Zgleda vse OK, vendar ATV ne vžge

V tej rubriki hvalite, grajajte, diskutirajte,... vse v zvezi s poceni kitajskimi štirikolesniki.
Odgovori
guslovd
Začetnik
Reactions:

Zgleda vse OK, vendar ATV ne vžge

Odgovor Napisal/-a guslovd » 29 Nov 2010, 10:26

Živjo,

Imel bi vprašanje glede delovanja. Vžgem ga nekajkrat in je lepo deloval na leru in na polnem plinu, tako sem ga nekajkrat vžgal in vse je ok, potem pa sem počakal par minut in od takrat ne užge več, nimam pojma kaj bi lahko bilo.

Iskra je, dotok bencina v batni prostor je, kompresija je dobra,... skratka vse kar bi moral preveriti je ok, pa me zanima kaj lahko še pogledam.

Malo me muči svečka, sumim, da je svečka zanič, je res že stara, vendar iskro da ampak vseeno bi njo izpostavil. Ima nek tanek navoj, nič standardnega, bo to problem kupiti, ker ni standardna.

Mogoče je bil tudi problem bencin, ker sem notri nalil enega iz kante pa ne vem ali sem mogoče zamešal benzin za navadne motorje, ki se delajo z mešanico, ker v tega gre čisti bencin.

Še ena stvar je, ko ga verglam, se iz izpuha kadi.

Moje mnenje je, da je elektrika dobra, vsa mehanika tudi, problem je le zanič svečka ali bencin, bom to kupil in zamenjal pa sporočim, če pa je še kaj potrebno preveriti pa prosim povejte.

Hvala za vse in lp,
Dragan

Uporabniški avatar
luksislo
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a luksislo » 29 Nov 2010, 14:54

sej če daš mešanico v 4 taktni motor ti bo samo bolj kadil. vsaj ti, na fergazer. kako so oni na EFI pa nevem.

zamenjaj svečko, verjetno imaš v bližini kakega trgovca z motorji, tam sigurno imajo.

meni je na mojem kymcotu tudi dala iskro, ampak izgleda je narobe "letela" iskra tako da tudi ni vžgal kljub iskri, zato sem zamenjal svečko in motor je bil kot nov.

Uporabniški avatar
shineray200
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a shineray200 » 30 Nov 2010, 11:02

Živjo!
Meni je isto delalo na Shinerayu 200,potem sem pogruntal,da je elektroda na svečki slaba,menjal sem svečko in od takrta ni več problema z užigom,

guslovd
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a guslovd » 30 Nov 2010, 14:33

Zamenjal svečko in vžge iz prve, jaz pa že podru celi motor pa vse je blo ok, sestavim nazaj in dam novo svečko pa užge in dela kot nov.

Hvala,
Dragan

Odgovori