Debata o vožnji (Pohorje)

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
Uporabniški avatar
HHV
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a HHV » 18 Nov 2008, 10:04

žile napisal/-a:...
Kar pa se divjadi tiče, se pridušajo samo lovci in nihče drug. Verjetno smo marsikateri srnici rešili življenje z našo prisotnostjo....
Očitno mnogo premalo veš o divjadi, da bi lahko to trdil. Ta tvoj "verjetno" je kar "sigurno ne"! Kvečjemu obratno.
O poligonih pa lahko le sanjate, dokler se zadev lotevate s tega konca. Z nabiranjem sovražnikov boste imeli le te, ne pa sogovornike s katerimi bi lahko poligone realizirali.

Ko se vsaj ne bi tako repenčili s temi fotkami in video posnetki. Dobro bi bilo, če bi se odločili ali se vozite zaradi veselja ali zaradi postavljanja pred drugimi. Kot sedaj izgleda, vam sivolascem manjka pozornosti kot kakšnim pubertetnikom. Rezultat bodo vedno ostrejše sankcije. Je tega res treba?! Nazobali bomo še vsi ostali, zato prav lepa hvala za vaše napihovanje!

P.S.: Sicer pa so posnetki fajn. :)

Uporabniški avatar
HHV
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a HHV » 18 Nov 2008, 10:08

Dejan napisal/-a:... Pa se najde neka "omika", ki je komaj lezla gor po cesti, mahala pa mi je tako močno da si je skoraj ramo izpahnila. Me je prijelo da ji tisti njen krivi prst nekam zarinem. :D
Je potrebno biti še hujši od nje kajne?
Bolje zaostrovati, kot gladiti? Kar tako naprej.

Uporabniški avatar
HHV
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a HHV » 18 Nov 2008, 10:15

Če bi bila naša država pametna, kar ni, bi nas lahko uporabili pri Civilni zaščiti, za reševanje, ker marsikam bi lahko prišli hitreje in z vso potrebno opremo kot pa pridejo sedaj naši reševalci. Vsa čast jim, toda naša pomoč bi jim verjetno še kako prav prišla.
Toliko v razmislek vsem.
Lp, podmorničar v doku Žile
Da, v razmislek! Predvsem o odnosu.
Če bo še naprej tak, verjamem, da bodo prej te službe opremljene s temi priročnimi sredstvi (ATV-ji), kot pa bodo sodelovali s tistimi, ki iščejo konflikte. Povrhu vsega, obstali in se šlepali ste tam, kjer so drugi stroji prišli skozi. Koga potem misliš, bodo prej poklicali?

Uporabniški avatar
HHV
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a HHV » 18 Nov 2008, 10:24

XXXL napisal/-a:Organizirati bo treba redne dnevne sprehode po gozdu, na rame ali hrbet pa en velik stereo radio (kot ga imajo v filmih črnici v Bronxu...), do konca na glas... za blagor živali in glavobol lovcev...
Če kje lovci ne delajo tako kot je treba, to ne daje proste poti za kršitve tudi drugim! Temu se reče le iskanje izgovorov.
In tako kot niso vsi ATV-jaši enaki, tudi lovci nismo.
Zatorej bi pri blatenju prosil za konkretnost, pri ocenjevanju škode in blagodejnosti pa vsaj za kanček znanja in strokovnosti. Ta tvoj post je nima niti za kapljico.

In če misliš, da lahko s svojimi XXXXXXX-i poleg L ja razrešiš vsako prepreko, bolje da ne prideš na pot nekomu, ki se odloči, da mu boš za svoj način prepričevanja celo življenje bogato plačeval.

