AC 550 PS TRV
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: bela krajina
Re: AC 550 PS TRV
ja najbrž da bo res treba predčasno odpeljat gor.dajte me še nekaj razsvetlit.nekaj sem iskal pogoje garancije.in na enem delu piše da je trgovec dolžan kriti stroške prevoza oziroma dostave vozila v primeru da gre za napako ki je pod garancijo.a lahko to spustim majstrom na servisu al je bol da sm tih pa da zrihtajo?
Ravnokar tudi jaz parkiral v garažo
naredil dobrih 50km po Pohorju.. motor pa je že v nizkem štartu za novo furco 
Glede garancije pa ne verjamem, da ti krijejo stroške prevoza ali pač? Najboljše je prebrati drobni tist (to ponavadi izpustimo)
Glede garancije pa ne verjamem, da ti krijejo stroške prevoza ali pač? Najboljše je prebrati drobni tist (to ponavadi izpustimo)
2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

- Rogi
- Poznavalec
- Reactions:
- Kraj: Plave - Posočje
- Kontakt:
Jaz poznam enega, ki jih je tako "nap....l", da so sami prišli motor iskat, ga popravili in mu ga pripeljali domov. Bo že držalo, da so v času garancije dolžni kriti stroške dostave. Lahko jim malo zagroziš z zvezo potrošnikov.
- baron21
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: nm
- Kraj: Novo mesto
- Kontakt:
Odzivi serviserjev oz. trgovcev so različni. Jaz sem ga samo poklical, je prišel po motor, obenem je pripeljal svojega kot nadomestnega za čas popravila. Brezplačno! Ko je bil moj popravljen sem se z njegovim odpeljal k njemu, se presedel na svojega (polno natankanega!!!) in lepo domov. Ne vem pa če ima Boštjan iz WBC še to navado oz. upam, da nisem kaj preveč povedalRogi napisal/-a:Jaz poznam enega, ki jih je tako "nap....l", da so sami prišli motor iskat
Pri AC 400 sem imel težave z vplinjačem, pa mi ga je osebno prišel zamenjat iz Trzina na Rakek, cca 60 km. Naslednjič mi je šlo termo stikalo kar je ugotovil, ko je zopet bil pri meni doma. Ker rezervnega ni imel, je moped odpeljal v Trzin in ga zamenjal. Isti dan sem šel s kombijem sam po njega, drugače bi mi ga naslednji dan pripeljal.bugimajstr napisal/-a:ja najbrž da bo res treba predčasno odpeljat gor.dajte me še nekaj razsvetlit.nekaj sem iskal pogoje garancije.in na enem delu piše da je trgovec dolžan kriti stroške prevoza oziroma dostave vozila v primeru da gre za napako ki je pod garancijo.a lahko to spustim majstrom na servisu al je bol da sm tih pa da zrihtajo?
Servis AC je po mojem ena izmed prednosti, ki jih ima ta znamka pred ostalimi, razen WBC, ki je kot berem tudi zelo OK.
AC 700 4x4
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
No današnja ugotovitev.bilo je nad ničlo ko sem šel ven.motor je bil zunaj celo noč na mrazu.bilo je -13 zjutraj.sam piha jugo pa je hitro odgrelo.in motor zalaufa na prvo brez dodajanja gasa in laufa pod štantgasom.
madona kaj so AC-ji narejeni sam za tople kraje al kako?nč mi ni jasno.bom probal jutri še preden se odgreje it zalaufat da vidim če bo kresnu kot danes.
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
Po zakonu o varstvu potrosnikov je servis dolzan kriti stroske prevoza stvari na servis in nazaj do stranke. Ker stranka naceloma ni kriva za napako na izdelku (seveda, ce se v postopku ne pokaze drugace) in z odpravo napake ne sme imeti nobenih stroskov.
Tak je zakon. Kako se pa v praksi izvaja to, je pa druga stvar. Osebno mislim, da je boljse biti prijazen do servisa in kaksen manjsi strosek pozreti za dober feedback serviserja.
Tak je zakon. Kako se pa v praksi izvaja to, je pa druga stvar. Osebno mislim, da je boljse biti prijazen do servisa in kaksen manjsi strosek pozreti za dober feedback serviserja.
