Izbira kovčka

Predelave, zunanja obdelava, izboljšave, dodatki,...

Uporabniški avatar
d3esaly
Začetnik
Reactions:

Izbira kovčka

Odgovor Napisal/-a d3esaly » 09 Sep 2010, 01:48

Pozdravljeni!

Zanimajo me vaša mnenja glede kovčkov ter izdelovalcev le teh. Ker na magmaxa, zaradi prtljažnika, ne morem dati velikih volumnov, sem se nekako odločil za standardno obliko litraže od 45 do 55 litrov.

Pa me nekako zanima kvaliteta saj se cene kar razlikujejo. Je dejansko faktor kvalitete pri kovčkih tako pomemben, da je cena še enkrat večja?

Kakšne slabe/dobre izkušnje?

LP

slepec
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a slepec » 09 Sep 2010, 05:39

če boš vzel kovček GIVI ali KAPPA,ne boš nič zgrešil,kupi kvaliteten kovček

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 09 Sep 2010, 06:48

Lahko se zapelješ v WBC v Stično. Tam je cela paleta kovčkov na zalogi. Osebno pa prisegam na SHAD.

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Uporabniški avatar
d3esaly
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a d3esaly » 09 Sep 2010, 07:58

@slepec
Givi ter Kappa poznam še iz skuterskih časov. Seveda imata tudi ceno. Zanima me v čem se pokaže tista "kvaliteta" kovčka na daljši rok?

@Jure
V spletni trgovini WBC sem si ogledal ponudbo ampak edini, ki pride v poštev je BBox 51
http://atv.si/shop/index.php?route=prod ... uct_id=193. Zanj še nisem slišal vendar ima super ceno :D

slepec
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a slepec » 09 Sep 2010, 08:52

d3esaly napisal/-a:@slepec
Givi ter Kappa poznam še iz skuterskih časov. Seveda imata tudi ceno. Zanima me v čem se pokaže tista "kvaliteta" kovčka na daljši rok?

@Jure
V spletni trgovini WBC sem si ogledal ponudbo ampak edini, ki pride v poštev je BBox 51
http://atv.si/shop/index.php?route=prod ... uct_id=193. Zanj še nisem slišal vendar ima super ceno :D
GIVI IN KAPPA,SEM uporabljal 15 let na motorjih,glede kvalitete -trpežnosti ,se ne more primerjat z čunga lunga kovčki,po daljšem obdobju uporabe so kot novi,glede ATV pa morš kupit kvalitetnega zaradi vibracij, načina vožnje -makadam-hosta,da ga ne boš kdaj iskal, če ga zgubiš

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 09 Sep 2010, 09:26

V kolikor boš vozil po terenu (off road, vlake, kamenje, blato) na plastiko raje pozabi!
Sicer pa predlagam Kolpin ponudbo!
Preverjeno kvalitetno in vzdržljivo!
Vsekakor pa predlagam platneno torbo! Je bolj fleksibilna, vodoodbojna,enostavna za čiščenje, prilagodljiva, pri udarcu se ne bo polomila, enostavna za vzdrževanje...!
Če pa potrebuješ kaj za odložit denarnico in sončna očala.....tu pa ti žal ne morem pomagat-ne obvladam!
Dobra ponudba:
http://www.moto-shop.si/index.php/items ... -in-kovcki

Uporabniški avatar
d3esaly
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a d3esaly » 09 Sep 2010, 12:10

pohorjebeef napisal/-a:V kolikor boš vozil po terenu (off road, vlake, kamenje, blato) na plastiko raje pozabi!
Vsekakor pa predlagam platneno torbo! Je bolj fleksibilna, vodoodbojna,enostavna za čiščenje, prilagodljiva, pri udarcu se ne bo polomila, enostavna za vzdrževanje...!
Če pa potrebuješ kaj za odložit denarnico in sončna očala.....tu pa ti žal ne morem pomagat-ne obvladam!
Dobra ponudba:
Nekega pravega offroada se z mojim atvjem ne morm iti :P Drugače pa rabim predvsem čim več prostora za stvari, ki jih potrebujem na izletih pa seveda za dve čeladi. Tako, da pride v bistvu v poštev plastika.

slepec
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a slepec » 09 Sep 2010, 12:36

d3esaly napisal/-a:
pohorjebeef napisal/-a:V kolikor boš vozil po terenu (off road, vlake, kamenje, blato) na plastiko raje pozabi!
Dobra ponudba:
Nekega pravega offroada se z mojim atvjem ne morm iti :P Drugače pa rabim predvsem čim več prostora za stvari, ki jih potrebujem na izletih pa seveda za dve čeladi. Tako, da pride v bistvu v poštev plastika.
za 2 čeladi je zadosti 50-60l,če rabiš še za prtljago,raje vzemi večjega 100-120l,jaz imam 120l in sem zelo zadovoljen,ni pa givi ali kappa-ti so samo do 60l-tako si dal sliko kovčka
za denarnico gsm in podobno si kupi tank torbo ki je dostranljiva 100% priporočam

