nakup ac-ja 700 uprašanje.

Odgovori
Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Re: nakup ac-ja 700 uprašanje.

Odgovor Napisal/-a jay886 » 15 Maj 2013, 09:27

BIF napisal/-a: Vsi imaste toliko za povedat čez BRP...ampak tam so zadeve popolnoma jasne...olje, količina, interval in cena...ja je cca. 1 EUR dražje kot neke "vodice" iz raznih avto trgovin,
ni res! Ker prvo vidijo črno- rumeno embalažo in se vsak vstraši cene, katera je res več kot ugodna in veš kaj imaš! =D>

Da pa nalivajo avto olje pa se ne čudim. Ponavadi je še stari oljni filter noter.
Kdor ima dve levi roki mu pač ni rešitve, kot pa peljat na servis, da ga maznejo... Pa večini je važna GARANCIJA in xxxl razvejana servisna mreža pol ti v garanciji še več škode kot koristi naredijo. Zato pa zlato pravilo: dober rabljen moped in imaš mir ;)

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 15 Maj 2013, 10:11

jay886 napisal/-a: Zato pa zlato pravilo: dober rabljen moped in imaš mir ;)
Definitivno! Še bolje pa je, da poznaš lastnika predvsem pa njegov odnos do teh zadev!

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 15 Maj 2013, 12:23

BIF napisal/-a:
jay886 napisal/-a: Zato pa zlato pravilo: dober rabljen moped in imaš mir ;)
Definitivno! Še bolje pa je, da poznaš lastnika predvsem pa njegov odnos do teh zadev!
Za moped se mogoče celo strinjam. Za avto pa bom še enkrat ponovil vprašanje.
"Ali si predstavljaš koliko burekov so notri pojedli in kolikokrat so seksali notri?"
Razen, če si kupil od "starejšega gospoda". :finga:

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 15 Maj 2013, 13:38

Jaz avtomobila nikoli nisem in niti ne bom novega kupil... preveč izgubim.

Sem pa hotel moped definitivno nov, garancija bla bla.. hvala bogu so me kolegi in forumaši "preobrnili" in sem z rabljenim več kot zadovoljen... pa nisem edini =D>

Slika

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 15 Maj 2013, 14:32

jay886 napisal/-a:..... sem z rabljenim več kot zadovoljen... pa nisem edini =D>
:welcome:

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 15 Maj 2013, 14:45

Jaz pa sem avto pred 5 leti kupil nov in do sedaj na njem izgubil malce manj kot 50000 eur. Ta sola je bila zelo poucna in se ne bo vec ponovila! Hvala bogu, da sem bil vsaj tolk pameten, da sem ga skesiral...ce bi bile se kaksne obresti od pufa :roll: #-o

@notranjc: si predstavljas naslednje: kupis nov avto, gres z kolegi ali familijo na morje in ti nekdo od clanov posadke bruha v avtu? A bos avto zazgal? Drugace obstaja tudi kemicno ciscenje;) Ali pa si misli o bureku in seksu izbijes iz glave! Kam pa drugace hodis na dopust? V apartmaje in hotele, ki so jih ravno sezidali, da si prvi gost v sobi?

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

BossZ
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a BossZ » 15 Maj 2013, 17:43

Kakšen pa je natični ključ?

Vedno se najde čas za eno furco...

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 15 Maj 2013, 17:49

Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 15 Maj 2013, 18:29

notranjc napisal/-a:Če pa že to kdo dela, naj doda 2% aditiva
V tem primeru bo liter olja dražji za kakšna 2 centa. To pa spet ne bo dobro. :oops: :oops: :mrgreen: :mrgreen:

BossZ
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a BossZ » 15 Maj 2013, 21:33

(Z mehaniki se ni za zajebavat. Še heca ne zastopjo.)

Vedno se najde čas za eno furco...

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 16 Maj 2013, 06:59

freshslo napisal/-a:@notranjc: Ali pa si misli o bureku in seksu izbijes iz glave! Kam pa drugace hodis na dopust? V apartmaje in hotele, ki so jih ravno sezidali, da si prvi gost v sobi?
:lol: Fantje, to bureku in seksu je šala. Gre samo še za en argument samo zato, da imam prav ](*,) . Mislim pa, da je tudi v tem primeru odličitev relativna :-k . Pri vozilih do 30.000€ vrednosti, po mojem ne pridobiš veliko, če kupuješ rabljenega. V tvojem primeru, ko si verjetno kupil avto za 100.000€+, pa sem definitivo za nakup rabljenega. Sploh pa V8, če bom, ko bom, bo sigurno rabljen.
Na dopust pa sem hodil z avtodomom (rabljen :) ), apartmaji (rabljeni :-({|= ), lani smo začeli s lahko prikolico :) , ki nam je trenutno najbolj včeč, narava, smo mobilni.....

