nakup novega quad

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Re: nakup novega quad

Odgovor Napisal/-a brinovc » 05 Apr 2015, 16:16

dule1 napisal/-a:...ter za krajše izlete...
...ki bodo vedno daljši in daljši...

Verjemi na besedo.

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 05 Apr 2015, 16:36

Me veseli, za napredno razmišljanje.
Če si predelal forum so ti pojmi precej bolj jasni, kot nekomu, kateri se logira na forum in je že v naprej odločen, kaj bo nabavil in od tega ne odstopi.
Sam sem naredil enako napako. Prvi 4kolesnik sem nabavil in šele nato izvedel, da ta forum sploh obstaja. Začel sem z idejo, da bo meni 250 ccm z zadnjim pogonom riževe izdelave popolnoma dovolj.
Ja, bilo je nekaj časa in nato še ena varijanta 250 ccm tajwanske proizvodnje za cesto. Dobro,ta ni dočakal zime pri hiši, ker sem si dal v riževi deželi v proizvodnjo 500 ccm 4X4. Dočakal motor, ga dokončno sestavil nekaj časa vozil in ugotovil, da meni ni potrebe od fure deset dni popravil do naslednje fure. Res, da sem kar nekaj izletov ostal doma zaradi tehničnih težav.
Naslednji je bil japonec in z njim ni bilo nikoli težav a kaj, ko me je vedno nekaj preganjalo do nove, sodobne tehnologije, servo, G2, ergonomija, dizajn...Vmes je še ena 520 ccm cestna raketa plesala eno poletje a 4X4 ne more iz krvi.
Pri mojih 49 letih, ko se z velikostjo ne obremenjujem je 500 dvovaljni kratki BRP dovolj. Za sopotnico sem poskrbel, da ima stopničke za noge in še sedaj sem montiral kovček z sedežem. V dvoje pri naši potovalni hitrosti je to popolnoma dovolj. Kratkega BRPja sem izbral zaradi 80% solo uporabe. Na terenu moči nikakor ne zmanjka in gladko premaguje vse ovire. Ne zanimajo me dirke v pospeševanju, rellly, divjanje od točke A do točke B.
Z izbiro 500 Rotax vozila ne boš zgrešil, če ga boš uporabljal za kar je narejen in namenjen. Res, da nekaterim uporabnikom ne sede in prav je tako, da imamo primerjavo z drugimi modeli in znamkami.
Kakor koli si se odločil ali se boš, priporočam, da prej preizkusiš motor in sam vidiš kakšna je z njim vožnja.
Poudarjam- nikogar ne prepričujem v nek nakup, le podam moje poglede in tukaj je že kar precej uporabnikov veselih nasvetov in uživajo v vožnjah. Zaradi nasvetov in naših pogledov na uporabnost motorjev bo v kratkem še nekaj uporabnikov veselih na furcah z svojimi novimi vozili.Kateri-bodo pa sami predstavili svoja vozila. Sam bom :-#

sanco
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sanco » 05 Apr 2015, 19:26

Koliko imajo končno hitrost brpji 500, 650, 800 in jurček? Za off ni pomembna, za kak cestni odsek pa je dobro da nisi nepremičnina

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 05 Apr 2015, 20:13

To je eno mojih najljubših vprašanj. In pa koliko porabijo. To sta dve najpomembnejši vprašanji ko kupuješ delovni model atv-ja, za svoj užitek. Kot, da bi spraševal koliko letijo katere drsalke, ker jih kupuješ zato, ker boš poleti kotalkal.
90km/h je več kot dovolj za vsak cestni odsek...za na avtocesto niso...to pa zmore z lahkot vsak od naštetih.
Če te pa žuli hitrost pa si kupiš motor, ali avto ali pa kakšnega Ram-a. Za skantat se so vsi našteti več kot dovolj.

beno5
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a beno5 » 05 Apr 2015, 20:20

