Zimsko srečanje štirikolesnikov---Osankarica 2010

Vsa srečanja, prireditve, pikniki, dogodki,... in vse vaše avanture na terenu.
Odgovori
Uporabniški avatar
grofmontek
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a grofmontek » 03 Dec 2010, 17:33

koda73 napisal/-a:
grofmontek napisal/-a:Jaz mislim,da je cesta Ruše,Smolnik,mimo mladinskega doma proti Klopnem Vrhu in nato priključek na cesto Pesek-Osankarica splužena.Bom pa v kratkem govoril z lokalnimi plugari,da bom vedel točno,ker veliko zgubimo,če gremo na Činžat al pa Lovrenc.
Z te strani v teh snežnih razmerah v tej smeri nimaš kaj iskati z atv-jem. Ni šans! ;) Pot proti Klopnemu vrhu je splužena. Ni pa splužena stran od šumika proti Osankarici....
varianta ti je iz Ruš na Areh, nato proti Šumiku ( cesto si uredijo sankači in mora biti za atv trdna podlaga, da se ne vgreza ) - trije kralji - osankarca.
Sej pa ne mislim iz Šumika proti Osankarici.Pred Šumikom pri Mladinskem domu se zavije proti Klopnem Vrhu.Od Klopnega Vrha pa proti cesti Pesek-Osankarica.
Grem pa jutri z avtom pogledat kako vse skupaj zgleda.

Uporabniški avatar
koda73
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Morje

Odgovor Napisal/-a koda73 » 03 Dec 2010, 17:38

grofmontek napisal/-a:
koda73 napisal/-a:
grofmontek napisal/-a:Jaz mislim,da je cesta Ruše,Smolnik,mimo mladinskega doma proti Klopnem Vrhu in nato priključek na cesto Pesek-Osankarica splužena.Bom pa v kratkem govoril z lokalnimi plugari,da bom vedel točno,ker veliko zgubimo,če gremo na Činžat al pa Lovrenc.
Z te strani v teh snežnih razmerah v tej smeri nimaš kaj iskati z atv-jem. Ni šans! ;) Pot proti Klopnemu vrhu je splužena. Ni pa splužena stran od šumika proti Osankarici....
varianta ti je iz Ruš na Areh, nato proti Šumiku ( cesto si uredijo sankači in mora biti za atv trdna podlaga, da se ne vgreza ) - trije kralji - osankarca.
Sej pa ne mislim iz Šumika proti Osankarici.Pred Šumikom pri Mladinskem domu se zavije proti Klopnem Vrhu.Od Klopnega Vrha pa proti cesti Pesek-Osankarica.
Grem pa jutri z avtom pogledat kako vse skupaj zgleda.
Cesta Klopni vrh - Pesek se ne pluži 8)

Uporabniški avatar
Jam
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Selnica ob Dravi

Odgovor Napisal/-a Jam » 03 Dec 2010, 17:38

koda73 napisal/-a:
Lani te ceste, ko je grofmontek reko niso plužli, vsaj takrat ne, ko sem se jas vozo tam (blo je najmajn pol metra snega ali več..). Tako, da bo vrjetno najbolje Ruše-Šumik-Trije kralji-Osankarica. Vendar je tudi ta cesta bila tak tak, zvožena je bila od sank in tako ravno prav siroka za atv. Kak je/bo letos ne vem :)

Uporabniški avatar
koda73
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a koda73 » 03 Dec 2010, 17:40

Jam napisal/-a:
koda73 napisal/-a:
Lani te ceste, ko je grofmontek reko niso plužli, vsaj takrat ne, ko sem se jas vozo tam (blo je najmajn pol metra snega ali več..). Tako, da bo vrjetno najbolje Ruše-Šumik-Trije kralji-Osankarica. Vendar je tudi ta cesta bila tak tak, zvožena je bila od sank in tako ravno prav siroka za atv. Kak je/bo letos ne vem :)
Letos - divja liga :twisted:

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Styria
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 03 Dec 2010, 17:41

Sankaške poti so zaenkrat še zelo mehke, neutrjene. Raje se jih izogibajte.