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Styria
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 18 Nov 2008, 10:24

HHV napisal/-a:
Kar pa se divjadi tiče, se pridušajo samo lovci in nihče drug. Verjetno smo marsikateri srnici rešili življenje z našo prisotnostjo....
Očitno mnogo premalo veš o divjadi, da bi lahko to trdil. Ta tvoj "verjetno" je kar "sigurno ne"! Kvečjemu obratno.
O poligonih pa lahko le sanjate, dokler se zadev lotevate s tega konca. Z nabiranjem sovražnikov boste imeli le te, ne pa sogovornike s katerimi bi lahko poligone realizirali.

Ko se vsaj ne bi tako repenčili s temi fotkami in video posnetki. Dobro bi bilo, če bi se odločili ali se vozite zaradi veselja ali zaradi postavljanja pred drugimi. Kot sedaj izgleda, vam sivolascem manjka pozornosti kot kakšnim pubertetnikom. Rezultat bodo vedno ostrejše sankcije. Je tega res treba?! Nazobali bomo še vsi ostali, zato prav lepa hvala za vaše napihovanje!

P.S.: Sicer pa so posnetki fajn. :)
1. 7 ur vožnje, par minut posnetkov.... po moje ni težko ugotovit, da je bil namen vožnje vožnja in ne fotografiranje.
2. Fotografijo v tvojem avatarju si naredil zaradi postavljanja? Ali morda iz razloga iz katerega se običajno delajo posnetki - da ujameš trenutek, ki
bi ga morda rad še kdaj kasneje videl, ali komu drugemu pokazal?
3. Se pa delno strinjam s tabo glede objave vseh teh posnetkov. Dostopnost bi bilo potrebno obvezno omejit. Mislim, da Pero že tudi razmišlja v tej smeri.

WEB Racer

Uporabniški avatar
HHV
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a HHV » 18 Nov 2008, 10:25

Tako, dovolj.
Ali se bomo naprej pogovarjali ali psovali, pa bo seveda odvisno predvsem od vas. Jaz sem za prvo, vi pa po želji!

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 18 Nov 2008, 10:31

HHV napisal/-a:
Če bi bila naša država pametna, kar ni, bi nas lahko uporabili pri Civilni zaščiti, za reševanje, ker marsikam bi lahko prišli hitreje in z vso potrebno opremo kot pa pridejo sedaj naši reševalci. Vsa čast jim, toda naša pomoč bi jim verjetno še kako prav prišla.
Toliko v razmislek vsem.
Lp, podmorničar v doku Žile
Da, v razmislek! Predvsem o odnosu.
Če bo še naprej tak, verjamem, da bodo prej te službe opremljene s temi priročnimi sredstvi (ATV-ji), kot pa bodo sodelovali s tistimi, ki iščejo konflikte. Povrhu vsega, obstali in se šlepali ste tam, kjer so drugi stroji prišli skozi. Koga potem misliš, bodo prej poklicali?
Tam kjer smo se šlepali so ležale tudi pletenice premera cm in več. Potrgane. Zakaj neki so bilo patrgane, in zakaj so tam ležale. Čakale na reciklažo?

WEB Racer

Uporabniški avatar
HHV
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a HHV » 18 Nov 2008, 10:32

ork napisal/-a: 1. 7 ur vožnje, par minut posnetkov.... po moje ni težko ugotovit, da je bil namen vožnje vožnja in ne fotografiranje.
2. Fotografijo v tvojem avatarju si naredil zaradi postavljanja? Ali morda iz razloga iz katerega se običajno delajo posnetki - da ujameš trenutek, ki
bi ga morda rad še kdaj kasneje videl, ali komu drugemu pokazal?
3. Se pa delno strinjam s tabo glede objave vseh teh posnetkov. Dostopnost bi bilo potrebno obvezno omejit. Mislim, da Pero že tudi razmišlja v tej smeri.
1. OK, a zakaj potem fotke, ki naj bi služile spominu, tako na široko predstavljati javnosti? Vleči zglede, ki bodo povzročili še več negodovanja?
2. Fotka je bila narejena za moj spomin. Uporabljena pa zato, da prikaže sintezo lovstva in uporabe ATV-ja v avatarju uporabnika foruma.
Za povrhu, gre za fotodokumentacijo povsem legalnega dogodka na legalnem kraju, kar za vaše fotke ne moreš trditi.
3. Nikoli ne boš mogel omejiti dostopa do te mere, da pristojne službe tega ne bi videle. Zato mislim, da je potrebno razmišljati v malo drugačni smeri.