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 09 Sep 2010, 12:48

Osebno ti odsvetujem SHAD kovcek, cca. 14 dni nazaj sem kupil novega 80l. In kot prvo so kitajcki na pokrovu naredili preveliko luknjo za zatic kljucavnice, torej ce si kovcek z kljucem zaklenil, se ga je dalo se vedno odpreti - kot da ne bi bil zakljenjen. Moral sem narediti nov daljsi zatic kljucavnice.

Naslon, ki se posebaj pritrdi je po eno tedenski uporabi pri strani na sivu zacel razpadati. Ko pridem iz dopusta, ga bom moral preobleci.

Pri stranskih luknjah, kjer so panti je plastika vsa nacufana, sicer nic hudega, vendar bi lahko kitajcki vsaj vrh luknje zgladili.

Skratka, moj prvi in zadnji SHAD kovcek.

Zakaj nisem zadeve reklamiral:
1. ker sem ga kupil 1 dan pred dopustom, ATV je sel z mano na dopust.
2. ker mocno dvomim, da bi bila kaksna velika razlika z zamenjanim.

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 09 Sep 2010, 13:17

d3esaly napisal/-a:
Dobra ponudba:
No če rabiš več stvari je ravno problem v plastiki! Ko bi rad še nekaj "stisnu" v kovček to pri plastiki negre! Platno pa se poda!
Pa tudi sicer bi bila moja izbira platno, že zato ker za moje pojme (subjektivno mnenje) lepše izgleda! Polikani atv-ji z plastičnimi kovčki (spet subjektivno) niso v mojem estetskem rangu!
Za po cesti je pol motor dovolj dober ali pa cabrio!

Uporabniški avatar
d3esaly
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a d3esaly » 09 Sep 2010, 13:49

Prilagam sliko kjer se vidi trenutni kovček (Kappa, ca. 27 litrov) in širina prtljažnika. Mislim, da dejansko večjega kovčka ali torbe (nad 50 litrov) ne morem pritrditi na tako majhen prtljažnik.

Slika

@freshslo
Sem mislil, da so SHAD kovčki dobre kvalitete glede na ceno, ki je kar v rangu Givija oziroma Kappe. No saj cena ni vedno merilo :)

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 09 Sep 2010, 13:54

Imam platneno torbo, je dovolj velika, tudi sopotnica se udobno nasloni na njo,ne premoči, ne vibrira in oddaja čudnih zvokov kot nekateri plastični kovčki, res pa je, čelade ne pašejo notri. Za to imam cca 1 m dolgo ključavnico z katero pripnem čelade in moped. In problem je rešen.
V primeru prenočevanja se torbo prav tako kot kovček, enostavno odpne in odnese s seboj.
Če si kje blizu Lj. se pripelji ali prinesi prtljažnik. Ti ga za en kofe povečam, da bo bolj uporaben.

Uporabniški avatar
Mitjag
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Laze v Tuhinju
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitjag » 09 Sep 2010, 14:06

Evo vprašanje: a sploh obstaja kak platnen kovček v katerega se spravi vsaj ena čelada. V mojega sedanjega ne gre:
http://www.moto-shop.si/index.php/item/ ... 3-2mm.jpeg

mogoče ta?
http://www.moto-shop.si/index.php/item/ ... 9-4mm.jpeg

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 09 Sep 2010, 14:21

Moj nasvet:
To kar ti je ponudil Jaka zagrabi! Če kdo potem ima on veliko izkušenj z takšnimi rečmi! Ima podoben stil mopeda kot ti in zelo veliko potuje! Z manjšimi predelavami boš uredil zadevo kot se spodobi za dolgo obdobje! Verjemi da vsaka hitropotezna verzija ta trenutek ne bo dala tega kar želiš. V prvem hipu da, a bo kmalu premalo!
V ta drugega (kjer si dal link dobiš 2 čeladi!)

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Drago » 09 Sep 2010, 18:59

freshslo napisal/-a:Osebno ti odsvetujem SHAD kovcek, cca. 14 dni nazaj sem kupil novega 80l. In kot prvo so kitajcki na pokrovu naredili preveliko luknjo za zatic kljucavnice, torej ce si kovcek z kljucem zaklenil, se ga je dalo se vedno odpreti - kot da ne bi bil zakljenjen. Moral sem narediti nov daljsi zatic kljucavnice.

