Bombardier 500 outlander

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Re: Bombardier 500 outlander

Odgovor Napisal/-a freshslo » 17 Okt 2014, 12:45

Ja, med 800 in 800R se spet razlika pozna nad 60km/h, do tam je dokaj izenaceno, kar je tudi jasno glede na stvari, ki so jih spremenili pri 800R agregatu.

https://www.youtube.com/watch?v=LNRxoSLkKT4

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 17 Okt 2014, 13:00

Jah...ampak roko na srce...pri vseh do sedaj naštetih se vrtimo okoli malenkosti...zame nepomembnih.
Zadeve morajo delat in lastnik mora uživat...to šteje....ostalo so le tehnične specifikacije za debatne krožke... ;)

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 17 Okt 2014, 14:26

BIF napisal/-a:Jah...ampak roko na srce...pri vseh do sedaj naštetih se vrtimo okoli malenkosti...zame nepomembnih.
Zadeve morajo delat in lastnik mora uživat...to šteje....ostalo so le tehnične specifikacije za debatne krožke... ;)
Bif, evo nekaj zate oz. za v tvojga rezgetača:

Slika

Še izdelava: https://www.youtube.com/watch?v=3YfTtGCsiD8

Če ne bo dovolj, vgradi 2, saj imaš max-a. ;)

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 17 Okt 2014, 15:01

:D :D :D
Ta dva, ki jih imam sta zame čisto dovolj.
Pa z mojimi paklavimi prsti, bi itak to takoj poklumpal.... :mrgreen:
Razvijajo pa Japonci nekaj...da bodo vsaj po mašinah konkurenčni....za naslednjih 20 let.... :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=ND4EA0dnAM8

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 17 Okt 2014, 19:39

V garazi je imel parkirano pa to zverino mimo katere so nesli na vrt agregat:
https://www.youtube.com/watch?v=UbUrIwA9jVE

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 18 Okt 2014, 08:58

lakl napisal/-a:Bo dovolj. Tak malo za primerjavo- ne potegne nič slabše kot KQ. Rotax, dva valja, G2... saj poznaš :D
Z katerim KQ to primerjaš 250?

zasavc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a zasavc » 23 Okt 2014, 08:12

freshslo napisal/-a:Zanimivo, potem brp 500 potegne enako kot brp800? V pospeskih do 60kmh sta bila kq750 in brp800 kar enaka. Dva valja proti enemu valju v pospeskih je tehtnica vedno na enem valju v prid ;)
Živ.

Moja izkušnja (ko sem še imel KQ750) je bila, da je nekje do 70 km bil vštric Outlanderju 600 MAX. Nad 70 pa se je BRP odpeljal naprej.

LP

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 23 Okt 2014, 10:43

Ja. V startu ni divjak, kar je dobro za vožnjo po terenu, kjer z lahkoto kontroliraš hitrost. Ni živčen kot so stari Outlanderji in kot je bil KQ. Dosti bolj nežen je za premagovanje ovir, kar je na terenu dobro. Pa tudi na cesti se lahko umirjeno vozi. Takrat, ko pa rabiš hitrost pa jo tudi da od sebe.

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 23 Okt 2014, 19:02

Vsi G2 so dosti manj agresivni iz štarta v primerjavi z G1. Probal 1000 vs 800r v štartu do 50 gre 800r gladko mimo... kasneje pa 1000tka samo pa pa naredi :finga: To je predvsem na račun mehkega speljevanja, kar se na terenu precej pozna. 800R je na čase bil res preveč živčen.

500tka pa.. nimaš boljšega. Pol manj se agregat greje, deli enaki kot pri večji bratih in še vedno "pihne" 800 kitajskih kubikov kot za šalo. Potovalna več kot zadovoljiva in tudi končna hitrost je preko 100km/h. Samo zaupanje kupcev še ni pravo, ker se vsak vstraši majhne številke.. noben pa ne prebere opisa (dvo-valjnik)! Navor v nizkih obratih...

Čeprav sem si lastil 800r bi brez pomiselka se z veseljem vsedel tudi na 500tko.

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 23 Okt 2014, 19:18

Sem popolnoma enakega mnenja!
Ljudje se "vstrašijo" številk...premalo poznajo zadeve...in pa seveda večni sindrom prekratkega... :mrgreen:

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 20 Nov 2014, 09:59

Nisem imel tega namena, ker pa sem dobil nekaj zasebnih sporočil, kjer fantje iščejo informacije in prosijo za predstavitev-pa naj bo, da malce osvežimo temo in razjasnimo nejasnosti

BRP Outlander SL 500 DPS
Slika

Model je bil ob nakupu INT (internacional) torej brez euro paketa, katerega je dobavitelj (S&S) montiral zaradi homologacije.
Dokupil sem originalno modularno torbo z LinQ vpetjem, katera ima v notranjosti posodice iz mehke plastike in je nepremočljiva
Slika

Dokupil sem tudi originalno večstopenjsko gretje ročk in ročice za gas ter zaščito rok
Slika