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 18 Nov 2008, 10:33

ork napisal/-a: 3. Se pa delno strinjam s tabo glede objave vseh teh posnetkov. Dostopnost bi bilo potrebno obvezno omejit. Mislim, da Pero že tudi razmišlja v tej smeri.
Prepozno. Aktivnosti so že v teku. Zavrelo je ob tistih v ta črnem blatu. Vlake in podobne zadeve bi še tolerirali, tiso v - citat -"zavarovani naravni habatit v naravnem okolju"" se ne more spregledati.

Uporabniški avatar
HHV
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a HHV » 18 Nov 2008, 10:35

ork napisal/-a:...
Tam kjer smo se šlepali so ležale tudi pletenice premera cm in več. Potrgane. Zakaj neki so bilo patrgane, in zakaj so tam ležale. Čakale na reciklažo?
Verjamem. In ne opravičujem. A s svojimi dejanji te težave ne boste rešili. Potreben je drugačen pristop. Mogoče ravno preko inšpektorjev, ki prežijo na vas. Mogoče ravno preko lovcev, s katerimi se raje zapletate v konflikte. A je vprašanje, ali vam to služi le za izgovore ali vas res moti.
Če je le izgovor, potem nima nobene teže. To počno mali otroci.

Uporabniški avatar
HHV
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a HHV » 18 Nov 2008, 10:37

jaka napisal/-a:...
Prepozno. Aktivnosti so že v teku. Zavrelo je ob tistih v ta črnem blatu. Vlake in podobne zadeve bi še tolerirali, tiso v - citat -"zavarovani naravni habatit v naravnem okolju"" se ne more spregledati.
NO, krasno :evil:

Fantje, prav lepa hvala za take usluge. Sedaj bomo morali tudi tisti zmerni povsod paziti, da ne bomo za kakšen cm zavili s poti.
Res hvala!

Uporabniški avatar
Gladiator
Član kluba
Reactions:
Kraj: Podplat
Kontakt:

Pohorje

Odgovor Napisal/-a Gladiator » 18 Nov 2008, 10:40

3. Nikoli ne boš mogel omejiti dostopa do te mere, da pristojne službe tega ne bi videle. Zato mislim, da je potrebno razmišljati v malo drugačni smeri.
HHV smem vprašat v kateri smeri?

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 18 Nov 2008, 10:45

Tisto črno blato, je bila napaka. Ne slike, nasploh dejanje. Priznam. (vsaj moje mnenje je takšno) Čeprav ni opravičljivo, je pa vsaj opravičilo: vlaka se je končala in nadaljevala ne tem terenu. Če natačno pogledaš se vidijo kolesnice, ki so tam bile že od prej. 95% naše vožnje je bila po vlakah. 4% po registriranih cestah. Tisti 1% je bila napaka. Glede na to kašne so bile tise vlake je bila naša vožnja po njih kot pljunek v morje.

WEB Racer

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 18 Nov 2008, 10:57

No posnetki sigurno niso namenjeni temu, da bi mi izpadli kerlci apmak so tukaj predvsem za ostale ljubitelje atv jev, da lahko tudi oni podoživijo trenutke. Če bi imeli kake druge namene potem bi te posnetke dali še kam saj vemo, če je večji krog ljudi se lepše napihuje. Kar se škode tiče se pa še opazilo ni, da smo mi bili tam, ker je nekdo pred tem vse razril.

l.p.civava

Uporabniški avatar
HHV
Obiskovalec
Reactions:

Re: Pohorje

Odgovor Napisal/-a HHV » 18 Nov 2008, 11:12

mičo napisal/-a:
HHV smem vprašat v kateri smeri?
No, smeri razmišljanja jaz ne morem in ne smem nikomur dikturati. To je jasno. A mogoče bi bila prava tista, o kateri smo pred časom debatirali na Motosvetu v enduraški temi. O dejavnosti klubov, predstavitvami javnosti in sodelovanju z lokalnimi skupnostmi. Seveda tu ne sme izostati dialog z vsemi koristniki naravnega okolja. Tudi o sprejemanju etičnega kodeksa, podobnega tistemu, ki ga imajo V Land Rover klubu, ne bi bilo napak razmisliti. Skratka poti, po katerih bi bili ATV-jaši sprejeti in ne poti po kateri se vsiljujejo.

LP

Uporabniški avatar
koda73
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Morje

Odgovor Napisal/-a koda73 » 18 Nov 2008, 11:17

2. Fotka je bila narejena za moj spomin. Uporabljena pa zato, da prikaže sintezo lovstva in uporabe ATV-ja v avatarju uporabnika foruma.
Za povrhu, gre za fotodokumentacijo povsem legalnega dogodka na legalnem kraju, kar za vaše fotke ne moreš trditi.
3. Nikoli ne boš mogel omejiti dostopa do te mere, da pristojne službe tega ne bi videle. Zato mislim, da je potrebno razmišljati v malo drugačni smeri.[/quote]

Res legalno ubiti mlado nedolžno mlado živalco. Verjetno je bila bolana, končala pa v kakšnem loncu. Kaj?
Ja vi lovci ste res legalni, gospodarjenje z gozdovi je naravno.
Mi se napihujemo in kaj vem še vse.
Res je problem v naši državi, da par tonski traktor in ne vem kaj še vse zvlači ven ne vem koliko kubikov gozda, veje in ostalo pa pusti ko svinja drek. Ja legalno je prodati in posekat ves tisti les. ker ga je žrl lubadar... Veje pa ...... Divjad streljate legalno.... Mi pa jih plašimo, da verjetno dela potem ta divjad samoumore.
Pa kaj še......................??????????????

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zgornja Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 18 Nov 2008, 11:21

Primerjati vožnjo 5 tonskega traktorja z vožnjo štirikolesnika z gumami, napolnjenimi na 0,3 bar je blago rečeno smešno. Naj gre enkrat kdo pogledat realno stanje in pošteno povedat, kaj se dogaja. Pozamezniki od ostarelih občanov odkupujejo gozd po smešnih cenah, nato pa naredijo golosek. Res je, da plačajo kazen, vendar ta ne predstavlja procent izplena. Gozd se po takem posegu ne opomore vsaj 80 let. Tudi sam nikoli nisem bežal pred odgovornostjo in če mi bo kdo dokazal prekršek, ga bom pač plačal. Država pa se tudi mora zavedat svoje odgovornosti; če veselo pobira davke od prodaje štirikolesnikov, naj za to tudi kaj naredi. Pa čeprav bo to le izdaja dovoljenja za poligon. Večina se nas bi rajši držala predpisov kot hodila (vozila) na tanki meji zakonskih omejitev. Čisti dokaz so odhajanje v tuje države na poligone, kjer so bolj pametni in so te stvari urejene.

O aktualnem stanju današnjega "lovstva" pa lepo govori tale razlaga k mnenju k predlogu zakona o divjadi in lovstvu:

"Obstoječa gojitve državna in lovišča Lovske zveze Slovenije že mnogo let ne opravljajo funkcije, za kar so bila ustanovljena. Pretežno so se ukvarjala z profitno dejavnostjo in ne toliko za namen gojitve in raziskav."

in pa:

"Poleg divjih prašičev povzroča škodo na travnikih in pašnikih tudi druga divjad, npr preštevilčna jelenjad lahko povsem popase travnik.
Po predlogu zakona je na ekološko zaokroženem področju površine vsaj 10.000 hektarjev lahko objedenost vsega gozdnega mladja do 40 %. Na enakem področju je lahko objedenost mladja posamezne drevesne vrste celo do 75 %. Za ilustracijo naj navedemo, da je v Nemčiji dopustna objedenost 10 -15 %."