Naslon, ki se posebaj pritrdi je po eno tedenski uporabi pri strani na sivu zacel razpadati. Ko pridem iz dopusta, ga bom moral preobleci.

Pri stranskih luknjah, kjer so panti je plastika vsa nacufana, sicer nic hudega, vendar bi lahko kitajcki vsaj vrh luknje zgladili.

Tole me je malo presenetilo. Imam isti kovček in nimam nobenih težav z njim. Če je tista plastika nacufana, se jo lepo odreže s skalpelom, naslon pa je pri mojem brezhiben, pa je kar precej v uporabi. Zaklepanje prav tako ni problematično. Moj je prestal dva prevračanja, montiran je bil na dveh ATVjih. Na njem imam montirane dodatne luči (pozicija, stop in žmigavci). V notranjosti imam instalirano el. napajanje in mrežo na pokrovu. Če mi nebi bil premajhen bi ga obdržal, saj mi odlično služi.

Pa še nekaj zelo pomembnega ima ta kovček: dvojni pokrov. Zaradi tega se notranjost precej manj segreje.

Slika

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 09 Sep 2010, 20:23

Dobro zate:)

Mene je presenetilo bolj to, da tako preprosto stvar kot je odprtina za zatic tako zgresijo.

In ne bi bilo problema, ce bi ga nabavil par dni pred odhodom na dopust. Prebral sem kar nekaj komentarjev in vecina jih je bila pozitivnih glede SHADa.

Ko sem ga namontiral in poizkusil zakleniti mi je v glavi kar zavrelo. Konec koncu cena spet ni toliko nizja od boljsih firm.

Drago napisal/-a:
freshslo napisal/-a:Osebno ti odsvetujem SHAD kovcek, cca. 14 dni nazaj sem kupil novega 80l. In kot prvo so kitajcki na pokrovu naredili preveliko luknjo za zatic kljucavnice, torej ce si kovcek z kljucem zaklenil, se ga je dalo se vedno odpreti - kot da ne bi bil zakljenjen. Moral sem narediti nov daljsi zatic kljucavnice.

Tole me je malo presenetilo. Imam isti kovček in nimam nobenih težav z njim. Če je tista plastika nacufana, se jo lepo odreže s skalpelom, naslon pa je pri mojem brezhiben, pa je kar precej v uporabi. Zaklepanje prav tako ni problematično. Moj je prestal dva prevračanja, montiran je bil na dveh ATVjih. Na njem imam montirane dodatne luči (pozicija, stop in žmigavci). V notranjosti imam instalirano el. napajanje in mrežo na pokrovu. Če mi nebi bil premajhen bi ga obdržal, saj mi odlično služi.

Pa še nekaj zelo pomembnega ima ta kovček: dvojni pokrov. Zaradi tega se notranjost precej manj segreje.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Enx
Poznavalec
Reactions:
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Enx » 09 Sep 2010, 21:23

Tale je morda primerna in letos nova pri Kolpinu: http://www.kolpinpowersports.com/produc ... e-bag.html

slepec
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a slepec » 10 Sep 2010, 10:10

d3esaly napisal/-a:Prilagam sliko kjer se vidi trenutni kovček (Kappa, ca. 27 litrov) in širina prtljažnika. Mislim, da dejansko večjega kovčka ali torbe (nad 50 litrov) ne morem pritrditi na tako majhen prtljažnik.

Slika

@freshslo
Sem mislil, da so SHAD kovčki dobre kvalitete glede na ceno, ki je kar v rangu Givija oziroma Kappe. No saj cena ni vedno merilo :)
givi in kappa kovčki imajo svojo plato ki jo pritrdiš na pritljažnik 1X manjši od tvojga,na to plato pa zatakneš kovček in zakleneš,razlika se pojavi pri kvaliteti plate in kovčka daj gor GIVI -MAXIA IN BOŠ 100 % ZADOVOLJEN,DOBIŠ PA RABLJENEGA ZA POL CENE na avto netu

Uporabniški avatar
d3esaly
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a d3esaly » 10 Sep 2010, 10:15

Hvala vsem za mnenja ter Jaka tebi za ponudbo. Mogoče bi bilo res najboljše prtljažnik povečati vendar se bom zato odločil šele po pregledu kovčkov in torb. Nekako se mi zdi najbolje, da si stvari pogledam v živo in ko se za nekaj odločim potem prilagodim prtljažnik (če bo to potrebno).

Za Givi pa Kappo vem kakšna je ploščica saj zato pa v osnovi nisem gledal nič drugega, ker dejansko pri drugih ne poznam načina pritrditve.

Uporabniški avatar
el.presidento
ON™®
Reactions:
Kraj:: Ivančna Gorica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a el.presidento » 14 Sep 2010, 10:39

Kje je bil pa kupljen? Pri nas "WBC d.o.o."?

