rožle napisal/-a:
Tudi iz teh razlogov je moja 1000 odšla od doma.
lp
No če bi bila 1000-ka že doma, je verjetno ne bi dal proč, v kolikor za to ne bi obstajal nek konkreten razlog seveda.
A ker sem imel možnost izbire...glede na izkušnje, potrebe in opremo sem v prvi vrsti ciljal na XT-P opremo (zaradi specifičnega namena)...kubatura pa je bila le dodatek "za rezervo". Poleg tega ima 1000-ka nekaj specifike pri samem agregatu in vzdrževanju, kar je seveda razumljivo. 800-ka pa je v bistvu agregat, ki ga že poznam (zahteve, servisni intervali, količine olj...itd) pa so enake kot na 650-ki...pa tudi na tradicijo nekaj dam...

.
Max je seveda osnovna zahteva...in poleg še nekaj malenkosti, je bil to logičen zaključek.
Sicer pa je po mojem mnenju za povprečnega uporabnika, ki se želi udeležit tudi kakšnega Rellija, zelo konkretnega off-roada, ki se zaveda dolžine svojega uda, in ki ni ravno za Grobnik ali tekmovanje v SXC in, ki želi še nekaj "rezerve", 650-ka Max XT optimalen izbor. Ima vso opremo, udobna, preverjena, zmogljiva, enostavna za vzdrževanje...in z malo pogajalskih spretnosti za primerno ceno.
Je pa po drugi strani 1000-ka dobra izbira za tistega, ki želi več in, ki se ima namen udeležiti kakšnih tekmovanj, kjer sta navor in moč lahko odločilnega pomena...takrat pa seveda ni alternative. je pa treba vedeti, da je 1000ccm agregat narekovala tekma s konkurenco in pa predvsem Ameriški in vse bolj in bolj Ruski trg, kjer je več absolutno najboljše.
Ampak, da ne zaidemo preveč. Izbor znamke, kubature in nabor opreme, naj ostane izbor vsakega posameznika in naj ga vodijo njegove lastne, potrebe, želje in zmogljivosti.
Važno je, da se varno vozimo in uživamo na vozilih, ki smo si jih izbrali.