Nakup novega štirikolesnika

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Re: Nakup novega štirikolesnika

Odgovor Napisal/-a BIF » 31 Jan 2019, 09:56

Kurpar napisal/-a:
No to je odgovor in informacije kot se šika. Hvala. Kot sem že v prejšnjem postu navedel iščem nekaj boljšega, neko renomirano znamko, kvaliteto.. Nekako sem se ogrel za BRP Outlander 570 MAX DPS. Vseeno pa bi rad še neke informacije, da mi bojo stvari bol jasne preden se dokončno odločim za nakup.
In sicer ima 4x4 pogon na preklop, ker ni nikjer navedeno?
Med vsemi renomiranimi znamkami kot si ji zgoraj omenil, ali se lahko ostale primerjajo z BRP ali je BRP top med temi znamkami?
Mogoče se komu zdijo vprašanja smešna ampak bi bil vesel odgovora.

Prilagam še linke "vročih" ki me zanimajo:
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=13580741
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=12506208
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=13469273
malo rabljen
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=13846958

Lp
No zdaj lahko preidemo na resnejše predloge in mnenja v smislu poiskati čim bolj optimalno rešitev.
Najprej o BRP-ju. BRP spada med top znamke, ki sem jih naštel v prejšnjem postu, kar pa ne pomeni da je top med top. Top znamke med seboj ločijo malenkosti, ki so odvisne od uporabnika, njegovih, želja in dejanskih potreb. Torej BRP je top za tistega, ki ga ima, za nekoga drugega je top morda Polaris, za drugega spet Yamah itd. Top znamka ne pomeni, da si nekaj poebnega....zame pomeni, da se kvalitetno vozim, da sem z svojim vozilom suveren na podlagah, kjer se vozim, da so vgrajeni materiali na višjem kvalitetnem nivoju, ker to pomeni manj okvar in stroškov, da je vozilo kolikor se da varno itd. To je top znamka. Kako se imenuje ni pomembno.
Nimam namena preferirati BRP-ja v mojem sestavku, zato bom uporabljal frazo TOP....znamko boš izbral sam, glede na svoja pričakovanja, želje, potrebe in finančne zmožnosti.
Življenje me je naučilo, da pri izbiri vozila poskušam najprej odstraniti moteče elemente, kot so sentimentalnost, kaj si o tem misli sosed, če bom kupil najboljši motor bom pofukal vse babnice in podobne kozlarije.
Najpomembneje za odločitev je to KAJ BOŠ Z MOTORJEM POČEL!. Ti veš kakšno je tvoje življenje, koliko časa imaš na razpolago, kje in kako se imaš namen voziti, bosta na motorju dva občasno ali večinoma itd....
Še beseda, dve o moči motorja. Iz večletnih bogatih izkušenj lahko povem, da vse top znamke praviloma posedujejo dovolj moči za še tako zahtevno vožnjo po terenu. Imel sem dva top motorja...eden s 650ccm in drugi z 800ccm...pri obeh moči več kot preveč. Moč je pri vožnji na zahtevnem terenu velikokrat lahko tudi nadležna zadeva. Motor je bolj živčen, sunkovito se odziva na dotik gas ročice, kar je lahko tudi nevarno. Moji pogledi na to so danes drugačni in sicer bi izbiral med nižje do srednje kubičnimi motorji...se pravi od 350ccm (Yamaha) do 650 (BRP, Kwasaki, Suzuki Polaris, yamaha ) maximalno. Vse kar je več je nepotreno in bolj ali manj zdravljenje lastnih frustracij. Samo za argumentacijo...dva kolega hodita na dirko Hunt the Wolf v Romunijo. Gre za slovenske razmere nepredstavljivo extremno zahtevno terensko preizkušnjo. Oba imata Renegade...eden 1000ccm drugi 570ccm. Vse terenske prepreke in extreme premagata oba enako suvereno. Kolega z 1000ccm pa je nekajkrat potožil, da ga moti moč, živčnost in nepredvidljiva sunkovitost njegove mašine....na ta račun, ga je tudi že nekaj krat skipal. Pa je kolega z 1000-ko veliko bolj izkušen in z mnogo daljšim terenskim stažem. Skratka...včasih je manj lahko tudi več. Zagotavljam ti, da v življenju ne boš vozil 50% težavnosti kot je na tej dirki, zato predlagam dober razmislek o tem, ali je potrebno vreči več denarja v nepotrebno veliko moč in kubaturo. Kar pa se tiče ceste (ker vedno se najdejo modreci, ki bodo rekli...."ja samo z 1000-ko si hitrejši...pa bolj potegne"...edino pomembno v življenju je kako ti ga babnica potegne...z ostalim se ne ubadaj. Vsak motor od top znamk ne glede na kubaturo doseže hitrost na cesti 100km/h...končne hitrosti se malenkost razlikujejo, ampak so ne bistvene, ker cesta itak ni podlaga za ta vozila. Po mojih izkušnjah...90km/h je top hitrost, ki je uporabna nacesti...če že moraš po njej...glede varnosti, obremenitve motorja, udobja in še kaj. To pa zmorejo vsi...brez izjeme.