"Današnje stanje je takšno, da lovske družine hranijo npr. divje prašiče izklučno s koruzo skozi vse leto, pri čemer porabijo po nepotrebnem velike količine koruze. To niso več divje živali, ampak razvajeni prašiči pitanci, ki potem, ko jim zmanjka koruze v gozdu navalijo na polja."

Poleg tega me zanima, koliko lastnikov divjih živali ima dovoljenje občinskega organa... :?: Vsi po malem grešimo, ne?
Zadnjič spremenil Pero, dne 18 Nov 2008, 11:40, skupaj popravljeno 1 krat.

Po turi paše pošten počitek:
Slika

Uporabniški avatar
koda73
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Morje

Odgovor Napisal/-a koda73 » 18 Nov 2008, 11:27

Prav tako je smešno poslušati postavljanja lovcev, kakšnega kapitalca je ustrelil.
Po forumu pa se napihovat, kakšno škodo delamo........
Če se že gremo v tvoji smeri HHV,
mislim, da z atv-ji naredimo dosti manj "pizd...j", kot jih naredite vi lovci in "gospodarji z gozdovi"! :evil:

Uporabniški avatar
HHV
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a HHV » 18 Nov 2008, 11:44

koda73 napisal/-a:...

Res legalno ubiti mlado nedolžno mlado živalco. Verjetno je bila bolana, končala pa v kakšnem loncu. Kaj?
Ja vi lovci ste res legalni, gospodarjenje z gozdovi je naravno.
Mi se napihujemo in kaj vem še vse.
Res je problem v naši državi, da par tonski traktor in ne vem kaj še vse zvlači ven ne vem koliko kubikov gozda, veje in ostalo pa pusti ko svinja drek. Ja legalno je prodati in posekat ves tisti les. ker ga je žrl lubadar... Veje pa ...... Divjad streljate legalno.... Mi pa jih plašimo, da verjetno dela potem ta divjad samoumore.
Pa kaj še......................??????????????
O lovu, naravi in zakaj plenjenje, kje drugje! Tu si dokazal le svojo nestrpnost in s tem tudi slučajno ne mislim izgubljati časa. (Mogoče, če mi bo dolgčas. :twisted:) Ko se boš pripravljen v to problematiko poglobiti, boš našel tudi vire in se podučil.

Jaz lahko neproblematično vozim in uporabljam ATV pri svojih lovskih dejavnostih brez kakršnihkoli ATV in QUAD asociacij. Vi pa brez soglasja vseh uporabnikov prostora le tega ne boste več dolgo koristili.
Zato kar po svoji maniri naprej! Rezultat ne izostane. Tak ali drugačen.
Enega, če ima Jaka prav, v kar ne dvomim, ste nam vsem že pridelali. Kdo bi se potem moral usajati, kaj praviš? Jaz, ker opozarjam, ali ti, ki si prispeval svoj delež k situaciji, ki jo bomo morali vsi prenašati?!!!

Uporabniški avatar
HHV
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a HHV » 18 Nov 2008, 11:47

koda73 napisal/-a:...
mislim, da z atv-ji naredimo dosti manj "pizd...j", kot jih naredite vi lovci in "gospodarji z gozdovi"! :evil:
Kaj misliš, je pri vsej tej zgodbi popolnoma nepomembno. Inšpektor ne bo ne mene ne tebe spraševal kaj misliva, temveč le napisal nalog.
Pomembno je kaj pravijo predpisi. In če ti niso všeč, se je potrebno potruditi jih spremeniti. Tistemu se bo reklo delo v dobro ATV-jašev in ne usajanje na tiste, ki so vam trn v peti, upravičeno ali ne.

