Prepucavanja na temo - poraba Pathfinder

Ime pove vse!
Odgovori
pohorc
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pohorc » 29 Sep 2008, 18:02

Imamo pathfinder 2008 .
Nekaj pojasnil:
-pathfinder je TERENEC in to DOBER :4x:
-pogon na zadnja kolesa,4x4,špera,reduktor(kateri SUV ima to? ](*,) )
-nekateri ne ločijo med terenci in suv-i
-NAVARA je terenski pick-up PATHFINDER pa izrazit terenec
-poraba je med 8 in9 l mešanega ciklusa(če si na terenu z njim grd do 10 l )
-zelo dosti avtomobila za tak denar(nima konkurence)

!!PRIPOROČAM!! :volan:

LP iz pohorja

Uporabniški avatar
zabar
Začetnik
Reactions:
Kraj: Capodistria

Odgovor Napisal/-a zabar » 29 Sep 2008, 18:11

pohorc napisal/-a:-nekateri ne ločijo med terenci in suv-i
-nekateri pa ne ločijo med izpitom za motor in izpitom za štirikolesnika

Uporabniški avatar
Spasky
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Spasky » 30 Sep 2008, 08:03

pohorc napisal/-a:Imamo pathfinder 2008 .
Nekaj pojasnil:
-pathfinder je TERENEC in to DOBER :4x:
-pogon na zadnja kolesa,4x4,špera,reduktor(kateri SUV ima to? ](*,) )
-nekateri ne ločijo med terenci in suv-i
-NAVARA je terenski pick-up PATHFINDER pa izrazit terenec
-poraba je med 8 in9 l mešanega ciklusa(če si na terenu z njim grd do 10 l )
-zelo dosti avtomobila za tak denar(nima konkurence)

!!PRIPOROČAM!! :volan:

LP iz pohorja
Ah dej no, k vidm, da napišeš pri 2t+ težki kravi porabo 8l, 9l celo "grde" terenske vožnje 10l te ne morem jemat resno. Ali je ati pravkar kupu pathfinderja in je zate zdaj najboljši al je pa zate mariborska obvoznica hud teren...

2006 Barossa 250 SH tuning - prodano
2007 Arctic Cat DVX 400 - prodano
2008 - Darth Vader - LTR - prodano
2010 - ?

Enx
Poznavalec
Reactions:
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Enx » 30 Sep 2008, 08:22

Men Navara žre v povprečju 10-11l/100km, pa voziš kukr češ. Relacija 8-9, mesto 10-11.

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 30 Sep 2008, 10:04

Nizka poraba so mal mokre sanje pri Pathfinderju (ali Navari), še posebej, če je vsaj malo avtoceste s hitrostjo 130km/h zraven. Takrat je 10+. Relacija pri 80km/h pa znese 8-9.

Uporabniški avatar
warrior
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: zg.savinjska

Odgovor Napisal/-a warrior » 30 Sep 2008, 12:41

Men se zdi pathfinder bolj SUV ko pa terenc...
Za izrazitega terenca se pa ozri po patrolu,al pa kaki landcruiserci ,pa še tist bolj stari modeli :twisted:
O porabi pa...hm ,če avto uporabljaš po hudem terenu je lahk tud od 15 pa do 25l .

Pa LP 8)

Raptor YFM 350R-prodan
YFZ 450

pohorc
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pohorc » 30 Sep 2008, 16:03

No fantje, ne vem sicer kdo od Vas, ki toliko veste ima Pathfinderja doma, ampak vsaj literaturo si lahko preberete ali pa pogledate teste in se priklopite resnejši debati! Če pa imate jajca pa si na kakem avto sejmu organizirajte testno vožnjo ali pa pojdite na kakšen off road kamp pa vzemite s seboj pleničke.
Že če preverite vzmetenja boste hitro videli razliko med SUV-i (Q7,X5,Tuareg,X3.....) in terenci. Pa naj Vam policija pove kam so prišli z Tuaregi pa po katere avtomoile so šli ko so z SUV-i ostali na četrt poti!
Kar se pa porabe tiče pa je seveda jasno da je odvisna od vožnje, zato pa malce mešate terence in SUV-e. Na paravem terenu se vozi počasi in na moč.
Sicer pa morda bolje da preklopite na kak off road forum in preberite kaj zanimivega, da se Vam ne bodo kje smejali!
L.p.

