Vse sorte filmi...

Dodajte multimedijsko gradivo, članke, razne povezave,... na temo štirikolesnikov.
Odgovori
Uporabniški avatar
neicheq
Obiskovalec
Reactions:

Re: Vse sorte filmi...

Odgovor Napisal/-a neicheq » 04 Apr 2013, 14:49

Nabavil GoProja in posnel počasne posnetke Outlanderja 500 :) Fantastična kamera res, je resda dražja, vendar neuničljiva. Če kdo kupuje posnet kakšne ture, enostavno boljše kamere ni.
http://www.youtube.com/watch?v=dAeBxn7yCFw

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 04 Apr 2013, 14:56

Vemo, vemo...že kakšna 3 leta... ;)

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 04 Apr 2013, 15:55

Se gps dodajo vanjo, da bo zmozna overlay-at hitrost in ostale parametre, kot konkurencne in bo res vrhunska.

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
neicheq
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a neicheq » 04 Apr 2013, 17:08

Vem ja da je kamera že kar nekaj časa na trgu, sem imel 1ko GoPro HD, zdaj nabavil 3jko Black, predvsem zarad snemanja 240fps pa seveda pri 720p snema 120fps, kar je za počasne posnetke resnično dobro. Kar se tiče pa konkurence, je nima, če vprašaš mene. Sem pregledal, probal še mislim da 2-3 te kamere in je top shit tle :) Defintivno najbolj zdržljiva, z najboljšimi dodatki, aja snema pa itak resolucije, ki jih druge kamere niti približno nimajo.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 04 Apr 2013, 17:40

No, s tem se ne bi strinjal. Poglej si od sony ali canona action kamere ;) je pa gopro definitivno marketinsko najbolj forsirana. Tudi dalec od tega, da bi bila slaba, le zdi se mi, da so malce zaspali na lovorikah.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
neicheq
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a neicheq » 04 Apr 2013, 17:57

Niti približno, sem primerjal še sonyia action cama in contourja pa je gopro daleč spredaj. Vsi ti so le cenejši približki goproju. Sony niti približno ni tako zdržljiv kot GoPro, da o kakšni dodatkih sploh ne govoriva. Aja, na katerem področju pa naj bi gopro zaspal? Snema od vseh najboljše resolucije in največje FPSje. Snema 4K, kar večina tvjev sploh še podpira ne, snema 2.7K, snema tudi 1440, aja pa še 1080p na 60FPSjih in ostale. Torej v snemanju zagotovo prepričljivo vodi. V vodi zdrži do 60m, kar pomeni boš prej sam imel težave kot kamera, kar se tiče pa crashov, razbijanj, je pa praktično neuničljiva kar se pa tko po YT vidi. Edina stvar ki jo pri Sonyiu prej narediš, je da jo pritrdiš na nastavek, saj jo samo porineš da se zaskoči, medtem ko ima Gopro vijak ki ga zategneš ( traja 5sec dlje, ampak je pa spet bolj vzdržljiva zaradi tega). Sem probal 3 kamere in vem, da je brez konkurence.

Sicer pa, kje naj bi gopro zaspal?

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 06 Apr 2013, 12:49

Ni vse samo v podatkih in pikslih, se iz zacetkov digitalcev so imeli hoferjevi aparati 5mio pikslov, canon pa 3 in ne bos verjel koliko lepsa slika je bila iz canona.

Da je Gopro zaspal sem imel v mislih na dodatkih; kot so vgrajen GPS za izpis podatkov na sliko, problem rosenja zaradi extra ohisja, opcija zooma, opcija rotacije snemanja in podobne stvari... Ne recem, gopro dela odlicne posnetke, vendar jih tudi druge kamere. Sam vecinoma uporabljam 720p in 25fps, kar mi zadostuje in bi mi namesto neke super hude locljivosti, ki niti z ocmi na danasnjih LED TV ne vidis razlike bolj prisle prav zgoraj nastete opcije.

Se najbolj me pa moti, ker imam sem dodatno kupil backpack battery in backpack LCD. Kako naj imam oboje naenkrat?!

Je pa res GOPRO marketinsko najbolj napihnjen in so ostale kamere zal nekako padle v ozadje. In vsak, ki rece akcijska kamera je prva asociacija GOPRO, enako kot terenec Jeep ali racne Gedore oz. !!peci na petrolej=Zibro :)

Imam doma GOPRO HERO HD2, imam pa tudi JVC GC in ti povem, da ne dela nic slabse posnetke, poleg tega baterija zdrzi precej dlje in ni nobenih problemov z rosenjem.

