Nakup novega/rabljenega ATV

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
InVictus
Začetnik
Reactions:
Kraj:: Dobrepolje

Nakup novega/rabljenega ATV

Odgovor Napisal/-a InVictus » 26 Feb 2019, 15:37

Pozdravljeni! Sem nov uporabnik, sicer iz Dolenjske, ki že dober teden prebira vaš forum z namenom, da bi dobil predstavo kater ATV bi bi bil tisti, s katerim bi bil optimalno zadovoljen. Prebral sem vrsto debat vse od Linhai-jev, CFmoto, TGB, Polaris, Suzuki, Can-am. Imam ožji izbor treh, prosil pa bi za kakšen nasvet kaj izbrati.

Trenutno mi je najbolj všeč Can-Am Outlander 450 L (z DPSjem):
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... %20450%20L
Kontaktiral sem lastnika in ga povprašal po karakteristikah in pravi, da je registriran za 2 osebi, potreben pa je izpit za avto. Vendar po večurnem brskanju nisem nikjer zasledil, da bi bilo navedeno, da je Can-Am Outlander 450 L registriran za 2 osebi, vem pa sicer, da slednje velja za Can-Am Outlander 450 MAX, vendar ga na žalost ne prodaja nihče izmed fizičnih oseb. Tako, da podatek ali je registracija za 2 osebi na tem modelu res možna bi mi zelo prav prišla :roll: .

Drugi na seznamu je Can-Am Outlander MAX DPS 570:
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=13748054
Pri njem mi je všeč da je registriran za dve osebi, ter da gre za dvovaljnik z 48 HP. Minus-potreben traktorski izpit (ki ga sicer imam, ne pa tudi moji bližnji), ter precej visoka cena. Ali pač ne?

Na tretjem mestu pa TGB 600L:
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... kategorijo
Tu gre sicer za nov ATV s ceno nekje v rangu rabljenega zgornjega Can-Am, vendar me muči, ker je še dokaj neznan ATV, mnenja so deljena, dobil pa sem občutek da gre za nekaj srednjega po kakovosti.

To so torej trije ATVji med katerimi izbiram, po vsej verjetnosti pa bo eden izmed njih pristal v moji garaži. Vesel bom vsakega komentarja, upam vsaj, da bo čimmanj negativnih :oops:
Zadnjič spremenil InVictus, dne 27 Feb 2019, 06:48, skupaj popravljeno 1 krat.

Bogomolka
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Ljubljana

Re: Nakup novega/rabljenega ATV

Odgovor Napisal/-a Bogomolka » 26 Feb 2019, 15:42

Moje mnenje je : bolje rabljenega canama kot pa kitajca.... (ja sam trenutno vozim kitajca prej pa yamaho, brp) razlika med tgb in canam je velika pa čeprav se najdejo na facebook cvetke ki pravijo da je to samo cena.... Poglej temo kjer je član foruma kupil ravnokar novega canama.
@kurpar

Uporabniški avatar
frm
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Šmarje Sap
Kraj: Šmarje-Sap

Odgovor Napisal/-a frm » 26 Feb 2019, 19:55

Lep pozdrav na dolensko,in dobrodošel,,nekaj se bo sigurno našlo,

2012 Yamaha Raptor 700R

lozinka
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lozinka » 27 Feb 2019, 01:19

Pozdravljen! Can Am 450 je homologiran :D za 2 osebi! Tukaj ni velike dileme (ali trileme), can am v vsakem primeru po možnosti 570ka!

InVictus
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a InVictus » 27 Feb 2019, 14:14

Bogomolka napisal/-a:Moje mnenje je : bolje rabljenega canama kot pa kitajca.... (ja sam trenutno vozim kitajca prej pa yamaho, brp) razlika med tgb in canam je velika pa čeprav se najdejo na facebook cvetke ki pravijo da je to samo cena.... Poglej temo kjer je član foruma kupil ravnokar novega canama.
@kurpar
To bi se pa strinjal. Sicer gre za Tajvanca, ki je po kakovosti vseeno pred Kitajci, pa vseeno. Glede na ceno, se mi vseeno zdi bolje kupiti rabljeno preverjeno znamko. Sicer ima TGB-ja sosed nekaj mesecev in trenutno mu res dela bp. Ampak ja, gre bolj za to, da sem si pri 15 letih kupil Kitajca in je skoraj vsako 3km turco nekaj odpadlo... Prispevek v zvezi s @kurpar -jem sem pa prebiral nekaj dni nazaj, good stuff! :D
frm napisal/-a:Lep pozdrav na dolensko,in dobrodošel,,nekaj se bo sigurno našlo,
Hvala ter lep pozdrav nazaj na Šmarje! :D
lozinka napisal/-a:Pozdravljen! Can Am 450 je homologiran :D za 2 osebi! Tukaj ni velike dileme (ali trileme), can am v vsakem primeru po možnosti 570ka!
Hvala za tole informacijo! Bolj se nagibam proti 570ki, samo glede cene me še zanima. Po trgovinah se ti modeli prodajajo od 9.600e pa tja do 10.000e. Torej, se vam zdi cena na oglasu realna za letnik Can-ama?