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 30 Sep 2008, 17:09

Jp. Če prospekte bereš in slike gledaš, potem lahko govoriš o ''napisani'' porabi za Pathfinderja. Če se pa voziš z njim, pa lahko natančno poveš, da pri 130km/h porabi dobrih 10 litrov, pri 150km/h porabi 13 litrov, pri 170km/h pa že skoraj 17 litrov. Pa števec pri 130km/h skoraj za 10km/h preveč kaže. Piše to tudi v prospektih ali sem kje drugje pobral.
In če misliš, da bi pri grdi terenski vožnji kuril samo 10 litrov na sto prevoženih kilometrov in če stojiš za tvojo trditvijo, greva pa lahko kam na teren to preizkusit. Če drži, ti Pathfinderja šenkam. Drugače pa ti meni...
So ''kohones'' dovolj velika...?

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 30 Sep 2008, 18:32

pohorc napisal/-a:No fantje, ne vem sicer kdo od Vas, ki toliko veste ima Pathfinderja doma
Da ne boš slučajno presenečen, če boš ugotovil, da prav lastniki Pathfinderjev izpodbijajo tvoje trditve o porabi na podlagi lastnih izkušenj.
Aja, da se ne boš preveč osramotil z svojo "napiflanostjo" ki si jo pobral iz prospektov. Na temu forumu je tudi uporabnik, ki se profesionalno na Nissane spozna več kot mi vsi skupaj in prepričan sem, da že rabi pleničke (za brisanje solz, od smeha)
Sicer pa je tudi pred leti (sklepam, da si se takrat šele rodil) v prospektih za mojega defenderja-takrat je imel drugo oznako(2,5-bencinar) pisalo, da se poraba giblje okoli 17 l/100 km,na off road kampih in off road vožnjah, pa mi nikoli ni uspelo pod 25 litri/100 km.

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zgornja Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 30 Sep 2008, 19:03

Hja, meni kuri ML 320 14 litrov, če sem nežen z njim, drugače pa pride tudi preko 20... očitno so Japonci daleč pred Nemci. :roll:

Po turi paše pošten počitek:
Slika

pohorc
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pohorc » 30 Sep 2008, 19:28

ok
Vidim da ste fejst napaljeni meni pa se ne ljubi pisat.
Mešate tudi trenutno porabo in povprečno porabo! Ne vem kje v SLO boste prevozli 100 km off roada da boste dobili realno porabo!
Kakorkoli če imate navaro ali pathfinderja fantje verjemite da imate v redu avtomobile. Doma sem na pohorju in verjemite da vem kaj vam pripovedujem. Seveda pa se vedno najde kdo ki je "pametnejši" ali pa "več ve".
Pa še to
Z nikomer ne mislim tekmovati ker sem za to prestar še najmanj pa z nekom ki mu je avto kupil ati ali pa bogati striček!
Sicer pa sem imel tudi AUDI-ja in prisegam na nemško tehnologijo vendar je tradicija terencev vseeno malce na strani japoncev!

Enx
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Enx » 30 Sep 2008, 19:56

Mislim, da je res dovolj prepucavanja. Vsak pove kaj misli, ali kaj mu izkušnje govorijo in to je to. No ja, sva si pa jaz Navaro in XXXL Pathfinderja kupila iz svojega denarja ;)

Pohorc, če ti avto dobro služi in si z njim zadovoljen potem je to to. Jest mam pri Navari samo en problem in to vsakega 7. v mesecu! :k: :hehehe:

pohorc
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pohorc » 30 Sep 2008, 20:07

