Težave s sklopko? lamela? kaj drugo? Barossa SilverHawk

Zaklenjeno
denis
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Težave s sklopko? lamela? kaj drugo? Barossa SilverHawk

Odgovor Napisal/-a denis » 11 Jul 2009, 19:48

Pozdravljeni,
Imam rahle težave z Barosso Silverhawk 250R. Motor je star 2 meseca in ima za sabo 1100km. Problem je pa sledeč: kadar spustim gas in ga imam v katerikoli prestavi, motor izgubi moč, pogon, se pravi zdi se kot če bi skočil iz prestave. Pri tem se sliši tudi čudno prasketanje. Če dodam gas in motor pridobi spet nekaj na obratih, prestava spet zagrabi. Imam tudi težave prestavit v nižjo prestavo, preden ne dodam malo gasa. Nastavil sem sklopko, kot je v navodilih, preveril sem vzvratno prestavo. Je mogoče kak problem z zadnjim diferencialom? Problem se je pojavil po prvem servisu, se pravi pred servisom je bilo vse normalno. Motor je vožen 99% po cesti in sklopka ter menjalnik nista bila "zlorabljana" na off-roadu. Situacija je zelo nevarna, saj lahko v ključnih trenutkih "ostanem" brez pogona (recimo ovinek z malo višjo hitrostjo), če pa ostanemo brez pogona pa vemo kam nas pot vodi... s ceste. A je že kdo imel podoben problem? Kako mnenje?

Hvala.

lp, denis

david
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: okolica nove gorice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a david » 11 Jul 2009, 20:10

Poskusi nastavit pletenico od vzvratne prestave, zadaj pri pogonu. Malo igranja pa ti bo uspelo, je malo težko za opisat. Jaz, sem se igral kar nekaj časa, pa mi je uspelo.
l.p. David

2007-Adly 300s

denis
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a denis » 11 Jul 2009, 20:43

david napisal/-a:Poskusi nastavit pletenico od vzvratne prestave, zadaj pri pogonu. Malo igranja pa ti bo uspelo, je malo težko za opisat. Jaz, sem se igral kar nekaj časa, pa mi je uspelo.
l.p. David
A si imel podobne težave?

david
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: okolica nove gorice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a david » 11 Jul 2009, 21:01

Verjetno ste pri servisu kaj napenjali verigo, pri tem se zadnji del zamika, zato je potrebno nastavit pletenico zadaj. Meni se je zgodilo isto, ker sem menjaval zobnik zadaj. Vendar moraš nastavit kar natančno, ker se ti lahko zgodi, da ti pa rikverc ne bo delal, zato sem ti napisal, da se boš malo igral z nastavitvijo.

2007-Adly 300s

denis
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a denis » 12 Jul 2009, 15:56

Zrihtano. Bilo je potrebno kar nekaj testiranj in sedaj deluje quad spet brez problema.

Admin lahko zaklene temo.

Zaklenjeno