Hvala! :)

Bogomolka
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Bogomolka » 27 Feb 2019, 16:06

Vem sicer ne najbolš kako držijo ceno ampak garancijo ima se 3 leta kar je sigurno top shit

Poslano z mojega BLA-L29 z uporabo Tapatalk

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 27 Feb 2019, 18:48

KIA ima 7 let garancije, pa si je zaradi tega ne bi nikoli kupil. Danes je garancija v glavnem način za bogatenje prdajalcev/serviserjev, kjer ti 7 let zaračunavajo nenormalne cifre za nič.
Treba je gledat osnovo. če je ta dobra je manj vzdrževanja, okvar, popravil itd. Poleg tega imajo boljše znamke večjo (in konkurenčnejšo) ponudbo rezervnih delov itd.
Jaz se bi zato raje fokusiral na uveljavljene znamke.

InVictus
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a InVictus » 28 Feb 2019, 10:55

Dobra primerjava @BIF ! =D> Že tako v sliki nisem videl TGB-ja, pa sem vseeno rabil še vašo potrditev, saj ne gre ravno za nakup pomaranč pri našem najbolšem sosedu :D Skratka, danes popoldne se odpravim pogledat 570ko. Če rabim biti na kaj posebej pozoren prosim kar z besedo na dan!

Kurpar
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Kurpar » 28 Feb 2019, 11:21

Dobro bi bilo, da mašina dela :D, malo šale . Pojdi na testno vožnjo pa če maš koga, ki se bolje razume, da gre zraven..

Lp

InVictus
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a InVictus » 28 Feb 2019, 12:33

Kurpar napisal/-a:Dobro bi bilo, da mašina dela :D, malo šale . Pojdi na testno vožnjo pa če maš koga, ki se bolje razume, da gre zraven..
Žal nimam kolega, ki bi si lastil oz. imel izkušnje z ATVji. Gremo pa z družino, torej oba izmed staršev, ki sta tudi sponzorja :D , ter brat, ki je mehanik pri naši hiši. Tako, da ne glede na to, da noben izmed nas nima veliko izkušenj z ATVji, verjamem v to, da bomo opazili morebitne napake, ki bi jih imel motor O:)

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 28 Feb 2019, 13:26

InVictus napisal/-a:
Kurpar napisal/-a:Dobro bi bilo, da mašina dela :D, malo šale . Pojdi na testno vožnjo pa če maš koga, ki se bolje razume, da gre zraven..
Žal nimam kolega, ki bi si lastil oz. imel izkušnje z ATVji. Gremo pa z družino, torej oba izmed staršev, ki sta tudi sponzorja :D , ter brat, ki je mehanik pri naši hiši. Tako, da ne glede na to, da noben izmed nas nima veliko izkušenj z ATVji, verjamem v to, da bomo opazili morebitne napake, ki bi jih imel motor O:)
Žal dvomim, da boste navzven videli kakšne morebitne napake. Usmerite se bolj na to kakšna je zgodovina vzdrževanja vozila. Servisna knjiga in žigi pooblaščenih serviserjev. Tako boste vsaj približno vedeli kje ste. Pa malo sevda pointevijujat prodajalca. Kje in kako se je vozil...čeprav laže lahko vsak. Ampak, če se preveč hvali, da se motor nikoli ni vozil po terenu...samo po cesti....ne vem no. To je tako, kot, da bi se kmet hvalil, da s traktorjem nikoli ni šel na njivo...men bi to prej skrbelo, ker trakor ni narejen za na cesto.

InVictus
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a InVictus » 28 Feb 2019, 13:56

Nisem mislil navzven. Malo se bomo zapeljali z njim in s tem bomo najbolj videli predvsem to, če kaj res hudo ne štima. Drugače pa... zasliševanje bom prepustil tastaremu. Njega je težko peljat na led, takoj skuži prodajalce bučk :D

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 28 Feb 2019, 18:12

Malo morgen.
Za prepoznavanje skritih napak, okvar je premalo, če si mehanik. ATV je specifika in moraš bit dober poznavalec omenjenih vozil, da odkriješ napako. Testna vožnja? Ja! Ko daš ojre na mizo. Drugače te jaz peljem en krog. In kaj boš ugotovi? Da leti, ko sneta sekira. To je vse.
Drugače pa ti želim ugoden nakup 8-[

InVictus
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a InVictus » 28 Feb 2019, 20:15

lakl napisal/-a:Malo morgen.
Za prepoznavanje skritih napak, okvar je premalo, če si mehanik. ATV je specifika in moraš bit dober poznavalec omenjenih vozil, da odkriješ napako. Testna vožnja? Ja! Ko daš ojre na mizo. Drugače te jaz peljem en krog. In kaj boš ugotovi? Da leti, ko sneta sekira. To je vse.
Drugače pa ti želim ugoden nakup 8-[
Govoril sem o očitnih napakah. Šele, ko teh ni se lotiš iskanja skritih. Drugače pa, sem vprašal lastnika za en krog in mi je brez problema dal za vozit brez njegovega spremstva. Z bratom sva opazila da malo zažvižga ob speljavanju, ampak kot sem prebiral gre za jermen in je to navadno pri CanAmih. Poleg tega se je bratu zdelo, da se ob zaviranju sprednji del nagnje malo na desno, sam sicer tega občutka nisem dobil.

