Mnenje BRB 450 ali Polaris 570
Mnenje BRB 450 ali Polaris 570
Pozdravljeni
Po dolgem časau brez, zopet razmišljam da bi si umislil atv 4x4. Malo sem prelistal ponudbo in nekako sta mi v oči padla rabljen Polaris 570 in BRB 450 max. Oba motorja sta zelo malo rabljena, in tudi cena je podobna. Prosim vas če mi lahko poveste kateri izmed njiju velja za bolj robustnega oz zanesljivega, in kako je z deli pri Polarisu? Moč motorja mi ne igra neke vloge, ker za vožno po trenu jo imata oba dovolj, po cesti se pa ne nameravam vozit.
Hvala in L.p.
Po dolgem časau brez, zopet razmišljam da bi si umislil atv 4x4. Malo sem prelistal ponudbo in nekako sta mi v oči padla rabljen Polaris 570 in BRB 450 max. Oba motorja sta zelo malo rabljena, in tudi cena je podobna. Prosim vas če mi lahko poveste kateri izmed njiju velja za bolj robustnega oz zanesljivega, in kako je z deli pri Polarisu? Moč motorja mi ne igra neke vloge, ker za vožno po trenu jo imata oba dovolj, po cesti se pa ne nameravam vozit.
Hvala in L.p.
Re: Mnenje BRB 450 ali Polaris 570
Jaz osebno bi se raje odločil za BRPja saj je malce več casa na tržišču in se mi zdi dosti bolj vzdržljiv 
Poslano z mojega LG-D855 z uporabo Tapatalk
Poslano z mojega LG-D855 z uporabo Tapatalk
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
Po moje bi bilo idealno, da oba preizkusiš.
Tisti, ki ti "sede"...tisti bo ta pravi.
Malo pa si še naštudiraj dejavnosti okrog, servisa, rezervnih delov itd...pa bo šlo.
Tisti, ki ti "sede"...tisti bo ta pravi.
Malo pa si še naštudiraj dejavnosti okrog, servisa, rezervnih delov itd...pa bo šlo.
V bistvu sem brp-ja ze preiskusil in sem se odlocil do bo kar pravi zame. Edino ne vem ali bi se odlocil za ski&sea ali tipom. Kaksnd imate kaj izkusnje uporabniki brp-jev?
Hvala
Hvala
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Če kupuješ novega je po moje čisto vseeno. Motor itak servisiraš tam, kjer je tebi volja. Garancija ni odvisna od kraja kjer ga boš kupil...tako da je čisto vseeno.
Jaz ga bi kupil pač tam, kjer imaš boljši občutek oz. kjer morda izpogajaš kak % popusta ali pa kak dodatek (majica, rokavice, npr.)
Kar pa se tiče servisa...pa tudi kakor je komu volja. Osebno pa ga peljem na Ski$Sea...vseeno je tam po moje boljša servisna ekipa in opremljenost delavnice+ves material na zalogi. Je pa res, da je k temu treba še prištet strošek pravoza do Ločice...ampak...vzamam v zakup.
Drugače pa je v redu prodajalec in serviser tudi Avto štern v Slovenj Gradcu.
Jaz ga bi kupil pač tam, kjer imaš boljši občutek oz. kjer morda izpogajaš kak % popusta ali pa kak dodatek (majica, rokavice, npr.)
Kar pa se tiče servisa...pa tudi kakor je komu volja. Osebno pa ga peljem na Ski$Sea...vseeno je tam po moje boljša servisna ekipa in opremljenost delavnice+ves material na zalogi. Je pa res, da je k temu treba še prištet strošek pravoza do Ločice...ampak...vzamam v zakup.
Drugače pa je v redu prodajalec in serviser tudi Avto štern v Slovenj Gradcu.