Da si bos malce razsiril obzorja na podrocju kamer, poglej naslednje, do takrat pa kar veselo hvali svojo kamero!
HDPro Action Camera,
ISaw Monster A3,
JVC GC-XA1EU,
EyeView Action HD,
Replay HD,
Sony HDR-AS15,
ION Air Plus HD,
EpicStealth Action Cam,
Drift HD

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
gmajnar
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Bločice pri Blokah

Odgovor Napisal/-a gmajnar » 06 Apr 2013, 13:18

Hvala ti za ta spisek, ker tudi mene drži nakup tega čuda.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 06 Apr 2013, 14:03

freshslo napisal/-a:
Da si bos malce razsiril obzorja na podrocju kamer, poglej naslednje, do takrat pa kar veselo hvali svojo kamero!
HDPro Action Camera,
ISaw Monster A3,
JVC GC-XA1EU,
EyeView Action HD,
Replay HD,
Sony HDR-AS15,
ION Air Plus HD,
EpicStealth Action Cam,
Drift HD
Fu**...sploh nisem vedel, da je takšna konkurenca :shock:
No res je tudi, da se nisem zanimal...pred tremi leti smo kupili GoPro (v klubu) in jo imamo še danes. Ko smo jo kupili je bila raketa...danes pa...no tudi mi smo malce ostareli vmes. Verjamem, da imaš Freshslo prav...tehnika napreduje da ji enostavno ne moreš slediti.
No naša GoPro za zdaj še zadovoljuje z performansami...ko bo preveč zastarela pa bo res treba pogledat še kaj drugega.
Edino pripombo, ki jo imam jaz čez GoPro pa je oblika...jeb*** škatlica na čeladi...ampak ok. nihče ni popoln.... :mrgreen:

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 06 Apr 2013, 14:53

In to ti poveš,ko je nikoli nisi imel na helmi :finga:

Tebi bomo na čelada montirali eno šamotno opeko za test :mrgreen:

Uporabniški avatar
neicheq
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a neicheq » 06 Apr 2013, 15:25

freshslo napisal/-a:Ni vse samo v podatkih in pikslih, se iz zacetkov digitalcev so imeli hoferjevi aparati 5mio pikslov, canon pa 3 in ne bos verjel koliko lepsa slika je bila iz canona.

Da je Gopro zaspal sem imel v mislih na dodatkih; kot so vgrajen GPS za izpis podatkov na sliko, problem rosenja zaradi extra ohisja, opcija zooma, opcija rotacije snemanja in podobne stvari... Ne recem, gopro dela odlicne posnetke, vendar jih tudi druge kamere. Sam vecinoma uporabljam 720p in 25fps, kar mi zadostuje in bi mi namesto neke super hude locljivosti, ki niti z ocmi na danasnjih LED TV ne vidis razlike bolj prisle prav zgoraj nastete opcije.

Se najbolj me pa moti, ker imam sem dodatno kupil backpack battery in backpack LCD. Kako naj imam oboje naenkrat?!

Je pa res GOPRO marketinsko najbolj napihnjen in so ostale kamere zal nekako padle v ozadje. In vsak, ki rece akcijska kamera je prva asociacija GOPRO, enako kot terenec Jeep ali racne Gedore oz. !!peci na petrolej=Zibro :)

Imam doma GOPRO HERO HD2, imam pa tudi JVC GC in ti povem, da ne dela nic slabse posnetke, poleg tega baterija zdrzi precej dlje in ni nobenih problemov z rosenjem.

HDPro Action Camera,
ISaw Monster A3,
JVC GC-XA1EU,
EyeView Action HD,
Replay HD,
Sony HDR-AS15,
ION Air Plus HD,
EpicStealth Action Cam,
Drift HD
Kakšno rosenje? 3jka se ne rosi, snemal sem pa v megli, vodi, soncu,.. Prav tako se ne rosi 1ka Hero HD, saj jo ima sosed in se mu v vseh teh 3-4letih ni zarosila niti enkrat. Pa jo je uporabljal res vsepovsod, od motorjev, motornih sank, do downhilla, smučanja, timelapsov.

Da ne ločiš med 720 in 1080 ali celo 2,7 in 4k potem si popravici slep. Večina tvjev je danes full hd 1920x1080 in je med 720 precejšna razlika kot 1080, nekje 30%. Oziroma drugače povedano, če imaš full hd televizor potem bo 720p video predvajan na dobri polovici zaslona, da ne bo popačena. To da snemaš 25fpsjev pomeni da praktično nemoreš delati počasnih posnetkov, saj je to meja pri kateri oko zazna to še kot OK, da video nešteka. Počasni posnetki so pa izredno zanimivi, dejansko zajameš vse med vožnjo če snemaš v visokih FPSjih.
Backpack battery je nesmisel, zakaj bi ga imel? Je tvoj čas predragocen, da bi si vzel 30sec časa in menjal baterijo? LCD je pa koristen samo za nastavljanje višine kamere, če nisi prepričan pod katerim kotom snema kamera. Sicer imajo pa in 1ka, 2ka in 3ka možnost WIFIja prek katerega povežeš telefon, kjer vidiš sliko in rihtaš vse nastavitve.
Sicer pa za nekoga, ki ima kamerco toliko da malce vidi kje se je peljal, res ni pomembno katera je. Za tiste, ki nas pa to bolj zanima, želimo visokoločljivostne slike in videe, trenutno druge, ki bi konkurirala črni izvedbi trojke ni.
Je pa sicer res imela težave z wifijem, pa so z updatom vse popravili.