Long story short: pri 3500 km ima tako obrabljene gume, da so praktično za zamenjat. Za pogoj smo dali, da zniža ceno motorja za 300eur, da bi s tem pokrili nove gume, pa dec pri ceni ni želel popustiti. Poleg tega niti nimam predstave koliko kilometrov v povprečju zdržijo gume, če se denimo pelješ po cesti, makedamu in razpotjih. Kajti na ta način bi najlažje videl, kako ga je lastnik "šparal".

Biznisa torej nismo sklenili, tastaremu se vse bolj všeč zdi tale TGB, ker pač "je nov in veš, kaj dobiš", ampak mislim, da ne vemo kaj lahko pričakujemo. V kolikor se res odloči za nakup prav slednjega, lahko le upam, da bo delal BP...

Bogomolka
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Bogomolka » 28 Feb 2019, 20:33

Kolk zdržijo gume je odvisno od znamke... Original ponavadi med 3 in 5000km (moje izkušnje) cerosske so me zdržale tud 10.000km.

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 28 Feb 2019, 21:00

Gume so prvovgradne! Carlise. Pri koncu so in priznam, da je z njimi kar veliko prevozil saj so te zelo mehke in se hitro obrabijo. Preberi temo o pnevmatikah in boš našel, kaj se svetuje, katere so uporabne, z dobrim oprijemom, z dolgo kilometrino...

Pri novem TGB veš kaj dobiš—— mislim, da ne veš! Upam, da imajo kakšnega testnega, pa, da še tega probaš #-o

Bogomolka
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Bogomolka » 28 Feb 2019, 21:22

Pravjo da je dober ampak to tisti ki se niso vozili atvja

Uporabniški avatar
sircelj84
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Ilirska Bistrica
Kraj: Ilirska Bistrica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sircelj84 » 28 Feb 2019, 21:30

Bogomolka napisal/-a:Pravjo da je dober ampak to tisti ki se niso vozili atvja Slika

:finga:

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: bela krajina

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 01 Mar 2019, 05:59

jaz ti mojega prodam.650 xtp letnik 2015 L7 homologacija.prevoženih 9200. menjano je blo že vse živo..trenutno je počena leva stopnica..plastika.. ostalo je mal popraskano..jebiga po cesti se bol malo vozim. pa dvojne feltne.terenske carlis in maxis ceros.oboje še za veliko kilometrov. sam pod 10k negre od bajte..

Kurpar
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Kurpar » 01 Mar 2019, 09:14

@InVictus glede na to, da ima pri 3500km zelo obrabljene original gume me sploh ne čudi, pri mojem novem se že pri 210km pozna uporaba. Je pa res, da sem večino prvih teh prvih km naredil po asvaltu, sem "šparo" izgled po novem, zdaj po čedalje več terena :twisted:

Lp

InVictus
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a InVictus » 01 Mar 2019, 16:03

Hvala za vse informacije gospodje! Mi bodo zeloo prav prišle :D Za vikend se moramo odločiti kaj bomo, skoraj prepričan sem, da bomo na koncu pristali na to, da gremo po 570ko max, pa magari novo. Upam :D

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 03 Mar 2019, 12:14

Kokice!!!! ???

InVictus
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a InVictus » 03 Mar 2019, 21:31

Lep večer! Po dolgem času zopet nekaj zanimivega:
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=13989420

4 leta star, 8k kilometrov. Zelo me pritegnil sprednji odbijač, saj pri prejsnih dveh BRPjih niti nisem opazil, da ga nimata. Se tudi vam to zdi atv, ki bi se ga splačalo iti pogledat? :D

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 03 Mar 2019, 22:09

Kaj pa če “staremu” spet ne bo všeč? #-o
Prvo njega vprašaj, pokaži mu slike... #-o

Ne! Ne splača se, če nimaš namena kupit. Drugače pa ja.
Ampak, da te opomnim - 450 je enovaljnik, 570 je dvovaljnik!

InVictus
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a InVictus » 04 Mar 2019, 12:04

lakl napisal/-a:Kaj pa če “staremu” spet ne bo všeč? #-o
Prvo njega vprašaj, pokaži mu slike... #-o

Ne! Ne splača se, če nimaš namena kupit. Drugače pa ja.
Ampak, da te opomnim - 450 je enovaljnik, 570 je dvovaljnik!
=D>

Odgovori