Poraba bencina Goes 625 (cf moto)
Z tem se ravno ne bi strinjal!rožle napisal/-a:Marek verjemi, da bo na terenu ista poraba, ker pa boš na terenu naredil manj kilometrov in boš posledično verjetno bolj utrujen zaradi adrenalina se ti bo verjetno zdela poraba manjša.
Še enkrat EFI ni tako bolj šaparoven kot forgazer kot želijo prikazati nekateri (sploh tisti ki imajo kao najboljše mašine) pa čeprav miljokrat preberejo vse perfomnmanse testerjev.
Je pa EFI realnost, ker motorja z Forgazerjem novega v bližnji prihodnosti ne bo več za dobiti.
lp
Največ je odvisno od desnega palca na roki!
Skupina na furi ! Enake hitrosti,enak teren,enak tempo,podobna oprema(torbe z opremo)
500ccm uplinjač 15 l
Brp 800 efi 12.5 l
Brp 650 efi 12l
Začeli smo vsi z polnimi rezervoarji in skupaj dolili.
Tam,kjer so Brp-ji vozili z pol plina sem seveda jaz moral do konca,da sem jih lahko sledil in je poraba avtomatsko večja. Razlika je seveda v več faktorjih in primerjava ni relevantna. Načelno pa tile naši becikli niso nič kaj varčevalni z gorivom, predvsem pri uporabi na terenu!
Ne moremo pa delati primerjave med dvovaljniki in različnimi modeli z ali brez efi. Primerjali bi lahko dva enaka modela na katerem je efi in na drugem uplinjač ter ih poslali na nak teren. (moje osebno mnenje)
Glej, z spoštovanjrm in brez komerciale;lakl napisal/-a:Z tem se ravno ne bi strinjal!rožle napisal/-a:Marek verjemi, da bo na terenu ista poraba, ker pa boš na terenu naredil manj kilometrov in boš posledično verjetno bolj utrujen zaradi adrenalina se ti bo verjetno zdela poraba manjša.
Še enkrat EFI ni tako bolj šaparoven kot forgazer kot želijo prikazati nekateri (sploh tisti ki imajo kao najboljše mašine) pa čeprav miljokrat preberejo vse perfomnmanse testerjev.
Je pa EFI realnost, ker motorja z Forgazerjem novega v bližnji prihodnosti ne bo več za dobiti.
lp
Največ je odvisno od desnega palca na roki!
Skupina na furi ! Enake hitrosti,enak teren,enak tempo,podobna oprema(torbe z opremo)
500ccm uplinjač 15 l
Brp 800 efi 12.5 l
Brp 650 efi 12l
Začeli smo vsi z polnimi rezervoarji in skupaj dolili.
Tam,kjer so Brp-ji vozili z pol plina sem seveda jaz moral do konca,da sem jih lahko sledil in je poraba avtomatsko večja. Razlika je seveda v več faktorjih in primerjava ni relevantna. Načelno pa tile naši becikli niso nič kaj varčevalni z gorivom, predvsem pri uporabi na terenu!
Ne moremo pa delati primerjave med dvovaljniki in različnimi modeli z ali brez efi. Primerjali bi lahko dva enaka modela na katerem je efi in na drugem uplinjač ter ih poslali na nak teren. (moje osebno mnenje)
Primerjal si zelo različne kubike in moči posameznih motorjev in pa eno in dvo valnike.
Da ne bo pomote, "klasika" je v redu do določene meje, vendar še vedno EFI motorji pri štirikolesnikih niso perla /da je potrošnja v mešanem ciklu /teren cesta/ dobrih 10. litrov na 100/kmo (k delavcem prištejmo še delovne ure), pa tud če je najdražji BRP, AC, Jamha, Suzuki itd itd z EFI ali brez. Pa to naj bi vedel vsak sedanji in bodoči lastnik kakršnega koli ATV- (delavca al pa športaka),
Da ne zaidemo s teme, tisti ki je vprašal za mnenje na forumu, konkretnega odgovora ne bo dobil. Še vedno se bo vrtelo okrog 1* ali 1_ litra porabljebnega goriva.