dule1 napisal/-a:Ja bif,popolnoma se strinjam s tvojim razmišljanjem,tudi sam se nagibam k 500-stotki in ji tako sam pišem zgodovino,mislim ,da je dovolj močna,všeč mi je tudi ,da je dvovaljnik,pa tudi ta trenutek na avtonetu za rabljene štirikolesnike ni neke izbire.
No glede dela, sem se nekoliko nerodno izrazil, bolj je bilo mišljeno " Je pa z mero zdrave pameti in pravilno uporabo in vzdrževanjem, sevada lahko tudi koristen delovni pripomoček."Kajti za to delo,kot ga imam mi je tomo v.predrag.
Tudi jst sem prebiral te forume par let nekaj tudi probal voziti hodil po trgovinah in bil skozi na tekocem.Z Rogijem smo kar naprej premlevali debate kaj kupiti.Tisti dan ko sem se res odlocil za nakup novega nas zmoti oglas za rabljenega BRP800 na hitro smo predelali vse mogoce scenarije in evo ga v garaži.V igri je resno bil tudi 500max nisem ga probal pr Španu bi mi dal celado gratis in kar imam 3 doma sem rekel raje vitl Rogi je pripomnil trgovcu daj oboje ta se je naredil malce da ne sliši.Boštjan mi je ponujal Polaris 850 Touring cena je kar visoka 11600 eu.Evo danes sem skoraj cel dan v sedlu prekrasna mašina vredna spoštovanja,z lahkoto se pelješ po vseh mogocih cestah pod palcem imaš kontrolo nad bikom ki komaj caka da zadiha na polno in pokaže svojo moc.Ponudba rabljenih je res slaba in po moje najboljše je da kupiš nov.Definitivno 2 cilindra in max verzija ko cez komot ga ni.Želim ti uspešen nakup porocaj srecno.

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 05 Apr 2015, 20:51

Prav si se odločil Beno. Rogi že ve kaj dela, ker ima ogromno izkušenj.

Na sosednjem forumu sem prebral zanimivo primerjavo, glede porabe in končne hitrosti naših igračk
primerljivo z tem:

Na lovskem forumu postavim vprašanje, da bi kupil lovsko puško znamke Berretta cal. 30-06 Springfild in vas kot poznavalce sprašujem, koliko municije troši ???????? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 05 Apr 2015, 21:01

lakl napisal/-a:Na lovskem forumu postavim vprašanje, da bi kupil lovsko puško znamke Berretta cal. 30-06 Springfild in vas kot poznavalce sprašujem, koliko municije troši ???????? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A zdej pa med lovce, da bos lahko atvjase j.... v glavo, ko gremo nabirat zvoncke :lol: Za lovce bi morala obstajati poseben tip puske, ki bi imela na koncu cevi 180stopinjsko krivino 8-[

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 05 Apr 2015, 21:21

Osemletna karijera med lovci je bila več, kot preveč. #-o

Izguba časa, živcev, jeter... :mrgreen:

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 05 Apr 2015, 21:27

beno5 napisal/-a:]
Tudi jst sem prebiral te forume par let nekaj tudi probal voziti hodil po trgovinah in bil skozi na tekocem.Z Rogijem smo kar naprej premlevali debate kaj kupiti.Tisti dan ko sem se res odlocil za nakup novega nas zmoti oglas za rabljenega BRP800 na hitro smo predelali vse mogoce scenarije in evo ga v garaži.V igri je resno bil tudi 500max nisem ga probal pr Španu bi mi dal celado gratis in kar imam 3 doma sem rekel raje vitl Rogi je pripomnil trgovcu daj oboje ta se je naredil malce da ne sliši.Boštjan mi je ponujal Polaris 850 Touring cena je kar visoka 11600 eu.Evo danes sem skoraj cel dan v sedlu prekrasna mašina vredna spoštovanja,z lahkoto se pelješ po vseh mogocih cestah pod palcem imaš kontrolo nad bikom ki komaj caka da zadiha na polno in pokaže svojo moc.Ponudba rabljenih je res slaba in po moje najboljše je da kupiš nov.Definitivno 2 cilindra in max verzija ko cez komot ga ni.Želim ti uspešen nakup porocaj srecno.
No takšne poste je veselje prebrati. Ne zaradi izbire vozila, temveč zaradi pristopa. Čas za razmislek, prebrati zadeve, jih pogledati, poslušati mnenje tistih, ki o tem res nekaj vedo in razultat je zadovoljstvo v vseh pogledih.
Zdaj le še čakamo kakšno poročilo iz potepanj.
Ne pa tistih..."hojla družba! Sem nov na forumu. Kupil sem kajvemkateregaže nizkocenovnika in imam problem. Olje pušča na vseh koncih, ko prižgem luči se oglasi hupa, občasno mi izpade kakšna aksa. Kolega mehanik mi je dejal, da to ni nič hudega in je normalno. Kaj pravite vi?" #-o