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
Pri Polarisu me skrbijo samo nadomestni deli. Kolikor sem pridobil informacij, so deli za Polarisa v glavnem po naročilu, med tem ko pa naj bi bilo za BRP vse na zalogi, ali dobavljivo v roku enega tedna... Hvala Vam za vse informacije
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Jah vsak pač vidi kar mu paše. Lahko bi gledali tudi tole...kar je znatno bolj realno in nepristransko. Ob tem, da je to primerjava z Can-am-ovo 500....570 pa je še dodatno izboljšana. No pa en cilinder so pri Polarisu pozabili vgradit.
http://www.atv.com/manufacturers/can-am ... -2399.html
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
dominik napisal/-a:Pri Polarisu me skrbijo samo nadomestni deli. Kolikor sem pridobil informacij, so deli za Polarisa v glavnem po naročilu, med tem ko pa naj bi bilo za BRP vse na zalogi, ali dobavljivo v roku enega tedna... Hvala Vam za vse informacije
Tudi pri BRPju ni ravno tako, ko sem potreboval nov tank goriva, bi ga moral cakati nekaj vec kot 14dni. Ponavadi so res deli v roku tedna. Na zalogi je bolj malo oz. vec ali manj zelo potrosni deli.
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
BIF napisal/-a:Jah vsak pač vidi kar mu paše. Lahko bi gledali tudi tole...kar je znatno bolj realno in nepristransko. Ob tem, da je to primerjava z Can-am-ovo 500....570 pa je še dodatno izboljšana. No pa en cilinder so pri Polarisu pozabili vgradit.
A pri outlander 450 ti dajo pa drug cilinder v vrecki zraven?! Beri naslov teme!!
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Sem prebral! Ne vem pa zakaj si ti nalepil primerjavo med Polarisom 570 in Can-am 570?
Si tudi nisi prebral naslova teme?
Je pa res da lahko dejansko primerjaš Polarisovo 570-ko (44HP) z Can-am-ovo 450-ko (38HP).
Je pa res da lahko dejansko primerjaš Polarisovo 570-ko (44HP) z Can-am-ovo 450-ko (38HP).
Zadnjič spremenil BIF, dne 20 Jun 2016, 16:22, skupaj popravljeno 1 krat.
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Sem sem, ampak sem upal, da bo kupec lahko sklepal, da je potem BRP 450 se slabsi, kot BRP 570BIF napisal/-a:Sem prebral! Ne vem pa zakaj si ti nalepil primerjavo med Polarisom 570 in Can-am 570?
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Jah...tu je težko primerjat kateri je boljši ali slabši.
Tu predvsem odloča občutek lastnika...kar mu bolj sede in kateremu bolj zaupaš. Presežkov ni pri nobenem...sta pa oba čisto v redu za vse neumnosti....
Tu predvsem odloča občutek lastnika...kar mu bolj sede in kateremu bolj zaupaš. Presežkov ni pri nobenem...sta pa oba čisto v redu za vse neumnosti....
Do sedaj sem dobil dele za polarisa v 7 delovnih dneh. Kolega mi je zadnjič omenil, da je čakal za nek del za brpja 1 mesec dni, če se ne motim je bil to pokrov variomata. Oba sta pa tu nekje glede kvalitete. Kolega ima sportsmana 570 in nobene težave. Drugače se pa pripelji do brežic in boš lahko preizkusil sportsmana 500 in 570.
To sem nekako predvideval da je Polaris močnejši, meni osebno se zdi največji + , konfort sedež za sopotnika. Atv bom uporabljal za vožnjo v okolici doma, torej motorko do hoste, odpeljati kosilnico na vikend, malo punco zapeljati po okoliških hribih, in pač tudi sam se bom zapeljal bo malo manj "magistralnih cetsah"
. ampak po cesti se pa zagotovo nebom vozil nič več kar ne ne bo nujno potrebno :-).
Kje pa naročate dele za Polarisa? Berti hvala za velikodušno ponudbo, če bo Polaris resno v igri te bom pa res prosil za testno vožnjo :-)
Hvala vsem, L.p.
Kje pa naročate dele za Polarisa? Berti hvala za velikodušno ponudbo, če bo Polaris resno v igri te bom pa res prosil za testno vožnjo :-)
Hvala vsem, L.p.
