ATV I.del nakup

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
chucknorris
Začetnik
Reactions:

ATV I.del nakup

Odgovor Napisal/-a chucknorris » 15 Jan 2014, 00:28

Pozdravljeni, enkrat do konca zime mislim da bom imel našparano dovolj da si omislim eno solidno zadevo, ki vsekakor nebo kitajec. Vbistvu gledam tam v rangu okoli 1200 do max 2000eur(najboljši price/performance) gledal sem zadeve SYM ter posebej mi je v oči padel kymco. Zadeva bi se morda v 20% voženj vozila v dvoje, vendar to naj ne bo največja prioriteta čeprav bi bilo fajn da je placa malo več(kako je potem z okretnostjo večje zadeve?) Uporabljal bi se nekaj za po cesti, ostalo pa za offroad (Pohorje.press)
Za prvega ATV-ja sem gledal nekaj okrog modela MXU 250, v oči pa mi je padel tudi KXR250..zanima me sama razlika med tema dvema atv-jema..vbistvu sej se že na videz vidi da je KXR250 manjša zadeva, ampak zanimajo me bistvene prednosti enega in drugega. Denimo z zadevo bi se kdaj rad peljal tudi pozimi, če bi šlo po kakšnem Pohorju tolk boljše. Ubijalskih brzin ne pričakujem, zato tud kupujem nekje v tem rangu če me piči da kupim močnejšega da lahko tega še vedno prodam. Torej maximalno 250-300kubičnega z zmerno porabo, le sam se ne morem odločiti ali vzeti kxr ali mxu varianto predvsem po uporabnosti. Kakšna mnenja, občutki iz prakse? Kako je z enim in drugim pozimi, v dvoje, na cesti, offroad? Kymco sem dal zgolj kot primer, nekaj sem gledal tudi SYM quadlanderja, ter ostale znamke v tem rangu. Adli, E-ton, ipd.
Najlepša hvala za vaše odgovore

ps. avto.net sem prečesal, in se v tem rangu najde kar nekaj zanimivih, predvsem tistih ta manjših(KXR)-športna verzija, čeprav se po izgledu in uporabnosti bolj nagibam k MXU modelu..zato me tud zanimajo vaše izkušnje, in mnenje poznavalcev ki se v zadeve spoznate. Lp

sem pa spremljal par tem o vaših furah, rogi, bif, jay in ostali svaka čast mojstri :drinkers:

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Re: ATV I.del nakup

Odgovor Napisal/-a lakl » 15 Jan 2014, 07:52

Zgoraj našteti majstori ti bodo povedali,da je 250 ccm premalo za dva po klancih Pohorja. Tudi na off road hitro pozabi. Naštete zadeve so solidne za začetnika a, da bi imel univerzalno zadevo za vse namene in pogoje boš hitro ugotovil,da so mokre sanje. Lepo se boš peljal in užival na brezpotjih ter cestah a če boš hotel kaj bolj resnega boš moral seči globje v žep in nabaviti nekaj močnejšega. Kupi in vozi,da prvo vidiš,če ti je ta šport sploh pisan na kožo in pol boš že videl kako dalje.
Aja! Če pa boš gledal na porabo goriva si pa zgrešil hobby :mrgreen:
Pa hitro kupi ker zime ne bo. :-$

chucknorris
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a chucknorris » 15 Jan 2014, 11:37

lakl napisal/-a:Zgoraj našteti majstori ti bodo povedali,da je 250 ccm premalo za dva po klancih Pohorja. Tudi na off road hitro pozabi. Naštete zadeve so solidne za začetnika a, da bi imel univerzalno zadevo za vse namene in pogoje boš hitro ugotovil,da so mokre sanje. Lepo se boš peljal in užival na brezpotjih ter cestah a če boš hotel kaj bolj resnega boš moral seči globje v žep in nabaviti nekaj močnejšega. Kupi in vozi,da prvo vidiš,če ti je ta šport sploh pisan na kožo in pol boš že videl kako dalje.
Aja! Če pa boš gledal na porabo goriva si pa zgrešil hobby :mrgreen:
Pa hitro kupi ker zime ne bo. :-$
Hehe, nene sej ne gledam na porabo, vbistvu mi za to še najbolj dol visi :mrgreen: Za v dvoje pa mi je važno tolk da se lahko kolk tolk normalno peljem, oz. da nisem glavna ovira na cesti, sej za take vrste divjanja v dvoje babe tak niso \:D/ \:D/ Ostala vprašanja pa ostajajo še vedno odprta, pa hvala za hiter odgovor :drinkers:
vbistvu pa tud iščem neko univerzalno zadevo za začetnika, no pa sej tud ravno pri takem koritu trenutno nisem da bi lahko rukno 6k€+ za atv..zaenkrat :ANAL:

sanco
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sanco » 15 Jan 2014, 11:47

Slika

Kymco kxr je zelo dober quad ampak postane sčasoma prešvoh...
Isto je s SYMom in E-TONom

chucknorris
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a chucknorris » 15 Jan 2014, 13:19

Kako pa je z ostalimi atvji, naprimer z mxu in sama razlika med njima? za kaj je kateri uporabnejši ipd..

sanco
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sanco » 15 Jan 2014, 13:33

chucknorris napisal/-a:Kako pa je z ostalimi atvji, naprimer z mxu in sama razlika med njima? za kaj je kateri uporabnejši ipd..
MXU ima kardan in reduktor. Prikolico je priporočljivo vlečt v reduktorju. Lahko da obstaja opcija na verigo... ne vem. Z zamenjavo zobnikov in verige pa vplivaš na hitrost/pospeške.
Slika

chucknorris
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a chucknorris » 15 Jan 2014, 14:04

Kako pa je s samo stabilnostjo ATV-ja? Kaj gre boljše po snegu, po cesti?