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 17 Maj 2013, 14:20

jaka napisal/-a:Lahko samo tale citat dodam. Mogoče se bo avtor sam javil in povedal, kaj je res in kaj ne.
"Tudi meni so trikrat v prvih servisih v dveletni garanciji notri dajali avto olje, enkrat celo olje za tovornjake, pa je vse špilalo"
Avtor citata se ne javlja. Sem pričakoval nekaj takega.
Ane, hurco, ni jajc !!! [-( [-( [-(

Olje, ki se v prvih in vseh servisih v času garancije in izven nje daje v vse modele AC-jev pa zgleda takole.
Slika Slika Slika

Po zadnjih, preverjenih informacijah pa je od danes naprej, za uporabnike AC-jev (posebej tistih, brez jajc), na voljo tudi olje za kombajne. :haha :haha :haha :haha

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 18 Maj 2013, 08:26

V mojo 500 gre natanko 2,5 litra, toliko kot je navedeno v dokumentaciji in odtisnjeno na bloku agregata pri oljnji šipki, in to skupaj z menjavo filtra.

Uporabljam Castrol gps z dodanimi aditivi za sklopko itd.., in sem zadovoljen.

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 20 Maj 2013, 11:43

freshslo napisal/-a:Jaz pa sem avto pred 5 leti kupil nov in do sedaj na njem izgubil malce manj kot 50000 eur. Ta sola je bila zelo poucna in se ne bo vec ponovila! Hvala bogu, da sem bil vsaj tolk pameten, da sem ga skesiral...ce bi bile se kaksne obresti od pufa :roll: #-o

@notranjc: si predstavljas naslednje: kupis nov avto, gres z kolegi ali familijo na morje in ti nekdo od clanov posadke bruha v avtu? A bos avto zazgal? Drugace obstaja tudi kemicno ciscenje;) Ali pa si misli o bureku in seksu izbijes iz glave! Kam pa drugace hodis na dopust? V apartmaje in hotele, ki so jih ravno sezidali, da si prvi gost v sobi?
Oba imata prav.

In to je odločitev vsakega - in pa ne se pustit nategnt....

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 30 Dec 2013, 08:24

Zaradi potencialnih kupcev AC 700, poročam kot sem obljubil. Skratka, ko sva zamenjala mopede, je Delorto1 zaznal sumljivo rožljanje iz agregata mojega AC. Po pogovoru s serviserjem, sta bili možni 2 varianti.
1. variomat
2. glavna gred - pesimistična var.
Da nebi povzročil večje škode, sem dal moped na prikolico in v Trzin.
Bato zažene agregat in nasmešek,"imaš srečo, ni glavna gred, zvok bi bil drugačen". :D "Jaz imam vedno srečo, mene imajo vsa vozila rada", odgovorim. Sledi pregled variomata, pregled notranje sklopke, ležajev...ni videti nobene napake. Na koncu ugotovi, da rožlja zaradi obrabljenih vodil (plastike oblike črke V) v sklopki, valjčki so še za silo. Zamenja vodila in jermen, variomat ne rožlja več. Po 13.600 km prevoženih je bil jermen še dokaj v redu vendar imam rajši tega v rezervi kot novega.
Zdaj pa naprej \:D/ za naslednjih 50-100 h.

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 30 Dec 2013, 10:50

jaka napisal/-a:
jaka napisal/-a:Lahko samo tale citat dodam. Mogoče se bo avtor sam javil in povedal, kaj je res in kaj ne.
"Tudi meni so trikrat v prvih servisih v dveletni garanciji notri dajali avto olje, enkrat celo olje za tovornjake, pa je vse špilalo"

Olje, ki se v prvih in vseh servisih v času garancije in izven nje daje v vse modele AC-jev pa zgleda takole.
Slika Slika Slika