Uporabniški avatar
dule1
Začetnik
Reactions:
Kraj:: novo mesto

Odgovor Napisal/-a dule1 » 06 Apr 2015, 05:45

Hvala vsem, bom poročal ,če bo novi motor verjetno nakup sledi v maju,je treba še kak :eur prišparat :D

sanco
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sanco » 06 Apr 2015, 10:40

BIF napisal/-a:To je eno mojih najljubših vprašanj. In pa koliko porabijo. To sta dve najpomembnejši vprašanji ko kupuješ delovni model atv-ja, za svoj užitek. Kot, da bi spraševal koliko letijo katere drsalke, ker jih kupuješ zato, ker boš poleti kotalkal.
90km/h je več kot dovolj za vsak cestni odsek...za na avtocesto niso...to pa zmore z lahkot vsak od naštetih.
Če te pa žuli hitrost pa si kupiš motor, ali avto ali pa kakšnega Ram-a. Za skantat se so vsi našteti več kot dovolj.
Moje vprašanje ni bilo kaj se ti sprašuješ, ko kupuješ delovni atv. Gre se zato, da ni potem postov v stilu: Živjo , kupil sem BRP 500 in me zanima kje so blokade, ker gre samo 80km/h.

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 06 Apr 2015, 15:45

Hmm. Sam se z tem nisem nikoli obremenjeval, ker, vem, da nobeno naše vozilo ni narejeno za priganjanje na polno (na 100%). Končno sem preizkusil le 1X. 105 km\h po števcu in Garminu, kar je več kot dovolj za uporabo na cestah. Če se dedek z klobukom vozi po lokalnih cestah z svojim vozilom 50 namesto 90 se tudi jaz laho potovalno peljem med 60 in 80 km\h.
Zato niti pomislil nisem o kakšnih blokadah in, kot spremljam forume nihče od normalnih uporabnikov ne išče večjih performans iz agregata. Govorim za 500ccm dvovaljni Rotax. Tovarniške nastavitve so za neko normalno uporabo dovolj in so tudi nastavljene, preračunane z nekim namenom zato ne posegam v specifične nastavitve, ker se na neko obdobje to pozna na kakšni drugi komponenti, katera je zaradi posega bolj obremenjena.
Res ne poznam nikogar, da bi posegal v agregat v smislu povečanja moči. Izvzeti so fantje, kateri z njimi tekmujejo in nekaterim se to že maščuje v smislu zgoraj opisanega.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 06 Apr 2015, 18:03

To ne drzi popolno, dostikrat proizvajalci naredijo isto stvar in jo potem z softwareskimi parametri zaprejo in naredijo na ta nacin dve razlicni verziji, ceprav je zasnova identicna. Tocno taka stvar je v SPARKu. Osnovna verzija ima 60 HP, malo boljsa verzija pa 90 HP. In ko sparka prikljucis na original BUDS tester z megatech licenco se pokaze opcija ENABLE EXTRA 30HP;) Torej, zavajanje potrosnikov ali marketinska fora?

Se pa strinjam, da ATVji nimajo tako visoke hitrosti, da bi ti povzrocilo strah in zase definitivno ne morem trditi, da svojega nisem nikoli pognal do konca. Razumel bi, ce bi taksne stvari pisali za cestne motorje, kjer je koncna hitrost prek 300km/h, ne pa za atvje, ki v najboljsem primeru doseze 135km/h in ga lahko do konca pohodis na skoraj vsaki cesti.

Na tem forumu pa poznam vsaj 6 uporabnikov, ki imajo predelane BRPje za boljse performance, vecino z slipon izpuhi in kiti sklopke, nekaterim pa sem spreminjal tudi mape vbrizga goriva, da so 800tke postale malce bolj zivahne. So pa fantje vecinoma stari okrog ali pod 30 let in ce je veliko na motorju vsaka stvar postane presvoh in strmis k mocnejsi. Ne dajejo zastonj proizvajalci turbin tudi na motocikle in ssvje. Govoriti, da je nekaj dovolj mocno za vsakega pa je tako kot bi govoril za 20 let star avto, da je dober za vsakogar, iitak se pripelje od tocke a do tocke b, ce je vzdrzevan.