WEB Racer

Uporabniški avatar
koda73
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a koda73 » 03 Dec 2010, 17:46

ork napisal/-a:Sankaške poti so zaenkrat še zelo mehke, neutrjene. Raje se jih izogibajte.
zakaj :shock: A ni včasih fajn, ko vitla poje 8)

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Styria
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 03 Dec 2010, 18:04

Itak, itak. Ampak bo treba zgodaj vstat, če bo želja se do 10h do Osankarice privitlat :lol:

No, pa tudi sankači nis(m)o ravno veseli, če se razrije proga, ki se počasi utrjuje.

Če bo kdo kljub temu po sankaški poti poskušal - pazite na sankače! Na tej poti priletijo tudi do 100km/h. Zjutraj jih običajno ni, ampak kljub temu previdno.

Sicer pa je dovolj drugih "drift pleasure" dostopov. ;)

WEB Racer

Uporabniški avatar
koda73
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a koda73 » 03 Dec 2010, 18:07

najbolje je iti zgodaj zvečer in se prebiješ do jutra do Osankarice.
ponoči se namreč vidijo luči.
drugače zna biti srečanje neugodno :D

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 03 Dec 2010, 19:19

V bistvu je čisto vseeno kako pridete. Važno je KDAJ pridete! Zelo pomembno je da pridete vsi, ki želite sodelovati v osrednjem dogajanju pridete na Osankarico NAJKASNEJE DO 10h!

Uporabniški avatar
grofmontek
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a grofmontek » 03 Dec 2010, 19:28

Res je,po pogovoru z plugarji je sigurno,da je iz naše strani prevozna le cesta Lovrenc-Pesek- Osankarica!Tako,da bo treba okoli 8 štartat iz Ruš.

Uporabniški avatar
EXCEL10
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: RUŠE
Kontakt:

osankarca

Odgovor Napisal/-a EXCEL10 » 03 Dec 2010, 19:44

ja ja lepa tura za jutro :D

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 03 Dec 2010, 20:35

Hja zakaj pa mislite da smo poskrbeli za brezplačne welcome borovničke! \:D/

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 03 Dec 2010, 20:46

Hja- tebi je dolga tura iz Ruš , samo kako bodo pa Ljubljančanom šele pasale borovničke!! Pili jih bodo kot pivo!-he-he :D

slepec
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a slepec » 03 Dec 2010, 21:24

lakl napisal/-a:Hja- tebi je dolga tura iz Ruš , samo kako bodo pa Ljubljančanom šele pasale borovničke!! Pili jih bodo kot pivo!-he-he :D
to pa sigurno, bom še jaz nekaj sabo pripeljal

alesio
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: toti kunec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a alesio » 04 Dec 2010, 09:48

Gre kdo iz okolice Gor.Radgone ali pa Lenarta????

Uporabniški avatar
Mike666
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mike666 » 04 Dec 2010, 10:12

alesio napisal/-a:Gre kdo iz okolice Gor.Radgone ali pa Lenarta????
Ja midva z Satanom. Jaz iz ljutomera njega pa poberem v Črncih pa grema prek Lenarta-Ptuj-Slo bistrica.

Uporabniški avatar
Rogi
Poznavalec
Reactions:
Kraj: Plave - Posočje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rogi » 04 Dec 2010, 11:15

Jaz "Satana" ne bi pobral. :lol:

Uporabniški avatar
Mike666
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mike666 » 04 Dec 2010, 12:09

Hehe Rogi. Boga jaz ne rabim, Satan pa je moj prijatelj. :P :evil:

Uporabniški avatar
KR-GRE
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Naklo
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a KR-GRE » 04 Dec 2010, 18:49