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: bela krajina
berti pozabu si povedat da laufa ebaj..no pa to da za brp ni vseh delov na servisu je tudi kruta resnica..tudi sam sem to že slišal oziroma so se mi nekaj pritoževali..sam zaenkrat nimam pripomb nad brp servisom..
Ja ebay laufa tako za polarise yamahe suzukije brpje....Za vse kar je ceneje v USA kot pri nas.
Dele naročim v Grosuplju pri Seles KTM kjer se tudi prodajajo in serviserajo polarisi. Jaz nimam negativnih pripomb.
Bugi si že dobil luči pod garancijo?
Dele naročim v Grosuplju pri Seles KTM kjer se tudi prodajajo in serviserajo polarisi. Jaz nimam negativnih pripomb.
Bugi si že dobil luči pod garancijo?
Zadnjič spremenil Berti, dne 24 Jun 2016, 05:36, skupaj popravljeno 1 krat.
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
berti..nisem ker ga ne mislim sam zarad tega na servis vozit.
bom menda dobil ob naslednji menjavi olja..
Pozdravljeni vsi, zadeva je prišla tako daleč da sem kupil Can Am-a 450l, torej kratko različico, nekako mi je bil od obeh po testni vožnji ta najbolj všeč (
) . Imam pa eno vprašnje, sem prebral že celo temo o Can Am-u 500 ki je tudi bilo govora o "pokanju" v motorju ampak nekako ne pridem do zaključka. Zadeva je takšna da mi pri vožnji čez neraven teren, ali kakšen grd makadamski odsek ki je zdrt zaradi vode in še posebej če je to vse skupaj v zavoju, ali pa tudi če skočim čez robnik, mi v predelu zadnjega prenosa (diferenciala ki ni diferencial
) nekaj poči, sliši se tak kovinski zvok ki se pojavlja precej pogosto in mi gre tudi že precej na živce. Sliši se tudi če motor stoji in potem pospešim, ampak je zvok v tem primeru bistveno tišji oz. manj moteč.
Hvala vsem za odgovore,

Hvala vsem za odgovore,

-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
pa filter za variomat kupi..če ga slučajno nima.ruži in poka pa vsak brp.no usak katerga sem jaz slišal..to je normalno..baje..
Pokanje odpravljeno, na eni strani je bila guma na stabilizatorju slabo privita, to je povzroči pri nagibanju levo/desno tak nadležen precej glasen pok. Kar se tiče filtra za variomat, prvič slišim za to zadevo, čemu pravzaprav služi filter za variomat? Predvidevam da pride manj svinjarije v ohišje...
Pravilno predvidevaš!
Če voziš za drugim ti variomat posesa ogromno svinjarije. Ta potem v variomatu lepo brusi, struži...
Takrat, ko boš imel mrežico kot filter boš videl, kaj vse ujame.
Če voziš za drugim ti variomat posesa ogromno svinjarije. Ta potem v variomatu lepo brusi, struži...
Takrat, ko boš imel mrežico kot filter boš videl, kaj vse ujame.
Nekatere "malenkosti" močno podaljšajo življensko dobo komponent na motorju. Nekateri se ne bodo strinjali z mano, a pustimo jih v prepričanju, da je pri nakupu vozila vzdrževanje odvečno in imajo neuničljivo vozilo.
Filter za variomat odnese ogromno prahu in leteče svinjarije, katera z časom uničuje gibljive dele v variomatu
Z nakupom pralnega zračnega filtra in predfilter mrežice preprečimo vnos prahu in omogočimo nemoteno delovanje agregata-seveda, če je filter redno pran in očiščen.
Z pvc ali alu zaščito podvozja preprečimo poškodbe podvozja, manšet...
Z rednim podmazovanjem nihajnih rok, kardanskih zglobov, stabilizatorja iztiskamo umazanijo na robovih puš ter podmažemo gibljive dele. Pomembna je tudi pravilna izbira materijala.
Z rednim in temeljitim pranjem vozila odstranjujemo umazanijo, katera se nabira na gibljivih delih.(potrebno je temeljito oprati tudi nevidne dele in tudi vedeti, kje je to najbolj pomembno) Ne smo, da je lep na pogled in našprican z Maxibrilom! Posebna pozornost je potrebna hladilniku, da ga temeljito in pravilno očistimo.