Če sem prav razumel tvoj post si nekej iz Prekmurja (zelo lepo) in rad ribariš. Ker je ribolov tudi moj hobi in ker Prekmurje kar poznam imam predstavo o tvoji uporabi štirikolesnika. Jamčim ti, da je 570max absolutno več kot preveč. V tem rangu lahko gledaš vse ostale top znamke. Motor boš vozil TI...ne sosed, ne sodelavec, ne kdorkoli drugi zato se ne oziraj na mnenja drugih.
Kar se tiče dodatkov in pomagal, ki jih imajo različne znamke. Praviloma imajo vsi 4x4 z različnimi načini vklapljanja in izklapljanja (odvisno od proizvajalca)...vendar je princip vedno enak....vklopiš ali izklopiš prednji pogon. Po mojem mnenju imasta to najbolje rešeno Polaris in BRP, ker se ob vklopu 4x4 aktivira tudi sistem samodejne zapore prednjega diferenciala, glede na potrebo. Pri japonskih proizvajalcih moraš zaporo diferenciala še vedno sam dodatno vklapljat in izklapljat....kar je mene stalo prevračanja motorja. Z ostalimi dodatki pa ne komplicirat preveč. Nekateri drkajo na barvne zaslone, ki kažejo vse živo in mrtvo, lučke utripajo kot na novoletnih jelkah...vse to je nepotrebna šara...izvor težav. Rabiš samo osnovne podatke in konec.
Spet iz izkušenj. Star sem 51 let in sem si omislil motor. ker imam dovolj življenskih izkušenj sem k nakupu pristopil s trezno glavo, razumsko in sistematično. Pri mojih letih seveda ne potrebujem nobene Kawasaki Ninje z miljon konji in neudobnim sedenjem, ker je 99% moje vožnje pri hitrosti do 100-120 km/h max. Poleg tega z Ninjo ne smem niti videt makedama in podobno. Prav tako z svojim konzervativnim načinom vožnje (ker mi ni treba v življenju ničesar nikomur dokazovat, pa tudi zafrurstriran nisem) ne potrebujem kup nekih jebenih pomagal in mode-ov, z milijardo tipali, ki so potencialni izvor težav. Potrebujem robusten, uporaben, preizkušen že skoraj malce zastarel motor s širokim spektrom uporabe (asfalt, makedam, zemlja) in osnovnimi parametri kot so hitrost, obrati, pokazatelj goriva, temperatue, luči, žmigavci...in to je to. NIKOLI nisem pogrešal nič drugega pa sem v dveh letih naredil preko 30.000km po celem Balkanu do Črnega morja in Karpatov v vseh mogočih pogojih. Predvsem pa me en kurac briga, kaj si o tem misli kdorkoli..še posebaj takšni, ki se vozijo od oštarije do oštarije in jahajo tipkovnice, ter po vsaki furi s krpico letajo okrog motorja. Jaz sem kupil motor zato da ga vozim, ne zato, da bo on vozil mene.
Eto...malo sem se razpisal. To je MOJ pogled na zadevo...upam, da bo kdo podal še svoje ARGUMENTIRANO mnenje. Imaš nekaj izhodišč za razmislek...ostalo bomo pa po potrebi še dodali.
L.p.
(na morebitne slovnične napake se ne oziraj)
In še posladek...kadarkoli upam it z najšibkejšim, najosnovnejšim in najmanjšim modelom iz BRP palete (470ccm), proti najboljšemu, najbolje opremljenemu in najmočnejšemu CF-u v "bitko" na terenu. Meni je izzid jasen....kaj pa lastnikom CF-ov?

iztok s
Začetnik
Reactions:
Kraj:: Ščukin Berek

Odgovor Napisal/-a iztok s » 31 Jan 2019, 17:12

#-o #-o

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 31 Jan 2019, 17:16

iztok s napisal/-a:#-o #-o
Ti se imaš zakaj tepst po glavi.
Kupi sI dober motor pa te ne bo bolela glava.
Zadnjič spremenil BIF, dne 01 Feb 2019, 10:30, skupaj popravljeno 1 krat.

beno5
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a beno5 » 31 Jan 2019, 18:38

catbrier napisal/-a:Mogoče kaj takega... https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=13759278
Pa se v tvojem budgetu :-k
Super je ampak ce se le da rajši prišparaj še kak eu pa dva cilindra.Dolgorocno boš bolj zadovoljen,a užitki da ne govorim. :-({|=

