Captain-oljna mrežica

Tukaj lahko postavite vprašanja o težavah, ki se pojavijo na vaših štirikolesnikih.

Moderator: jaka

Odgovori
Uporabniški avatar
Mihc39
Začetnik
Reactions:

Captain-oljna mrežica

Odgovor Napisal/-a Mihc39 » 20 Maj 2012, 18:23

Pozdravljeni!
Na svojem Captain-u delam red.servis, vendar ga ne morem dokončati dokler ne najdem mrežice za olje,da jo preverim in očistim.V parts list je, vendar na motorju ??? :oops:
Hvala za pomoč

L.p. Miha

Uporabniški avatar
Mihc39
Začetnik
Reactions:

Re: Captain-oljna mrežica

Odgovor Napisal/-a Mihc39 » 21 Maj 2012, 18:20

Našel sem vraga (http://www.sinisteratvaccessories.co.uk/pdfs/) in mogoče bo še kateri našel kaj zase.
Vseeno me pa zanima: ali lahko vodna pumpa ostane na bloku? ali jo je potrebno sneti posebej in s tem izprazniti hladilni sistem?

L.p. Miha

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 21 Maj 2012, 18:45

Mihc39 napisal/-a:Našel sem vraga (http://www.sinisteratvaccessories.co.uk/pdfs/) in mogoče bo še kateri našel kaj zase.
Vseeno me pa zanima: ali lahko vodna pumpa ostane na bloku? ali jo je potrebno sneti posebej in s tem izprazniti hladilni sistem?
Vodno pumpo dokler dela pusti tam kjer je, z menjavo hladile tekočine boš postoril glede tega vse kar je potrebno za njeno delovnaje/nedelovanje. Isto je z nivojem hladilne tekočine, v kolikor je še v mejah zmrzali/vrelišča jo pusti pri miru oz. jo zamenjaj z ustrezno, oz. doli.

Mimogrede ali ti delaš servis po knjigah brez predhodnih praktičnih izkušnjah?

lp

Uporabniški avatar
Mihc39
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Mihc39 » 21 Maj 2012, 19:14

rožle napisal/-a: Vodno pumpo dokler dela pusti tam kjer je, z menjavo hladile tekočine boš postoril glede tega vse kar je potrebno za njeno delovnaje/nedelovanje. Isto je z nivojem hladilne tekočine, v kolikor je še v mejah zmrzali/vrelišča jo pusti pri miru oz. jo zamenjaj z ustrezno, oz. doli.

Mimogrede ali ti delaš servis po knjigah brez predhodnih praktičnih izkušnjah?

lp
Mogoče sem narobe zastavil vprašanje. Oljna mrežica se nahaja v samem motorju na oljni pumpi. Na oljno pumpo je povezana tudi vodna.(glej sliko:posebej 4-181 in 4-182) Verjetno sedaj veš kaj mislim.
Slika
Kar se pa izkušenj tiče je pa tako, da je veliko pametnih, ki vse vejo in potem.... Jaz pa verjetno ne vem nič,zato pa raje vprašam, da se znam odločiti kako naprej.

L.p. Miha

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 22 Maj 2012, 16:21

Ne, Miha nisem mislil nič slabega, seveda je prav da se vpraša. Tudi sam se spraševal tako da..

lp

Odgovori