Lahko še jaz pogledam na ZS?jaka napisal/-a:Glej ZSfreshslo napisal/-a:Kje na netu kupujete te stvari ?!

Lahko še jaz pogledam na ZS?jaka napisal/-a:Glej ZSfreshslo napisal/-a:Kje na netu kupujete te stvari ?!
BIF napisal/-a:Lahko še jaz pogledam na ZS?
RBATV napisal/-a:Jaz prakticiram zadnjo varianto "občasno" imam pa tudi posodo z mercam !!!Spredaj 0,5l v dif zadaj 0,3l to pa je tudi meja ko iz vijaka priteče olje.Menjalnik pa gre0,45l pa ga tudi dam cca0,5l, pa ni problem.
BIF napisal/-a:Do luknje za točenje olja iz treh razlogov...najprej po navodilu SS-a, drugič zato, ker je zadnji diff v času točenja v principu pri miru...olje je gosto...in ko ga dotočiš do luknje, zapreš luknjo in obrneš kolesa se olje "razleze" med zobnike, pa tudi "ajntliftaš" ga, saj je velika verjetnost, da se pri nalivanju najde tudi kak zračni mehurček...kakorkoli po vsem tem dejansko olje pade na teh nekaj mm pod nivo luknje! In tretjič ...na diffu je "iberlauf"...torej višek pač vrže ven (čeprav tega še nisem videl) in ostane notri pač kolikor je potrebno (seveda pa v tem primeru kontrola ni odveč)!
Žal, pa sem že videl zadnji kotni prenos, ko je lastnik vlil preveč olja, ki ga skozi oddušek ni moglo zmetati ven. In nastal je tlak (ki ga ustvari gosto olje med zoniki), ta tlak pa je "raznesel" aluminijasto ohišje zadnjega kotnega prenosa.BIF napisal/-a: V končni fazi pa mi je vseeno kaj, koliko in kam si kdo vlije!
BIF napisal/-a:Original BRP-jevega! Pa še to do sedaj le enkrat sam na BRP-ju(ostalo na servisu)...ni bilo ravno toplo februarja...morda zato malce manj tekoče!
Sicer pa sem napisal pač svoje mnenje....ki očitno spet ni dovolj dobro.
Vprašal si kako in koliko in sem pač odgovoril po najboljših močeh!
Zaradi ene navadne menjave olja v diff-u pa res nimam namena napisat cele tehnične disertacije o razmakih med zobniki ipd, ki bi bila itak verjetno spet napačna.![]()
V končni fazi pa mi je vseeno kaj, koliko in kam si kdo vlije!
jaka napisal/-a:Žal, pa sem že videl zadnji kotni prenos, ko je lastnik vlil preveč olja, ki ga skozi oddušek ni moglo zmetati ven. In nastal je tlak (ki ga ustvari gosto olje med zoniki), ta tlak pa je "raznesel" aluminijasto ohišje zadnjega kotnega prenosa.BIF napisal/-a: V končni fazi pa mi je vseeno kaj, koliko in kam si kdo vlije!
Tudi taki se najdejo - žal.
Ceprav v service manual pise drugace ?jaka napisal/-a:Drži se tistega "do luknje". Najbolj zanesljiv "marker" .
Tega mnenja se nisem spremenil, ker je bilo vse drugo popolnoma pusto brez masti, wdja... Ni samo zadnja torzija za mazatdeni napisal/-a:To pa ni mogoče, saj je negdo objavil da sem šalabajzer in da ne poznam WD4o ,pomojem bi ga potreboval on za se..
Tudi šparanje je : znanje.freshslo napisal/-a: ker je bilo vse drugo popolnoma pusto brez masti, wdja..
deni napisal/-a:Imaš vredu stroj je bil nekoč moj.
deni napisal/-a:To pa nebo držalo, nisem gorenc
Ja spredaj se res tezko zraven pride, namazal sem ga, ko sem imel kolo dol in A roko. Ostale moram pa se preveriti koliko sem jih zgresilBIF napisal/-a:Niplov 11! Po 4 spredaj na rokah x2 =8 + 1x kardan spredaj+2x kardan zadaj!
Edini problem je kardan spredaj. Jaz sem "glavo" mazalice moral pobrusit, da pridem zraven!
Če je še kak nipeln drugje ne vem....čeprav težko, da bi katerega zgrešil!
"Črički"...manj ga voziš več jih bo