Kako do Bombardierja?

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
jure1503
Začetnik
Reactions:

Kako do Bombardierja?

Odgovor Napisal/-a jure1503 » 09 Nov 2007, 12:17

Pozdravljeni!

Trenutno sem lastnik Yamahe Bruin 350, in ker sem motor nekoliko prerasel, me zanima kako je možno preko kakega posrednika (če ga kdo pozna) dobiti Outlanderja 650 XT max (pribl. 12.000 eu v Slo). V Sloveniji sem gledal cene teh atv-jev pa so seveda glede na ameriške cene nenormalno visoko. Zato me zanima če slučajno kdo pozna koga, ki bi mi uvozil ta motor za spodoben denar. Poleg tega pa me še zanima kolikšen je davek, ki bi ga moral plačati ob prevzemu.

Hvala za odgovor

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 09 Nov 2007, 13:25

Bruno jih je nekaj časa vozil iz druge strani luže !
http://avtohisa-hrastnik.com/

Poleg prevoza in carine pa boš plačal še DDV,pa si nekako na Evropskih cenah ! Aja, pa še nekaj.ATV-jev, ki so narejeni za ameriški trg, tukaj ne moreš registrirati, kajti imajo malce drugačno homologacijo in ostale malenkosti !
Zadnjič spremenil jaka, dne 09 Nov 2007, 13:30, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 09 Nov 2007, 13:30

Pozdravljen jure1503,

(nabavna cena + prevoz) * carina * ddv * dmv * okoljske dajatve = formula, ki ti da tvojo ceno v EUR - in ko jo dobiš, ta cena ni več tako nizka, kot se ti je zdelo na prvi pogled.

Kolikor vem AJK še vedno prodaja zelo lepo ohranjenega 800 XT outlanderja, letnik 2006 s kar nekaj dodatne opreme ....
Cena pod 10.000 EUR .... :shock: :shock: :shock:

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

Uporabniški avatar
stojko
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Kras

Odgovor Napisal/-a stojko » 09 Nov 2007, 19:20

Hmmm... Pa še nekaj je. Garancije ti v Sloveniji (menda) ne bodo priznali.

_Adly_300_XS_
Slika

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 09 Nov 2007, 20:14

Menda ... :lol: :lol: :lol:

WWW.COLN.SI
Moped ni. Žival ni.

jure1503
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jure1503 » 11 Nov 2007, 19:39

Hvala fantje za odgovor!

LP, Jure

bombardier outlander max
Začetnik
Reactions:
Kraj: ljubljana okolica

hi

Odgovor Napisal/-a bombardier outlander max » 18 Nov 2007, 10:19

prines kak dober denar pa ti ga jaz prodam je pa rumene barve pa gladke gume ma gor 17/col p atko

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 18 Nov 2007, 11:11

Pa tko lahko kakšno sliko prilimaš sem gor, da vidmo 17 col gume ... :shock:
Ali si mogoče mislil feltne? :lol:

WWW.COLN.SI
Moped ni. Žival ni.

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 18 Nov 2007, 12:47

Najraj avtomobilske feltne in cestne gume. (gladke) :shock:

4x4 norc!!!)Slika
Slika

jure1503
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jure1503 » 28 Nov 2007, 11:11

No ti k najbrž prodajaš outlanderja. Povej kako maš opremo, km, prevrnjen kdaj?, letnik...Potem se menmo o ceni!

Uporabniški avatar
VIP
Poznavalec
Reactions:
Kraj: Šentvid pri Stični

Odgovor Napisal/-a VIP » 28 Nov 2007, 12:42

Tule boš našel podatke:
http://www.ski-sea.si/rabljeno.php

:lokostrelec

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 28 Nov 2007, 13:07

Ajk ga je prodal .... :D

WWW.COLN.SI
Moped ni. Žival ni.

3cikl
Začetnik
Reactions:

težko

Odgovor Napisal/-a 3cikl » 26 Dec 2007, 16:48

Dragi sogovorniki...

Prav zaradi te teme sem se prijavil na forum, kateri se mi zdi zelo zanimiv in še cincam ( :eur ) če bi si nabavil delovni model štirikolesnika -
vožnja prikolice, čiščenje gozda ipd.

Tudi meni je outlander zelo všeč, vendar si gotovo kaj konkretnejšega od 400 gotovo ne bom mogel privoščiti. Pri pregledovanju spleta sem našel podatek, da je model 800 MAX XT v ponudbi za US $9,599.00., kar pomeni manj kot 7000 Eur.

