+- pol cm ker je terensko gumo težje točno izmeriti.
obseg gume je 199.5cm pa je še kakšen cm prostora na verigah.
kar pomeni da če ima kdo weissenfels 9 verige (clack & go ) in jumbota
bi prosil če lahko preizkusi in pripiše rezultat
lp. hvala
Jaka ne bi šlo niti v 10 do max. 15 cm snega?? pri nas ga redko zapade več, pa še to ga hitro zvozijo ali splužijo. Ali je težava kje drugje?jaka napisal/-a:SM je preveč pri tleh. Ne bo šlo niti z verigami niti z terenskimi gumami. Žal.
V takih razmerah kot jih opisuješ bi se moral s pravimi gumami peljati brez problema.Letos marca so bili nekateri obuti v letne copate, pa so kar daleč prilezli brez pomoči.Balalajka napisal/-a:Jaka ne bi šlo niti v 10 do max. 15 cm snega?? pri nas ga redko zapade več, pa še to ga hitro zvozijo ali splužijo. Ali je težava kje drugje?jaka napisal/-a:SM je preveč pri tleh. Ne bo šlo niti z verigami niti z terenskimi gumami. Žal.

Bohorc napisal/-a:V takih razmerah kot jih opisuješ bi se moral s pravimi gumami peljati brez problema.

Drago napisal/-a:Takrat je bila res taka tura, da se nikomur ni preveč mudilo.Važno, da se je dogajalo.
Na tej vožnji so me močno razočarale bighornke, saj sta se Dinlija450 s cestnimi bolje vozila, kot pa Jumbo z BH.

Ravno take imam namen obesiti na mačko, ko iztrošim še tisto nekaj profila na originalnih,m sem že prebral nekje, da so te odlične za sneg in teren.brinovc napisal/-a:Za sneg (in mehkejše podlage) preverjeno odlične: ITP Terra Cross
Imaš pravi namen, toda kupi obvezno 26".Bohorc napisal/-a: Ravno take imam namen obesiti na mačko... so te odlične za sneg in teren.

Kaj pa makadam in te gume, kakšne izkušnje imaš s tem
Jaz imam 24 col in so za driftanje zakon. Že med 25 in 24 col je ogromna razlika za te namene. Ne vem pa kaj bo pozimi, verjetno bi bilo dobro imeti 2 kompleta gum. Ali pa voziš za nekom, ki ti dela špuroBohorc napisal/-a:Kaj pa makadam in te gume, kakšne izkušnje imaš s temAli se bodo preveč obrabljale
Lega dobra glede da so "26"
Ker večji kot je balon, bolj se guma "mečka". Makadamski teren me zanima, ker ga kar veliko prevozim, kako se obnesejo pri driftanju
Zdaj imam gor CEROSS "26" na 14 colskih platiščih, pa sem malo razočaran glede vožnje po makadamu. V ovinkih hoče motor malce po svoje, naravnost in ne morem driftati, kot bi rad, BIGHORN-ce so bile za ta namen zakon. Za sneg so torej te gume dobra izbira, za makadam pa
, da se ne bi preveč obrabljale
.
Hvala za odgovor