Kot sem rekel, sem testiral 3 kamere in se odločil za to. Ne vsiljujem nobenemu nakupa te kamere, lahko pa povem, da kdor išče visoko kvalitetne posnetke, mogoče tudi raw format potem je tukaj zaenkrat samo GoPro.

P.S: Megapixli-seveda ne vplivajo toliko na samo sliko, če primerjava 8mp in 12mp, vendar ko je govora 5mp proti 12m je pa razlika več kot očitna.

Aja pravtako je GoPro kamera izredno lahka, mala in pol manj štorasta kot ostale.

Lp

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 06 Apr 2013, 15:31

Ti posnemi eno dobro ATV akcijo, boš videl kako bodo vsi utihnili.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 06 Apr 2013, 15:49

lakl napisal/-a:In to ti poveš,ko je nikoli nisi imel na helmi :finga:

Tebi bomo na čelada montirali eno šamotno opeko za test :mrgreen:
...hehehe...ko tebe gledam mi je smešno... :mrgreen:

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 06 Apr 2013, 16:46

Neicheq: ce pravis, da se gopro ne rosi potem res ne vem?! Se celo na uradni strani prodajajo neke papirje, ki absorbirajo vlago v ohisju, verjetno ne za brezveze ;)

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
neicheq
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a neicheq » 06 Apr 2013, 18:59

Sam še nisem doživel rosenja. No, če se ti rosi potem je kvečjemu v ohišju nekaj mokro, vlaga, ali pa v kameri. Sam bi dodobra posušil oboje, pregledal tudi če ohišje sploh drži. Če je dihta OK, notri ni vlage, potem ni verjante da bi se rosil. Sicer pa ja, naslednji teden dobim Quadcopterja ( radijsko voden helikopter s 4imi elisami) na katerega bom namestil GoProja, potem pa še en gopro, ki bo na čeladi voznika atvja. Naredil se bo super film, vendar bo treba najti čas.

LP

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 06 Apr 2013, 19:10

=D> =D> =D> akcija. :popcorn :popcorn :popcorn čakam

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 06 Apr 2013, 19:26

Kako se ne rosi?
Saj je na zadnji strani odprto ohišje na pokrovu in lahko vlaga lepo pride v samo ohišje. Na dodatnem vodotesnem pokrovu teh rež sicer ni a je potem kamera bolj občutljiva na temperatrne spremembe in še bolj rosi.
Je pa treba priznati,da uporabljam kamero tudi v zelo extremnih razmerah in je zame rosenje pač nekaj "normalnega"!

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 06 Apr 2013, 19:37

To se tebi oči rosijo, ker ješ špeh pa čebulo zraven, ko gledaš kje si se vozil.... :mrgreen:

Uporabniški avatar
Berti
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: brežice

Odgovor Napisal/-a Berti » 06 Apr 2013, 20:02

:4x: všeč mi je hahaha dobra ti je ta
BIF napisal/-a:To se tebi oči rosijo, ker ješ špeh pa čebulo zraven, ko gledaš kje si se vozil.... :mrgreen:

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 06 Apr 2013, 20:13

BIF napisal/-a:To se tebi oči rosijo, ker ješ špeh pa čebulo zraven, ko gledaš kje si se vozil.... :mrgreen:
Ne, kje si se vozil! Ampak , kje se bom! :mrgreen:

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 06 Apr 2013, 20:18

lakl napisal/-a:Ne, kje si se vozil! Ampak , kje se bom! :mrgreen:
Glede na vremenske pogoje se boš (bomo) največ vozili po tipkovnici.

Uporabniški avatar
zupi
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofljica

Odgovor Napisal/-a zupi » 06 Apr 2013, 20:28

Jest mislim da zaenkrat se vozimo bolj s prstom po zemljevidu kot pa kaj drugega! :D

Sej napovedujejo malo boljše čase vsaj bolj toplo če že ne suho.
Janč bomo pa še doma :-({|=

LP Zupy

Adly 500s Forever

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 06 Apr 2013, 20:45

Trasa je! U-boat in akcija!
Glede na vreme in padavine pa le še dolge šnorkle namontiram.
To vreme mi že malce preseda in bo treba na teren ,da se malo sprostim,saj je vreme že preko roba. Čez vikend ni časa zato pa so lučke na mopiju in kratka popoldanska podalšana v noč bo pa padala :axe:

Uporabniški avatar
Jam
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Selnica ob Dravi

Odgovor Napisal/-a Jam » 06 Apr 2013, 20:47

Bo treba na teren po dolini, ker zgoraj še ga je 140cm :)

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 06 Apr 2013, 20:48

Jaz grem jutr civavo v Istro lovit sicer nimam nekih kamer, ga bom pa poskusil posneti na "zihr trotl".

Odgovori