Can_am Outlander 1000XT-"Literca"
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
Re: Can_am Outlander 1000XT-"Literca"
Zviti se zobnika ne moreta pri voznji, lahko le pocita... Zobje se nalegajo skupaj in pri novem verjamem, da je malce glasnejse, ker se nista ulezana, zato ima tudi vijak za izpust olja magnetek, da se opilki lovijo.
-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
Končno eden, ki ve kaj govori...hvala bogu.freshslo napisal/-a:Zviti se zobnika ne moreta pri voznji, lahko le pocita...
Edina resnejša "rešitev" v tej debati je tista z podložkami. Nenazadnje bi to lahko naredili tudi na servisu. Problem je v tem, da tega ne bo nihče plačal...dela pa ni tako malo. Poleg tega je to poseg v komponento pod garancijo....tako da...dokler nič ne poči dvomim da bo kdo v to posegal, čeprav dobor vedo kako zadevo rešit. Če pa poči pa v garanciji lahko zadevo zamenjajo. Morate vedeti, da je serviser za vsak menjan del pod garancijo dolžan slikovno in pisno obrazložit svojo odločitev pri proizvajalcu.
Zdaj pa si zamislite, da menjate vsakemu del, ker se mu zdi da nekaj sliši...potem pa to obrazložitev za zamenjavo daste proizvajalcu (kar gre na njegov strošek)....težka bo.
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: bela krajina
bif..sam si se zapeljal z mojim mopedom..skoraj čisto novim.in si slišal in sam rekel da nenormalno tuli.tudi vsak drug uporabnik ko ga je vozil je rekel kaj to tako tuli.no jagr mi je podal mnenje da so napeti oz zviti zobniki.in vzrok tega ni bil skok ampak napaka v sami proizvodnji.samo tega na servisu ne priznajo.in to me zelo moti.sicer bo verjetno mene ta diferencial komot zdržal.ker se ne vozim tolk in pazim da so servisi narejeni takrat ko je predpisano.je pa nadležno poslušat ta zvok.sploh če se pelješ po cesti. (pa za potrdilo od dohtarja da dobro slišim jim tudi lahko prinesem.BIF napisal/-a:Čakam junaka, ki bo predložil "pisno" potrdilo iz servisa kaj je normalno in kaj ne....![]()
Namreč problem je v tem, da bi morali razpolagat z referenčnimi zvoki, da bi ocenjevali kaj je "normalno" in kaj ni "normalno". Enako kot vi, bi lahko na servisu zahtevali potrdilo od zdravnika da nimate slušnih problemov. Po moje bo bolje da se malce spustite na tla in z zdravim tonom povprašate za kaj gre in kakšne so opcije.
Tiste "pisne zahtevke pa prihranite za kakšno drugo priložnost.
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
no da napišem ..na servis vozim v ločico..tam mi je jagr reku da bi lahko prišlo do zamika zobnikov pri skoku..samo po debati nas starih mačkov vidim čist realno sliko..da so zobniki v kurcu bli že takrat ko so jih skup dajal..a priznajo pa ne..se pravi da ko je garancija pretečena..lahko sam čakaš kdaj bo razbilo zadevo ki je dejansko fabriška napaka in jo boš lepo plačal sam..košta pa nekaj čez jurja..tak da..se ne čudim da se velik mopedov proda tik preden poteče garancija..škoda da ne skrbijo bol za samo ime znamke ki jo prodajajo..še vedno vsi gledajo sam na čisti zaslužek in ne na to da je to prestižna zmanka katere kupce je treba malo bol mirkat da ostanejo..škoda..
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Ne razumeš. Jaz sem na "vaši" strani kar se tega tiče. Res je....zvok ki prihaja iz kotnega prenosa tvojega motorja je milo rečeno neobičajen...se strinjam. Vsaj neobičajen napram drugim can-am-om, ki jih poznam in tudi sam tega ne bi sprejel.
Poskušam samo razložit še drugo plat zgodbe. Navada na forumih je da se pljuva pač po vsem drugem....le po sebi ne.
