TGB štirkolesniki
TGB štirkolesniki
Zanima me kako se kaj obnesejo? Kje so težave? Kje se prodajajo oz. rezervni deli,servis. Lastne izkušnje?
- Negrettosylvius
- Obiskovalec
- Reactions:
Re: TGB štirkolesniki
Pozdravljen,
Po prebiranju raznih forumov naj nebi bili slabi, oz. primerljive kakovosti z ostalimi atv-ji tajvanskega porekla :
http://tgbforum.com/forum/index.php?board=7.0
Podjetje TGB meddrugim izdeluje tudi precej sestavnih delov za renomirane znamke ( Can Am Renegade ima dele cvt-ja proizvedene v TGB-ju).
Servis v Sloveniji:
http://www.rozmanservis.com/modeli/TGB% ... ccess.html
Po prebiranju raznih forumov naj nebi bili slabi, oz. primerljive kakovosti z ostalimi atv-ji tajvanskega porekla :
http://tgbforum.com/forum/index.php?board=7.0
Podjetje TGB meddrugim izdeluje tudi precej sestavnih delov za renomirane znamke ( Can Am Renegade ima dele cvt-ja proizvedene v TGB-ju).
Servis v Sloveniji:
http://www.rozmanservis.com/modeli/TGB% ... ccess.html
2009 Can Am Renegade 800 X
1999 Aprilia RS 250
1999 Aprilia RS 250
- el.presidento
- ON™®
- Reactions:
- Kraj:: Ivančna Gorica
- Kontakt:
Kvaliteta je zelo dobra.
www.atv.si
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2014 - Cectek 600, Aeon Cobra S 330
2013 - Access Outback 400, Adly 400xs
2012 - SMC Jumbo 720R
2011 - CF Moto Z6, SMC Jumbo 720R
2010 - SMC Jumbo 360R, Dinli 700 Monster
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2007 - SMC Captain 300 Tuning
2006 - Barossa Silverhawk 250R Tuning
2005 - Barossa Cheetah 250
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2014 - Cectek 600, Aeon Cobra S 330
2013 - Access Outback 400, Adly 400xs
2012 - SMC Jumbo 720R
2011 - CF Moto Z6, SMC Jumbo 720R
2010 - SMC Jumbo 360R, Dinli 700 Monster
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2007 - SMC Captain 300 Tuning
2006 - Barossa Silverhawk 250R Tuning
2005 - Barossa Cheetah 250
kaj pa tole:
http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=9997919&show=1
http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=9997919&show=1
2011 Linhai HyTrack 420 4x4
2015 Can-Am Renegade 800
2015 Can-Am Renegade 800
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
Ta tudi mene malce matra... sploh mi je zanimiv, ker ima zadaj tudi diferencial.
-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
Moja (naša) zadnja izkušnja z atv-jem z zadnjim diferencialom (Cectek) je porazna. Štirje smo ga tiščali čez traktorsko gumo, ki so jo pred tem prevozili čisto VSI atv-ji in quad-i...od Loncina 250ccm....preko čungalunga kitajskih "športakov"....skratka vse, kjer se se zadnja kolesa vrtijo v eno.
Le ta Cectek ni in ni mogel čez.
Za na cesto je morda res dober (dokler bo delal)....sicer pa se ne bi z njim peljel niti po borovnice.
Moje mnenje in IZKUŠNJA pač.
P.S.
...še en izjemno inovativen agregat....
Tako so izgledali tisti brez zadnjega diferenciala..

...pa še z zadnjim diferencialom....

....dopuščam pa možnost, da je imel tisti dan pač smolo....edini...
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Pri tem ga samodejno zapira kot brp prvega, ki res ni najboljs, je pa za glupe americane, da niso prevec zmedeni nad kolicino tipk na balanci. Poleg tega je cectekova tehnologija zadnjega diffa stara vsaj 6 let.
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Potem pa škoda, da so vzeli brp-jev sistem.
Bi morali Polaris-ovega, ki je gotovo veliko boljši.
Enako bi lahko naredili še pri agregatu.
Bi morali Polaris-ovega, ki je gotovo veliko boljši.
Enako bi lahko naredili še pri agregatu.
Hmmm. Ta Cectek je bil prava groza.
Te slike so iz največjega slovenskega srečanja do sedaj. Ork, voznik in jaz smo v trenutku ugotovili, da vlečemo ladijski tanker. Nismo ga uspeli izvleči sami trije in smo ga dobesedno morali odnesti iz te pnevmatike s dodatno pomočjo. Fascinirala me je prestavna ročica, katera je delovala podobno kot tisti vrtljivi gumb na pralnem stroju.
Upam, da so tehnološko napredovali vsaj toliko, da je normalno vozen. Ali pa,da so vsaj kopirali štirikolesnik in ne pralni stroj!
Te slike so iz največjega slovenskega srečanja do sedaj. Ork, voznik in jaz smo v trenutku ugotovili, da vlečemo ladijski tanker. Nismo ga uspeli izvleči sami trije in smo ga dobesedno morali odnesti iz te pnevmatike s dodatno pomočjo. Fascinirala me je prestavna ročica, katera je delovala podobno kot tisti vrtljivi gumb na pralnem stroju.