Redna kontrola in vzdrževanje jeklenice vitle ter el kontaktov na njej. Da smo sigurni, da bo delovala, takrat, ko jo potrebujemo!
...
Tudi sam način vožnje pripomore ogromno, da se brez potrebe ne uničuje motor.
Naglo speljevanje iz mesta tako, da Helix zabije na polno, jermen zategne v trenutku sigurno ni OK.
Premagovanje podrtih dreves, da se zaletimo v njega tudi ne. Lahko z prefinjeno tehniko motor sam preskoči drevo brez da vanj nabije kolesa in zabija nihajke.
Premagovanje skalnih terenov se da lepo odvozlt v L in uživat v delovanju podvozja, motorja z kontrolirano hitrostjo, delovanjem podvozja, oprijemom pnevmatik... Na silo pa je marsikaj pod vprašajem.
Vožnja po blatu in ledeni vodi je užitek a obenem šok za pregrete dele motorja. Nabito, prilepljeno blato pa onemogoča hlajenje agregata.
In še in še se da narediti, da vozilo dolgo in zanesljivo deluje.
Ps.
To sem napisaal, ker me je eden od forumskih uporabnikov prosil, da podam osnove za dolgo in zanesljivo delovanje!
Filter za variomat odnese ogromno prahu in leteče svinjarije, katera z časom uničuje gibljive dele v variomatu
Z nakupom pralnega zračnega filtra in predfilter mrežice preprečimo vnos prahu in omogočimo nemoteno delovanje agregata-seveda, če je filter redno pran in očiščen.
Z rednim podmazovanjem nihajnih rok, kardanskih zglobov, stabilizatorja iztiskamo umazanijo na robovih puš ter podmažemo gibljive dele. Pomembna je tudi pravilna izbira materijala.
Z rednim in temeljitim pranjem vozila odstranjujemo umazanijo, katera se nabira na gibljivih delih.(potrebno je temeljito oprati tudi nevidne dele in tudi vedeti, kje je to najbolj pomembno) Ne smo, da je lep na pogled in našprican z Maxibrilom! Posebna pozornost je potrebna hladilniku, da ga temeljito in pravilno očistimo.
Redna kontrola in vzdrževanje jeklenice vitle ter el kontaktov na njej. Da smo sigurni, da bo delovala, takrat, ko jo potrebujemo!
...
Naglo speljevanje iz mesta tako, da Helix zabije na polno, jermen zategne v trenutku sigurno ni OK.
Premagovanje podrtih dreves, da se zaletimo v njega tudi ne. Lahko z prefinjeno tehniko motor sam preskoči drevo brez da vanj nabije kolesa in zabija nihajke.
Premagovanje skalnih terenov se da lepo odvozlt v L in uživat v delovanju podvozja, motorja z kontrolirano hitrostjo, delovanjem podvozja, oprijemom pnevmatik... Na silo pa je marsikaj pod vprašajem.
Vožnja po blatu in ledeni vodi je užitek a obenem šok za pregrete dele motorja. Nabito, prilepljeno blato pa onemogoča hlajenje agregata.
Ps.
To sem napisaal, ker me je eden od forumskih uporabnikov prosil, da podam osnove za dolgo in zanesljivo delovanje!
Lakal hvala za izčrpna priporočila! Me pa še samo tole zanima, ta filter za variomat a je to kakšna specijalna zadeva, ali je to klasičen zračni filter ki mora mora biti primerne velikosti glede na premer cevi ki sesa zrak v variomat?
Hvala
Hvala
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Eeeehhh....kaj te ti veš. Če dam 18 jurjev za motor ne rabiš nič delat, ker za ta denar nič ne sme crknit.lakl napisal/-a:Nekatere "malenkosti" močno podaljšajo življensko dobo komponent na motorju. Nekateri se ne bodo strinjali z mano, a pustimo jih v prepričanju, da je pri nakupu vozila vzdrževanje odvečno in imajo neuničljivo vozilo.
...
Ps.