-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
No malo off..pa vseeno. Pred leti mi je zabilo loputo sesalnega kolektorja na BMW 320d v Neumu(BiH) na dopustu.Avto sem sicer kupil rabljen z garancijo;garancija ni bil problem;ker takrat(bedak) nisem imel zavarovane asistence sem prevoz do MS brez računa plačal 800 euro...o stroskih prevoza niso hoteli niti slišati...z epilogom zgodbe ne morem biti nezadovoljen...avtovleko sem pa plačalfreshslo napisal/-a:Po zakonu o varstvu potrosnikov je servis dolzan kriti stroske prevoza stvari na servis in nazaj do stranke. Ker stranka naceloma ni kriva za napako na izdelku (seveda, ce se v postopku ne pokaze drugace) in z odpravo napake ne sme imeti nobenih stroskov.
lp tdk
Bohorc po menjavi alternator polni z 14,8 voltov (to je napetost polnjenja) mene pa zanima, koliko je tok polnjenja torej koliko amperov pri 12. voltnem akumolatorju?Bohorc napisal/-a:Notranjc, poizkusi najprej z meritvijo polnjenja. Če ti polni pod 14V je nekaj narobe z reglerjem ali altenatorjem. Ko sem imel z elektriko probleme jaz, mi je motor polnil 13,8 V, posledično se je praznil, kupil sem nov akumulator misleč, da je napaka v njem, sedaj, po odkritem vzroku praznjenja in menjavi navitja v altenatorju pa polni 14,8 V. Motor imam celo leto parkiran pod nadstreškom, pa mi sedaj, kljub nizkim temperaturam normalno vžiga. Motor vžigam vsaj enkrat na teden, seveda se takrat tudi zapeljem, ko že ravno "laufa".
Lahko pa da je problem v akumulatorju, koliko km prevoziš z akumulatorjem preden ga vzame hudič pa po moje ne igra bistvene vloge, eni vzamejo slovo prej, nekateri poznejeje, verjetno poznaš koga, ki mu je akumulator crknil v garancijskem roku, tudi to se dogaja - žal.
lp
Tega žal ne vem, niti ni bilo izmerjeno
. Elektrika je zadeva, na katero se ne razumem najbolje.
Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
Aja pa še nekaj mi je pri prejšnjem prispevku ušlo, predvidevam da je original akumolator pri tvojem VARTA 12 VOLTNI, 14 AMPER UR IN PA ZAGONSKI TOK POTREBEN ZA VŽIG MOTORJA 140 AMPEROV?rožle napisal/-a:Bohorc po menjavi alternator polni z 14,8 voltov (to je napetost polnjenja) mene pa zanima, koliko je tok polnjenja torej koliko amperov pri 12. voltnem akumolatorju?Bohorc napisal/-a:Notranjc, poizkusi najprej z meritvijo polnjenja. Če ti polni pod 14V je nekaj narobe z reglerjem ali altenatorjem. Ko sem imel z elektriko probleme jaz, mi je motor polnil 13,8 V, posledično se je praznil, kupil sem nov akumulator misleč, da je napaka v njem, sedaj, po odkritem vzroku praznjenja in menjavi navitja v altenatorju pa polni 14,8 V. Motor imam celo leto parkiran pod nadstreškom, pa mi sedaj, kljub nizkim temperaturam normalno vžiga. Motor vžigam vsaj enkrat na teden, seveda se takrat tudi zapeljem, ko že ravno "laufa".
Lahko pa da je problem v akumulatorju, koliko km prevoziš z akumulatorjem preden ga vzame hudič pa po moje ne igra bistvene vloge, eni vzamejo slovo prej, nekateri poznejeje, verjetno poznaš koga, ki mu je akumulator crknil v garancijskem roku, tudi to se dogaja - žal.
lp
SE MOGOČE MOTIM?
Tole je rezervni akumulator, ki je po specifikacijah isti kot original, razlika med tem in originalnim je le, da sta poli obrnjeni, a ker so kabli dovolj dolgi sem kupil tega. Originalen ni Varta, pojma nimam kdo ga je izdelal, mislim pa, da sem na njem zasledil made in USA. Pozno popoldne ali proti večeru ti lahko prilepim še sliko originalnega, če ti kaj več pomeni
.

Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
doberdan!evo zdaj sem se menil z tadejem in mi je reku da je možno da mi je malo pršiča potegnilo na filter pa da je zračni filtr mal vlažen.da zato ko je minus ne laufa pod štantgasom.ko je pa plus pa normalno dela.kolk je na tem nevem ker nisem mehanik.povem pa kar so meni povedali.zdej ko je pa južen sneg gre pa motor ko sneta sekira.:)se je lepo vozit.
Pršič ti je potegnilo do filtra, kjer se je sneg zaradi toplote spremenil v tekočino. Ker si imel motor ponoči na mrzlem ti je filter zamrznil, posledično čez filter motor ni dobival zraka, ali pa ga je, vendar premalo. Kako malo je treba, da te motor zajebava
, na filter pa res nihče ni pomislil
. Upam, da je vzrok za tvoje težave res samo v tem
.
Bugi hvala za zelo koristno informacijo
. Še danes preverim filter na svojem, čeprav nisem imel nikakršnih težav in sem se vozil po pršiču, da je bil motor ves v snegu. Bolje preventiva kot kurativa. V nedeljo gremo na Bohor, v soboto pregledam še vse tekočine, podvozje in manšete pa sem že zaščitil
.
Bugi hvala za zelo koristno informacijo
Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
YUASA made in usa;) prva vgradnja v vecini japonskih motorjev.
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
Obljubljene slike originalnega akumulatorja, kaj vse pomenijo te cifre na njemu se mi niti približno ne sanja, vem le, da je 12V in 18 Ah ( če se motim me popravite ), rad pa bi vedel s kakšnim polnilcem lahko to polnim. Slike mojega polnilca prilepim jutri, hvala za odgovore že vnaprej
.

Mački se radi sončijo, moj ni nikakršna izjema, sploh po kontroli vseh tekočin + zračnosti končnikov in A rok + dodatnega pretiranega zaščitenja podvozja , manšet in polosovin + kontrola variomata + pranja + zaščita plastike z zaščitnim premazom + preverjanja vse dodatne opreme + preverjanje osnovnega orodja + delovanje vseh luči, smernikov in zvočnega signala + kontrola in popravilo vitla ( prejšnji teden se mi je med pluženjem strgala pletenica ) + preverjanje tlaka v gumah + tankanje goriva v rezervne kantice ( 2x po 5l ) + kontrola zavor in zavornih ploščic ter diskov = motor se je nastavil žarkom sonca in čaka na nedeljske podvige. Gremo kadar hočemo in kamor hočemo, ampak stroj mora biti pred uporabo detajlno pregledan, če mi karkoli ni všeč in ne zadostuje kar strogim mojim pravilom pregleda raje ostanem doma. Mogoče bo kdo rekel, da sem preveč "picajzlast" vendar dokler nisem 100% prepričan, da je na motorju vse tako kot je treba ne grem od doma. Le tako lahko brez skrbi poženem motor tudi v ekstreme in če se karkoli zgodi, si ne bom mogel očitati: pismo, Bohorc, zakaj pa nisi pred furo vse detajlno prečekiral.
No takole pa se je po strogem pregledu maček odpočil in čakal na soncu:

Mački se radi sončijo, moj ni nikakršna izjema, sploh po kontroli vseh tekočin + zračnosti končnikov in A rok + dodatnega pretiranega zaščitenja podvozja , manšet in polosovin + kontrola variomata + pranja + zaščita plastike z zaščitnim premazom + preverjanja vse dodatne opreme + preverjanje osnovnega orodja + delovanje vseh luči, smernikov in zvočnega signala + kontrola in popravilo vitla ( prejšnji teden se mi je med pluženjem strgala pletenica ) + preverjanje tlaka v gumah + tankanje goriva v rezervne kantice ( 2x po 5l ) + kontrola zavor in zavornih ploščic ter diskov = motor se je nastavil žarkom sonca in čaka na nedeljske podvige. Gremo kadar hočemo in kamor hočemo, ampak stroj mora biti pred uporabo detajlno pregledan, če mi karkoli ni všeč in ne zadostuje kar strogim mojim pravilom pregleda raje ostanem doma. Mogoče bo kdo rekel, da sem preveč "picajzlast" vendar dokler nisem 100% prepričan, da je na motorju vse tako kot je treba ne grem od doma. Le tako lahko brez skrbi poženem motor tudi v ekstreme in če se karkoli zgodi, si ne bom mogel očitati: pismo, Bohorc, zakaj pa nisi pred furo vse detajlno prečekiral.
No takole pa se je po strogem pregledu maček odpočil in čakal na soncu:

Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
Picajzlast si !Bohorc napisal/-a: Mogoče bo kdo rekel, da sem preveč "picajzlast"
Muckam pa to paše, ane !
Zato bosta še veliko časa

=============================
http://vimeo.com/45896071
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=5655
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=4902
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=3964
+++++++++++++++++++++++++
http://vimeo.com/45896071
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=5655
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=4902
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=3964
+++++++++++++++++++++++++
Ja, muckam to paše: ene predejo, druge so pa mastne
.
Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
bohorc tvoja mačka je res lušna =) felne ga naredijo popolnega!

Se bom potrudil in to dal izmerit v naslednjem tednu. Zaradi časovne stiske pa tega ne morem storiti pred sredo - žal. Vrednosti meritev pa definitivno sporočim, tudi v primeru, da bo kdo to opravil že prej, bomo imeli primerjavorožle napisal/-a:Bohorc daj se potrudi pa izmeri .
LP
Zelo majhna varianta je, da meritve opravimo jutri
Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
Evo raporta.bil danes na furi in že takoj na začetku fure v en hud klanec 2x nasedem na en kamen.mal je ruknilo.probam popravit in motor mi crkne.ni mel več kontakta na ključavnici.sm že začel spet popizdevat nad motorjem.no ker smo bili sredi hoste smo začeli pregledovat kablarijo in spodaj če sem kaj staknil.nič našli.no potem smo se spravli še na varovalke in evo vraga.ena 10-ka je pretopljena.k sreči sem imel rezervno varovalko tako da smo uštimal na licu mesta.:)vožnja je bla pa na hard.z vsemi blokadami pa še ni šlo povsot kot bi rad.pa južen sneg je težak za vozit.al pa gume niso uredu.
"pretopljena" misliš, da je pregorela ali da je dejansko "gorela". Ker taljenje varovalke (ohišja) se ne sme zgodit pod nobenim pogojem. To je že lahko prvi znak, da teče prekomeren tok oziroma je bil slab kontakt na varovalki.
Je pa južni sneg kr jeb.. za vozit... gume maš še kr gut
Je pa južni sneg kr jeb.. za vozit... gume maš še kr gut

-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
varovalka je sam pregorela.no žico je pojedla temperatura.zakaj pa nevem.možno je da je pod balanco kak kabel pregrizlo pa je stik dobila ključavnica.nevem.bom nabavil par varovalk za rezervo.zdej vem da je treba najprej varovalke pregledat.:)gume mam pa original.profila tut še dost.sam niso te gume dobre za sneg.bom prlepu video od kolega k ma skor hrenavke gor pa mu je šlo po snegu skor bol ko meni.no vozil je skos za mano.