Mojstrovina, ki je trenutno tudi zaprta na samo 354HP, na uradni predstavitvi so vodilni povedali, da bi lahko brezproblema odprli na dodatnih 100HP, ampak je zaenkrat tako zaradi varnosti voznikov.

http://youtu.be/7pTYZDQEvuY

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 06 Apr 2015, 18:39

Napisal sem, da jih sam ne poznam :D

Uporabniški avatar
smitko
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a smitko » 07 Apr 2015, 13:56

Velikokrat vidim,ko ljudje kupujejo močnejše stroje 500,650,800,1000,na koncu pa niso izkoriščeni niti 20% :) Škoda denarja za dodatne konje,če so večinoma zaprti v svojih štalcah...:)

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 07 Apr 2015, 14:58

smitko napisal/-a:Velikokrat vidim,ko ljudje kupujejo močnejše stroje 500,650,800,1000,na koncu pa niso izkoriščeni niti 20% :) Škoda denarja za dodatne konje,če so večinoma zaprti v svojih štalcah...:)
Mogoče pa ni čisto res, kar si napisal.
Dokler stroj spoštuješ (predvsem njegove zmogljivosti), bo vse v redu. In tako z kilometrino počasi spuščaš konje iz štalce.
Velikokrat pa voznikov pre-hud ego pre-kmalu preseže fizikalne zakone...in potem beremo v črni kroniki.

Kaj torej se ti zdi bolj smiselno? Niti 20% od začetka ali kratka zgodba v rumenem tisku?

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

beno5
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a beno5 » 07 Apr 2015, 21:39

Juceraj po kosilu sva bla zmenjena z Rogijem da greva na eno turco.Cez Zagoro inZagomilo mimo Svete gore skozi Grgar proti Lokvam.Na Trnovem sva zavila desno in prvi postanek je bil na starem padalskem štartišcu nad Šempasom,kar korajžen moraš bit da štartaš.Potem sva nadeljevala do koce na Cavnu in tam dobimo ATV frende od Rogija.Po pijaci so rekli da nas popeljajo na Golake, ajde gremo sami iskušeni macki z dobrimi gumami in amater z slabimi gumami.Po snegu sem komaj lezel motor brez nikakršnega oprijema bocni nakloni in zameti komaj sem naredil,potem v bošku pridemo do nekakšne vrtace bocni naklon za amatera kar groza oni kar gas jst sem rekel da ne grem kar mi se zdi da bi sigurno zdrsnil.Po par sto prevoženih kilometrov je to presegalo moje znanje in nisem hotel biti nek frajer ki vse ve mogoce da bi tudi šlo mogoce da bi naredil par obratov do jarka.Izbral sem drugo pot mimo te in nic mi ni žao.Vozili so skozi na polno in non stop so me cakali na križišcih.Vozil sem po pameti in svojem znanju nisem hotel po vsako ceno dirjati za njima,kar sigurno se ne bi dobro koncalo.In prilezli smo do koce na Golaki tam so nas castili pecivo super res super,in po eni urci pocitka smo odjadrali v dolino.Na poti naza nisem vedel z katere strani sem prišel kar so nas vozili po gozdu levo desno,in ko smo prišli na glavno cesto direkt Grgar,malo prej so trije mušketirje zavil proti domu enga smo pustili v Grgarju in z Rogijem udarimo proti domu.Pri Vinaci nasproti mojega doma popijemo še eno pijaco in poklepetamo o turi ki je bila krepko cez 100 km.Ko smo prišli nazaj direkt petrol od kje sva štartala, presenecen sem nad porabo pred turo sem natocil prav do vrha in po koncu vožnje nikakor ni šlo vec kot 9,5 l v rezervoar Rogi ga je tresel ampak benzin je bil do cepa.Tura je bila krasna adrenalinska in mislim tudi za bodoce lastnike da ni nikakršna sramota reci ne in priti domov v enem kosu in z celim motorjem.Mogoce se nekomu zdi smešno da delaš in šparaš par let in da to uniciš prvi dan potem si res bedak.Držim se pregovora ne vem kje sem ga slišal motor voziš ti ne motor tebe.

vladika
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: okolica Gornje Radgone

Odgovor Napisal/-a vladika » 07 Apr 2015, 23:57

@beno5, lepo napisano.
Tudi jaz sem še kot začetnik, čeprav bo že skoraj eno leto kar se vozim s štirikolesnikom.
Sem previden in vozim po pameti in še tu lahko doživiš kakšno presenečenje.
Če se peljem s kom v družbi vedno gledam na svoje zmogljivosti in izkušnje, si pravim bom prišel pozneje na cilj a bom.
Vedno se lahko kaj zgodi, samo če paziš pač zmanjšaš to verjetnost.
Za mene ni lepšega, da ko najdem nekaj prostega časa se vsedem gor, v kovček dam fotoaparat in se turistčno zapeljem proti cilju.
Vem, da vsi nismo enaki, samo kako pravi oni pregovor, če ne boš sam poskrbel za sebe kdo bo.