Nedolgo sem izvedel za dva, ki sta dobesedno skuhala svoje agregate (Japonske)....zakaj....olje????...kaj je to??? To se tudi mora kontrolirat???....pa pozimi in poleti z razbeljenimi agregati v vsako lužo in potok....kaj to ni dobro????...saj pa je za blato narejen????....NE NI!!!!....ne mislim tebe Bugi osebno....ampak večina ima drugačno (napačno) predstavo kaj z štirikolesniki početi kot proizvajalci. Ko zadeva crken....udri po proizvajalcu...na svojo šlamparijo pa pozabit....kako šlamparijo????.
V glavnem....želim povedat da je treba ubrat razumno pot k reševanju zadeve. Na servisu dobro razumejo kaj je v redu in kaj ne...dejstvo pa je da kot uradni in pooblaščeni servis podlegajo drugačnim normam kot garažni majstri. In morate razumet, da vam kotnega pogona NOBEN ne bo zamenjal samo zato ker ima neobičajen zvok, ker neobičajni zvok preprosto ni termin, ki bi obstajal v pogojih zamenjave določene komponente (razen mogoče pri violinah). Če pa se zadeva razsipa pa jo bodo menjali. Kar pa se tiče insinuacij da ti nekdo sugerira, da si z motorjem skakal...brez skrbi. Enako lahko sugeriraš nazaj, da z motorjem NISI skakal...pa naj dokažejo obratno. Malo glejte kaj se napiše pri sprejemu na servis, opozorite na napake, ki se na delovni nalog naj zapišejo in prosite za kopijo. In pa tudi poglejte prevzemni zapisnik, ki ga podpišete, ko motor prevzamete.
...pa mogoče se poskusite obrnit z problemom na kakšno drugo...po lestvici višje rangirano osebo v podjetju...
Vse se da rešit...če obstaja razum in volja.
Do takrat pa vozit motorje...zato so narejeni.
Poskušam samo razložit še drugo plat zgodbe. Navada na forumih je da se pljuva pač po vsem drugem....le po sebi ne.
Nedolgo sem izvedel za dva, ki sta dobesedno skuhala svoje agregate (Japonske)....zakaj....olje????...kaj je to??? To se tudi mora kontrolirat???....pa pozimi in poleti z razbeljenimi agregati v vsako lužo in potok....kaj to ni dobro????...saj pa je za blato narejen????....NE NI!!!!....ne mislim tebe Bugi osebno....ampak večina ima drugačno (napačno) predstavo kaj z štirikolesniki početi kot proizvajalci. Ko zadeva crken....udri po proizvajalcu...na svojo šlamparijo pa pozabit....kako šlamparijo????.
V glavnem....želim povedat da je treba ubrat razumno pot k reševanju zadeve. Na servisu dobro razumejo kaj je v redu in kaj ne...dejstvo pa je da kot uradni in pooblaščeni servis podlegajo drugačnim normam kot garažni majstri. In morate razumet, da vam kotnega pogona NOBEN ne bo zamenjal samo zato ker ima neobičajen zvok, ker neobičajni zvok preprosto ni termin, ki bi obstajal v pogojih zamenjave določene komponente (razen mogoče pri violinah). Če pa se zadeva razsipa pa jo bodo menjali. Kar pa se tiče insinuacij da ti nekdo sugerira, da si z motorjem skakal...brez skrbi. Enako lahko sugeriraš nazaj, da z motorjem NISI skakal...pa naj dokažejo obratno. Malo glejte kaj se napiše pri sprejemu na servis, opozorite na napake, ki se na delovni nalog naj zapišejo in prosite za kopijo. In pa tudi poglejte prevzemni zapisnik, ki ga podpišete, ko motor prevzamete.
...pa mogoče se poskusite obrnit z problemom na kakšno drugo...po lestvici višje rangirano osebo v podjetju...
Vse se da rešit...če obstaja razum in volja.
Do takrat pa vozit motorje...zato so narejeni.
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Z podlozkami oz. preblizevanjem zobnikov si lahko vec preberete v moji temi o outlanderju, kjer sem zadevo poslikal...AMPAK pri tako novem motorju ga jaz ne bi sral z podlozkami, ker se morajo prvo zobniki med seboj dobro ulezati sele potem bi bilo smotrno pomeriti trenutni razmak med zobmi in se poigrati s podlozkami, vendar zna potem ponovno nekaj casa bolj tuliti dokler se ponovno zobje ne ulezejo skupaj... Druga varianta pa je, da daste notr olje 85w140 in bo tudi utihnilo, olje pa je se vedno v specifikaciji can-ama!

