pomoč pri nakupe

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
nitro12
Začetnik
Reactions:

pomoč pri nakupe

Odgovor Napisal/-a nitro12 » 07 Jul 2007, 14:28

Pozdravljeni,

tudi jaz se po kar nekaj motorističnih letih spravlam na štirikolesnika in rabim pomoč, mnenja, izkušnje. Na avtonetu sem našel oglas, ki se mi zdi kar zanimiv:
http://www.avto.net/2004/motornaKolesa/ ... id=1443070
Kaj menite o tem? Nekaj sem že bral po netu, zdaj me pa še praktične izkušnje mogoče kakšnega uporabnika le tega zanimajo.
Najbolj me moti, ker sem začetnik, ta je pa kar močan in ne vem, če bo primeren zame

Hvala in lp
Denis

Uporabniški avatar
stojko
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Kras

Odgovor Napisal/-a stojko » 07 Jul 2007, 16:28

Dobrodošel na forumu Denis

Hja, Bombardier BAJA DS 650 vsekakor ni šala za začetnika. Napisal si, da imaš že motoristična leta za seboj. Upam, da ne na mopedu :D , ker so ta v primerjavi z 650ccm bolj :shock:
Vsekakor ti bodo znali člani tu primerno svetovat, kot so tudi meni.
Lahko ti rečem le to, da za ta denar dobiš že kaj novega, seveda pa ne 650ccm. Na avtonetu ni kaj pretiranih podatkov, tako, da je treba zadevo videti v živo...

Uporabniški avatar
Spasky
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Spasky » 07 Jul 2007, 17:53

Malo več napiši za kak teren (gozd, blato, cross proge,...) bi rad imel quada, morda homologiranga, avtomatik da ne, 4x4, rikverc da ne, za koliko denarja, potem ti lahko napišemo izbor...

2006 Barossa 250 SH tuning - prodano
2007 Arctic Cat DVX 400 - prodano
2008 - Darth Vader - LTR - prodano
2010 - ?

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 07 Jul 2007, 18:23

Baja za začetnika (motoristične izkušnje bore malo pomagajo pri vožnji štirikolesnika)mislim,da ni primerna.Prvič je močna,drugič ja visoka.
Povej za kakšen teren bi rad motor,koliko izkušenj imaš z vožnjo štirikolesnikov,pa bomo lahko vsaj več svetovali. :D

4x4 norc!!!)Slika
Slika

nitro12
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a nitro12 » 10 Jul 2007, 06:18

pozdravljeni,

Najprej vsem hvala za odgovore. štirikolo bi potreboval predvsem za makedam in gozd.
Kar se pa tiče motorističnih izkušenj se ne ravno strinjam, da ne pomagajo veliko. Verjamem, da ne pomagajo pri tehniki vožnje pač pa pri tem, da je voznik sposoben presoditi koliko je sposoben in kaj lahko od sebe zahteva.
Zakaj Baja? Iščem dober motor in na baji me je pritegnilo predvsem to, da ima rotaxov motor, katere zelo dobro poznam. Ni pa fiksno, da se bom za bajo odločil tako, če imate kak boljši predlog kar napišite.

Še enkrat hvala za odgovore in obilo užitkov v vožnji

lp, Denis

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 11 Jul 2007, 15:09

Dober nakup (tudi za začetnika, pod pogojem,ki ga že sam omenjaš), glede na to, da ga boš uporabljal za v gozd pa ena precejšna "zamera" Nima "rikverca".
Poleg tega pa te bom opozoril na dokaj drage rezervne dele.(in odnos bivšega prodajalca iz Celja do kupcev
Vsekakor pa najprej poglej kje bo kakšno srečanje, kjer se da peljati,pogledati itd.. še kaj zanimivega.

nitro12
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a nitro12 » 11 Jul 2007, 18:18

Jaka, kaj si mislil s tem odnosom prodajalca iz Celja, ker jaz sem klical na Ski&Sea in so bili ful prijazni do mene?
Rezervni deli, če so to kar se mašine tiče ni problema, ker imam blizu Italijo in sem že prej kupoval pri njih, če so pa to karoserijski deli pol pa ne vem, ker se še nisem pozanimal pri naših sosedih.
Za rikverc sem zvedel danes dopoldne in me je kar malo šokiralo.

Saj si nisem ubil v glavo točno to mašino, predlogi so več kot dobrodošli v tem cenovnem razredu (rabljno ali novo), tako da fantje in dekleta kar napišite kar se vam zdi pameten nakup za ta denar.

Hval in lp, Denis

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 11 Jul 2007, 21:44

nitro12 napisal/-a:Jaka, kaj si mislil s tem odnosom prodajalca iz Celja, ker jaz sem klical na Ski&Sea in so bili ful prijazni do mene?
Jaka-Poznamo tako prijaznost, ko boš imel moped v garaži in ko boš potreboval nek rezervni del, bo pesem oz. prijaznost malce drugačna.

Rezervni deli, če so to kar se mašine tiče ni problema, ker imam blizu Italijo
Jaka-To je pa dobro.Potem pa ni bojazni !

Uporabniški avatar
Spasky
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Spasky » 12 Jul 2007, 10:05

LTZ ali DVX ali KFX odvisno katera plastika ti je bolj všečna :) .

2010 - ?

Uporabniški avatar
pothead
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pothead » 20 Avg 2007, 08:55

Pozdravljeni,

da ne odpiram nove teme. Trenutno vozim barosso 250 in je kar hitro zmanjkalo moči, zato se odločam za nakup močnejšega homologiranega, vzdržljivega quada(ciljam nekje okrog 400 ccm) za vožnjo po terenu (gozd, makedam).

Mogoče mi lahko kdo iz izkušenj svetuje, kaj kvalitetnega bi se dalo dobit za cca 6.500 EUR?

Za nasvete se vnaprej zahvaljujem.

Lp.

Uporabniški avatar
Spasky
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Spasky » 20 Avg 2007, 09:01

pothead napisal/-a:Pozdravljeni,

da ne odpiram nove teme. Trenutno vozim barosso 250 in je kar hitro zmanjkalo moči, zato se odločam za nakup močnejšega homologiranega, vzdržljivega quada(ciljam nekje okrog 400 ccm) za vožnjo po terenu (gozd, makedam).

Mogoče mi lahko kdo iz izkušenj svetuje, kaj kvalitetnega bi se dalo dobit za cca 6.500 EUR?

Za nasvete se vnaprej zahvaljujem.

Lp.
En odgovor višje preberi, torej DVX ali LTZ ali KFX, slednja dva boš težje dobil homologirana ampak se tudi da. Dobiš pa za ta denar tudi rabljenega LTR (450ccm)...

2010 - ?

Odgovori