Pa čim več lepih dogodivščin v prihajajočem lepem vremenu želim vsem, lahko jih tudi podokumentirate, vedno rad berem potopise.

LP Vlado

2016 Yamaha Raptor 700R SE

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 08 Apr 2015, 06:55

beno5 napisal/-a:Tura je bila krasna adrenalinska in mislim tudi za bodoce lastnike da ni nikakršna sramota reci ne in priti domov v enem kosu in z celim motorjem.Mogoce se nekomu zdi smešno da delaš in šparaš par let in da to uniciš prvi dan potem si res bedak.Držim se pregovora ne vem kje sem ga slišal motor voziš ti ne motor tebe.
Ti se boš še dolgo in varno vozil. In sramovati se, ter reči, da se čutiš sposobnega ali dovolj varnega odpeljati nek odsek je razmišljanje bedakov. Veliko, veliko terenskih kilometrov sem odpeljal in tudi sam sem kdaj rekel NE...grem okoli in nikoli to ni bil ptoblem. Dokazovanje in forsiranje za ceno škode in poškodbe voznika ali motorja je za nedorasle..po mojem mnenju...mentalno nedozorele osebke.
Sam pri sebi opažam, da mi je vedno manj do zaganjanja v nepredvidljive situacije z izzidom na robu nesreče. Nekateri to sicer potrebujejo za dokazovanje, nekateri zaradi adrenalina, nekateri zaradi izziva. Vsak se odloči za sebe.
Ampak meni razbitega motorja, stroškov in bog ne daj lastnih poškodb pač ni treba.
Je pa res, da mi izkušnje iz časov norenja pridejo prav...ker....no včasih pa me le malo zanese... ;)
In to velja za bivše, bodoče in sedanje lastnike.
Predvsem pa se NE obremenjuj, kaj si mislijo drugi...to je njihov problem...mene že dolgo boli ku*** za te zadeve. Ampak tudi to pride s časom... ;)
Zadnjič spremenil BIF, dne 08 Apr 2015, 08:38, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 08 Apr 2015, 07:05

Bravo Beno!
Takšni vozniki, kot ti v mojih očeh ne izpadejo, kot piz.. ampak kot pametni vozniki. Brez izkušenj na težak teren je samomor. Škoda motorja, kosti, poškodb... zaradi egota in trenutka nepazljivosti, neizkušenosti, nerodnosti, slabih pnevmatik, preveč adrenalina. Z izkušnjami pridobiš zavoro v glavi ali zgornjo mejo.Nekateri imajo pač dolgo ter drago pot do limita. Sam sem do nje prišel z mnogo kilometri in nekaj prevračanji-na srečo brez poškodb.
Danes se raje izognem nevarnosti, ali pa preprosto varujemo premagovanje ovire z vrvmi.
Vsi smo odšli in vsi moramo na cilj priti celi, zdravi, brez nesreč in poškodb. Na vožnjo se gre zaradi užitka in ne iskanje polomljenih delov po skalnem pobočju.
Z izkušnjami hitreje voziš,več upaš, več tvegaš in tudi več znaš. Če poznaš svoje zgornje meje je tveganje manjše in užitek večji \:D/
Kar tako naprej.

Uporabniški avatar
smitko
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a smitko » 08 Apr 2015, 07:08

brinovc napisal/-a:
smitko napisal/-a:Velikokrat vidim,ko ljudje kupujejo močnejše stroje 500,650,800,1000,na koncu pa niso izkoriščeni niti 20% :) Škoda denarja za dodatne konje,če so večinoma zaprti v svojih štalcah...:)
Mogoče pa ni čisto res, kar si napisal.
Dokler stroj spoštuješ (predvsem njegove zmogljivosti), bo vse v redu. In tako z kilometrino počasi spuščaš konje iz štalce.
Velikokrat pa voznikov pre-hud ego pre-kmalu preseže fizikalne zakone...in potem beremo v črni kroniki.

Kaj torej se ti zdi bolj smiselno? Niti 20% od začetka ali kratka zgodba v rumenem tisku?