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 31 Jan 2019, 19:43

Lepo ste se razpisali, lepo =D> Naj dodam še svoj piskrček.
Razčisti si prvo namen uporabe vozila. Če boš vozil občasno v dvoje na kratke relacije bo 450 iz tvojega linka popolnoma dovolj. Za off road in pogosto uporabo tudi na daljše poti pa raje glej dvovaljnik 500 -650 ccm.
Namerno ne bom omenil nobene znamke. Priporočam pa eno od tako imenovanih premium znamk.
Zakaj, če so pa nekateri z kitajci zadovoljni. So! To ne oporekam. Ampak kje se vozijo, koliko se vozijo in koliko popravljajo banalne napake. Pred kratkim je en opisoval kalvarijo z CFom. Rabil je pomoč in predvsem tolažbo, popravil in prodal ter ponovno poniknil.
Težave kitajcev so predvsem po kvaliteti vgrajenih materjalov, katere dobijo iz vseh odpadov po svetu. Kitajci pokupijo veliko količino odpadnih kovin in jih v svojih železarnah topijo. To, kar očistijo in dobijo neko kvaliteto porabijo za tujce. Kontrolirana kvaliteta materjalov se vgrajuje na primer v Loncinu za BMW motorje. Ostanke in nekontroliran materjal vgrajujejo v svoje znamke. Razlika je ogromna in kvaliteto nadomeščajo z predimenzioniranimi deli. Te materjale je tudi težje variti, oziroma vari niso tako trdni, močni...
V službi imamo dobavitelja železa in Ljubljane in ima italjansko železo in avstrijca, kateri dobavlja češko. Razlika je ogromna v pohvalo italjanskemu materjalu. Po kvaliteti, točnosti...
Materjal testiran na kvaliteto se uporablja za premijum znamke in kljub strogem testiranju pride do okvar. Zato je pa teh okvar precej, precej več tam, kjer se ulije vse, kar leži na deponiji.
Kaj je pa kvalitetnega prišlo od kitajcev brez kontrole iz zahoda? Nič! [-X

8-[ 8-[ 8-[

Uporabniški avatar
frm
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Šmarje Sap
Kraj: Šmarje-Sap

Odgovor Napisal/-a frm » 31 Jan 2019, 20:11

Jas pravim,kupi in vozi,in ne sprasuj več preveč,ko je že mnogo mnogo preveč napisanega.
In vedno ena in ista uprašanja,laj mi svetujete,ni pol nič čudnega,da je tako kot je,
že skoraj vsak mesec je treba enemu novemu uporabniku nekaj svetovati,in vedno ene in iste kalvarije,
nasveti so vedno uvredu,in dobri,pol se najde pa leva stranka,in desna stranka,
koalicija pa propada.
Vsem novincem bi prosil,da tudi kako objavo naredite,sliko pridobitve,kako sliko z vožnje,i.t.d,da ne bo vse skupaj tako žalostno.

2012 Yamaha Raptor 700R

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 31 Jan 2019, 20:18

frm napisal/-a:Jas pravim,kupi in vozi,in ne sprasuj več preveč,ko je že mnogo mnogo preveč napisanega.
In vedno ena in ista uprašanja,laj mi svetujete,ni pol nič čudnega,da je tako kot je,
že skoraj vsak mesec je treba enemu novemu uporabniku nekaj svetovati,in vedno ene in iste kalvarije,
koalicija pa propada.
Vsem novincem bi prosil,da tudi kako objavo naredite,sliko pridobitve,kako sliko z vožnje,i.t.d,da ne bo vse skupaj tako žalostno.
Se več kot strinjam. Nekega potopisa že nekaj mislim da let nisem prebral na tem forumu. Tudi to je nek podatek o tem koliko in kako se koristijo motorji.

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 01 Feb 2019, 10:26

BIF napisal/-a: Se več kot strinjam. Nekega potopisa že nekaj mislim da let nisem prebral na tem forumu. Tudi to je nek podatek o tem koliko in kako se koristijo motorji.
Ja kaj bom pisaril, kje se vozim... če imam pa tako lepe feltne, pa še zelo drage so bile :shock: .
Ampak ko se vozim, jih ne vidim :cry: . Ko jih vidim, se ne vozim :evil: ... čemu in za koga je pol ta draga lepota? :-k
Očitno samo za do lokalnega bifeja #-o .

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
frm
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Šmarje Sap
Kraj: Šmarje-Sap

Odgovor Napisal/-a frm » 01 Feb 2019, 15:53

Kaj majo tu feltne,in bife ćes,bolj podrobno b o treba to opisati.

2012 Yamaha Raptor 700R

beno5
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a beno5 » 02 Feb 2019, 11:42

Kurpar napisal/-a:Pozdravljeni!