Niti en SHAD-ov kovček ni bil še reklamiran, pa naj bo to velik ali majhen, kaj šele da bi bil slabo obdelan... to so 100% eni izmed najboljših vrhunskih kovčkov!

Kolikor vem SHAD-ov kovček nima šivov na naslonu. Prav tako mi ni jasno katere stranske luknje imaš v mislih in katere pante, namreč SHAD 80 nima nič od tega.

Imaš kakšne slike o teh napakah?

www.atv.si
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2014 - Cectek 600, Aeon Cobra S 330
2013 - Access Outback 400, Adly 400xs
2012 - SMC Jumbo 720R
2011 - CF Moto Z6, SMC Jumbo 720R
2010 - SMC Jumbo 360R, Dinli 700 Monster
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2007 - SMC Captain 300 Tuning
2006 - Barossa Silverhawk 250R Tuning
2005 - Barossa Cheetah 250

Uporabniški avatar
Mitjag
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitjag » 14 Sep 2010, 15:33

Enx napisal/-a:Tale je morda primerna in letos nova pri Kolpinu: http://www.kolpinpowersports.com/produc ... e-bag.html
Aja Enx samo en komentar na tisti kovček (platnen) ki si mi ga prodal pred časom(ko sem imel še linhai je bil spredaj zdaj je zadaj)
Prepušča dež :( No to lahko potrdijo tudi nekateri uporabniki tega foruma.

Sedaj sem to rešil z home made pokrivalom :)

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 14 Sep 2010, 20:20

Testirano, preverjeno itd...od več miljonov uporabnikov. Dobi se v treh volumnskih dimenzijah, za par ojrov.
Mi še ni spustila niti kapljice.
:banana:
Slika

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 14 Sep 2010, 20:31

Ne skrbi, jaz imam ultra "sreco" pri nakupih :)

Ja pri tebi sem ga kupil. Bom ti jutri poslikal, ceprav nacufane luknje sem ze obdelal, kljucavnico bos tudi videl, ker je podaljsana. Naslon pa je trenutno pri mojstru, da ga preoblece.
el.presidento napisal/-a:

Kje je bil pa kupljen? Pri nas "WBC d.o.o."?

Niti en SHAD-ov kovček ni bil še reklamiran, pa naj bo to velik ali majhen, kaj šele da bi bil slabo obdelan... to so 100% eni izmed najboljših vrhunskih kovčkov!

Kolikor vem SHAD-ov kovček nima šivov na naslonu. Prav tako mi ni jasno katere stranske luknje imaš v mislih in katere pante, namreč SHAD 80 nima nič od tega.

Imaš kakšne slike o teh napakah?

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
Mitjag
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitjag » 15 Sep 2010, 11:51

jaka napisal/-a:Testirano, preverjeno itd...od več miljonov uporabnikov. Dobi se v treh volumnskih dimenzijah, za par ojrov.
Mi še ni spustila niti kapljice.
:banana:
Slika
Imam jaz 2 50 litrski dobil še s popustom za 4€ :)
ampak vseeno se rabi še nekaj za zadaj za vsakodnevno vožnjo :)

Uporabniški avatar
el.presidento
ON™®
Reactions:
Kraj:: Ivančna Gorica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a el.presidento » 15 Sep 2010, 17:01

freshslo napisal/-a:Ne skrbi, jaz imam ultra "sreco" pri nakupih :)

Ja pri tebi sem ga kupil. Bom ti jutri poslikal, ceprav nacufane luknje sem ze obdelal, kljucavnico bos tudi videl, ker je podaljsana. Naslon pa je trenutno pri mojstru, da ga preoblece.
Ajojjj :?... no daj mi prosim pošlji slike, če lahko... lahko mi tudi na wbc@siol.net, ker me res zanima... škoda da mi nisi takoj sporočil... namreč kaj podobnega ni blo še nikoli in še nikoli ni bilo nobene kritike za kateri koli SHAD-ov kovček, do sedaj sem slišal samo dobre besede za vse SHAD-ove kovčke... Kako se ti je pa lahko naslon strgal? Naslon nima nobenih šivov... to se ni naredilo še nikomur do sedaj ker je zelo masiven... hmmm....

www.atv.si
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2014 - Cectek 600, Aeon Cobra S 330
2013 - Access Outback 400, Adly 400xs
2012 - SMC Jumbo 720R
2011 - CF Moto Z6, SMC Jumbo 720R
2010 - SMC Jumbo 360R, Dinli 700 Monster
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2007 - SMC Captain 300 Tuning
2006 - Barossa Silverhawk 250R Tuning