Se strinjam!!!
Raje imam spravljivejši ton, ker je pogovor tako prijetnejši lahko pa postane celo uporaben.
No če kdo ve kakšno uporabno informacijo naj pove. Jaz trenutno razen tega da sem kupil kar poceni prage (vsaj zdi se mi tako), in sicer alu za 400 EUR kaj več trenutno ne morem ponudit. imam pa vprašanje.
Moj kolega je v pathfinderja vstavil neko verzijo tuninga. Baje so mu ga vgradili na Nissanu. Pravi da se res ugodno vozi ker je z povečanjem navora dosegel manjšo porabo ker..... Saj veste kako to gre.
Ima kdo kakšno izkušnjo?
L.p.

pohorc
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pohorc » 30 Sep 2008, 20:15

se opravičujem ampak tistega z 7 v mesecu ne razumem!

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 30 Sep 2008, 20:18

Kredit, leasing ... ;)

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

pohorc
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pohorc » 30 Sep 2008, 20:25

aja
no glede na trenutna finančna dogajanja upam da ni prehudo in da ti avto zato ne bo predstavljal muko!
Bo pa kmalu bolje. Kar pogumno!

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 30 Sep 2008, 20:53

pohorc napisal/-a: Mešate tudi trenutno porabo in povprečno porabo! Ne vem kje v SLO boste prevozli 100 km off roada da boste dobili realno porabo!
Se pravi ti matematik meriš porabo tako, da narediš 99km po cesti s hitrostjo 80km/h, nato pa 1km hard offroad in potem to vzameš za povprečno porabo na hard off road? Ko je 100km, se pa ustaviš in doliješ v rezervoar?
Povprečno porabo ti računa tudi računalnik (če si ga že našel...), lahko pa narediš 27km po off road-u in potem s ''specialno formulo'' izračunaš porabo...
Meni je mami za polog dala, obroke pa plačujemo izmenično, enega jaz, enega mami...

Uporabniški avatar
Spasky
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Spasky » 30 Sep 2008, 20:59

pohorc napisal/-a:ok
Vidim da ste fejst napaljeni meni pa se ne ljubi pisat.
Mešate tudi trenutno porabo in povprečno porabo! Ne vem kje v SLO boste prevozli 100 km off roada da boste dobili realno porabo!
Kakorkoli če imate navaro ali pathfinderja fantje verjemite da imate v redu avtomobile. Doma sem na pohorju in verjemite da vem kaj vam pripovedujem. Seveda pa se vedno najde kdo ki je "pametnejši" ali pa "več ve".
Pa še to
Z nikomer ne mislim tekmovati ker sem za to prestar še najmanj pa z nekom ki mu je avto kupil ati ali pa bogati striček!
Sicer pa sem imel tudi AUDI-ja in prisegam na nemško tehnologijo vendar je tradicija terencev vseeno malce na strani japoncev!
dCi?
Francoz, ne Japonc, Francoz... :lol:
Pathfinder je dober stroj, zelo dober in mi je všečn. Za moje potrebe je bil celo preveč "terenski" in glede na to, da se v službo vozim po avtocesti sem si kupil (tudi s svojim denarjem) namesto nepremičnine :twisted: - SUV-a, ki pa moje terenske potrebe zadovolji.
Le tvoja izjava glede porabe je bila optimistična oziroma pobožna želja...
Glede čipa, meni so na mitsubishi servisu tudi isto rekli,3-letna garancija, več konjičkov, več navora, manjša poraba...1000€ -ampak ni potrebe, mi pije največ 7l :twisted:
100km offroada? enostavno - 100 krogov na cross progi Brnik, XXXL že ima izkušnje. :lol:

2006 Barossa 250 SH tuning - prodano
2007 Arctic Cat DVX 400 - prodano
2008 - Darth Vader - LTR - prodano
2010 - ?

Enx
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Enx » 30 Sep 2008, 21:05

Glede tuninga je tako, da daš not ali čip (ga imam v oplu) ali pa ti avto priklopijo direkt na PC in ti ga nekako nastavijo! Baje je ta optimizacija bistveno boljša, saj avto po tem tudi "kadi" ne več.

