Nakup 4-kolesnika

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
Kurpar
Obiskovalec
Reactions:

Re: Nakup 4-kolesnika

Odgovor Napisal/-a Kurpar » 25 Jun 2015, 22:46

Rambo verjamem, da je ta motor v nulo, še do zadnjega je bil moj favorit, mam še zaj sprintano stran z avtoneta. Je pa ze od nekdaj meni osebno najbolj kul jumbo 302. Ampak nekako me je 4x4 potegno. Sicer pa to je moj prvi atv, treba sprobat, se to sezono vozit, videti kaj mi odgovarja, kaj se mi dopade, zato tudi rabljeni atv. Pol pa bomo drugo leto vidli kako pa kaj... Jutri grem oba navedena pogledat pa bomo vidli kak pa kaj. Hvala lp :D

naizust
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Štore

Odgovor Napisal/-a naizust » 26 Jun 2015, 20:21

Še eden začetnih, ki ne da veliko na mnenje drugih :D... Da se ne bom potem zgodilo, tako ko že z enim na tem forumu. Ko je kupil CFMoto500(če se ne motim(ali pa je bil SYM nisem prepričan), ga vozil en mesec nato pa je že bil na avto.net in na forumu pod rubriko mali oglasi. Se mi pa zdi nisem pa povsem prepričan, da je imel za izgovor, da zida hišo ali nekaj podobnega. Je pa tudi res, da enemu so všeč grable enemu pa vile :D
LP

A little party never killed nobody

vladika
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: okolica Gornje Radgone

Odgovor Napisal/-a vladika » 26 Jun 2015, 21:13

@kurpar
Preden izvedeš nakup res dobro premisli kaj boš kupil in zakaj.
Jaz se sedaj po enem letu tolčem po glavi ko prodajam mojega (Jumbota).
Pred enim letom sem si zaželel nekaj s čim se zapeljem do kmečkega turizma ali pa morebiti doma kaj z njim postorim in je padla odločitev, da rabim Jumbota.
Jumbo je res v redu (ne more se kosati s prestižnimi znamkami) samo v tem enem letu sem ugotovil, da je zame najbolj primeren cestak ker sem vzljubil, da se z družbo nekam odpeljem, povemo dve tri besede, tudi kaj spijemo vmes (seveda "brezalkoholnega")in se poln vtisov vrneš domov(Slovenija je lepa).
Evo počasi bo na števcu 4000km pa še ni eno leto star, pravkar danes malo raziskoval po Avstriji pa čeprav z Jumbotom.
Pa še nasvet glede na to, da je to tvoj prvi, vzami si čas pred nakupom in se prepričaj kar res želiš, vem v denarnico boš moral sam seči, zato prej dobro premisli.
Pa naj ti služi karkoli boš že nabavil :)

LP Vlado

2016 Yamaha Raptor 700R SE

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 26 Jun 2015, 21:17

naizust napisal/-a:Še eden začetnih, ki ne da veliko na mnenje drugih :D... Da se ne bom potem zgodilo, tako ko že z enim na tem forumu. Ko je kupil CFMoto500(če se ne motim(ali pa je bil SYM nisem prepričan), ga vozil en mesec nato pa je že bil na avto.net in na forumu pod rubriko mali oglasi. Se mi pa zdi nisem pa povsem prepričan, da je imel za izgovor, da zida hišo ali nekaj podobnega. Je pa tudi res, da enemu so všeč grable enemu pa vile :D
LP

Se popolnoma strinjam z opisom.

=D> =D> =D>

Uporabniški avatar
rambo123
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a rambo123 » 29 Jun 2015, 14:18

In Kurpar? Si šel na ogled? Kaj si se odločil?

Street Fighter Quad Team Slovenia

Kurpar
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Kurpar » 19 Feb 2016, 15:00

Pozdravljeni!

