Pero napisal/-a:Primerjati vožnjo 5 tonskega traktorja z vožnjo štirikolesnika z gumami, napolnjenimi na 0,3 bar je blago rečeno smešno. ...
Pero, se popolnoma strinjam.
Tudi s tem, da tako pri gospodarjenju z gozdovi kot pri lovstvu ni vse kot bi moralo biti, se strinjam. A kakšno težo imajo ti "argument" na terenu pred možem postave?
Komur stanje v Zavodu za gozdove, ki upravlja tako z lesom kot z lovom ne ustreza, se bo pač moral potruditi in ukrepati pri njih. Jaz npr. to preko svojih strani poskušam. Pa vi?
Pero napisal/-a:...Tudi sam nikoli nisem bežal pred odgovornostjo in če mi bo kdo dokazal prekršek, ga bom pač plačal. Država pa se tudi mora zavedat svoje odgovornosti; če veselo pobira davke od prodaje štirikolesnikov, naj za to tudi kaj naredi. Pa čeprav bo to le izdaja dovoljenja za poligon. ...
Država se bo zavedala tistega, kar ji bomo državljani naložili. Za to obstajajo določena pota. Jih ubiraš? Šimfanje na forumu ne bo zaleglo.
Pero napisal/-a:...
O aktualnem stanju današnjega "lovstva" pa lepo govori tale razlaga k mnenju k predlogu zakona o divjadi in lovstvu:
"Obstoječa gojitve državna in lovišča Lovske zveze Slovenije že mnogo let ne opravljajo funkcije, za kar so bila ustanovljena. Pretežno so se ukvarjala z profitno dejavnostjo in ne toliko za namen gojitve in raziskav."
...
Stališča državnega sveta so politična in ne strokovna stališča. Povrh vsega jih je parlament, ko je zakon sprejel, negiral. Govoriva o obdobju pred 4 leti, od takrat se je kaj tudi spremenilo. Včasih bi se mi mogoče še ljubilo odgovarjati na take na pasjem repu prinešene izgovore. Danes le še izjemoma.
Je pa zanimivo, kako ste odreagirali, ko veste da sem lovec.
Pa dajmo zgodbo še malo obrniti.
Naj vam podam informacijo, da tudi v DOPS-u člani ne maramo ATV-jašev in njihovega uničevanja rastišč gozdnih kur in vznemirjanja vseh ostalih pric. Prav gotovo bo društvo vložilo znaten napor v to, da prepreči vožnje ATV-jev po mnogih naravnih okoljih.
Prav z zanimanjem pričakujem vaših odgovorov.