Pa brz zamere vsem.
lp
- andrej.slovsa
- Obiskovalec
- Reactions:
Sem naredil še eden test z mojim kitajcem 500ccm!
180 km po asvaltu in makadamu z sopotnico in vožnja skoraj skoz na polnem plinu
Poraba 12,5 l za 180 km!
Poraba mi niha od 6 pa do 15 l na prevoženih 100km. Odvisno koliko si na plinu in kakšen tern premaguješ!
Ne zagovarjam nobn znamke in tudi ne reklamiram,želim le prikazati realno stanje zato sem zgoraj tudi primerjal 2 modela z efi in enga brez.
Kot sem v zgornjem postu napisal (pa negdo ne zna brati) lahko realno sliko dobimo le če primerjamo dva enaka motorja z in brez efi pri enaki vožnji.
Z porabo se nisem nikoli obremenjeval ( če pijem jaz naj pije tudi on) mi pa ni vseeno če je poraba nenormalna saj potem nekaj ni v najlepšem redu in če nekaj ni v redu potem je rderči alarm in že servisiram!
180 km po asvaltu in makadamu z sopotnico in vožnja skoraj skoz na polnem plinu
Poraba 12,5 l za 180 km!
Poraba mi niha od 6 pa do 15 l na prevoženih 100km. Odvisno koliko si na plinu in kakšen tern premaguješ!
Ne zagovarjam nobn znamke in tudi ne reklamiram,želim le prikazati realno stanje zato sem zgoraj tudi primerjal 2 modela z efi in enga brez.
Kot sem v zgornjem postu napisal (pa negdo ne zna brati) lahko realno sliko dobimo le če primerjamo dva enaka motorja z in brez efi pri enaki vožnji.
Z porabo se nisem nikoli obremenjeval ( če pijem jaz naj pije tudi on) mi pa ni vseeno če je poraba nenormalna saj potem nekaj ni v najlepšem redu in če nekaj ni v redu potem je rderči alarm in že servisiram!
Mopedi :
Can-Am Outlander 800
Yamaha Grizzly 660
Bombardier baja 650
Relacija : Brezovica pri Ljubljani (vsi tankamo polno) - Kranj - Tržič - Villach ( Louis) - Korensko sedlo - Kranjska Gora, kjer spet vsi skupaj tankamo.
Poraba:
Can-Am outlander 800- 9 litrov
Yamaha Grizzly 660- 14 litrov
Bombardier baja- 8 litrov
Naslednja primerjava:
Yamaha Grizzly 660 (Dukimen)
Baja 650 (Jaka)
Relacija : Brezovica (oba štartava z polnim tankom) - Piran - Kozina, kjer spet tankava polno.
Yamaha 14 + litrov
Baja 8 litrov
In še moj citat iz lanske Jadranske magistrale
Skupaj prevoženo (približno) 1884 km.
Tankal sem (po shranjenih računih) 14 x
Pokuril skupaj 143,8 litrov bencina
Can-Am Outlander 800
Yamaha Grizzly 660
Bombardier baja 650
Relacija : Brezovica pri Ljubljani (vsi tankamo polno) - Kranj - Tržič - Villach ( Louis) - Korensko sedlo - Kranjska Gora, kjer spet vsi skupaj tankamo.
Poraba:
Can-Am outlander 800- 9 litrov
Yamaha Grizzly 660- 14 litrov
Bombardier baja- 8 litrov
Naslednja primerjava:
Yamaha Grizzly 660 (Dukimen)
Baja 650 (Jaka)
Relacija : Brezovica (oba štartava z polnim tankom) - Piran - Kozina, kjer spet tankava polno.
Yamaha 14 + litrov
Baja 8 litrov
In še moj citat iz lanske Jadranske magistrale
Skupaj prevoženo (približno) 1884 km.
Tankal sem (po shranjenih računih) 14 x
Pokuril skupaj 143,8 litrov bencina
=============================
http://vimeo.com/45896071
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=5655
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=4902
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=3964
+++++++++++++++++++++++++
http://vimeo.com/45896071
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=5655
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=4902
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=3964
+++++++++++++++++++++++++
- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
- Kontakt:
Naj še jaz pristavim moj lonček.
