Pomoč pri nakupu Bombardierja

Odgovori
Nevednez
Začetnik
Reactions:

Pomoč pri nakupu Bombardierja

Odgovor Napisal/-a Nevednez » 17 Nov 2014, 11:54

Pozdravljeni.

Sem ravnokar prijavljen ne vaš debatni forum. Tudi pri meni je prišel čas, ko bi rad popestril tistih nekaj ur ko sem frej in nimam drugih opravkov. Odloču sem se da kupim štirkolesnika. Kolikor je meni poznano naj bi bil najboljši Bombardier, vsaj kakor se menijo nekateri tukaj blizu mene ki ga imajo in pa seveda glede na ceno novega. Resnično na tem področju nimam pojma. Kupil bi nekaj delovnega, 400, 650 ali 800 ccm. Pripravljen sem odšteti med 5ooo in 7000 €. Rad bi nekaj da laufa, da je več vožnje kot šraufanja. Vse stvari rtedno vzdržujem, zato bi tudi to. Moje področje vožnje bi bilo večinoma makadam, seveda brez asfalta včasih enostavno ne gre. Ne rabim ga za prikolico niti za plug saj imam za to traktor ;) Zanima me, se za ta denar da dobiti kaj vrednega, da ni potrebno takoj še 1000 gor dat?? Rad bi tudi da je homologiran saj si ne želim kakšnih modrih angelov pred vrati, ko jih ne rabiš. Zanima me še, kakšne so kaj cene vzdrževanja, recimo povprečno na leto. Vozil pa bi se, povprečno, ne kakšnih dolgih tur ampak recimo 2x na teden po kakšne dve urci.
Na vas, ki defenitivno veste več kot jaz se obračam s prošnjo za pomoč, če kdo servisira, bi tudi navezal kakšno sodelovanje, če je mogoče :D Rajši pa tudi vidim, če veste za kakšen oglas, da mi poveste. Avto.net spremljam vendar se takoj na 9000 še preden kaj dobro pogledam, je kar drago. Prosim za nasvete, iz vseh mojih vprašanj.

Hvala fantje :D

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Re: Pomoč pri nakupu Bombardierja

Odgovor Napisal/-a freshslo » 17 Nov 2014, 13:23

A je tezko odpreti avto.net in pogledati ce se pod bombardier dobi kaj v tvojem rangu cene?!?

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Nevednez
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Nevednez » 17 Nov 2014, 17:58

freshslo napisal/-a:A je tezko odpreti avto.net in pogledati ce se pod bombardier dobi kaj v tvojem rangu cene?!?
Sploh ne. Zato se obračam sem, če lahko kdo napiše kaj je vrednega, bom sčasoma pripopal oglase. Ni težko, če pa je težko kaj svetovat pa tudi ni treba.

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 17 Nov 2014, 22:34

Kaj je vrednega? Lahko ti svetujemo a če se slučajno kje pojavi kakšna skrita napaka boš pa pol z prstom kazal na nas! Nehvaležna zadeva.
Raje si enega izberi in potem vprašaj za nasvet. Je, ogromno motorjev za kateri se prodajajo pa sploh nismo vedeli, da so obstajali :-k

Nevednez
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Nevednez » 18 Nov 2014, 09:20

lakl napisal/-a:Kaj je vrednega? Lahko ti svetujemo a če se slučajno kje pojavi kakšna skrita napaka boš pa pol z prstom kazal na nas! Nehvaležna zadeva.
Raje si enega izberi in potem vprašaj za nasvet. Je, ogromno motorjev za kateri se prodajajo pa sploh nismo vedeli, da so obstajali :-k
Pa dajte no, sej nisem tako neumen da tega ne bi vedel, seveda se lahko pojavi, ponavadi se ko kaj kupiš. To vzamem v zakup, sej ne pričakujem novega za to cdeno. Obrnil sem se sem zato, ker gotovo ko vidite štirikolesnika, če imate izkušnje vam je kaj bol jasno kot meni. Nvm zakaj morajo ljudje vedno pomislit na najslabše vedno. S prstom kazat pa res ne mislim!!!

Moje zanimanje sta vzela :

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=8928706&show=1 Zakaj je ta tako poceni, zaradi letnika??

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=9031312&show=1 Ta mi izgleda O.K.

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=9023988&show=1 Tudi ta mi deluje dober, vendar mi še nihče ni odgovoril kako je z močjo pri 400ccm, je to dovolj?

