Predelava izpuha
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
Re: Predelava izpuha
Slabo vreme in je nekaj treba poceti, ceprav vcasih skodo:)
-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Trenutno je tak mraz, da mi na misel ne pride, da bi se mrzlo zelezo slatalCivava napisal/-a:A škodo boš naredil iz avspuha
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
To je ce mas cas ko je toplo. Takrat ko bo 10+ mi more štirikolesnik že it da si bom lahko nafto pripeljem do bagerja v kakšni gozdni vlaki 
-
GoranP
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Slovenske Konjice
Bom uporabil tole temo.
Slučajno kdo med vami tukaj dela ali pa pozna koga ki se ukvarja z izdelavo izpuhov ali pa da lahko naredi to kar rabim. In sicer rabil bi da mi nekdo naredi en kos cevi s konusom na koncu. In sicer s takim kot je na outlanderju 800 max, 2006. In sicer tam kjer pride skupaj cev iz cilindrov in pa zadnji del cevi z dušilcem (v sredini motorja je skup narejeno to, držijo pa fedre skupaj). Rabil bi pa konus iz te cevi ki gre potem naprej do dušilca. Ne najdem pa nobene slike kak to zgleda oz. nisem še slikal na mojem. Če kdo najde tako sliko tud lahko doda da bo ostalim jasno. Mora pa bit iz rosfraja. Stvar je taka da bi kupil avspuh ampak je tam drugače narejeno in bi moral to zrihtat zravn.
Slučajno kdo med vami tukaj dela ali pa pozna koga ki se ukvarja z izdelavo izpuhov ali pa da lahko naredi to kar rabim. In sicer rabil bi da mi nekdo naredi en kos cevi s konusom na koncu. In sicer s takim kot je na outlanderju 800 max, 2006. In sicer tam kjer pride skupaj cev iz cilindrov in pa zadnji del cevi z dušilcem (v sredini motorja je skup narejeno to, držijo pa fedre skupaj). Rabil bi pa konus iz te cevi ki gre potem naprej do dušilca. Ne najdem pa nobene slike kak to zgleda oz. nisem še slikal na mojem. Če kdo najde tako sliko tud lahko doda da bo ostalim jasno. Mora pa bit iz rosfraja. Stvar je taka da bi kupil avspuh ampak je tam drugače narejeno in bi moral to zrihtat zravn.
V Mariborju Novak izpuhi na Teznem zraven Raifaisen banke ali Tertinek v Novi vasi. Na tvojem koncu ne poznam, če kdo dela izpuhe. Najbolje, da kupiš takšno dimenzijo cevi (Mibra Hoče) kjer prodajajo nerjaveči materjal in odneseš do Novaka, da jo zvije po meri
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
GoranP: jaz sem imel na svojem isti problem, ko sem nabavil zadnji lonec od XMRja z samo dvema prekatoma. Vendar sem se znasel tako, da sem kupil enak fi cevi, kot je bila na starem oz. kot pride iz cilindra pri cloveku, ki popravlja izpuhe. Cev iz lonca sem odzagal stran, privaril gor to kupljeno na drugi strani sem pa zazagal 4 cca 3cm vodoravne reze, jih razsiril in nasadil vse skupaj na cev, ki pride iz cilindra in cez zategnil namensko objemko za izpuhe.
Ce bos original cev iz novega lonca na pravem koncu stran odbil, ne potrebujes nic krivljenja nove cevi, ampak le raven konec.
Ce bos original cev iz novega lonca na pravem koncu stran odbil, ne potrebujes nic krivljenja nove cevi, ampak le raven konec.
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-
GoranP
- Obiskovalec
- Reactions:
Ja vem kako misliš. Sej krivina pa vse štima, tako je narejeno pri novejših kot je moj, kajti izpuh je iz novejšega outlanderja, in je original narejeno. Jaz pa imam problem da tam kjer pride skupaj ta del, da imam narejeno na konus in "protikonus", nebi pa rad original cevi stran rezal, da bi lahko tega gor nataknal, zato da lahko stari lonec brez problema dam nazaj. Morem sliko najdit kako, da bo bol jasno...freshslo napisal/-a:GoranP: jaz sem imel na svojem isti problem, ko sem nabavil zadnji lonec od XMRja z samo dvema prekatoma. Vendar sem se znasel tako, da sem kupil enak fi cevi, kot je bila na starem oz. kot pride iz cilindra pri cloveku, ki popravlja izpuhe. Cev iz lonca sem odzagal stran, privaril gor to kupljeno na drugi strani sem pa zazagal 4 cca 3cm vodoravne reze, jih razsiril in nasadil vse skupaj na cev, ki pride iz cilindra in cez zategnil namensko objemko za izpuhe.
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Vem kako imas narejeno. Konus imas in potem 4 vzmeti, ki tiscijo ta konus skupaj. Sem imel sam isto narejeno v originalu. Ampak sem predelal kot sem visje napisal, da zdaj lahko uporabljam lonce od novejsih.
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Ja to je res, vendar jaz osebno nimam nikakrsne potrebe, da bi tlacil gor lonce do letnik 2008, ki so imeli se 3 prekate notri.
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-
GoranP
- Obiskovalec
- Reactions:
Meni pa ni za rezat, ker v primeru prodaje ni nujno da gre drug izpuh zraven.
Še slika za tiste ko neveste kaj mislim. Rabim konus kot je na desni cevi + kakšnih 5cm cevi.