Grizz 660 mi skuri na 100 km (če je to pač neka mera) od 8,3 do kolikor hoče. Je požrl tudi že 15 l. na 25 km. V zimskih razmerah seveda. Se tudi furamo skupaj z big bore BRP-ji, pa tankam povprečno dober liter več od njih. Seveda če ni odprtih cest, kjer je treba na polno tiščat za njimi.
Je pa poraba zelooo odvisna tudi od gum oz. od tlaka v njih in ne zgolj od desnega palca. Jaz sem goldspeddke pumpal tudi na 1,3 bara pri polni obremenitvi (jaz, žena in pritljaga). Seveda tako pumpam samo za po cesti.
Saj poznate vožnjo z kolesom z praznimi gumami ali pa dobro napumpanimi.
Tu je enako. Kolo z napumpanimi gumami gre dobesedno samo, medtem ko napolprazne gume utrujajo kot politika. Sploh če so na gorskem kolesu.
LP!
Grizz 660 mi skuri na 100 km (če je to pač neka mera) od 8,3 do kolikor hoče. Je požrl tudi že 15 l. na 25 km. V zimskih razmerah seveda. Se tudi furamo skupaj z big bore BRP-ji, pa tankam povprečno dober liter več od njih. Seveda če ni odprtih cest, kjer je treba na polno tiščat za njimi.
Je pa poraba zelooo odvisna tudi od gum oz. od tlaka v njih in ne zgolj od desnega palca. Jaz sem goldspeddke pumpal tudi na 1,3 bara pri polni obremenitvi (jaz, žena in pritljaga). Seveda tako pumpam samo za po cesti.
Saj poznate vožnjo z kolesom z praznimi gumami ali pa dobro napumpanimi.
Tu je enako. Kolo z napumpanimi gumami gre dobesedno samo, medtem ko napolprazne gume utrujajo kot politika. Sploh če so na gorskem kolesu.
LP!
Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
@Jaka - kakšna pa je bila poraba iz Kranjske gore do Radovljice v PALJBA mode
pri Baji ali RAM-u 
http://www.r-parketi.si
Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)
če je to bila realna brzina na lokalni cesti, z ovinki, z delavcem ter kramparcami je to čisto v redu.MitjaP napisal/-a:Po cesti med 50-60km/h![]()
![]()
Upam, da ti niso preveč trobili![]()
Drugi si bomo pa morali kupiti al šprtno izvedbo štirikolesnika ali pa enoslednika (po pomožnosti 4 valnika), pa čeprav gre skuter tud hiter ali ne:::?
No drugo je pa MAX:
lp
včeraj preverjeno na isi relaciji št kilometrov ni znano in ni podatek za 100 km je samo ista pot in hitrost
cf moto 6,2 litra
ram 520rr 3,85 litra
marko
cf moto 6,2 litra
ram 520rr 3,85 litra
marko
Zadnjič spremenil marko, dne 16 Avg 2011, 19:16, skupaj popravljeno 1 krat.
K 1200 lt

K 1200 gt

norge V2 1200

SMC RAM 520 RR
smc jumbo 301
K 1200 gt
norge V2 1200
SMC RAM 520 RR
smc jumbo 301
Re: Poraba bencina Goes 625 (cf moto)
Še moj primer za primerjavo!
Dva potnika na medvedu 660. Relacija; Od doma vspon na Kum, spust do Radeč, nato do Sevnice in nato vspon na Lisco. Spust v dolino, do Radeč in domov. Malo po gozdnih poteh, cesta, asfalt. Skupaj140 km/13l bencina. Poraba kakršna je je, če bi blo manj, nebi mel nič proti.
LP
Dva potnika na medvedu 660. Relacija; Od doma vspon na Kum, spust do Radeč, nato do Sevnice in nato vspon na Lisco. Spust v dolino, do Radeč in domov. Malo po gozdnih poteh, cesta, asfalt. Skupaj140 km/13l bencina. Poraba kakršna je je, če bi blo manj, nebi mel nič proti.
LP