ATV homologiran kot traktor (T3)
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: bela krajina
Re: ATV homologiran kot traktor (T3)
verjamte da če bi zakonsko šlo štercikel normalno registrirat in potem brez problemov nardit tehničnega in se vozit z njim kot se za štercikel spodobi da bi jaz mel t3 sigurno..ampak ker po zakonu to ni možno imam navaden 4cikel.in se nerabim bat kje me bojo zahaklal.na pravi prikolci pa vsak moped pelje tut 2 tone bremena..sam treba met pamet u glavi in merkat na modre angele..
vglavnem t3 po zakonu negre..če pa ti prodajalc da pisno izjavo da je ta model takšen kot je izpraven za t3..potem pa veselo v nakup..samo tega ti nebo nihče dal črno na belo in podpisal.ker vsi vedo da so to mutna posla..
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: bela krajina
no pa se je začelo..kolega mi je reku da so sprejel zakon da motor pod oznako T3 nebo smel presegat hitrosti 25 na uro..polek vseh zadev ki jih more met traktor moraš met še čelado..kaj bodo zdaj siromaki nardil ko majo mopede registrirane pod t3??
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Z zakonom je tudi prepovedana korupcija, kraja družbenega premoženja, prostitucija in še marsikaj...pa nimam občutka, da bi koga bolela glava zaradi tega. Tu in tam bo kdo plačal...mogoče komu odvzamejo vozilo...vsekakor pa boste pod lupo vsi z 4cikli, ker policija, razni mestni redarji in najrazličnejši lokalni šerifi ne ločijo med T3 in L7...užitek v vožnji pač...
- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
- Kontakt:
Je moj bivši sodelavec med prvimi kupil Tomosovega flekserja za okol vogalov se cijazit brez tablic in čelade.
Pri vožnji tega mopedka oz. svoji povsem legitimni dejavnosti (tudi vožnji po kolesarskih poteh) je imel kar dobro leto hude težave z policaji. Bil je prava vaba za napad modrih. Saj človek ne more verjet, da se nekim posvečenim organom nikakor ne da toliko časa dokazati in dopovedati o zadevi. MIslim, da so ga v prvih mesecih ustavili večkrat, kot je bil sam na wc-ju. Ni dosti manjkalo, da bi možakar dobil napotnico za v objekt malce vzhodno iz Ljubljane http://www.psih-klinika.si/
Kasneje si je prvi v širši soseski omislil električni skuter. Sam skuter je bil enake kategorije kot flekser, toda skuter je zaradi svojih obilnih plastik na pogled izgledal kot ena huda napiljena dvotaktna mrcina. Zopet ista zgodba glede reakcije posvečenih modrecev, kiateri so tako pametni da so že kar plavi.
Sicer izven teme, toda zgodba se jo nekako dotika.
LP!
Pri vožnji tega mopedka oz. svoji povsem legitimni dejavnosti (tudi vožnji po kolesarskih poteh) je imel kar dobro leto hude težave z policaji. Bil je prava vaba za napad modrih. Saj človek ne more verjet, da se nekim posvečenim organom nikakor ne da toliko časa dokazati in dopovedati o zadevi. MIslim, da so ga v prvih mesecih ustavili večkrat, kot je bil sam na wc-ju. Ni dosti manjkalo, da bi možakar dobil napotnico za v objekt malce vzhodno iz Ljubljane http://www.psih-klinika.si/
Kasneje si je prvi v širši soseski omislil električni skuter. Sam skuter je bil enake kategorije kot flekser, toda skuter je zaradi svojih obilnih plastik na pogled izgledal kot ena huda napiljena dvotaktna mrcina. Zopet ista zgodba glede reakcije posvečenih modrecev, kiateri so tako pametni da so že kar plavi.
Sicer izven teme, toda zgodba se jo nekako dotika.
LP!
Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
- kiwi
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Haloze
- Kraj: Haloze
- Kontakt:
Tako kot je bif povedal bomo verjetno zaradi tega vsi tudi tisti ki imamo L7e tarče. Nenazadnje ne vem kako bo policaj na videz ločil med enim in drugim. Drugače pa mi je vseeno kaj bojo počeli naši možje v modrem, ker raje grem na Hrvaško. V četrtek spet
Lp Boštjan
Lp Boštjan
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
- kiwi
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Haloze
- Kraj: Haloze
- Kontakt:
Saj za pričakovati je da bo ta "folklora" restrikcij šla vedno nižje. Najprej hrvaška potem bojo mogoče šli še naprej. Bomo na koncu vsi sledili vama z Laklom
... Ampak dokler še gre bom vozil kot do zdaj.
