SMC RAM 300
Moderator: jaka
SMC RAM 300
Pozdravljeni, imam eno težavo, ki je nikakor ne morem zastopiti. In sicer sem pri svojemu ramu menjal zadnji zobnik, vgradil 36. Po izračunih naj bi kazal števec približno 5 km/h manj a zadeva merjena z garminom kaže:
Števec 50km/h garmin 44 km/h, zdaj večja kot je hitrost večje je tudi to odstopanje. Nikakor ne zastopim kje se je podrlo razmerje prenosa. Teoretično bi moral iti hitreje zaradi manjšega zadnjega zobnika, a meritve pravijo drugače. Zadnje gume so kenda AT 21x 10-8.
Lep pozdrav
Števec 50km/h garmin 44 km/h, zdaj večja kot je hitrost večje je tudi to odstopanje. Nikakor ne zastopim kje se je podrlo razmerje prenosa. Teoretično bi moral iti hitreje zaradi manjšega zadnjega zobnika, a meritve pravijo drugače. Zadnje gume so kenda AT 21x 10-8.
Lep pozdrav
Re: SMC RAM 300
Pozdravljen !
Razlika števec in gps ne bo nič drugačna zaradi menjave zobnika. V bistvu imaš zelo malo odstopanja ali ga pa imam jaz na mojem captain-u veliko (št.60km/h-gps 50km/h). Na hitrosti si sigurno nekaj pridobil, kaj veliko pa verjetno res ne. Vendar je pa tudi malo bolje kot nič.
Zanima me pa, kje si nabavil zadnji zobnik in ali si moral menjati tudi križ na katerem je vpet? Ni mi znana spodnja meja zobnika, da ni potrebe po menjavi le tega. Tudi sam grem v menjavo zad. zobnika.
Razlika števec in gps ne bo nič drugačna zaradi menjave zobnika. V bistvu imaš zelo malo odstopanja ali ga pa imam jaz na mojem captain-u veliko (št.60km/h-gps 50km/h). Na hitrosti si sigurno nekaj pridobil, kaj veliko pa verjetno res ne. Vendar je pa tudi malo bolje kot nič.
Zanima me pa, kje si nabavil zadnji zobnik in ali si moral menjati tudi križ na katerem je vpet? Ni mi znana spodnja meja zobnika, da ni potrebe po menjavi le tega. Tudi sam grem v menjavo zad. zobnika.
L.p. Miha
Pozdravljen, za zadnji zobnik sem pisal, kar na wbc, mail : wbc@siol.net tam naprej ti bodo pa oni pomagal. Sam sem dobil tak odgovor, zdej če so pa cene iste pa nisem siguren. Zobnik pa sem menjal lani:
Na zalogi je 36, 38 in 40 ZOB. 47,00 € je cena za 38 ali 40 zob. Pri 36 zob pa je potrebno menjati tudi celoten križ, tesnila križa, zobnik,… V bistvu je celoten set kar se potrebuje za 36 zob vključno z zobnikom 125,70 €.
Poštnina pa pride nekje med 7-9 €.
Poveš jim naslov počakaš par dni in ga imaš doma
Na zalogi je 36, 38 in 40 ZOB. 47,00 € je cena za 38 ali 40 zob. Pri 36 zob pa je potrebno menjati tudi celoten križ, tesnila križa, zobnik,… V bistvu je celoten set kar se potrebuje za 36 zob vključno z zobnikom 125,70 €.
Poštnina pa pride nekje med 7-9 €.
Poveš jim naslov počakaš par dni in ga imaš doma
- satan
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: smer belgija pa levo
- Kontakt:
oi
ce menjas prednji zobnik si kao zamenjal za 2 zoba
tudi ce menjas zadnjega si pridobil recimo 1 zob na prednjem
jaz sem na ramu 520 menjal oba in leti ko satan
ce menjas prednji zobnik si kao zamenjal za 2 zoba
jaz sem na ramu 520 menjal oba in leti ko satan
Ja to vrjamem ja... js sm izračunal da naj bi šel moj 10km/h hitreje z menjavo, sprednji zobnik bom pa kar tako pustil kot je že tko sem mogel verigo krajšat
Ampak zdej so problem zadnje gume ker so premale, uštimam še to pa naj bi imel končno nekje do 110 km/h. To je samo teorija kako bo pa v praksi pa bom poročal 
Blind:
Hvala za tvoj odgovor, zadeva se že rešuje
Satan:
Captain in ram 300 (ista razen plastik),nimata dovolj prostora za večaji sp.zobnik, tako da je menjava možna samo zadaj. Rad ti verjamem, da tvoj ram leti kot satan tudi meni bo enkrat in upam, da enkrat v bljižni prihodnosti. Ampak to je že drugo poglavje.
Hvala za tvoj odgovor, zadeva se že rešuje
Satan:
Captain in ram 300 (ista razen plastik),nimata dovolj prostora za večaji sp.zobnik, tako da je menjava možna samo zadaj. Rad ti verjamem, da tvoj ram leti kot satan tudi meni bo enkrat in upam, da enkrat v bljižni prihodnosti. Ampak to je že drugo poglavje.
L.p. Miha
- satan
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: smer belgija pa levo
- Kontakt:
aha, ja no na 500-ki sem tudi pobrusil en del in je kljub temu zelo malo prostora..slo pa jeMihc39 napisal/-a:Blind:
Hvala za tvoj odgovor, zadeva se že rešuje![]()
Satan:
Mihc39 napisal/-a:Pozdravljen !
Razlika števec in gps ne bo nič drugačna zaradi menjave zobnika. V bistvu imaš zelo malo odstopanja ali ga pa imam jaz na mojem captain-u veliko (št.60km/h-gps 50km/h). Na hitrosti si sigurno nekaj pridobil, kaj veliko pa verjetno res ne.
To, kar sem napisal za RAM300 in captain-a ne velja.
Primer: 14/40 = 0'35
14/36 = 0'39
Pri prenosu 14/40 naredi sprednji zobnik 1 obrat, medtem ko ga zadnji le 0'35%. Pri manjšanju zadnjega zobnika se pa poveča % obrata. Obrat zadnjega zobnika je pa obrat zadnjega kolesa.
L.p. Miha
Nekaj me zanima ali je capton svetlo oranžen ali je samo tiski ki sem ga jaz gledal od sonca tako zbledel da je svetel?