Strinjam se, da so stroški danes za vsako stvar prisotni. Nikoli pa jih ne more biti več kot 120%, sploh ne ob masovni prodaji. Cena se drži umetno na nekem nivoju (Evropa) in čudi me, da še prodajo kar prodajo - vsaj pri nas. Seveda pa ne bodo dali homologacije, če bi jih sami uvozili, saj bi jim porušili trg in tudi manipulacija z blagom je lažja za proizvajalca, če posluje samo z enim.

Trdim, da v zgoraj napisanem primeru ne pridemo do realne cene 12.500 eur (pri nas 15.000), saj tudi prodajalec čez lužo mora nekaj zaslužiti in to ni njegova proizvajalna cena.

Enostavno gre za nekakšen luksuz in si to lahko glede na ime privoščijo. Tudi z avtomobili je bilo nekdaj tako, dandanes pa bi lahko zraven le-tega dobil še ženo - zelo poceni. Tudi tu se bo kaj premaknilo....Konkurenca čaka.

Lepe praznike

A

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Re: težko

Odgovor Napisal/-a jaka » 26 Dec 2007, 18:08

3cikl napisal/-a: Tudi tu se bo kaj premaknilo....Konkurenca čaka
Tudi mobiteli so bili na začetku dostopni le peščici, danes ga ima vsak ciciban.Konkurenca in prodajne št. so neredili svoje, kar pa v primeru prodaje ATV-jev tega sigurno ni za pričakovat.Cene se bodo mogoče malce znižale ne pa občutno. ATV je pač luksus, ki se spreminja v uporabno delovno stvar.Nasičenost trga bo mogoče pripeljala do znižanje cen rabljenih zadev (danes je že kar težko prodati npr. Kymco-ta 250).
Sicer pa konkurence na področju Cam-an sploh ni, dokler se ne bo pojavil še kakšen generalni zastopnik itd...do tega pa se ob ustvarjenih (tudi z kuvertami) zvezah, ki jih trenutno ima Slovenski zastopnik Can-ama, skoraj da ne moreš priboriti.
Že primer enega posameznega trgovca (iz Zasavja), ki 2 x na leto pripelje par Can-amov iz druge strani luže (in jih seveda prodaja po manj oderuških cenah), pove veliko.Generalni zastopnik mu je za vrat naprtil raznorazne inšpektorje.

3cikl
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a 3cikl » 26 Dec 2007, 18:38

Popolnoma se strinjam z zgoraj napisanim.....

Vendar pritiski naredijo svoje...sčasoma. Ameriško kolo CANO.... sem prvič kupil komaj s scontom (Ljubljana).... zadnji je imel cca 20% popusta, tako to gre skozi leta. Če ne drugega zaostanejo prodajni rezultati.

Potem pa se bomo pač pozanimali še kje drugje.

V prebiranju foruma se sliši precej negative glede zastopnika....potem že nekaj mora biti na tem....

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zgornja Kungota
Kontakt:

Re: težko

Odgovor Napisal/-a Pero » 03 Jan 2008, 01:02

jaka napisal/-a:
3cikl napisal/-a: Tudi tu se bo kaj premaknilo....Konkurenca čaka
Tudi mobiteli so bili na začetku dostopni le peščici, danes ga ima vsak ciciban.Konkurenca in prodajne št. so neredili svoje, kar pa v primeru prodaje ATV-jev tega sigurno ni za pričakovat.Cene se bodo mogoče malce znižale ne pa občutno. ATV je pač luksus, ki se spreminja v uporabno delovno stvar.Nasičenost trga bo mogoče pripeljala do znižanje cen rabljenih zadev (danes je že kar težko prodati npr. Kymco-ta 250).
Sicer pa konkurence na področju Cam-an sploh ni, dokler se ne bo pojavil še kakšen generalni zastopnik itd...do tega pa se ob ustvarjenih (tudi z kuvertami) zvezah, ki jih trenutno ima Slovenski zastopnik Can-ama, skoraj da ne moreš priboriti.
Že primer enega posameznega trgovca (iz Zasavja), ki 2 x na leto pripelje par Can-amov iz druge strani luže (in jih seveda prodaja po manj oderuških cenah), pove veliko.Generalni zastopnik mu je za vrat naprtil raznorazne inšpektorje.
Žal je tako v vseh branžah...tudi sam imam podobno izkušnjo...na tem področju smo še na Balkanu... Generalni zastopniki bi se morali preimenovat v generalne oderuhe. :lol: je pa res, da se večina ljudi še vedno obnašajo kot ovce, vidijo reklamo ina navali narode, ne, da bi zadevo prej preverili na internetu.

Po turi paše pošten počitek:
Slika

Odgovori