Po zadnjih, preverjenih informacijah pa je od danes naprej, za uporabnike AC-jev (posebej tistih, brez jajc), na voljo tudi olje za kombajne. :haha :haha :haha :haha
Jaka sorry za zamudo, šele sedajle sem opazil tvoj post, ne pregledujem redno tele zadeve, pa je šlo mimo. No če imajo po novem tako urejeno super, drugače pa v letih 2008 in 2009 ni bilo tako.!! Prva dva servisa so imeli olje GM za avte 10-40, tretji servis olje Castrol 10-40 za dizle. Sem v tretje tudi klical naslednji dan, ker me je skrbelo, pa zo zatrdili, da je to vse OK. Tudi na računu je so bile napisane oznake olj, pa jih žal nimam več v arhivu, ti bi prav poskaniral. Mogoče ima Rožle ali pa kdo drug kaj spravljeno, Rožle daj pobrskaj račune od prvih servisov kjer je navedena oznaka olja in ga skeniri.
Drugače pa nikakor ne zagovarjam uporabe navadnih olj, sam v mojega od četrtega servisa naprej dajem notri Castrol GPS 4T.

AC 400 trv 4xgrebe

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 30 Dec 2013, 11:59

Jaz že od od nekdaj pri motornih kolesih uporabljam Motoul 3100, kasneje sem prešel na 5100 in to prenesel na štirikolesnike.

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 02 Jan 2014, 22:31

hurco napisal/-a:
jaka napisal/-a:

Slika Slika Slika

Jaka sorry za zamudo, šele sedajle sem opazil tvoj post, ne pregledujem redno tele zadeve, pa je šlo mimo. No če imajo po novem tako urejeno super, drugače pa v letih 2008 in 2009 ni bilo tako.!! Prva dva servisa so imeli olje GM za avte 10-40, tretji servis olje Castrol 10-40 za dizle. Sem v tretje tudi klical naslednji dan, ker me je skrbelo, pa zo zatrdili, da je to vse OK. Tudi na računu je so bile napisane oznake olj, pa jih žal nimam več v arhivu, ti bi prav poskaniral. Mogoče ima Rožle ali pa kdo drug kaj spravljeno, Rožle daj pobrskaj račune od prvih servisov kjer je navedena oznaka olja in ga skeniri.
Drugače pa nikakor ne zagovarjam uporabe navadnih olj, sam v mojega od četrtega servisa naprej dajem notri Castrol GPS 4T.
Kar je napisano s strani Hurca je definitifno res (mal takih ki pošten povejo).

No v letu 2008 in 2009 so specifikacije olja na originalnem računu pooblaščenega servisa in prodajalca take:

- servis 4.8.2008 postavka; olje ATV OP10W40, (šifra-koda 1942189), količina 2,60 litra
-servis 13.3. 2009, postavka; olje motorno 10 w 40 Castrol Enduron (šifra koda 20.21123), količina 2,80 litra
-servis 31.08.2009, postavka; Ol. Ford 10W40-208L Formul-XR+, (šifra koda 134560oFM) količina 2,70 litra.

Jebenti če že ne druzga se je va "vamp karterja" v teh letih povečeval.

lp

Ps, lahko tudi skeniram če to ni dovolj.

Vglavnem olje bom menjal sam.

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 03 Jan 2014, 08:05

hurco napisal/-a: Jaka sorry za zamudo, šele sedajle sem opazil tvoj post, ne pregledujem redno tele zadeve, pa je šlo mimo. No če imajo po novem tako urejeno super, drugače pa v letih 2008 in 2009 ni bilo tako.!! Prva dva servisa so imeli olje GM za avte 10-40, tretji servis olje Castrol 10-40 za dizle. Sem v tretje tudi klical naslednji dan, ker me je skrbelo, pa zo zatrdili, da je to vse OK. Tudi na računu je so bile napisane oznake olj, pa jih žal nimam več v arhivu, ti bi prav poskaniral. Mogoče ima Rožle ali pa kdo drug kaj spravljeno, Rožle daj pobrskaj račune od prvih servisov kjer je navedena oznaka olja in ga skeniri.
:-k zanimiv je tale AC, izgleda, da prenese vsako olje. Pa tudi količine so zanimive. Meni kaže šipka "max" že pri 2l, če dam 2,2 pa mi že meče ven pri zračnem filtru. Jaz uporabljam Valvoline Durablend 10-40 in dodam aditiv za sklopko. Kljub temu, da sem pretegnil vijak, mi je spusti 1 kapljico na teden. Zdaj, ko je notri original AC olje, pa moram podstavljat posodo, tako je redko.

AC 700 4x4

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 03 Jan 2014, 08:46

Notranjc,
:-k zanimiv je tale AC, izgleda, da prenese vsako olje. Pa tudi količine so zanimive. Meni kaže šipka "max" že pri 2l, če dam 2,2 pa mi že meče ven pri zračnem filtru.