Uporabniški avatar
frm
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Šmarje Sap
Kraj: Šmarje-Sap

Odgovor Napisal/-a frm » 15 Jan 2014, 20:01

Kakšen bo pa drugi del :?: :?: :?:

2012 Yamaha Raptor 700R

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 15 Jan 2014, 21:47

sanco napisal/-a:
chucknorris napisal/-a:Kako pa je z ostalimi atvji, naprimer z mxu in sama razlika med njima? za kaj je kateri uporabnejši ipd..
MXU ima kardan in reduktor. Prikolico je priporočljivo vlečt v reduktorju. Lahko da obstaja opcija na verigo... ne vem. Z zamenjavo zobnikov in verige pa vplivaš na hitrost/pospeške.
Slika
Po mojem menju Kymco KXR 250 in MXU 250 ni kake velike razlike podvozje zna biti zelo podobno edino nadgradnja je različna.
Oba modela sta na verigo MXU 300 pa je na kardan z reduktorjem. Artic cat 250 je razen nekaj detajlov isti kod MXU 250. Samo, da ima AC kardan in reduktro.
Tu se dobro vidi, da ima Kymco MXU 250 verigo :D
Slika

lozinka
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lozinka » 15 Jan 2014, 22:43

Nekako podobno sem tudi jst padel v svet 4kolesnikov. Za prvega sem izbral (pač ponujal se je v bližini pa še bil je dober za dobro ceno) SYM 300 Quadlander. Za učit se vozit je dobra mašinca, ko sem obvladal osnove sem takoj ženo natovoril in sva se prevažala okoli. Sicer bolj po cesti, tu pa tam kak makadam. Za dva hitro postane malo utesnjen, mi dva sva šla tudi na Krk z njim, Slovenijo sva po večini celo prevozila v treh letih lastništva. Za ofroud je bolj tako-tako, na hard ne bo šlo, čeprav ko sem videl uporabnika Bertija (lansko leto si je lastil prav ta moj bivši SYM) kaj vse počne in kje se je vse vozil z njim, ne rečem nič več =;. Sam boš na takem motorčku verjetno priplezal marsikje (če boš imel podporo večjih in močnejših kolegov pa sploh) V paru ne bo najbolja izbira ofroud vožnja, verjetno se je bolj takrat izogibat terena. Vsekakor ti bo Berti (če bo videl to temo) znal velik povedat ker si je lastil tudi Kymcota in pozna te motorčke v detajle. Vsekakor dobro kupi, pa srečno vožnjo \:D/

chucknorris
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a chucknorris » 16 Jan 2014, 00:06

frm napisal/-a:Kakšen bo pa drugi del :?: :?: :?:
raptor 700, al pa kaj v tej smeri, če bo bog dal oziroma če se glih odzovem na provokacijo..hvala za komentarje fantje :finga: kateri se boljše znajde v snegu?

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 16 Jan 2014, 09:31

chucknorris napisal/-a:
frm napisal/-a:Kakšen bo pa drugi del :?: :?: :?:
raptor 700, al pa kaj v tej smeri, če bo bog dal oziroma če se glih odzovem na provokacijo..hvala za komentarje fantje :finga: kateri se boljše znajde v snegu?
Če imaš prave terenske gume gre za silo vsak sneg,pač kolikor mu samo zadnji pogon dovoljuje. Ker je zadaj toga prema je zadnja nihajna roka nižja od ostalega podvozja in ga začne kar hitro odzadaj dvigovati,. Seveda pa to ni pravilo saj ima veliko vpliv kakšen je sneg suh,moker,pršič itd.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 16 Jan 2014, 10:06

Z temle pa nič ne nasede :mrgreen: :mrgreen:

Slika

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 16 Jan 2014, 13:18

Res je, vendar dvomim, da bo na 250ccm sploh kam slo?!

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

chucknorris
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a chucknorris » 16 Jan 2014, 21:14

Glih to me zanima:) sem danes bil na testni z enim 250mxu, pa bo za prvo leto, da vidim če je to hec za mene ravno dovolj.. pol pa bomo dalje razmisljali.

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 16 Jan 2014, 22:47

jaka napisal/-a:Z temle pa nič ne nasede :mrgreen: :mrgreen:

Slika
He he Jaka s temle pa ja.Samo te gumice ,so več :eur kot so pobje pripravljeni investirati v štirikolo. :whistle:

chucknorris
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a chucknorris » 16 Jan 2014, 23:09

so al smo? :lol:

chucknorris
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a chucknorris » 03 Feb 2014, 00:01

no fantje, prečesal forum po dolgem in počez, nebroj ur puščenih tukaj v mesecu januarja, sedaj me pa zanima še vaše mnenje med kxr in mxu; nekako me na kxr moti da nima števca za porabo goriva, da je razmeroma manjši, ter da nima ščitika pri nogah da ne šprica blato po tebi, drugače se mi zdi pa okretnejši in uporabnejši za po makadamu..skratka tisti provokatorji predvsem mislim tebe frm, ki sem se ti vsedel v želodec že zarad nevem česa; odgovorite na to temo v dobri veri, na podlagi izkusenj; tu pišemše enkrat tole da dvignem temo če je slučajno kdo ni videl, ter da mi še kdo od poznavalcev ki se mu ni dalo pisat ko je bilo vreme še primerno za voznjo zdaj odgovori(ko se po gozdu praviloma ni pametno fijakat) :D

Odgovori