Beno5 in catbrier, hvala za nasvet. Je pa tako, že res da sem napisal, da sem bil zadovoljen z Cfmoto, kot sem že povdaril, bom še enkrat, bil sem zadovoljen, bil je moj prvi atv, česa drugega nisem imel prilike voziti niti preizkusiti. Zapeljal sem se na muro na ribolov, po gozdnih poteh, šel je dokler je šel. Sedaj kopujem nekaj novega, nekaj boljšega. Če odmislimo moje zadovoljstvo z CF Moto (čeprav je izgled novih v nulo :mrgreen: ), sedaj me zanimajo mnenja bolj renomiranih znamk , saj kopujem novega kolesnika katerega bom vozil mnoga leta (vsaj upam). Bo pa tudi potrebno moj budžet nekoliko dvigniti, če odmislim kitajce.. Zato sem pa tudi tukaj vprašal, ker me cfmoto več ne zanima..

lp
Jst bi na tvojem mestu bi malce pogledal kje se folk vozi in prosil za kakšen điro na vec quadih, da sam oceniš kaj ti najboljše leži.Meni osebno so max verzija zmagovalna, kratki me sploh ne zanimajo.Sama vožnja je bolj udobna,varna ampak malce izgubiš na okretnosti kar mene ne moti niti malo.Od samih kubika in konja je bilo napisano ogromno,jst ce bi kupil bi zopet cim vec enega in drugega.Da smo na jasnem vsak ve za kaj ga bo rabil in kakšne sorte je voznik.Jst hocem da se vozim in driftam in se dam duška pa ni važno koliko košta.Ne zdej mislit da mi ostaja denar za razmetavat in da sem voznik ki buta v skale in unicuje stroj.Rad imam to mašinu in dam ji max pozornost in nego.Ampak mene 500cc ne zadovolji tudi ce pride na isto mesto kot tisocka. :-({|=

Kurpar
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Kurpar » 02 Feb 2019, 15:03

BIF napisal/-a:
Kurpar napisal/-a:
No to je odgovor in informacije kot se šika. Hvala. Kot sem že v prejšnjem postu navedel iščem nekaj boljšega, neko renomirano znamko, kvaliteto.. Nekako sem se ogrel za BRP Outlander 570 MAX DPS. Vseeno pa bi rad še neke informacije, da mi bojo stvari bol jasne preden se dokončno odločim za nakup.
In sicer ima 4x4 pogon na preklop, ker ni nikjer navedeno?
Med vsemi renomiranimi znamkami kot si ji zgoraj omenil, ali se lahko ostale primerjajo z BRP ali je BRP top med temi znamkami?
Mogoče se komu zdijo vprašanja smešna ampak bi bil vesel odgovora.

Prilagam še linke "vročih" ki me zanimajo:
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=13580741
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=12506208
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=13469273
malo rabljen
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=13846958