Lp Boštjan
Lp Boštjan
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Absolutno! Midva z Laklom sva se odločila kot sva se, ker sva se pač najedla okoliških gozdov in nenehnega skrivanja.
Jug je še kar ok...kar se tega tiče. Čeprav so se prvi signali, ki nakazujejo kam gredo zadeve pokazali že pred štirimi leti, ko smo se med potepom po Gorskem kotarju ustavili na robu legalne (asfaltirane) ceste in se je ustavil avto iz katerega je stopil nek v zeleno oblečen tip...sicer je bil zelo prijazen in smo malce klepetali, kam smo namenjeni itd...nas pa je korektno vendar kristalno jasno opozoril, da je vožnja po gozdovih strogo prepovedana.
Nič novega in pretresljivega...pa vendar...pred štirimi leti bi se na Hrvaškem upal peljat čez mestni park sredi Zagreba (karikirano seveda)....je pa nesporen signal da "Balkanska logika-sve je naše", na Hrvaškem več ne "špila".
Bosna je zaradi njihovega notranje-političnega kaosa za spoznanje boljša....amapk resna avantura se začne v vukojebinah....tam pa nikoli ne veš, če to ni tudi tvoja zadnja vožnja zaradi min. Lanskoletna doza adrenalina ob 15min. spustu na Glamočko polje dobesedno skozi minsko polje, bo držala še naslednjih 50 let, če jih dočakam živ. Hvala...nikdar več. Mi je pa še danes nerodno pred samim seboj, da sem bil takrat tako fukjen, da smo si to dovolili. Neumnost brez primere.
Srbija...za zdaj mogoče še najsprejemljivejša in tolerantna...upam da še dolgo tako ostane....ampak do tja se moraš logistično potrudit...1x, 2x...tretjič ti že gre malo na kurac...potem pa pogruntaš, da se za tri dni vožnje 2x na leto to ne splača.
Ampak ok...to več ni moj problem. V vsakem primeru...vedno se bo vozilo tudi na črno...kjerkoli, tudi z T3, L7, G8, F16.... Ostalo pa je odvisno od sreče...vodilo pa je užitek...kolikor ga kdo ima, ko se voziš z očmi na hrbtu.
Seveda govorim o pravih avanturah, ko greš sam ali v ozki ekipi, kjer se tudi vozi kot je treba...random čez hribe.
Čoporativne karavane kjer se 50 motorjev vozi (čaka) v kolonah, pa mene itak niso nikoli zanimale.
In da ne bo narobe razumljeno...tudi motor ni neka ultimativna izpolnitev sanj. Nudi nekatere prednosti in seveda pomanjkljivosti. Vsak se pač mora zase odločit kaj želi. Najlepše bi bilo, če bi naredili potvalni štirikolesnik z terenskimi zmogljivosti. Amapk ko bodo to pogruntali bom jaz že prestar, cena pa bo takšna, da se bo bolj splačalo kupit kakega starega Suzukija Samuraja...ga malo predelat in je to to.
Jug je še kar ok...kar se tega tiče. Čeprav so se prvi signali, ki nakazujejo kam gredo zadeve pokazali že pred štirimi leti, ko smo se med potepom po Gorskem kotarju ustavili na robu legalne (asfaltirane) ceste in se je ustavil avto iz katerega je stopil nek v zeleno oblečen tip...sicer je bil zelo prijazen in smo malce klepetali, kam smo namenjeni itd...nas pa je korektno vendar kristalno jasno opozoril, da je vožnja po gozdovih strogo prepovedana.
Nič novega in pretresljivega...pa vendar...pred štirimi leti bi se na Hrvaškem upal peljat čez mestni park sredi Zagreba (karikirano seveda)....je pa nesporen signal da "Balkanska logika-sve je naše", na Hrvaškem več ne "špila".
Bosna je zaradi njihovega notranje-političnega kaosa za spoznanje boljša....amapk resna avantura se začne v vukojebinah....tam pa nikoli ne veš, če to ni tudi tvoja zadnja vožnja zaradi min. Lanskoletna doza adrenalina ob 15min. spustu na Glamočko polje dobesedno skozi minsko polje, bo držala še naslednjih 50 let, če jih dočakam živ. Hvala...nikdar več. Mi je pa še danes nerodno pred samim seboj, da sem bil takrat tako fukjen, da smo si to dovolili. Neumnost brez primere.