Pišem malo pozno, ampak kako bi utegnil prej, saj sem nabavil prvega kolesnika :D Ja res je na koncu sem se odločil za kitajca in sicer cf-moto 500a. Prejšnji lastnik je za njega lepo skrbel, je ohranjen, še podvozje je zaščitil z debelim aluminijem. Moram reči, da sem zelo zadovoljen. Od julija do zime sem prevozil 1200 km in vsak meter, kilometer sem neizmerno užival. Edino popravilo je bil vulkanizer zaradi žeblja ter nov akumolator. In ne bo še pristal na avto.net kot so bili nekateri mnenja glede izbire proizvajalca :D

Mam pa edino en problem, ki bi ga rad rešil pred pomladjo. In sicer nad "iberlauf" mi teče bencin. Problem ni niti tako hud, saj mi je rekel mehanik, da je potrebno zamenjati sam plovek in iglo. Ampak zatakne se pri tem, da pri nas ni za dobit teh dveh delov posebej, ampak cel uplinjač, ki pa stane 600€. Mogoče kdo ve kako drugače rešiti problem, ali pa grem kar prek ebaya iskat?

Slika

Lp Denis

krigl
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Kamnik

Odgovor Napisal/-a krigl » 19 Feb 2016, 15:11

Zanimivo, da cejo vsi samo menjavat neki, namesto da si cas vzamejo in nastavijo original kot se spodobi. Dvomim da je plasticen plovec ze hin, ponavadi se kovinski jezicek na pantu malo ukrivi, da prej zapre pa je to to... igla pa s tem nima veze...

Razen ce je mislil od plovca spicasti ventil, ki ima na spici tesnilo, ki se pa jo da dobiti posebaj v kitu za popravilo uplinjaca. Odvisno kateri uplinjac je. Za mikuni bsr42 garantiram da ebay to ima.

Kurpar
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Kurpar » 27 Feb 2016, 17:15

Po besedah mehanika, naj bi bila igla ki zapira slaba, saj je mehka kot papir. In pol mi je svetoval naj nabavim ta dva dela, ki sta označena z rdečo na priloženi datoteki. Al pa je res tisti jeziček kriv..

Slika

lp

Kurpar
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Kurpar » 23 Mar 2016, 07:50

Torej ma še kdo idejo, kateri del je kriv za uhajanje bencina, da naročim pravi stvar in porihtamo moped za sezono :)

lp

lifeIsFun
Začetnik
Reactions:
Kraj:: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a lifeIsFun » 05 Jun 2016, 10:04

Pozdravljeni,

Si bi malo izposodil temo. In sicer v roku nekaj mesecev si imama namen kupiti 4-kolesnik, (beri: z nakupom se mi ne mudi).
Uporaba:
-vožnja bo predvsem krajše razdalje 10km občasno mogoče 50km
-letno nekako pričakujem 1-2kkm
-mogoče bi kdaj plužil z njim sneg (res mogoče, to ni pogoj, ker to delo trenutno opravlja traktor, s 4kolenikom pa bi mogoče predvsem za zabavo se malo igral, kjer je traktor preveč okoren :))
-glavna vožnja bo predvsem asvalt (60%) ter makadam (40%)
-z njim se imam namen predvsem pripeljati iz točke A do točke B in ne izvajati akrobacij/driftati/skakati etc...

Želje/zahteve
-možnost imeti zadaj kovček/prostor v/na katerega lahko kaj naložim (like. lok, motorno žago)
-priključek za prikolico
-vitelj
-homologiran za 2 osebi (v 90% (mogoče celo več) se bo vozila le ena oseba)
-cenovni rang okoli 5-6k€

Tako, da glede na moje zahteve mislim, da bi bil kitajc vredu zadeva? Nekako sem se predvsem zagledal v:
-Linhai M550i 4×4 EFI
-Access 650i (predvsem mi je všeč njegov izgled :))

Bi bil kateri od njiju dober nakup, priporočate katerega drugega, ali bi bilo bolje pogledati po rabljenih modelih ne kitajskih znamk? Več denarja za moje zahteve mislim, da se ne splača vložiti ali pač?

