če pa si iz Ribnice pa se oglasi pri meni, pa boš to tudi lahko probal.

lp

Uporabniški avatar
bade25
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: MB center in Kozjak
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a bade25 » 28 Mar 2010, 09:58

Furman napisal/-a:
Pero napisal/-a:Moj sodelavec pravi celo naj ne kupujem ničesar na drugi strani Trojan, da so tam vsi isti Embarassed

Pero
tole sicer imaš delno prav a zgleda, da je v sloveniji zadnje čase glavna moda nategovanje folka. Vedno so pa preprodajalci smetano pobiral in jo še bodo. Kaj bom kupil še ne vem. Loncin iz Grosuplja iz prvega posta se mi ne zdi slaba izbira, če bo zdržal vsaj kako leto..? :roll:
Ko pa smo imeli debato o tej temi nategovanja, pa jo je admin enostavno zaklenil in rekel naj se gremo raje vozit..., novinci bi lahko iz te teme lahko marsikaj izvedeli.....
V glavnem , jaz imam delavca in prikolico prav za takšne namene kot jih imaš ti. Pa še fino je z njim skočit v mesto po kak nakup ali na pijačo. Da ne govorim o zimskem veselju pluženja..... Od aprila do oktobra praktično ne uporabljam avta, razen za prevoz v službo ipd.... Pa še lušne vožnje v prostem času in pa o srečanjih ATV-jistov, kjer je prav fino in spoznaš mnogo prijetnih ljudi. Vsekakor pa ti priporočam uveljavljeno znamko, ki jo kupi pri uveljavljenem zastopniku. Res se splača dati kakega jurja več, na to se boš spomnil prvič, ko boš sam sredi gozda ostal z okvarjenim mopedom.....

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 28 Mar 2010, 13:45

Tema še vedno obstaja in jo lahko preberejo tudi novinci.....

Namig: Išči..... Zakaj ste umaknili temo

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Odgovori