Sam Satan je blazn zmatran :) - Pankrti

Uporabniški avatar
Rogi
Poznavalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rogi » 04 Dec 2010, 19:29

Mike666 napisal/-a:Hehe Rogi. Boga jaz ne rabim, Satan pa je moj prijatelj. :P :evil:
Ops, sem šele sedaj opazil šestice. Uglavnem jaz z vama ne bi šel. :lol:

Uporabniški avatar
satan
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: smer belgija pa levo
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a satan » 05 Dec 2010, 13:44

gregor2346 napisal/-a:Sam Satan je blazn zmatran :) - Pankrti
pa sem res malo ja :D

smc ram 520 tuning :supz: :supz: :supz:
smc stinger 300 :popcorn

Uporabniški avatar
satan
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: smer belgija pa levo
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a satan » 05 Dec 2010, 13:46

Rogi napisal/-a:Jaz "Satana" ne bi pobral. :lol:
mogoce bi se ga rajsi bal :D pivo si dolzen ,ker noces iti z nama :partyman:

smc ram 520 tuning :supz: :supz: :supz:
smc stinger 300 :popcorn

Uporabniški avatar
Rogi
Poznavalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rogi » 05 Dec 2010, 15:43

Plačam, samo od mene čim dalj stran. :lol:

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 05 Dec 2010, 18:01

POMEMBNO OBVESTILO!
Torej danes smo vršili še zadnje oglede in dogovore na Osankarici!
Zadeva je sledeča:
Na Osankarici je velika količina snega, na posamznih delih tudi do 70cm! Ker se v tem tednu pričakujejo dodatne padavine (sneg) nastaja težava z parkirnimi prostori. Namreč odpluženega snega ni več kam odrivati. Kljub dogovoru, da bo oskrbnik naredil vse (angažiral tusi lastne resurse), da bo v soboto čim več in v največji možni meri očiščeno prosimo vse udeležence, da naj tisti, ki bodo atv/quad-e pripeljali na prikolicah ali kombijih, vozila in prikolice pustijo v dolini. Odlično in veliko brezplačno parkirišče je v Slovenski Bistrici pred tovarno Impol na DESNI strani. Uvoz na parkirišče je tik pred vstopom v krožišče in ga boste prepoznali po dveh velikih betonskih blokih, ki nakazujeta vhod na parkirišče. Parkirišče je prav tako označeno z tablo!
Za vse, ki bodo svoja vozila s prikolicami ali kombije pustili na tem parkirišču bomo organizirali vodstvo na Osankarico.
Priprave na odhod se vršijo med 8.30 in 9 uro. Odhod bo najkasneje ob 9.00! Prosim upoštevajte čas!
Kolikor bo parkirnega prostora na Osankarici naj bo na voljo za invalide, tiste, ki res nimajo druge možnosti,kakšen kombi in to je vse!
Prihod z prikolicami pa je praktično nemogoč!
Napotek velja seveda tudi za tiste, ki boste prihajali iz drugih smeri!
Sicer pa naj povemo še to, da bo tudi zunaj organiziran "šank" z toplimi (beri ogrevajočimi) napitki, tako, da bo poskrbljeno za vse , ki bodo aktivno sodelovali v dogajanju kakor tudi za opazovalce!

Uporabniški avatar
grofmontek
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a grofmontek » 05 Dec 2010, 18:31

Danes sem na svojega rama namontiral verige velikost 6.Notranji obroč sem skrajšal za približno 10cm in dodal še eno home made zadevo na zunanjo stran kolesa.Dimenzija koles je 20x11-10.Vse skupaj zgleda takole:

Slika

Slika
Tukaj se lepo vidi ta zadeva,uporabil sem dve močni gumici in nanju naredil 6 haklčkov,verige so lepo napete.

Slika

Slika

Slika

Slika

Po približno treh prevoženih kilometrih sem mnenja,da verig ne mora vreči dol.Edino,če bo zatajil material,verige sem kupil pri Leclercu za 17€.

Odgovori