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 05 Jun 2016, 10:29

Pozdravljen na forumu!
Vedno znova in znova ista vprašanja glede nakupa!!! Malo preberi obstoječe teme in vsa tvoja uprašanja so najmanj 100x opisana.
Pa vendar! Ne bom reklamiral brand znamk in ne kritiziral kitajcev, ter njihovih kopij. Zakaj, zakaj le smo mi vsi presedlali na boljše, priznane in uveljavljene znamke????????? Takrat, ko smo kupovali kitajce so bili za nas top in oh in ah! Ja, ampak le za kakšno leto.
Če se splača več vložit?
Ne, če ti bo stal v garaži!
Da, če ga misliš vozit!
Tvoj denar, tvoja odločitev, in glede na uporabo tudi tvoje težave :-k

lifeIsFun
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lifeIsFun » 05 Jun 2016, 12:00

ok, hvala za odgovor

Starejše teme sem že preletel in odgovora katerega želim izvedeti nisem našel. Spoznal sem, da se kitajci pač ne morejo primerjati z bolj priznanimi znamkami, in so zato potrebni "večjega vzdrževati". Vendar kot sem napisal ne mislim z njim delati gromozanskih kilometrov, ter na sploh ne rad kupujem rabljenih zadev na katerih se nič ne spoznam sem zato gledal po Linhai ter Access znamki. Našel sem tudi nekaj prispevkov za oba dotična modela za katera se zanimam.

Mene pa zanima ali sta oba ta dva modela na približno istem nivoju glede same izdelava(v obziru, da sta to "kitajska" atvja), ali bi bil kateri boljši od drugega? Ali se naj med njima odločim le na podlagi cene/dizajna/moči?

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 05 Jun 2016, 12:35

Ok! Si se že odločil med tema dvema in je le še, da se zapelješ do WBC in se odločiš. Acess je bolj zanesljiv...

Bogomolka
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Bogomolka » 05 Jun 2016, 12:51

Sam imam accessa ampak zgolj malo več kot teden dni vendar ima ze skoraj 500km... Ja čaka me prvi servis in deblokada. Za enkrat kar sem ga sam potreboval se je odnesel odlično za ta denar in tudi z prikolico nima večjih težav da o terenu ne govorimo

Poslano z mojega LG-D855 z uporabo Tapatalk

lifeIsFun
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lifeIsFun » 06 Jun 2016, 18:44

hvala vama za odgovor, takšen odgovor sem iskal :)

pjep
Začetnik
Reactions:
Kraj:: dol pri ljubljani

Odgovor Napisal/-a pjep » 06 Jun 2016, 19:51

Super tudi jaz nimam za enkrat z accessom nobenih težav blizu 900 km. Ko ga odpreš je prava :twisted: . Da se dobro driftat.

Uporabniški avatar
gregor.dolenec
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Kamnik okolica

Odgovor Napisal/-a gregor.dolenec » 07 Jun 2016, 12:35

Očitno je letos tale access hit. Kar nekaj vas je.Srečno vožnjo vsem.

Uporabniški avatar
el.presidento
ON™®
Reactions:
Kraj:: Ivančna Gorica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a el.presidento » 07 Jun 2016, 20:29

Če izbiraš med Accessom in Linhajem je ogromna razlika. Predvsem v moči, mehkobi krmila, pospeški, končna hitrost, itd... Access je v tem daleč boljši od Linhaija. Je pa Linhai za svoj denar vseeno odlična zadeva in za to kar si napisal je več kod dovolj. Je pa še nekaj modelov v rangu Accessa, ki se ti jih splača pogledati preden se odločiš, na primer TGB, Cectek, ki sta še malo boljša od Accessa vendar podoben cenovni rang... Za oba modela se trenutno dobijo dobre cene :).

www.atv.si
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2014 - Cectek 600, Aeon Cobra S 330
2013 - Access Outback 400, Adly 400xs
2012 - SMC Jumbo 720R
2011 - CF Moto Z6, SMC Jumbo 720R
2010 - SMC Jumbo 360R, Dinli 700 Monster
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2007 - SMC Captain 300 Tuning
2006 - Barossa Silverhawk 250R Tuning
2005 - Barossa Cheetah 250