Zaradi načina uporabe vozila sem mu v lastni režiji montiral sprednji in zadnji odbijač ter naredil zaščito podvozja iz HDPE plastike debeline 10 mm. Podvozje je v celoti zaprto z plastično zaščito razen zaščite zadnjega diferenciala, katera je originalna aluminijasta zaradi težavnosti izdelave in nizke nabavne cene.
Slika

Nabavil in montiral sem Xtrem Heawy Duty vitel z sintetično pletenico in aluminijastim drsnikom.
Slika

Za udobje sopotnice sem naredil dodatni stopnički, na katerih tudi moja noga počiva kadar sem sam
Slika

In ročaje za oprijem, kateri so pa praktični pri vzpenjanju in sestopanju tudi za voznika
Slika

Mogoče sem celo na kaj pozabil! - (30 mm razširitveni elementi-distančniki)

Strošek: BRP SL 500 DPS z vso orginalno in domačo opremo je bil 9600 € in nekaj bronzijev

Zakaj BRP?
Preveč ljudi okrog mene vozi BRP zato dobro poznam omenjeno znamko. Vozne lastnosti, udobje, tekoče vzdrževanje, servisi, suport delov in opreme, Rotax-ov dvovaljnik, G2 podvozje ...

Moji osebni vtisi!
Mehak med vožnjo, brez počepanja ob zaviranju, udoben sedež, dovršena ergonomija, prvo vozilo, kjer me sopotnik ne ovira in mi ne spreminja voznih lastnosti, minimalno nagibanje ob zavijanju, učinkovit progresiven tristopenjski servo, uglajen agregat

Agregat!
Dovolj živahen za premagovanje težjih terenov, dovolj močan za daljša potovanja v dvoje, dovolj učinkovit za premagovanje ovir, dovolj živahen, da sledi močnejše brate.
Končna hitrost me ne zanima, prav tako ne dirke v pospeševanju.
Poraba med 8 in 9.5 litri. ( Merjeno na terenski vožnji, na panoramski vožnji v dvoje in solo)

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 20 Nov 2014, 10:08

Lakl...lepo...tako kot je.
Si pa pozabil na nosilec za Garmin-a, in nosilec za dodatno gorivo z LinQ sistemom....praktične in uporabne zadeve.
Naj ti služi (o čemer ne dvomim) in velikoooo uživaških kilometrov in dogodivščin še naprej.
Si pa verjetno malo razočaral tiste, ki mislijo, da mora bit agregat vsaj 1000ccm ali več, da si lahko privoščiš kakšno učiteljico matematike.... :mrgreen: , pa da ti 500-ka pije 13 litrov, kot trdi nekdo na tem forumu, in pa da dobiš vrhunski motor pod 10.000....in to pri zlatarjih..... ;)

GoranP
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Slovenske Konjice

Odgovor Napisal/-a GoranP » 20 Nov 2014, 14:26

Lepo. Nekaj me edino zanima. Kolk je cena tele plastike za podvozje?

Uporabniški avatar
gmajnar
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Bločice pri Blokah

Odgovor Napisal/-a gmajnar » 20 Nov 2014, 14:55

Lakl veliko si napisal, nekaj mi je pa še posebno zanimivo. Kljub temu, da nisi posebej omenil, vidim, da tudi tebi ne sedejo dolgi modeli. Zanima me samo, če so razlogi za to enaki kot pri meni. Ni se mi namreč prijetno voziti s sopotnico, ki je nekje daleč zadaj, čisto posebej - revica. Na teh krajših modelih pa je tako prijetno blizu. A je to?

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 20 Nov 2014, 15:53

BIF napisal/-a:da si lahko privoščiš kakšno učiteljico matematike.... :mrgreen:...
pa da ti 500-ka pije 13 litrov, kot trdi nekdo...

Eh, če je Rogi z 400tko prevozil cel balkan (in še marsikaj) v dvoje z vso popotno kramo vred, bo tudi Lakl lahko marsikaj. Važno, da je stroj nov in dobre genske zasnove. Naj ti služi kot pričakuješ.

Odgovor na učiteljico matematike in vso fešto okoli te zadeve: https://www.youtube.com/watch?v=fOEczNhrB0A

Glede bolj skromne kubikaže in porabe pa sporočam, da tudi jaz še vedno z 600 in šilcem sledim litrašem na dolgih furcah. Na off roadih tudi. Tako da...ja, bi imel liter placa nad bati pod ritjo, ampak ni še tiste prave potrebe. Ko bo, bo tudi izbira na trgu večja(Y ?).

Nedavno med celodnevnim off roadom je moj grizz porabil točno liter manj kot BRP 1000. Enaka prevožena trasa, enako so sopotnice od strahu dol bežale...
Na odprti cesti je pač druga pesem. Litrca z pol gasa, grizz do konca - posledice so vidne na števcu bencinske pumpe.