LP!
Ne,to sem mislil za ljudi,ki morajo imeti močan stroj(v garaži) zato,da je ego na mestu in si želijo da sosedov kitajc čimprej crkne :D
Izkoriščeni 20% sem mislil po uporabi :)

beno5
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a beno5 » 10 Apr 2015, 06:10

Pozdravljeni ponosni lastniki jeklenih konjickov.Nekaj me zanima rad bi naredil komplet menjavo olj na BRP.Za motor v knjigi piše SAE 5W30 API classification SM,SL orSJ see OIL VISCOSITY CHART.V moto trgovini mi trgovec po njegovem katalogu dobi MOTUL 7100 5W 40 in kar to ima še vecjo viskoznost sem ga kupil,17 eu za liter filter olja 8 eu dobra cena.E Za differential piše BRP differential oil syntethic oil 75W 90( API GL5) tako olje je normalno za avto menjalnike ok.Zdej menjalnik piše samo XP-S chaincase oil Rogi je narocil original in ima specifikacijo 75W 140 kaj kupim original ali lako kakšno drugo,kaj mi priporocate.Še nakaj jermen bi tudi kupil ima 8500 km in je še original notri.Hvala v naprej za odgovore.

beno5
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a beno5 » 10 Apr 2015, 07:06

Glej jst ce bi se sedaj odlocal za nakup bi isto kupil,izkorišcenost je širok pojem najbolj je važno kaj ti srce želi a ne kaj misli sosed.Velika vecina ima avtomobile ki imajo krepko prevec motorne moci ki in sploh niso bili blizu limita.Za normalno vožnjo v službo in trgovinu ne potrebuješ 100 ali vec KS prav vredu je tudi 50.Jst sem quad kupil da se peljem lepo lahkotno skoraj min gasa, ampak lahko konjem popustim vajeti in sam sebi se nasmehnem in recem to je to kakšna mašina.Tudi sam vžig in zvok so kot bobnenje Nijagarskih slapov in ko ga zajahaš ti srce zacne hitreje biti.To ne boš nikoli doživel z kakšnim strojem 250 lahko se tudi motim nismo vsi enaki.Pozdrav.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 10 Apr 2015, 07:13

Ravno včeraj sem imel poglobljeno debato o oljih za BRP-ja.
Po vsem skupaj zaključujem na način katerega se sicer že ves čas držim.
Ostani na originalu. Za par Eur-ov razlike mi ne pride na kraj pameti z experimentiranjem...sploh zato, ker želim imeti motor dolgo časa.
Za BRP-ja kupiš set za menjavo olja (vsebuje olje, podložko za vijak izpusta, O ring za filter in filter). Vsekakor zamenjaj tudi filter olja...to ni avto...da ne boš kdaj obžaloval experimentiranje.
Olje za menjalnik in zadnji kotni prenos (pogovorno-diferencial) Original 75-140.
Olje za prednji diferencial OBVEZNO 75-90...nikakor ne 75-140 (zaradi visco sklopke)
Zamenjaj še po možnosti zračni filter.
Ne glede koliko filozofij boš slišal...priporočam izključno original. Motorji so testirani in prilagojeni točno določenemu tipu olja in predvsem aditivom, ki jih vsebuje.
Na forumu boš prebral marsikaj in tudi marsikaj vlivajo v motorje...o posledicah ne poročajo, sicer pa se itak potem izgovarjajo vsi na proizvajalca motorjev.
Sploh pa je to najlažji način za mirno spanje. Pokličeš Ski&Sea naročiš set za menjavo, oba olja za diferencial, zračni filter...ti pošljejo po povzetju, ali sam dvigneš in konec filozofij.
To je moj predlog in izkušnje...ti pa z svojim motorjem naredi kar želiš.

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 10 Apr 2015, 07:31

Tukaj se nikakor ne morem strinjati!
Ni lepšega občutka, kot takrat, kadar prijatelji odpeljejo neko vzpetino ti pa iščeš alternativni obvoz, neprecenljiv občutek, da vedno tebe vlečejo, ker ne moreš naprej, vsi na eno tretjino ročice za plin, ti pa na polno in se lepo konstantno oddaljujejo...
To postane z časom moteče in grenak priokus je vedno večji. Grupa, katera vozi 50-60 km\ h in jo slediš le z polnim plinom bo postala hitro tvoj model bodočega nakupa.
Vedno je dobro imeti nekaj rezerve in, če moraš priganjati motor, te rezerve ni.
Na dolgi rok ugotoviš, da preveč mučiš agregat in začneš razmišljat o nečem močnejšem.
Takšne tolažbe, da mi je dovolj ccm pod sedežem sem tudi sam dal skozi in ko sem lahko nabavil to, kar sem si vedno želel in za kar vem, da je za moje potrebe dovolj, za moj način vožnje primerno ostane le vožnja in užitek...

Odgovori