Srbija...za zdaj mogoče še najsprejemljivejša in tolerantna...upam da še dolgo tako ostane....ampak do tja se moraš logistično potrudit...1x, 2x...tretjič ti že gre malo na kurac...potem pa pogruntaš, da se za tri dni vožnje 2x na leto to ne splača.
Ampak ok...to več ni moj problem. V vsakem primeru...vedno se bo vozilo tudi na črno...kjerkoli, tudi z T3, L7, G8, F16.... Ostalo pa je odvisno od sreče...vodilo pa je užitek...kolikor ga kdo ima, ko se voziš z očmi na hrbtu.
Seveda govorim o pravih avanturah, ko greš sam ali v ozki ekipi, kjer se tudi vozi kot je treba...random čez hribe.
Čoporativne karavane kjer se 50 motorjev vozi (čaka) v kolonah, pa mene itak niso nikoli zanimale.
In da ne bo narobe razumljeno...tudi motor ni neka ultimativna izpolnitev sanj. Nudi nekatere prednosti in seveda pomanjkljivosti. Vsak se pač mora zase odločit kaj želi. Najlepše bi bilo, če bi naredili potvalni štirikolesnik z terenskimi zmogljivosti. Amapk ko bodo to pogruntali bom jaz že prestar, cena pa bo takšna, da se bo bolj splačalo kupit kakega starega Suzukija Samuraja...ga malo predelat in je to to.
So ga že naredili, pa ga je Lakl prodal.
Zleze povsod edino blata ne mara.
Zleze povsod edino blata ne mara.
Smc ram 520 rr
Smc Jumbo 301
Ligier be four 220
Smc Jumbo 301
Ligier be four 220
Zaenkrat je omejitev za t3 še vedno 40 km/h. In za traktor ne potrebuješ čelade.bugimajstr napisal/-a:no pa se je začelo..kolega mi je reku da so sprejel zakon da motor pod oznako T3 nebo smel presegat hitrosti 25 na uro..polek vseh zadev ki jih more met traktor moraš met še čelado..kaj bodo zdaj siromaki nardil ko majo mopede registrirane pod t3??
Sem ravno pred nakupom novega mopeda in me zanima, če je kaj novosti o tej famozni T3 homologaciji?! Po mojih okvirnih informacijah naj bi prihodnjo leto ukinili L7 štirikolo homologacijo in boš lahko kupil in registriral nov atv LE z T3 homologacijo, se pravi da bo moral imet LOK (kak bo to videt ...) in omejitev na 40kmh, tudi ABS se omenja. Kaj pa to v praksi pomeni.. kako bo s starejšimi že homologiranimi modeli ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
#zajebano
#zajebano
2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Če ga boš kupil kot L7...bo tako homologiran dokler ga ne bodo dali v prešo, kar velja za vse 4kolesnike, ki so registrirani pod L7 ne glede na to kdaj so bili kupljeni....homologacija ostane.
T3 pa bomo videli kaj bo prinesel...ampak ko bo kupljen kot T3 bo tako ostal do preše...razen seveda...uz "manju novčanu nadoknadu" kasneje na dodatni homologaciji z mutenjem papirjev....
Ampak L7 ali T3...to vas ne bi smelo skrbet....prej vse kaj drugega....
T3 pa bomo videli kaj bo prinesel...ampak ko bo kupljen kot T3 bo tako ostal do preše...razen seveda...uz "manju novčanu nadoknadu" kasneje na dodatni homologaciji z mutenjem papirjev....
Ampak L7 ali T3...to vas ne bi smelo skrbet....prej vse kaj drugega....
Loka T3 skupina nima in ga tudi ne rabi. Odvisno zakaj boš moped uporabljal. Za kmetijstvo in gozdarstvo je T3 odličen. Za na cesto imaš pa omejitev pri hitrosti, če se držiš zakona. TGB Blade 500 SL je kot T3 zame odličen pri zgoraj navedenih delih, prav tako pa tudi na cesti. Končna 105 km/h, prikolico z naloženim 1 kubikom peska po cesti brez težav tudi v hrib, brez reduktorja. Še ena dobra stvar pri T3 je zavarovanje ( Pri Savi kot drugi traktor pri hiši 90% popusta na obvezno zavarovanje), skupaj s polnim kaskom brez odbitne franšize na cesto pa 210 €.jay886 napisal/-a:Sem ravno pred nakupom novega mopeda in me zanima, če je kaj novosti o tej famozni T3 homologaciji?! Po mojih okvirnih informacijah naj bi prihodnjo leto ukinili L7 štirikolo homologacijo in boš lahko kupil in registriral nov atv LE z T3 homologacijo, se pravi da bo moral imet LOK (kak bo to videt ...) in omejitev na 40kmh, tudi ABS se omenja. Kaj pa to v praksi pomeni.. kako bo s starejšimi že homologiranimi modeli
#zajebano
Če pa rabiš moped za na cesto pol pa ne "delovnega" ampak cestnega.