Uporabniški avatar
frm
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Šmarje Sap
Kraj: Šmarje-Sap

Odgovor Napisal/-a frm » 08 Jun 2016, 19:58

Pri štirideset,petdeset tisoč km,ali toliko ur se bo poznalo koliko je vsak stroj vreden,kar se tiče popravil,nikakor pa ne pri 900

2012 Yamaha Raptor 700R

Uporabniški avatar
jerebtomy
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Žiri

Odgovor Napisal/-a jerebtomy » 09 Jun 2016, 05:39

frm napisal/-a:Pri štirideset,petdeset tisoč km,ali toliko ur se bo poznalo koliko je vsak stroj vreden,kar se tiče popravil,nikakor pa ne pri 900
:dober

2011-2013 Shineray XY 300 STE- z veseljem prodan :P
2014-2015 KTM 640 LC4 SM -na žalost prodan :cry:
2013-2017 Access SP 450 R - žal prodan :cry:
2018-2021 BRP BAJA DS650X - tudi žal ni več v moji lasti ](*,)

lifeIsFun
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lifeIsFun » 09 Jun 2016, 06:35

ok, po preiskanem forumu ter "celotnega" spleta imate verjetno res prav :), tako, da ker sem zgoraj pozabil še omeniti, da bi želel kupiti štirikolesnik le enkrat in to za daljše obdoboje bi bilo mogoče res pametno na začetku malce več investirati ter imam nato mir, še posebno, ker priznane znamke niso tako dalče stran (sedaj imam razlog da dejansko počakm z nakupom, mesec dva :D). Me pa zanima, če je kakšna prednost/pomanjklivost enega ali drugega, gledam pa sedaj:
-Can-Am 570
-Polaris 570

Kakor sem sam raziskal sem prišel do ugotovitve, da ima Can-Am boljši 4x4 pogon ker deluje ves čas, pri Polarisu pa samo ko se zavrtijo zadnja kolesa?, se to v praksi zelo pozna (rahlo mi deluje moteče, da tako pozno primejo (je pa res, da se še nisem vozil z atv-jem, vendar vse je enkrat prvič))

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 09 Jun 2016, 07:05

Evo! Pametna odločitev =D>
Sedaj pa še analiziraj :
Kakšna je garancija,
kje boš servisiral,
na koliko kilometrov boš servisiral,
kako imaš razvejane servise,
kako so dostopni rezervni deli,
v kakšnem času so dobavljivi...

Že vem, kaj boš kupil :mrgreen: , če samo to preveriš...

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 09 Jun 2016, 08:20

lakl napisal/-a:Evo! Pametna odločitev =D>
Sedaj pa še analiziraj :
Kakšna je garancija,
kje boš servisiral,
na koliko kilometrov boš servisiral,
kako imaš razvejane servise,
kako so dostopni rezervni deli,
v kakšnem času so dobavljivi...

Že vem, kaj boš kupil :mrgreen: , če samo to preveriš...
Še eno malenkost si pozabil......cena :?: :mrgreen:

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 09 Jun 2016, 09:17

Začetna nižja investicija se hitro izgubi v kratkem času.... ;)
...btw...pa valje preštej na teh dveh motorjih....

uros116
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Mozirje
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a uros116 » 09 Jun 2016, 13:27

Točno tako kot pravi BIF. Can-am ima 2 valjni motor, Polaris 1 valjni. Bistveno boljši je 2 valjni: bolši pospeški pri nižjih obratih, manjši vzdrževalni stroški. V mojega L Max 500 DPs gre samo 2 litra olja. Servis imam zelo blizu, se kar v Šempeter peljem (15km). Prej sem imeu Yamaho Grizzly 700 DPS in je meu 46KM. Can-am pa ima 2 valjni 500 motor in ima 48Km, se pravi 2 konja več kot Grizzly 700. Tak da ne rabim več kot 500 kubikov za rekreacijsko vožnjo......moje mnenje boljše v začetku malo več dat in maš mir....

Odgovori