Lp
No zdaj lahko preidemo na resnejše predloge in mnenja v smislu poiskati čim bolj optimalno rešitev.
Najprej o BRP-ju. BRP spada med top znamke, ki sem jih naštel v prejšnjem postu, kar pa ne pomeni da je top med top. Top znamke med seboj ločijo malenkosti, ki so odvisne od uporabnika, njegovih, želja in dejanskih potreb. Torej BRP je top za tistega, ki ga ima, za nekoga drugega je top morda Polaris, za drugega spet Yamah itd. Top znamka ne pomeni, da si nekaj poebnega....zame pomeni, da se kvalitetno vozim, da sem z svojim vozilom suveren na podlagah, kjer se vozim, da so vgrajeni materiali na višjem kvalitetnem nivoju, ker to pomeni manj okvar in stroškov, da je vozilo kolikor se da varno itd. To je top znamka. Kako se imenuje ni pomembno.
Nimam namena preferirati BRP-ja v mojem sestavku, zato bom uporabljal frazo TOP....znamko boš izbral sam, glede na svoja pričakovanja, želje, potrebe in finančne zmožnosti.
Življenje me je naučilo, da pri izbiri vozila poskušam najprej odstraniti moteče elemente, kot so sentimentalnost, kaj si o tem misli sosed, če bom kupil najboljši motor bom pofukal vse babnice in podobne kozlarije.
Najpomembneje za odločitev je to KAJ BOŠ Z MOTORJEM POČEL!. Ti veš kakšno je tvoje življenje, koliko časa imaš na razpolago, kje in kako se imaš namen voziti, bosta na motorju dva občasno ali večinoma itd....
Še beseda, dve o moči motorja. Iz večletnih bogatih izkušenj lahko povem, da vse top znamke praviloma posedujejo dovolj moči za še tako zahtevno vožnjo po terenu. Imel sem dva top motorja...eden s 650ccm in drugi z 800ccm...pri obeh moči več kot preveč. Moč je pri vožnji na zahtevnem terenu velikokrat lahko tudi nadležna zadeva. Motor je bolj živčen, sunkovito se odziva na dotik gas ročice, kar je lahko tudi nevarno. Moji pogledi na to so danes drugačni in sicer bi izbiral med nižje do srednje kubičnimi motorji...se pravi od 350ccm (Yamaha) do 650 (BRP, Kwasaki, Suzuki Polaris, yamaha ) maximalno. Vse kar je več je nepotreno in bolj ali manj zdravljenje lastnih frustracij. Samo za argumentacijo...dva kolega hodita na dirko Hunt the Wolf v Romunijo. Gre za slovenske razmere nepredstavljivo extremno zahtevno terensko preizkušnjo. Oba imata Renegade...eden 1000ccm drugi 570ccm. Vse terenske prepreke in extreme premagata oba enako suvereno. Kolega z 1000ccm pa je nekajkrat potožil, da ga moti moč, živčnost in nepredvidljiva sunkovitost njegove mašine....na ta račun, ga je tudi že nekaj krat skipal. Pa je kolega z 1000-ko veliko bolj izkušen in z mnogo daljšim terenskim stažem. Skratka...včasih je manj lahko tudi več. Zagotavljam ti, da v življenju ne boš vozil 50% težavnosti kot je na tej dirki, zato predlagam dober razmislek o tem, ali je potrebno vreči več denarja v nepotrebno veliko moč in kubaturo. Kar pa se tiče ceste (ker vedno se najdejo modreci, ki bodo rekli...."ja samo z 1000-ko si hitrejši...pa bolj potegne"...edino pomembno v življenju je kako ti ga babnica potegne...z ostalim se ne ubadaj. Vsak motor od top znamk ne glede na kubaturo doseže hitrost na cesti 100km/h...končne hitrosti se malenkost razlikujejo, ampak so ne bistvene, ker cesta itak ni podlaga za ta vozila. Po mojih izkušnjah...90km/h je top hitrost, ki je uporabna nacesti...če že moraš po njej...glede varnosti, obremenitve motorja, udobja in še kaj. To pa zmorejo vsi...brez izjeme.
Če sem prav razumel tvoj post si nekej iz Prekmurja (zelo lepo) in rad ribariš. Ker je ribolov tudi moj hobi in ker Prekmurje kar poznam imam predstavo o tvoji uporabi štirikolesnika. Jamčim ti, da je 570max absolutno več kot preveč. V tem rangu lahko gledaš vse ostale top znamke. Motor boš vozil TI...ne sosed, ne sodelavec, ne kdorkoli drugi zato se ne oziraj na mnenja drugih.
Kar se tiče dodatkov in pomagal, ki jih imajo različne znamke. Praviloma imajo vsi 4x4 z različnimi načini vklapljanja in izklapljanja (odvisno od proizvajalca)...vendar je princip vedno enak....vklopiš ali izklopiš prednji pogon. Po mojem mnenju imasta to najbolje rešeno Polaris in BRP, ker se ob vklopu 4x4 aktivira tudi sistem samodejne zapore prednjega diferenciala, glede na potrebo. Pri japonskih proizvajalcih moraš zaporo diferenciala še vedno sam dodatno vklapljat in izklapljat....kar je mene stalo prevračanja motorja. Z ostalimi dodatki pa ne komplicirat preveč. Nekateri drkajo na barvne zaslone, ki kažejo vse živo in mrtvo, lučke utripajo kot na novoletnih jelkah...vse to je nepotrebna šara...izvor težav. Rabiš samo osnovne podatke in konec.
Spet iz izkušenj. Star sem 51 let in sem si omislil motor. ker imam dovolj življenskih izkušenj sem k nakupu pristopil s trezno glavo, razumsko in sistematično. Pri mojih letih seveda ne potrebujem nobene Kawasaki Ninje z miljon konji in neudobnim sedenjem, ker je 99% moje vožnje pri hitrosti do 100-120 km/h max. Poleg tega z Ninjo ne smem niti videt makedama in podobno. Prav tako z svojim konzervativnim načinom vožnje (ker mi ni treba v življenju ničesar nikomur dokazovat, pa tudi zafrurstriran nisem) ne potrebujem kup nekih jebenih pomagal in mode-ov, z milijardo tipali, ki so potencialni izvor težav. Potrebujem robusten, uporaben, preizkušen že skoraj malce zastarel motor s širokim spektrom uporabe (asfalt, makedam, zemlja) in osnovnimi parametri kot so hitrost, obrati, pokazatelj goriva, temperatue, luči, žmigavci...in to je to. NIKOLI nisem pogrešal nič drugega pa sem v dveh letih naredil preko 30.000km po celem Balkanu do Črnega morja in Karpatov v vseh mogočih pogojih. Predvsem pa me en kurac briga, kaj si o tem misli kdorkoli..še posebaj takšni, ki se vozijo od oštarije do oštarije in jahajo tipkovnice, ter po vsaki furi s krpico letajo okrog motorja. Jaz sem kupil motor zato da ga vozim, ne zato, da bo on vozil mene.
Eto...malo sem se razpisal. To je MOJ pogled na zadevo...upam, da bo kdo podal še svoje ARGUMENTIRANO mnenje. Imaš nekaj izhodišč za razmislek...ostalo bomo pa po potrebi še dodali.
L.p.
(na morebitne slovnične napake se ne oziraj)
In še posladek...kadarkoli upam it z najšibkejšim, najosnovnejšim in najmanjšim modelom iz BRP palete (470ccm), proti najboljšemu, najbolje opremljenemu in najmočnejšemu CF-u v "bitko" na terenu. Meni je izzid jasen....kaj pa lastnikom CF-ov?
Najprej hvala za izčrpen sestavek. Torej na kolesniku bova občasno dva, večinoma sam, posebej v poletnih mesecih in ob nedeljah imam namen voziti s punco v dvoje in sicer tudi na kakšen daljši izlet. Kako se pa obnese vožnja z Outlanderom 570 na daljše ture? Prej ko sem imel CFMoto-ja si zaradi njegove starosti nisem upal nekam preveč daleč.. Drugače pa kot sem omenil sem z prlekije, kjer imamo ogromno gozdnih poti in ker sem tudi ribič, bi na njega zložil ribiško opremo in se podal k muri, na jezera. Ker imam tudi ribiško trgovino, bi se z njim zapeljal kam dlje v kakšno manjšo nabavo.. Večino mi je bil prejšnji kolesnik posebej v poletnih mesecih glavno prevozno sredstvo in tudi sedaj nebo drugače. Sem se pa vozil pomalem celo leto. Nekega težkega dela pa z njim ne mislim opravljati. V glavnem vožnja po makadamu, gozdnih poteh, tudi po asvaltu pa kakšen off road na izi :mrgreen:

lp

Kurpar
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Kurpar » 02 Feb 2019, 15:09

frm napisal/-a:Jas pravim,kupi in vozi,in ne sprasuj več preveč,ko je že mnogo mnogo preveč napisanega.
koalicija pa propada.
Ker hočem kupiti nekaj boljšega, sem se obrnil na forum, da mi izkušeni podajo mnenje in da razčistim stvari, katere mi niso jasne. Ko pa kupim kolesnik, bom pa z veseljem poslikal in napisal kaj o novi pridobitvi, tudi za kako reportažo z vožnje se bom potrudil.

lp

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 02 Feb 2019, 15:13

Škoda, da je še zima...se bi z motorjem potegnil do tvoje trgovine, ker sem ribič in me zanima tvoja ponudba... :mrgreen:
Kakorkoli...za kar si opisal je 570 dovolj...dva cilindra...ni skrbi. Kolega je imel 500-ko...smo prevandarli celo Jugo...več dni...daljše ture...mala malica.
https://atvopenroad.wordpress.com/2015/ ... xS1Q4oqIeg
Zadnjič spremenil BIF, dne 02 Feb 2019, 15:14, skupaj popravljeno 1 krat.

Kurpar
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Kurpar » 02 Feb 2019, 15:14

beno5 napisal/-a:
Kurpar napisal/-a:Pozdravljeni!

Beno5 in catbrier, hvala za nasvet. Je pa tako, že res da sem napisal, da sem bil zadovoljen z Cfmoto, kot sem že povdaril, bom še enkrat, bil sem zadovoljen, bil je moj prvi atv, česa drugega nisem imel prilike voziti niti preizkusiti. Zapeljal sem se na muro na ribolov, po gozdnih poteh, šel je dokler je šel. Sedaj kopujem nekaj novega, nekaj boljšega. Če odmislimo moje zadovoljstvo z CF Moto (čeprav je izgled novih v nulo :mrgreen: ), sedaj me zanimajo mnenja bolj renomiranih znamk , saj kopujem novega kolesnika katerega bom vozil mnoga leta (vsaj upam). Bo pa tudi potrebno moj budžet nekoliko dvigniti, če odmislim kitajce.. Zato sem pa tudi tukaj vprašal, ker me cfmoto več ne zanima..

lp
Jst bi na tvojem mestu bi malce pogledal kje se folk vozi in prosil za kakšen điro na vec quadih, da sam oceniš kaj ti najboljše leži.Meni osebno so max verzija zmagovalna, kratki me sploh ne zanimajo.Sama vožnja je bolj udobna,varna ampak malce izgubiš na okretnosti kar mene ne moti niti malo.Od samih kubika in konja je bilo napisano ogromno,jst ce bi kupil bi zopet cim vec enega in drugega.Da smo na jasnem vsak ve za kaj ga bo rabil in kakšne sorte je voznik.Jst hocem da se vozim in driftam in se dam duška pa ni važno koliko košta.Ne zdej mislit da mi ostaja denar za razmetavat in da sem voznik ki buta v skale in unicuje stroj.Rad imam to mašinu in dam ji max pozornost in nego.Ampak mene 500cc ne zadovolji tudi ce pride na isto mesto kot tisocka. :-({|=
Sem se že nekaj pogovarjal z trgovino, da bi ga poiskusil peljat, pa da vidimo. Tudi jaz hočem Max verzijo, ker so mi lepši in bom vozil v dvoje, zato kratkih sploh ne gledam.