Živjo!
Je komu kaj jasno kaj se je "izcimilo" iz tega, kaj to pomeni za Renegade-a ali pa ostale modele ki niso T3?
Je komu kaj jasno kaj se je "izcimilo" iz tega, kaj to pomeni za Renegade-a ali pa ostale modele ki niso T3?
2008 Can-am DS 450X - sold
2014 Arctic Cat XC450i - sold
2017 Can-am Renegade 570 XXC
Po znanih podatkih iz prve roke se Renegade sploh ne bo mogel homologirat in registrirat dokler ne bodo naredi euro4 motorja. Razen, če je še kak na staro homologacijo. T3 ne! Preveri pri dobavitelju.
Trenutno je res zmeda, poklical sem tri različne prodajalce (Artic Cat, Polaris, BRP) vsak ima malenkost svojo verzijo.
Jutri preverim še na SKI&SEA, ker ko sem bil 2 tedna nazaj pr njih, mi ni nihče omenil da so take hude novosti.
Bomo videli, zaenkrat pa res slabo kaže Renegade-u, škoda ker sem se "zapičil" ravno v ta model...](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Jutri preverim še na SKI&SEA, ker ko sem bil 2 tedna nazaj pr njih, mi ni nihče omenil da so take hude novosti.
Bomo videli, zaenkrat pa res slabo kaže Renegade-u, škoda ker sem se "zapičil" ravno v ta model...
2008 Can-am DS 450X - sold
Rečeno mi je bilo, da se bodo, kot T3 homologirali le modeli Outlander in Defender (zdaj se imenuje Traxxer) drugo pa brez homologacije. Kategorije L7 (lahko štirikolo) zaenkrat ne bo, dokler ne spacajo euro4 norme za agregate! Ne vem, če je še kak model na staro homologacijo? To prehodno obdobje bo bolj klavrno za nakupe 4kosenikov! Kitajci bodo pa že kaj spacali in poneverili emisije za doseganje norm... 
- jevi
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Kozjanski park
- Kraj: Kozjanski park
Tole bo še zanimivo, bomo videli kako bodo cene obdržali rabljeni, stari leto ali dve 
LP Jevi
-------------------------------------------------
2009-2015 Kawasaki Brute Force 750 4x4
2016-2017 Polaris sportsman 570
2017-2020 Polaris sportsman 850
2022-????? Stels Guepard 850
------------------------------------------
-------------------------------------------------
2009-2015 Kawasaki Brute Force 750 4x4
2016-2017 Polaris sportsman 570
2017-2020 Polaris sportsman 850
2022-????? Stels Guepard 850
------------------------------------------
- sircelj84
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Ilirska Bistrica
- Kraj: Ilirska Bistrica
- Kontakt:
Jaz sem tudi pred nakupom novega atv-ja,pa ste me s to t3 kategorijo ustrašli.Kaj sedaj so vsi atv ji,homologirani kot traktor,ker tudi na avto netu,use več prodajalcev pripisuje zraven oglasa,da jevatv homologiran kot traktor????
Ne niso vsi. Samo tisti so T3, katere je uvoznik v Slovenijo uvozil kot T3. Menim do so T3 zaradi tega, ker so za uvoznika manjše dajatve in večji zaslužek. Pa za tiste ki imajo kmetije pomeni še 1/5 nižjo ceno. In registracija ter zavarovanje so bistveno cenejši kot pri L7e.
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Motiš se glede uvoznika in zaslužka. Razlog za T3 homologacijo so EU norme agregatov. Za L7 so od letos potrebne EU4 norme. Ko bodo to porihtali....bodo spet homologirani kot L7.
Malce več informiranja pa malce manj bučk...pa bo.
Malce več informiranja pa malce manj bučk...pa bo.
- el.presidento
- ON™®
- Reactions:
- Kraj:: Ivančna Gorica
- Kontakt:
Ko bodo vsi imeli EURO4, bo pa spet nov zakon in nove sitnosti
.
www.atv.si
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2014 - Cectek 600, Aeon Cobra S 330