Jaz imam sicer v svojem povsod STP 85w140, le v agregatu je 10w40, da se stvar bolje obnese se vidi ze po tem, da se prestavlja kot v putru, prenosi so po voznji hladnejsi, itd kot z 75w90.

Jaz imam sicer v svojem povsod STP 85w140, le v agregatu je 10w40, da se stvar bolje obnese se vidi ze po tem, da se prestavlja kot v putru, prenosi so po voznji hladnejsi, itd kot z 75w90.
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Res je...75-140 je olje, ki ga can-am priporoča za zadnji kotni prenos IN MENJALNIK. Spredaj pa OBVEZNO 75-90 zaradi visco sklopke.
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
no dejansko..bif...sem kmet..in mi je kristalno jasno da vroče mašine nesmeš potopit v mrzlo vodo..da tukej nekej nebo zdržalo..in sam sem se projaznil z tuljenjem..jebiga..ko bo zropotalo bo zropotalo..upam samo da bo pred pretečeno garancijo.po garanciji bom moped prodal in menjal znamko..in verjetno bom prežvečil vse znamke višjega razreda preden bom našel približek dobrega.če sploh bom..v najslabšem primeru bom nabavil enega res starega ko je res še kvaliteten in ga porihtal.te nove zadeve se mi zdi da so vse več ali manj za en k.....
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Tudi spredaj 85w140, ne 75w140. Lepse in hitreje prime viscolok sklopka z 85w140!
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Možno...ne bi komentiral...napisal sem pač tisto kar sem sam uporabljal...več let in veliko kilometrov na obeh motorjih brez težav.
Verjetno pa obstajajo tudi alternativne gostote in viskoznosti, ki funkcionirajo.
Kakorkoli....zaradi olja v diff-u in menjalniku mene več ne boli glava....
Verjetno pa obstajajo tudi alternativne gostote in viskoznosti, ki funkcionirajo.
Kakorkoli....zaradi olja v diff-u in menjalniku mene več ne boli glava....
- oberskitona
- Začetnik
- Reactions:
Freshslo kje nabavljas to olje ebay?
Itak se morem na servisu pogovorit, ce lahko olje prinesem zraven in bom kar tega nabavo.
Nekaj je vrjetno vseeno krivo, da ima moped komaj 200km in se stvari niso ulezane.
Tudi prestavljanje je kar podvig, resnicno gre na trdo ampak to vse pripisujem neulezanosti materiala, bomo videli kako se bo obnasalo do prvega servisa, pa bomo takrat sli skupaj z serviserjem cez vse "napake" ki jih pac opazam.
lp
Itak se morem na servisu pogovorit, ce lahko olje prinesem zraven in bom kar tega nabavo.
Nekaj je vrjetno vseeno krivo, da ima moped komaj 200km in se stvari niso ulezane.
Tudi prestavljanje je kar podvig, resnicno gre na trdo ampak to vse pripisujem neulezanosti materiala, bomo videli kako se bo obnasalo do prvega servisa, pa bomo takrat sli skupaj z serviserjem cez vse "napake" ki jih pac opazam.
lp
BRP Outlander 570
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
V vsaki trgovini z avtodeli bos dobil 85w140 olje in tudi smesno poceni je, cca. 5EUR/liter!
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
Oberstor jaz mam zdaj Moped na servisu.sam za tuljenje se mi Neda več težit.se kako uro bom zihr tukaj.in če si kje blizu doma...Vračam se čez Laško Prot nm.pa če si kje ob poti se lahk oglasim. Moja Tel 051630829
Tuljenje...ha
Osebno sem že vse ležaje po prenosih zamenjal, edino tuljenje je isto.
Freshslo kje nabavljas olje STP na netu ne najdem olja 85/150. Na servisu mi je Robert dal STP in ne vem kje bi ga dobil za dodat malenkost v menjalnik.
Ne bi rad mešal med znamkami.
Osebno sem že vse ležaje po prenosih zamenjal, edino tuljenje je isto.
Freshslo kje nabavljas olje STP na netu ne najdem olja 85/150. Na servisu mi je Robert dal STP in ne vem kje bi ga dobil za dodat malenkost v menjalnik.
Ne bi rad mešal med znamkami.