Uporabniški avatar
HHV
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a HHV » 18 Nov 2008, 12:07

Pero napisal/-a:Primerjati vožnjo 5 tonskega traktorja z vožnjo štirikolesnika z gumami, napolnjenimi na 0,3 bar je blago rečeno smešno. ...
Pero, se popolnoma strinjam.
Tudi s tem, da tako pri gospodarjenju z gozdovi kot pri lovstvu ni vse kot bi moralo biti, se strinjam. A kakšno težo imajo ti "argument" na terenu pred možem postave?
Komur stanje v Zavodu za gozdove, ki upravlja tako z lesom kot z lovom ne ustreza, se bo pač moral potruditi in ukrepati pri njih. Jaz npr. to preko svojih strani poskušam. Pa vi?

Pero napisal/-a:...Tudi sam nikoli nisem bežal pred odgovornostjo in če mi bo kdo dokazal prekršek, ga bom pač plačal. Država pa se tudi mora zavedat svoje odgovornosti; če veselo pobira davke od prodaje štirikolesnikov, naj za to tudi kaj naredi. Pa čeprav bo to le izdaja dovoljenja za poligon. ...
Država se bo zavedala tistega, kar ji bomo državljani naložili. Za to obstajajo določena pota. Jih ubiraš? Šimfanje na forumu ne bo zaleglo.

Pero napisal/-a:...
O aktualnem stanju današnjega "lovstva" pa lepo govori tale razlaga k mnenju k predlogu zakona o divjadi in lovstvu:

"Obstoječa gojitve državna in lovišča Lovske zveze Slovenije že mnogo let ne opravljajo funkcije, za kar so bila ustanovljena. Pretežno so se ukvarjala z profitno dejavnostjo in ne toliko za namen gojitve in raziskav."
...
Stališča državnega sveta so politična in ne strokovna stališča. Povrh vsega jih je parlament, ko je zakon sprejel, negiral. Govoriva o obdobju pred 4 leti, od takrat se je kaj tudi spremenilo. Včasih bi se mi mogoče še ljubilo odgovarjati na take na pasjem repu prinešene izgovore. Danes le še izjemoma.

Je pa zanimivo, kako ste odreagirali, ko veste da sem lovec.
Pa dajmo zgodbo še malo obrniti.
Naj vam podam informacijo, da tudi v DOPS-u člani ne maramo ATV-jašev in njihovega uničevanja rastišč gozdnih kur in vznemirjanja vseh ostalih pric. Prav gotovo bo društvo vložilo znaten napor v to, da prepreči vožnje ATV-jev po mnogih naravnih okoljih.

Prav z zanimanjem pričakujem vaših odgovorov.

