Prosim za nekaj nasvetov. Motor ima 1000 km, lansko leto na origanalnem servisu menjano vse kar je potrebno, brez dodatnih posegov do sedaj. Vožen večinoma samo po travnikih z prikolico kot pomoč pri delu.
Hladilno tekočino mi je lani na servisu dolil, dodatno sem vzel še dcl za kasnejše dolivanje. Te flaške ne najdem več, očitno sem jo nekje založil.
Kakšna hladilna tekočina je najprimernejša? Trenutno je na črti minimuma, zato jo moram doliti. Zanima me ali je normalno, da indikator temperature na zaslonu pokaže maksimalno 3 črtice od petih, še to v redkih primerih. Večinoma je na dveh, kar pa predstavlja minimum ob hladnem motorju (dve sta vedno). Ventilatorja se mi vklopita ZELO redko, danes prvič v tem letu. Zdi se mi to premalokrat, glede na to, da zelo pogosto z njim vozim prikolico naloženo sicer v mejah razuma, z vklopljenim 4#4.
Nekaj težav sem imel z vžiganjem pozimi ob hladnem motorju, verjetno zaradi premalokratne uporabe. Nikoli tega ni bilo poleti.
Danes sem hotel motor ponovno vžgat, po tem ko sem nekaj vozil s prikolico, takrat se je prvič letos vklopil ventilator, motor nikakor po večih poskusih ni vžgal. Ko sem ga pustil dve uri, da se je ohladil, je vžgal POPOLNOMA normalno.
Isto se je ponovilo popoldan, ko sem opravil 5 km, prišel domov ugasnil, hotel ponovno prižgat, spet nič. Ko se je ohladil je bilo vse normalno.
Kaj je vzrok tega? Hladilna je sicer na minimumu, a še vedno ne pod. Je lahko to povezano s pregrevanjem, in bi lagal kak termostat?
Se opravičujem za dolgo sporočilo, hvala za pomoč