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Styria
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 20 Nov 2014, 19:56

Dobro si kafemlinček zrihtal Lakl. Zgleda čist tak kot pravi motor :mrgreen:

WEB Racer

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 20 Nov 2014, 23:00

Cena HDPE plošče velike 1x2 m je 100€. Potem sem še nabavil vijake, vgrezne matice... cca 10€ in dva dni dela z prijateljem Bif-om.
Zakaj kratki model in ne dolg? Štorja.
Vplačanega sem imel 500 L max. Čakalna doba je bila cca 45 dni in ker sem živčko brez vozila in v tem času smo z prijatelji imeli mail debato. Ork je predlagal kratkega ker.... pač njegovi pogledi in po kratkem, expresnem razmišljanju ugotovim, da ima prav ter takoj opravim telefonjado in vzamem tega BRP SL 500 DPS kateri je bil cenejši, modelno leto 2014, meni lepši in takoj dobavljiv. Za razliko v ceni sem kar tam izbral ogrevane ročke-gas,zaščito rok na krmilu, zaščito difa, torbo.
Prevladovalo je v bistvu mnenje, da 95% uporabe sedim na motorju sam, kaj mi bo potem avtobus.
Za udobje sopotnice sem naredil stopničke in za naslon samo privežem na torbo eno blazino od vrtnih sedežev. Na torbi je namreč ročaj torbe, kateri je malce moteč, ker pritiska na sopotnikovo hrbtenico.

Bom jutri prikazal, kako se lahko improvizira nosilec za gorivo.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 20 Nov 2014, 23:37

ork napisal/-a:Dobro si kafemlinček zrihtal Lakl. Zgleda čist tak kot pravi motor :mrgreen:
Se bom pustil presenetiti, koliko casa se bo uspel prepricevati, da ima skoraj 800ccm 8) Se pa strinjam z ORKovim misljenjem, da je kratek model pravi, ker si res vecino casa sam na njem, sploh na kaksnem zahtevnem terenu.

Ampak, dokler je lastnik zadovoljen...nima veze, ce tudi je pod ritjo 250ccm. Drugace pa zelo lep 4cikl in tudi dobro nabit z opremo!

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 21 Nov 2014, 06:57

Vsi z kratkimi se tolažijo, da dolgega pa res ne rabiš..... :mrgreen:

Uporabniški avatar
gmajnar
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Bločice pri Blokah

Odgovor Napisal/-a gmajnar » 21 Nov 2014, 07:05

Kaj pa tisto, da imajo vsi s kratkimi velike avtomobile?

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 21 Nov 2014, 07:12

freshslo napisal/-a:
ork napisal/-a:Dobro si kafemlinček zrihtal Lakl. Zgleda čist tak kot pravi motor :mrgreen:
Se bom pustil presenetiti, koliko casa se bo uspel prepricevati, da ima skoraj 800ccm 8) Se pa strinjam z ORKovim misljenjem, da je kratek model pravi, ker si res vecino casa sam na njem, sploh na kaksnem zahtevnem terenu.

Ampak, dokler je lastnik zadovoljen...nima veze, ce tudi je pod ritjo 250ccm. Drugace pa zelo lep 4cikl in tudi dobro nabit z opremo!
Seveda, se popolnoma strinjam - najbolj pomembno je, da si sam zadovoljen. Itak je bila bolj kot ne zajebancija... 500ccm je čist spodoben motor, dovolj da prilezeš kamorkoli. Ampak še vedno je kafemlinček :mrgreen: Še dobro, da je kratek, ker če bi bil pa še avtobus... :oops:

WEB Racer

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 21 Nov 2014, 07:14

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 21 Nov 2014, 09:46

:mrgreen:
Kot,rečeno. Ne nazadnje je šajerski dirkač dirkal SXC z 500 ccm in svojimi 165 kilogrami bil kar konkurenčen. Razlika med SL 500 DPS in 650 XT je kar velika. In, ker bi na 650 XT tudi moral nekaj vložit je trenutno bila nedosegljiva investicija za hoby. Če pa gledam naše vožnje, povprečne hitrosti, način uporabe sem prepričan, da je 500 dovolj. Tekmovanja me ne zanimajo, dirke v pospeševanju prav tako ne, ego tudi ne. Sicer se pa lahko dokupijo nalepke 800r in se zamenjajo obstoječe :mrgreen:
Pred kratkim mi je prijatelj razlagal kako je gledal posnetke, kjer je Jager na gozdni cesti z serijsko 800r mašino gladko premagal Cilenška z top predelano Impreco. Torej dva vrhunska voznika in top relli avto proti Rotax 800r štirikolesniku. Če povzamem je 800 špica,650 the best buy, 500 pa za tolažbo uporabnikov, kateri se vsak teden poškodujemo in skrbimo, da preživimo delovni dan z celo kožo.
1000 je pa... :mrgreen:

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 21 Nov 2014, 10:49

...1000 sta pa dva kafemlinčka. Glih tak samo kavo zmeljeta. Pač malo hitreje :mrgreen:

WEB Racer

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 21 Nov 2014, 11:01

Trend kaze, da 1000 ze prepocas melje kafe, pri SSV so podali odgovor z superchargerjem. Mislim, da je samo vprasanje casa kdaj bo prisel prvi outlander in renegade s to nadgradnjo. Me pa zanima kako bo z vzdrzevanjem, pri seadoo je vsakih 200ur zlatarsko restavriranje...

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Odgovori