Aja pa @lakl hvala za predlog. Če nebom bližje našel ali pa kaj podobnega, bom tudi tja šel vprašat.
Še slika za tiste ko neveste kaj mislim. Rabim konus kot je na desni cevi + kakšnih 5cm cevi.

Aja pa @lakl hvala za predlog. Če nebom bližje našel ali pa kaj podobnega, bom tudi tja šel vprašat.
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Pa te nic ne moti skripanje tega konusa, ko se vozis po bolj razrukanem terenu? Mene je najprej to motilo, tudi ce znotraj tega konusa zamenjas tesnilo je po dveh do treh furah ponovno prisel nazaj cvileci zvok. No, na sreco je potem BRP pri novejsih modelih to resil.
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
Če hočeš na vsak način tak spoj kot je original potem nabavi pri kakem auspuharju cev ene 20 cm, potem najdi strugarja, ki je pripravljen naredit pripravico, da zvalcna na koncu cevi tisto bunko ki ji praviš konus po vzorcu starega in našvasaj novo obdelano cev na novi lonec.
Se mi pa postavlja vprašanje zakaj nebi naredil tako kot ti svetuje Freshslo ker tudi če novi lonec ne prodaš skupaj z starim motorjem ga boš na naslednjem motorju spet predeloval.
l. P.
Se mi pa postavlja vprašanje zakaj nebi naredil tako kot ti svetuje Freshslo ker tudi če novi lonec ne prodaš skupaj z starim motorjem ga boš na naslednjem motorju spet predeloval.
l. P.
Smc ram 520 rr
Smc Jumbo 301
Ligier be four 220
Smc Jumbo 301
Ligier be four 220
-
GoranP
- Obiskovalec
- Reactions:
@freshslo, pa veš da še škripanja sploh nisem opazil, zato me niti moti ne.
Drugače pa, sem razmišljal že prej v takem smislu kot je freshslo svetoval, ampak potem imam dvojno delo. Predelati morem tako cev na novem loncu, kot cev na starem. Ko je treba na tehničnega je itak treba premenjat, čeprav tam tak nevejo zakaj se sploh gre. Ma jebiga, nekak bomo že zrihtal, pa magari bomo rezal
Drugače pa, sem razmišljal že prej v takem smislu kot je freshslo svetoval, ampak potem imam dvojno delo. Predelati morem tako cev na novem loncu, kot cev na starem. Ko je treba na tehničnega je itak treba premenjat, čeprav tam tak nevejo zakaj se sploh gre. Ma jebiga, nekak bomo že zrihtal, pa magari bomo rezal
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Pa predelaj potem se stari lonec, da bo pasal na cev in si resen. Prav veliko dela s tem ni, jaz sem imel vse skupaj narejeno v cca. 1 uri. Le pri varenju moras paziti, da ne naredis luknje cez, zato sem sam varil raje z TIGom, kjer lahko bolje nastavljas parametre varjenja.
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-
GoranP
- Obiskovalec
- Reactions:
Aja zdaj sm se spomnal, zakaj sm še študiral da bi bolše blo če bi fedre skupaj držale in da nebi blo tak fiksno vse skup. Sodelavec je imel vse skupaj fiksno (sicer ne na brpju), in mu je zaradi vročine pokala cev pri varu ki gre potem na lonec. Vse skupaj se zaradi raztezanja ni imelo kam premikati in mu je pokalo stalno. Ti verjetno takega problema nisi imel? Kako je pa s tistim trakom (vem da si imel povite cevi). Je to vse skupaj vredu ali si ugotovil kakšne težave zaradi tega? Mislim glede blata, vode,... Imam že pripravljenega da povijem. Kaj ko si povijal si verjetno cevi snel dol ane?freshslo napisal/-a:Pa predelaj potem se stari lonec, da bo pasal na cev in si resen. Prav veliko dela s tem ni, jaz sem imel vse skupaj narejeno v cca. 1 uri. Le pri varenju moras paziti, da ne naredis luknje cez, zato sem sam varil raje z TIGom, kjer lahko bolje nastavljas parametre varjenja.
Se moram še mal vmešat.
Lonec mora biti vpet preko distančnikov, da je gibljiv v vzdolžni smeri cca 3 mm. To dosežeš z distančnikom na vijaku ki lonec nosi. Vijak ima na sebi cevko 0.5 mm daljšo od debeline pritrditvene ploščice in služi kot distančnik in velike podložke s katerimi vse zategneš lonec pa ostane gibljiv in ne poka več noben var ali cevka.
Lonec mora biti vpet preko distančnikov, da je gibljiv v vzdolžni smeri cca 3 mm. To dosežeš z distančnikom na vijaku ki lonec nosi. Vijak ima na sebi cevko 0.5 mm daljšo od debeline pritrditvene ploščice in služi kot distančnik in velike podložke s katerimi vse zategneš lonec pa ostane gibljiv in ne poka več noben var ali cevka.
Smc ram 520 rr
Smc Jumbo 301
Ligier be four 220
Smc Jumbo 301
Ligier be four 220
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Tocno tako, kot je napisal Tomok. Ce bos tisti konus stran odbil in naredil fiksno z objemko ne bo nic narobe v koliko bos potem lonec na ohisje stirikolesnika pritrdil z gibljivimi podlozkami. Tako imajo narejeno tudi outlanderji od 2008 naprej. In do sedaj se nisem pri nobenem naletel na problem, da bi mu pocila krivina.
Za povijanje sem snel kompleten izpuh z krivinami. Ker na stirikolesniku je premalo prostora, da bi lahko dovolj mocno zategoval obrate povijanja. Morajo pa biti, drugace hitro pride blato zadaj in voda med pranjem in vse skupaj razpade oz. zacne zijati.
Za povijanje sem snel kompleten izpuh z krivinami. Ker na stirikolesniku je premalo prostora, da bi lahko dovolj mocno zategoval obrate povijanja. Morajo pa biti, drugace hitro pride blato zadaj in voda med pranjem in vse skupaj razpade oz. zacne zijati.
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Nasel slike moje predelave:

Tukaj je bil poizkus narejen na starem loncu, potem je prisel gor od XMRja

Tukaj je bil poizkus narejen na starem loncu, potem je prisel gor od XMRja

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-
GoranP
- Obiskovalec
- Reactions:
Vrjetno nebom nič predeloval, ker sem dal v izdelavo nov lonec, in bo narejeno kot je na starem. Hvala vseeno 
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
Za tiste, ki čutijo potrebo po opažanju. Tako, da če gre kdo v trgovino z kolesom...ne bo prikrajšan za poglede občudovanja....
https://www.youtube.com/watch?v=RqMDI99MTnU#t=48
https://www.youtube.com/watch?v=RqMDI99MTnU#t=48
- gregor.dolenec
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Kamnik okolica
E huuudoooo. Da tole svoji mulariji pokažem in nabavim,garantiram, da sem ob polovico sosedov.