kymco napake?

Uporabniški avatar
luksislo
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a luksislo » 27 Sep 2010, 16:22

sashek napisal/-a:@luksislo
Zahvaljujem se ti za posredovan link (trgovino sicer poznam že od prej), verndar zanimivo, vsi deli ki sem jih do sedaj potreboval za Maxxerja so na tej strani dražji od Enmota.

Bom navedel samo jermen variomata (23100-KHE7 - Antriebsriemen), katerega sem nabavljal cca. mesec dni nazaj:
Enmoto ima ceno cca 41€ + Davek, kar na koncu znese pod 50€
www.kymco-ersatzteile.de pa ceno 69€

ps.
Je pa stran res uporabna da človek dobi tak splošen občutek koliko kakšna stvar stane vsaj okvirno.
No, jaz sem seveda govoril o svoji izkušnji pri modelu MXU 500, kateri jermen stane pri enmoto 180 + davek, pri kymco ersatzteile pa stane 120 € + poštnina.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Re: kymco napake?

Odgovor Napisal/-a jaka » 27 Sep 2010, 17:13

Podmornik napisal/-a: se zanimam za nakup MXU 300, pa me zanima ali so kakšne serijske napake, mogoče kakšne slabosti kymcota?.
Pri nakupu modela MXU 300 z kardanskim prenosom bodi pozoren na semeringe v zadnjem prenosu oz. na zadnji osi.
Slabi semeringi oz puščanje olja zgleda takole
Slika

Napake v menjalniku ne boš mogel videti
Slika
Slika

Zato pred nakupom probaj peljati moped v dokaj strm klanec in bodi pozoren, da slučajno v menjalniku ne preskakuje oz. "škrta".

To sta dve največji napaki, ki se pojavljata na modelih MXU 300.

Na modelu MXU 250 in KXR 250, ki imata pogon z verigo, pa je skoraj na vsakem drugem mopedu okvara oz. zračnost na zadnji nihajni roki pri vpetju roke na okvir.Kdor kupuje naj bo pozoren tukaj.
(na sliki je roka od Adly 300 ima pa Kymco 250 podobno vpetje)
Slika

Uporabniški avatar
Jam
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Selnica ob Dravi

Odgovor Napisal/-a Jam » 27 Sep 2010, 19:11

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 27 Sep 2010, 21:35

Če po pravici povem me sploh ne zanimajo originalni deli. Semeringe malce boljše kvalitete se dobi tudi pri nas so pa za pol ojra dražji.
Mere so pa prave edino širina je 8 mm (vsaj pri teh, ki jih vgrajujem sam), prostora za montažo je dovolj celo za 10 mm.

Uporabniški avatar
Jam
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Selnica ob Dravi

Odgovor Napisal/-a Jam » 27 Sep 2010, 21:46

Hvala za info, ju imam namen zamenjat, ker se malo steka ven, ni tak kot na tvojih slikah, pa vseeno je.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 27 Sep 2010, 21:51

Če se steka ven se tudi notri (pa ne olje 8) ) , pohiti z menjavo ! Je tako majhen strošek in malo dela, da se ne izplača čakat.

Podmornik
Začetnik
Reactions:
Kraj: Knežak
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Podmornik » 01 Okt 2010, 08:34

No, nabavil sem rabljeni MXU 300 pri enem izmed prodajalcev v SLO, ki je dal celo 8 dni garancije in po zelo ugodni ceni. Mašina lepo ohranjena, motor dela kot švicarska ura.

Pa ga pripeljem domov in se grem naslednji dan lepo opremljen peljat. Naredil sem skoraj 2 km, ko nekaj začne stružit na levem delu mašine kjer je ročica za ročni zagon agregata. Ves razočaran naslednji dan peljem nazaj prodajalcu, ta pa na servis v LJ, kjer z velikim začudenjem ugotovijo, da se je odvil variomat, kar do sedaj še niso videli!!

Pa ravno meni. Še sreča za tistih 8 dni garancije in da se je to zgodilo drugi dan.
Upam, da me po servisu Kymco ne bo več razočaral, saj iz vaših postov vidim, da bi moral funkcionirati brez kakšnih večjih problemov.

Kako je kaj s tuningom MXU 300 in kje se da dobiti kakšne cenejše dele, npr. izpuh, športni filter, ....?

Podmornik
Začetnik
Reactions:
Kraj: Knežak
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Podmornik » 04 Okt 2010, 17:03

A sta v Ljubljani dva serviserja Kymco (Živec in Velo) ali obstaja še kakšen? Jutri bi šel namreč pogledati kam mi je prodajalec odpeljal štirikolesnika na servis, da vržem eno oko na delavnico in samo narejeno delo.

lp

bzorec@amis.net
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bzorec@amis.net » 04 Okt 2010, 19:26

Nisi edini, ki se mu je to zgodilo, variomat se ti je verjetno odvil zato, ker je nekdo preveč uporabljal ročni zagon.

lp

Odgovori