Na avto.net sem zasledil ugodno yamaho 660 raptor, za katero pa se je izkazalo da ni pretirano ugodna.. Ko sem prišel k lastniku na ogled motorja, mi je smrkavec zatrjeval da je vse tako kot treba, sklopka je bila kao menjana, in češ da je edina težava to da na pokrovu ventilov malce pušča olje če se voziš dlje časa... Ko sem pognal motor, je bilo vse slišati bp. Zanimivo mi je pa bilo to da mi je tip prepovedal da se peljem mimo soseda in po glavni cesti, ker kao sosed full komplicira če se mu pelješ mimo hiše. No zato sem bil prisiljen motor stestirat po kozji stezi zadaj za hišo.. Opazil sem da quad ne da od sebe tisto kar bi moral, ter da hudo drsi sklopka.. Tip je trdil da drsi odkar je menjal olje... mislim krneki no... Glede na to da je rekel da je v motorju motul 5100, je to pomojem skoraj nemogoče...
No na koncu sva se dogovorila za dokaj ugodno ceno glede na to da je motor letnik 2004 in da pač drsi sklopka..
Še isti dan sem poklical kolega da mi je prodal nove lamele za yfm660 ki jih je slučajno imel na zalogi..
Čez kak dan pa popolni šok
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Tip je veselo razdrl motor, in ko je ugotovil kaj se je zgodilo, je iz motorja lepo pobral drobiž, motor zaprl nazaj, ter lepo nalil svežega olja. Sklopka pa itak da drsi če manjka vijak na potisni plošči...

Evo in tako sem veselo ugotovil da sem kupil napol zariban motor in za nameček še to da je motor dejansko letnik 2002... V takelem primeru sem se začel spraševat al naj grem človeka ubit al bi ga raje mučil.

Evo in tako sem jezen kot ris začel nabavljati še dele za motor... Upam da bo raptor v roku dveh mesecev zarohnel z lepim prirastkom na konjenici...
Evo gre se za tale polom če se ga kdo spomne iz avto.neta.

saj nemorem verjet da se ljudje vozijo z takimi hladilniki

Prvi nujni nakup je bil nov oversize hladilnik z novimi silikonskimi cevmi:

Raptorček je dobil zadaj tudi novo malce sodobnejšo led lučko

Evo takole se nabere delov samo za motor....

Sedaj je že počasi čas da začnem malo migat na projektu

Prva stvar je seveda ustrezno pripravit glavo motorja da bo bolj pretočna..

Tole brušenje in poliranje je kar dolgotrajna zadeva..

Ko bo kaj več narejenega bom še uploadal kaj fotk...
Zaenkrat pa Raptorček še vedno izgleda takole bedno brez motorja..