lp

Kurpar
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Kurpar » 02 Feb 2019, 16:20

BIF napisal/-a:Škoda, da je še zima...se bi z motorjem potegnil do tvoje trgovine, ker sem ribič in me zanima tvoja ponudba... :mrgreen:
Kakorkoli...za kar si opisal je 570 dovolj...dva cilindra...ni skrbi. Kolega je imel 500-ko...smo prevandarli celo Jugo...več dni...daljše ture...mala malica.
https://atvopenroad.wordpress.com/2015/ ... xS1Q4oqIeg
Če bo prilika bomo naredli ponudbo, da bova oba zadovoljna, pa še pir mamo v trgovini :mrgreen: . Drugače pa super, fajn članek, vidim, da BRP teče ko urca :)
lp

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 02 Feb 2019, 18:14

Na terenu ni razlike med 500, 550, 650, 800, 850 in 1000 Rotax agregati. Že 500tka ima ogromno rezerve. Razlika je samo v tem, če se hočeš prej vkopati, bolj razkopati teren pod pnevmatikami ali bolj hitro driftati po makadamskih ovinkih. Z vsem gre lepo, le, da se z manjšimi kubiki lepše kontrolira doziranje plina in je vse to bolj pod kontrolo. Terene, katere smo mi varno prevozili si jih malo kateri upa. Fantje so po makadamskih poteh kraljevali in se duvali, kateri ima večjega, močnejšega, ima večja muda a v teren zapeljali popolnoma brez kontrole, na silo in na moč. Poškodbe vozila, prevračanja in lomi so bili stalnica. Tipičen dokaz so bila srečanja 4kolesnikov na katerih so kraljevali kubiki in konji za krmilom. Na vsakem smo kakšnega pobirali. ATV kupuješ sam in tudi vozil ga boš sam! Ne kupuje ti ga gostilna in tudi gostilna ga ne bo vozila. [-X

Uporabniški avatar
catbrier
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: brežice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a catbrier » 02 Feb 2019, 18:43

Tako je, se popolnoma strinjam z Lakl-om..... =D>

Fran
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: GeorgeAnymn
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Fran » 02 Feb 2019, 18:58

Naj mi predhodnik ne zameri, malo bom njegovo izjavo demantiral, ampak ne po sistemu rekla kazala. Kar se tiče konjičev pa kubikov, ajde kot je rečeno, tam od 400 kubov naprej je vse viška,moč se izkaže le v ravnem klancu. No pa v enem primeru sem videl kaj naredi 1000-ka. V blatu, ko sem več ali manj namerno obstal, itak vitel laufa, cestaka je čez blato blo itak treba vitlat, ampak 1000-ka je šla čez samo z zadnjim pogonom. Namreč ob taki priložnosti se vidi, da se pri manjši moči kolo le vrti v blatu z zabasanem profilom, na močnejših se pa guma vrti lahko hitreje, s tem se čisti profil in grabi tudi v baltu, preverjeno. Mogoče smo pa tudi nekak ob nakupu na pregovoru, da od viška ne boli glava, samo če je možnost.

Recette en ligne viagrasansordonnancefr.com analogues de medicaments

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 02 Feb 2019, 19:14

Fran napisal/-a:Naj mi predhodnik ne zameri, malo bom njegovo izjavo demantiral, ampak ne po sistemu rekla kazala. Kar se tiče konjičev pa kubikov, ajde kot je rečeno, tam od 400 kubov naprej je vse viška,moč se izkaže le v ravnem klancu. No pa v enem primeru sem videl kaj naredi 1000-ka. V blatu, ko sem več ali manj namerno obstal, itak vitel laufa, cestaka je čez blato blo itak treba vitlat, ampak 1000-ka je šla čez samo z zadnjim pogonom. Namreč ob taki priložnosti se vidi, da se pri manjši moči kolo le vrti v blatu z zabasanem profilom, na močnejših se pa guma vrti lahko hitreje, s tem se čisti profil in grabi tudi v baltu, preverjeno. Mogoče smo pa tudi nekak ob nakupu na pregovoru, da od viška ne boli glava, samo če je možnost.
Ti dam prav...tudi to smo dali skozi. Pa vendar....z leti (kar hitro) smo se začeli blata izogibat. Blato ki se zavleče v vse možne kotičke na motorju se tam hitro zasuši...da ne govorimo o šus platah, ki jih redko kdo vsaj 1x letno odmontira. Blata enostavno ne moreš popolnoma izprati...nikoli. Poleg tega ne vem zakaj bi sukal kolesa v globokem blatu in si metal to po obleki, čeladi in podobno. Z malo mozga se blatu začneš hitro izogibat. In ko ni šlo drugače....smo se lepo mirno zapeljali notri, vitlo ven in je stavr rešena....brez fasadianja.
Ampak ok...to je pač moje mnenje in izkušnje. Vsak po svoje.
Imam pa dogodek in priče, kjer je kolega z 1000-ko in HTR-kami ostal v blatu kmalu po tem ko se je zapeljal v njega...mič ni pomagala moč...samo vedno globje jedel, ker je grobi profil gum hitro kopal jamo...bolj je navijal gas, hitreje je lezel v jamo.
Naslednji sem bil jaz....650-ka, reduktor, zmerna hitrost in cerros-ke...sem prišel krepko dlje kot on. Oba sva se sicer morala vitlat...ampak sem prišel dlje, ostal sem čist in motor pol manj pogreznjen...včasih je glava boljša rešitev kot moč.