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 18 Nov 2008, 12:08

Prav je da se malce umirijo strasti. Tako kot niso vsi atv-jaši divjaki, niso vsi lovci »lovci« in je navsezadnje tudi tako imenovano gospodarjenje z gozdovi potrebno. Takih debat je na raznoraznih forumih (motosvet, THEF itd..) bilo že več kot dovolj. Zaključek je vedno isti – vsak naj najprej pred svojim pragom pomete, skupni jezik pa so itak samo pobožne želje. Slovenija je pač žal premajhna, da bi v istem okolju lahko delovali lovci, pohodniki, gobarji, gozdarji, kolesarji, atv-jevci itd…in se po vrhu še tolerirali. Recimo v Kanadi takšnega problema ni. Je pač dovolj prostora za vse. V Sloveniji ga ni. Niti ni poligonov. Ampak razne endure, atv-ji, motorne sani se pa prodajajo. In kot je že Pero napisal, država na ta račun tudi pobira davke. Torej: prodaja je dovoljena, uporaba pa ne. Zakaj potemtakem ne legalizirajo še prodajo kakšnih drugih prepovedanih substanc. To bi šele bil doprinos k proračunu……Ah ja tam je ravno obratno. Uporaba je dovoljena prodaja pa ne. Vse za dobrobit davkoplačevalcev.
In ne mi zdaj odgovori, da atv-jem se pa lahko vozim tudi legalno, po cestah. TO je samo izgovor. Kako pa je z motornimi sanmi? Prodajajo se. Vozit se ne smeš nikjer. Vsaj ne da bi jaz to vedel. Če se motim, naj me nekdo popravi.
Atv so namenjeni za vožnjo po terenu. In velika večina pač uživa v vožnji po terenu. Makedamska cesta pač še ni teren kajne?
In kot že rečeno – najprej vsak pred svojim pragom. Dokler bodo razni gospodarji puščali v gozdu svoje odpadke (in s tem ne mislim na vejevje), dokler bodo v gozdovih odlagališča odpadkov (in nihče ne bo ničesar ukrenil proti temu, nikjer se ne bo nič pisalo o tem, nobenega plačilnega naloga ne bo izstavljenega, nobene akcije s strani pristojnih organov…), dokler se bodo nekateri (s poudarkom na nekateri!) gospodje lovci pripeljali s svojim fancy terencem v sredo gozda in potešili svojo slo po ubijanju (če ne drugače pač poči mačko ali psa. In prosim HHV ne poskušaj niti trditi, da takšnih pa ni med vami, ker par primerkov poznam osebno) pač ne bom imel slabe vesti če se bom 1x ali 2x na mesec peljal po totalno razriti vlaki. Z vozilom, ki sem ga legalno kupil. Za natančno ta namen. Z gumami za natačno ta nemen. Pred nakupom, mi je prodajalec dal prospekt tega vozila, kjer je bilo slikovno natančno in jasno prikazano kje bi se naj to vozilo uporabljalo. Verjetno slika ni nastala v sloveniji, saj sem prepričan da bi v tem primeru stekla akcija….. Ampak močno dvomim, da je sploh kdo preverjal kje so nastale te fotografije s prospektov. Čeprav so ti prospekti in razni reklamni filmi dostopni širnemu občinstvu.

WEB Racer

Uporabniški avatar
ork
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ork » 18 Nov 2008, 12:15

O DOPS-u pa ne bi izgubljal besed. V tujini, natančneje na Danskem sem se na lastne oči prepričal, da imajo v neposredni bližini ptičjega rezervata, dobesdno plantažo veternic. Na vprašanje kako, zakaj, problemi, ptice, so me samo začudeno gledali. V Sloveniji pa se dere vsak, ki ima 5 minut časa.....in hm.... kako že...potrebuje pozornost?

WEB Racer

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zgornja Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 18 Nov 2008, 12:21

HHV, po tvojih odgovorih se da razbrati, da si trezen in razgledan človek. Škoda, da takšnih (na obeh straneh) ni več . Za to, da bi politično deloval, nimam ne časa ne volje. Moje je, da spoštujem sodržavljane in naravo, kolikor se le da. Ti pa lahko zatrdim, da bi bilo dosti manj težav, če bi vsi ATV-jaši bili takšni kot mi včeraj. Izven poti smo šli enkrat , pa še tedaj reševat Mičota, ki je paraplegik in je moral iti opravljat svoje naravne potrebe.

Po turi paše pošten počitek:
Slika

Uporabniški avatar
Lavrin sport
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Semič
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lavrin sport » 18 Nov 2008, 12:41

FANTJE
Ne se dajat kdo ima prav. Moje menje je da vsak po svoje in je brez veze kaj je zapisano saj v končni fazi so zakoni napisani da se kršijo.
HHV rad bi te vprašal "Kolikokrat ste šli iz jage v vinjenem stanju domov?" in "Ali se zavedaš koliko zakonov ste kršili v takem primeru?"
Zadnjič spremenil Lavrin sport, dne 18 Nov 2008, 12:46, skupaj popravljeno 1 krat.

Cofko je zakon
:111:

Odgovori