Ja, ja, ja toliko zanimiv, da ti ščasoma spusti semering pri variomatu (kar je bilo pogosto pri AC v letu 2009 in 2010).

V glavnem kvalitetno olje z dodatkom za sklopko naj bo vseskozi eno, in ga redno menjat. Prav tako ga je potrebno redno kontrolirat. Meni motor tako opevan motul pije, dočim pri kastrolu tega ni. Pa imata na papirju iste specifikacije.

To je vse.

Aja sem spregledal, pa vijak zamenjaj, se ne spodobi da je vsekozi mastno pod motorjem. In ta vijak ni potrebno "zategnt ko bika", ker boš na aluminjasti litini naredil tako sranje, da boš ponovno vrezoval navoje in se po nepotrebnem zajebaval.

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 03 Jan 2014, 10:31

jaka napisal/-a:

Slika Slika Slika

Olje v letih 2008, 2009 in 2010 niti približno ni zgledalo na servisu tako. Zelenga olja, kot je na sliki, tudi sedaj, ko to menjam sam moj motor ni videl in ga ne bo.

Dam tisto kar paše mojemu motorju, ne pa tisto na katerem se največ zasluži.

Mogoče se je pa pogruntalo, da na dolši rok (reklamacije v času garancije), tovarna ne bo financirala napak oz. želje po čim večjem zaslužku serviserjev in preprodajalcev na račun drugih in so le ti sedaj nabavili olje tako kot mora biti.

Pa še nekaj, za AC so različni proizvajalci agregatov (kymco, suzuki, Kawasaki, in pa lastna proizvodja v ameriki).

In eno olje za vse, glede na to da imajo različni akgregati različne specifikacije, slabše ali boljše materiale ma dej no ga srat. Tudi pri avtomobilih ni tako (pri hiši sta dva vw, razlika kot dan in noč -pa oba uporabljata isto gorivo in ko sem dal namenoma iz enega v drug avto drugo olje, glede porabe le tega taka razlika da glava peče).

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 03 Jan 2014, 11:33

rožle napisal/-a:
Olje v letih 2008, 2009 in 2010 niti približno ni zgledalo na servisu tako. Zelenga olja, kot je na sliki, tudi sedaj, ko to menjam sam moj motor ni videl in ga ne bo.
Saj o tem pišem, izgleda, da je to olje bolj redko, ker mi bistveno bolj pušča pri "posiljenem" vijaku kot Valvoline, pa sta oba 10-40W. Dodal bom aditiv in, če bo še vedno puščalo, bom zlil ven in vlil preizkušeno varianto. Sicer pa na servisni interval 1.500 km, zdrži vsako olje :-k

AC 700 4x4

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 03 Jan 2014, 18:30

notranjc napisal/-a:
rožle napisal/-a:
Saj o tem pišem, izgleda, da je to olje bolj redko, ker mi bistveno bolj pušča pri "posiljenem" vijaku kot Valvoline, pa sta oba 10-40W. Dodal bom aditiv in, če bo še vedno puščalo, bom zlil ven in vlil preizkušeno varianto. Sicer pa na servisni interval 1.500 km, zdrži vsako olje :-k

Notranjc še eden ki dela svojo lastnino slabo. Pa tudi če not vliješ vodo mora dihtat. Zato nehaj eksperimintirat z oljem in zamenjaj " šravf".

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 23 Jan 2014, 10:47

rožle napisal/-a:... Zato nehaj eksperimintirat z oljem in zamenjaj " šravf".
Sem to naredil oziroma mi je Bato na servisu zamenjal ploščico pod karterjem. Ker sem pa bil že tam, mi je zmontiral še stabilizator. :D .To je pa super zadeva. Stane cca 190€ vendar je vreden vsakega centa, vsaj za moj način vožnje. Sem mislil, da bo moped zaradi tega manj udoben, pa nisem opazil bistvene razlike. Na ovinku pa \:D/ . AC je že sam po sebi zelo dobro vodljiv, s tem pa je res še precej boljši. Ko daš gas, zadaj počepne in drsiš čez ovinek. Še po suhem asfaltu sem driftal.

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Mirna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 23 Jan 2014, 11:27

notranjc napisal/-a:mi je zmontiral še stabilizator. :D ...
Lahko samo potrdim - zadeva vredna vsakega centa. Brez stabilizatorja so se meni kolesa vedno postavljala pokonci (bočno), moped se je nagibal kot spaček, ali pa katrca :lol: Skratka ni primerjave brez ali z stabilizatorjem, kot noč in dan ;)

Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem :twisted:
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders

Odgovori