Uporabniški avatar
catbrier
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: brežice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a catbrier » 02 Feb 2019, 19:24

Fran napisal/-a:Naj mi predhodnik ne zameri, malo bom njegovo izjavo demantiral, ampak ne po sistemu rekla kazala. Kar se tiče konjičev pa kubikov, ajde kot je rečeno, tam od 400 kubov naprej je vse viška,moč se izkaže le v ravnem klancu. No pa v enem primeru sem videl kaj naredi 1000-ka. V blatu, ko sem več ali manj namerno obstal, itak vitel laufa, cestaka je čez blato blo itak treba vitlat, ampak 1000-ka je šla čez samo z zadnjim pogonom. Namreč ob taki priložnosti se vidi, da se pri manjši moči kolo le vrti v blatu z zabasanem profilom, na močnejših se pa guma vrti lahko hitreje, s tem se čisti profil in grabi tudi v baltu, preverjeno. Mogoče smo pa tudi nekak ob nakupu na pregovoru, da od viška ne boli glava, samo če je možnost.
Ojla, če je post letel name, prav nič ne zamerim :welcome: ... Je prav, da vsak pove svoje izkušnje, zato pa smo tu in tale forum...

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 02 Feb 2019, 20:26

frm napisal/-a:Kaj majo tu feltne,in bife ćes,bolj podrobno b o treba to opisati.
Ti je že Bif zgoraj odgovoril takole: Predvsem pa me en kurac briga, kaj si o tem misli kdorkoli..še posebaj takšni, ki se vozijo od oštarije do oštarije in jahajo tipkovnice, ter po vsaki furi s krpico letajo okrog motorja. Jaz sem kupil motor zato da ga vozim, ne zato, da bo on vozil mene.

LP in varno na cesti!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Kurpar
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Kurpar » 03 Feb 2019, 08:59

Torej odločitev je padla, kupil bom Can-nam Outlander Max 570 DPS. :mrgreen:. Ker sem že zalo blizu nakupa, mi je misel na novega kolesnika začela krajšati spanec (baje že v spanju govorim), čemu bi lahko rekli sladke skrbi. :D. Sedaj me še zanima, kje mi priporočate opraviti nakup in sicer na voljo imam Tipom Maribor ali pa Ski&Sea Polzela. Se morebiti, kateri boljši, se da pobarantati za kakšen % popusta ali je to vse isti šmorn? Druga stvar ki mi še ni jasna ko gledam na avto.net BRP omenjenih dveh trgovin, so Outlanderji in sicer vsi 570 Max in potem majo eni 2019, eni zraven napisano T, T3 eni ABS, razlika v ceni pa tam med 9k do 10k. Kaj mi je tu pomembno oziroma kakšna bi naj bila razlika? To me še bega.

Hvala vsem za pomoč in nasvete!

lp

Bogomolka
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Bogomolka » 03 Feb 2019, 13:37

T3 je homologiran kot traktor in potrebuješ izpit za traktor... Abs pa al ma al pa nima

Poslano z mojega BLA-L29 z uporabo Tapatalk

Uporabniški avatar
sircelj84
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Ilirska Bistrica
Kraj: Ilirska Bistrica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sircelj84 » 03 Feb 2019, 14:20

Moje mišljenje bi bilo,da ne kupiš T3 homologacije,ker moraš imet izpit za traktor in veljajo določila kot za traktorje,ne smeš se vozit ob praznikih,nedeljah,ne smeš it več kot 40km/h...

Razen,če opravljaš s štirikolesnikom kakšno kmetijsko dejavnost,potem se lahko vozš...

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 03 Feb 2019, 16:50

Drži!
Kopirano iz uradnih dokumentov!

T3
kolesni traktorji, katerih največja konstrukcijsko določena hitrost ne presega 40 km/h in katerih masa v neobremenjenem stanju, pripravljenem za vožnjo, ne presega 600 kg.

Odgovori