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=9052789&show=1

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=9023895&show=1

Ti so nekje v mojem cenovnem rangu in so mi všeč. Kaj menite?? Gledam tudi Kawasaki brute force, sta gor le dva, eden je sumljivo poceni, drugi pa mi ni všeč. Razmišljam pa tudi o tem, da bi kupil novega Goes-a, zaradi garancije. Sem skeptičen.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 18 Nov 2014, 09:21

Uhhhh...si pa izbral same cvetke!

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 18 Nov 2014, 10:19

Ta drugi...Renegade 500...je dober izbor...če te pač ne moti da je športni model. Malo bolj boš usran in ni ravno prostora za prtljago.
Rdeči Max 650....po slikicah solidno....mislim pa, da je iz uvoza, kar ni nujno slabo...je pa bil več na cesti...
...ta dva bi si jaz ogledoval...400-ke pa so tudi ok...vendar pri teh razlikah v ceni se raje oziraj po močnejšem.
400-ke so enovaljniki...500,650,800,1000 pa dvovaljniki....kar je bistvena razlika.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 18 Nov 2014, 10:58

Bolj je problem v letnikih... In ce lastnik res ni nek pikolovec pri vzdrzevanju znas imeti kar nekaj dela in stroskov. Sploh na delih, ki jih na ogledih ne bos mogel preveriti: stanje jermenic, stanje vodila ketnice, helixa...

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 18 Nov 2014, 12:09

Za 7700€ dobiš novega 450L. Malo počakaš in privarčuješ. Imaš novega in veš kaj imaš. Z časom ga malce posodobiš z opremo in takrat boš že vedel, kaj potrebuješ od opreme. Na vseh, katere si prilepil boš še nekaj vložil, dokupil in seveda kaj popravil.
Tudi sam sem raje kupil novega in si ga po lastnih potrebah posodobil. Za vožno in teren ti bo 450 dovolj. Za dirke,tekmovanje v pospeševanju, pa raje kaj močnejšega ali z verigo.
Moje osebno mnenje!

janezsko
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a janezsko » 18 Nov 2014, 20:08

freshslo napisal/-a:Uhhhh...si pa izbral same cvetke!
saj res da nismo vsi tako pametni...kljub svojim letom ali izkusnjam...vcasih so nas učili lepo vprasanje najde lep odgovor...ampak vasi odgovori v vecini tem so pa res sarkasticni...sem mislil da ta forum ni isti kot ostali ..ampak očitno je...pa lp..

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 18 Nov 2014, 20:29

janezsko napisal/-a:
freshslo napisal/-a:Uhhhh...si pa izbral same cvetke!
saj res da nismo vsi tako pametni...kljub svojim letom ali izkusnjam...vcasih so nas učili lepo vprasanje najde lep odgovor...ampak vasi odgovori v vecini tem so pa res sarkasticni...sem mislil da ta forum ni isti kot ostali ..ampak očitno je...pa lp..
Kaj pa naj napisem...ze po slikah in po letnikih je razvidno, da niso najboljse ohranjeni. A v prvem postu je napisal, da bi rad 4cikel, ki ga ne bo samo sravfal?! Te cvetke, ki je izbral iz avto.net bo pac moral, razen, ce bo gonil dokler se ne bo razpadlo.

Bi te pa povabil, da prebers svoj odgovor na spodnjem linku preden napises kaj takega... Na tem forumu imas manj kot 10 postov, jaz pa jih imam mnogo vec in veliko clanom sem pomagal z nasveti. Moti pa me, da novi clani takoj napisejo vprasanje, namesto, da bi najprej malce prebrali. Ker ni dolgo nazaj, ko smo enako enemu novemu clanu svetovali kaj naj kupi iz BRPjeve palete.

In se link do tvojega bistrega odgovora:
http://stirikolesniki.si/viewtopic.php?t=6825#p88097

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

mihovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Janče

Odgovor Napisal/-a mihovc » 14 Maj 2015, 08:12

Ali mogoče kdo kaj ve o tem modelu:
http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=9698340&show=1

2011 Linhai HyTrack 420 4x4
2015 Can-Am Renegade 800

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 14 Maj 2015, 08:19

Na slikah je ok. Ne poznam. Če je redno servisiran in vedno na kolesih ( neprevrnjen) pojdi pogledat.
Opozarjam le na homologacijo- Renegade je le za eno osebo homologiran.

mihovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Janče

Odgovor Napisal/-a mihovc » 14 Maj 2015, 09:42

2011 Linhai HyTrack 420 4x4
2015 Can-Am Renegade 800

Odgovori