Sem nov lastnik v naslovu omenjenega štirikolesnika (Linhai 420 4x4 Dragon fly).
Naredil sem nekaj prvih km, 75. No, danes sem se prvič malo peljal tudi po bregu do vikenda (samo po asfaltu).
No, ko sem se spuščal po bregu navzdol pa težava (motor ugasne). Poskušam prižgati, obratomer pride le na 300-400, ne prižge, niti z čokom. Vzamem kabel s svečke, nato opazim, da nimam pravega ključa da bi jo vzel ven, malo počakam, kabel na svečko, poskusim znova, vžge.
Peljem naprej kakšnih 10 km, zadeva se ponovi..poskušam vžgati, takoj vžge, grem naprej 2 km do doma.
Kaj bi lahko bil vzrok? Morda je problem v kablu? Po bregu navzdol se motor lahko pelje z prostim tekom, ni potrebno dodajati nepotrebnega plina?
Kakšni obrati naj bi bili v prostem teku? 1200, 1300? Ker je atv nov, z vožnjo nisem šel preko 4600 obratov. Je tako vredu oz. do kam lahko grem do prvega servisa, oz. kakšno vožnjo priporočate? Koliko so sploh max. obrati?
Zanima me tudi, zakaj mi števec goriva nenehno skače za 2-3 črtice gor in dol, je to normalno, ker se gorivo v rezervoarju pretaka?
Hvala!
LP, damek
Linhai 420 4x4 Dragon fly - ugaša
Moderator: jaka
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
Re: Linhai 420 4x4 Dragon fly - ugaša
Veliko si že odgovoril z naslovom teme.
Pa vendarle...če prav razumem je motor nov...in če je...je tudi v vgarnaciji.
In vsi nepooblaščeni posegi podrejo garancijo.
Do pooblaščenega mehanika ga spravi...lahko, da je kakšna malenkost...in če je kaj večjega bolje, da zadeve sam še ne povečaš.
Pravilni obrati pa so nekje okrog 1200...+-50.
Pa vendarle...če prav razumem je motor nov...in če je...je tudi v vgarnaciji.
In vsi nepooblaščeni posegi podrejo garancijo.
Do pooblaščenega mehanika ga spravi...lahko, da je kakšna malenkost...in če je kaj večjega bolje, da zadeve sam še ne povečaš.
Pravilni obrati pa so nekje okrog 1200...+-50.
Re: Linhai 420 4x4 Dragon fly - ugaša
Saj itak, da nebom posegal v motor, ampak morda, da vem, če je kdo imel podobno izkušnjo.
Aha, torej obrate imam vredu.
Bi še bilo smiselno poskusiti nekaj km narediti, da vidim, če se ponovi? Mislil sem tako ali tako še nekaj km, potem pa itak prvi servis na 200 km k pooblaščenemu serviserju.
Vozi kdo servisirat k TIPOM-u v Maribor? Meni je ta najbližji, zato vprašam...
Hvala
Aha, torej obrate imam vredu.
Bi še bilo smiselno poskusiti nekaj km narediti, da vidim, če se ponovi? Mislil sem tako ali tako še nekaj km, potem pa itak prvi servis na 200 km k pooblaščenemu serviserju.
Vozi kdo servisirat k TIPOM-u v Maribor? Meni je ta najbližji, zato vprašam...
Hvala