Ja ja, 7. je obrok za leasing. :evil:

Enoslednik
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Enoslednik » 01 Okt 2008, 10:09

Imam prijatelja, ki bi z veseljem vam pokazal in izračunal porabo na 100 kilometrov off roada (mogoče še kakšen rečni potop s terencem, da vidimo če izplava ko je polhen vode) . Le nekdo mora posoditi pravi avto. Za pravilnost podatkov pa se javim, bom sovoznik!

Uporabniški avatar
Skip
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Borovnica

Odgovor Napisal/-a Skip » 01 Okt 2008, 11:25

tu se morm pa še jst vtaknt!!!
zanimive so tele čudežne porabe!! :twisted: :twisted:
zelo čudno,ker meni pa moja kia čeprav je samo 2.0, pa ima samo 1200kg,po terenu,kjer ne gre brez reduktorja ne pije manj kot cca 18 lit,na 1/h oz. malo več kot ?(v bistvu bolje da ne vem)???lit na 100km/h(pa jemljem z rezervo)!!aja,pa ta poraba je v prvi z reduktorjem(cca5km/h)

no je pa tudi res da nisem še nikoli pogledal (medtem ko je avto nagnjen) če slučajno kej puša!! :?: :!: :twisted: :?:
:!:

pohorc
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pohorc » 01 Okt 2008, 16:43

xxxl SI OČITNO ZELO ZELO PAMETEN!!!
Tudi prav. računalnik sem odkril mimogrede že prvi dan in sem navajal podatke od tam. Sicer pa če še nisi opazil si tudi žaljiv. Glede na to da sem imel prej 10 let Patrola GR 2,7 TD intercooler nekaj vem o terenski vožnji pa tudi član našega off road cluba sem in sodelujem (res je da za zdaj še ne z Pathfinderjem) na tekmah tako da ne rabim tvojih neumnih inštrukcij o izračunu porabe!
Če nimaš kaj pametnejšega za povedat je morda bolje da se priklopiš na kakšen hrvaški forum kjer vsi pluvajo drug čez drugega!
ostalim hvala za uporabne informacije. Imam pa še eno vprašanje! Morda se bo kdo čudil vendar res ne poznam termina turbo luknja ali nekaj podobnega kar ste omenjali. je kdo prijazen in prosim pojasni za kaj gre!
Jaz namreč nisem opazil nobenih nenavadnosti pri hladnem zagonu oz. vožnji v prvi prestavi!
hvala v naprej

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 01 Okt 2008, 16:52

Nesramnost in žaljivost pomeni uporaba velikih črk. Pa kaj ti to govorim, saj si kot kaže že od šestega leta dalje lastnik patrola GR 2,7 TD intercooler...
Slika
Drugače pa brezveze tole ''online'' prepucavanje, mi boš v živo enkrat demonstriral tole tvojo porabo... vsi lastniki (bivši in sedanji) terencev ti govorijo, da po tvoji porabi ne bo šlo, ampak ti strokovnjak veš drugače.

P.S. Veliko moža je potrebnega, da prizna svojo zmoto...

Uporabniški avatar
crow
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Trbovlje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a crow » 01 Okt 2008, 16:56

pohorc si pa nadobudneš :bang: :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:

men ga polo classic na offroad žre krepko čez 10 :P

*JUMBO301*
**YFM 350**
***FZ6 Fazer***

pohorc
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pohorc » 01 Okt 2008, 18:52

XXXL malo si pomešal stvari.
Debatiraš z očetom "pohorca". Jaz pa sem star 41 let.
Res si nevzgojen zato ne mislim več debatirati o tem.A imam za vse nejeverneže zanimivo fotografijo iz mojega avta (od danes), ki bi marsi kaj povedala.
Za konec bi jo z veseljem dodal na forum pa tega žal ne znam.
Če mi zna kdo kako pomagat prosim povejte za način in z veseljem jo bom dodal ali pa če jo komu pošljem na mail in jo on doda.
Lep pozdrav vsem ljubiteljem dobrih terencev in narave!

Odgovori