Upam, da so tehnološko napredovali vsaj toliko, da je normalno vozen. Ali pa,da so vsaj kopirali štirikolesnik in ne pralni stroj!
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Za cectek se strinjam, da ni nek biser, ze samo sedenje na njem je motec, saj daje obcutek, da bos padel cez balanco, ko je na ravnem. Ampak nekje so se morali nauciti. Kot tudi BRPjev Quest ni bil.
TGB je boljsa znamka in nekako daje zaupanje, da so naredili dober stirikolesnik, ki ima koncno zadaj diff, ki se ga vsi izogibajo, kot da se ne bi rabil?!
Edino kar razocara je koncna hitrost, ki je 90kmh?! Pri 80KM moci bi bili lahko menjalniski prenosi nizji, da bi pridobili na koncni. Seveda bi bilo pa dobro narediti kaksno turo in je tako pred racunalnikom le ugibanje.
TGB je boljsa znamka in nekako daje zaupanje, da so naredili dober stirikolesnik, ki ima koncno zadaj diff, ki se ga vsi izogibajo, kot da se ne bi rabil?!
Edino kar razocara je koncna hitrost, ki je 90kmh?! Pri 80KM moci bi bili lahko menjalniski prenosi nizji, da bi pridobili na koncni. Seveda bi bilo pa dobro narediti kaksno turo in je tako pred racunalnikom le ugibanje.
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Hmmm....kaj se dogaja s Cectekom ne vem. Je pa bil to prvi poizkus, da naredijo cestno verzijo atv-ja....bolj ali manj neuspešno.
Za TGB pa je tako. Znano je da izdelujejo veliko komponent, ki se vgrajujejo v uveljevljene znamke. Vendar pa, po do sedaj prebranem in videnem ,nekeko ne uspejo spascat nekega štirikolesnika pod lastno znamko, ki bi zadovoljivo deloval. Nekaj jih je na Hrvaškem in po brebranem je to bolj ali manj ena sama težava.
Ta nova serija, ki se sedaj pojavlja na trgu v različnih verzijah in različnimi agregati sicer izgleda dopadljivo....ampak se bojim, da so spet šli v sistem "skopiramo malo od enega in malo od drugega in vse skupaj zašvasamo v celoto". Zraven pa dodali še nekaj "inovacij" in uala....eto fantazije....na papirju.
Malo me bega to, da se očitno ponavlja zgodba z CF-om. Kopiran agregat....velika prostornina, veliko konjev....končna pa okrog 90 km7h....kje pri hudiču se potem izgubi polovica konjev?
Tipično za kopirce in daleč od izvirnikov. Prav zato me ta zadnji diff ne navdihuje pretirano z zaupanjem. Če so enostavno naredili copi-paste prednjega diff-a od BRP-ja dodali 2 ali 3 kratnik dimenzije na račun kvalitete bo zadeva dizaster.
No to bo pokazal čas....kupcem pa želim veliko sreče.
Je pa očitno, da se pojavlja nova "veja" pri atv-jih, ki nakazuje smer izdelave potovalnega atv-ja. Kar je nekako razumljivo, saj se vsled zakonodaje predvsem v Evropi zadeve vse bolj selijo na ceste, kjer bi bil kvaliteten delujoč in vzdržljiv zadnji diff dobrodošel.
Vsekakor je volja TGB-ja za pozdravit....a osebno bom počakal, da kaj resnega in delujočega pogruntajo in izdelajo tisti, ki to znajo.
Za TGB pa je tako. Znano je da izdelujejo veliko komponent, ki se vgrajujejo v uveljevljene znamke. Vendar pa, po do sedaj prebranem in videnem ,nekeko ne uspejo spascat nekega štirikolesnika pod lastno znamko, ki bi zadovoljivo deloval. Nekaj jih je na Hrvaškem in po brebranem je to bolj ali manj ena sama težava.
Ta nova serija, ki se sedaj pojavlja na trgu v različnih verzijah in različnimi agregati sicer izgleda dopadljivo....ampak se bojim, da so spet šli v sistem "skopiramo malo od enega in malo od drugega in vse skupaj zašvasamo v celoto". Zraven pa dodali še nekaj "inovacij" in uala....eto fantazije....na papirju.
Malo me bega to, da se očitno ponavlja zgodba z CF-om. Kopiran agregat....velika prostornina, veliko konjev....končna pa okrog 90 km7h....kje pri hudiču se potem izgubi polovica konjev?
Tipično za kopirce in daleč od izvirnikov. Prav zato me ta zadnji diff ne navdihuje pretirano z zaupanjem. Če so enostavno naredili copi-paste prednjega diff-a od BRP-ja dodali 2 ali 3 kratnik dimenzije na račun kvalitete bo zadeva dizaster.
No to bo pokazal čas....kupcem pa želim veliko sreče.
Je pa očitno, da se pojavlja nova "veja" pri atv-jih, ki nakazuje smer izdelave potovalnega atv-ja. Kar je nekako razumljivo, saj se vsled zakonodaje predvsem v Evropi zadeve vse bolj selijo na ceste, kjer bi bil kvaliteten delujoč in vzdržljiv zadnji diff dobrodošel.
Vsekakor je volja TGB-ja za pozdravit....a osebno bom počakal, da kaj resnega in delujočega pogruntajo in izdelajo tisti, ki to znajo.