jermen outlander
- oberskitona
- Začetnik
- Reactions:
jermen outlander
Pozdravljeni forumaši
Imam vprašanje za vas ki ste že šli skozi nabavo jermena.
Kje nabavljate jermene preko ebaya ali imaste kakšno trgovino v tujini, ki pošilja v slovenijo?
Kolega ima outlanderja 450 in rabi jermen, letnik ATV-ja je pa 2015. Freshslo je zapisal v eni temi, da se splača pogledat za jermeni znamke GATES G-Force, nekje sem najdel, da tudi moose racing jermeni so kvalitetni.
Torej katere znamke priporočate in kje nabavljate, tudi orginal če kdo ve za kakšno trgovino, ki ima ugodne cene.
Sam si lastim outlanderja 570 in me tudi malo zanima nekako normalna živlljenska doba pri neki normalni uporabi(lepa vožnja v dvoje, preganjanje po gozdu, malo divjanje po asvaltu, zimsko pluženje pa kdaj pa kdaj kaka manjša prikolica) da vidim ali se mi sedaj, če že naročam splača naročit rezervo še kar za moje vozilce...
Hvala za vsakršno informacijo...lp
Imam vprašanje za vas ki ste že šli skozi nabavo jermena.
Kje nabavljate jermene preko ebaya ali imaste kakšno trgovino v tujini, ki pošilja v slovenijo?
Kolega ima outlanderja 450 in rabi jermen, letnik ATV-ja je pa 2015. Freshslo je zapisal v eni temi, da se splača pogledat za jermeni znamke GATES G-Force, nekje sem najdel, da tudi moose racing jermeni so kvalitetni.
Torej katere znamke priporočate in kje nabavljate, tudi orginal če kdo ve za kakšno trgovino, ki ima ugodne cene.
Sam si lastim outlanderja 570 in me tudi malo zanima nekako normalna živlljenska doba pri neki normalni uporabi(lepa vožnja v dvoje, preganjanje po gozdu, malo divjanje po asvaltu, zimsko pluženje pa kdaj pa kdaj kaka manjša prikolica) da vidim ali se mi sedaj, če že naročam splača naročit rezervo še kar za moje vozilce...
Hvala za vsakršno informacijo...lp
BRP Outlander 570
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
Re: jermen outlander
Gates G-force je odlicen jermen, vendar s tem ni garancije, da ti bo drzal v nedogled. Za trajanje jermena je poglavitna stvar glava voznika in dotrajenost CVT jermenic. Jermen se brez tezav unici v le 50km, lahko pa zdrzi tudi 6000 in vec.
-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: bela krajina
kupi original jermen..pri rb-ju.. ti bo še najdlje zdržal.cena pa tut normalna.. meni je dajkotov jermen zdržal glih eno 500 km. pa sem profitiral 20 evrov.namest da bi takoj original vzel..jebiga..na napakah se najbol naučiš..
- oberskitona
- Začetnik
- Reactions:
Jermen lahko kupiš pri skisea cena za 650ccm je 149€.
Tud pri Rb bo enaka cena. A ne bugi?
Tud pri Rb bo enaka cena. A ne bugi?
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
No, tocno o tem sem govoril! Njemu je zdrzal 500km, nekdo, ki ima malenkost obcutka za vozilo, mu bo brez tezav zdrzal 6000km in vec!bugimajstr napisal/-a:kupi original jermen..pri rb-ju.. ti bo še najdlje zdržal.cena pa tut normalna.. meni je dajkotov jermen zdržal glih eno 500 km. pa sem profitiral 20 evrov.namest da bi takoj original vzel..jebiga..na napakah se najbol naučiš..
Ce bi bili res aftermarket jermeni tako zanic, da bi zdrzali le 500km, definitivno ne bi bilo vec nobene firme, ker bi jih reklamacije pokopale. Iz mojih rok je slo vsaj 80kom. Gates jermenov in cca. 30kom Dayco jermen. In razen 3 izjem ni bilo reklamacij in tudi za te 3 se je v koncni fazi ugotovilo, da je bil vzrok delna okvara CVTja. Ampak najlazje je ukriviti jermen!
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
daj mi potem povej zakaj original jermen zdrži tolko več?? usaj pri meni?? nekaj je sigurno tut na kvaliteti jermena. je pa res da se jaz vozim..tako kot je namenjeno za tak motor.ga nimam samo za do vaške gostilne pa kak izletek po okoliških cestah.freshslo napisal/-a:No, tocno o tem sem govoril! Njemu je zdrzal 500km, nekdo, ki ima malenkost obcutka za vozilo, mu bo brez tezav zdrzal 6000km in vec!bugimajstr napisal/-a:kupi original jermen..pri rb-ju.. ti bo še najdlje zdržal.cena pa tut normalna.. meni je dajkotov jermen zdržal glih eno 500 km. pa sem profitiral 20 evrov.namest da bi takoj original vzel..jebiga..na napakah se najbol naučiš..
Ce bi bili res aftermarket jermeni tako zanic, da bi zdrzali le 500km, definitivno ne bi bilo vec nobene firme, ker bi jih reklamacije pokopale. Iz mojih rok je slo vsaj 80kom. Gates jermenov in cca. 30kom Dayco jermen. In razen 3 izjem ni bilo reklamacij in tudi za te 3 se je v koncni fazi ugotovilo, da je bil vzrok delna okvara CVTja. Ampak najlazje je ukriviti jermen!
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Ne vem zakaj si potem v drugem postu, ko si motor prvic peljal na SKISEA jamral, da je jermen tudi fuc. Potem ti le ne zdrzi vecbugimajstr napisal/-a:daj mi potem povej zakaj original jermen zdrži tolko več?? usaj pri meni?? nekaj je sigurno tut na kvaliteti jermena. je pa res da se jaz vozim..tako kot je namenjeno za tak motor.ga nimam samo za do vaške gostilne pa kak izletek po okoliških cestah.freshslo napisal/-a:No, tocno o tem sem govoril! Njemu je zdrzal 500km, nekdo, ki ima malenkost obcutka za vozilo, mu bo brez tezav zdrzal 6000km in vec!bugimajstr napisal/-a:kupi original jermen..pri rb-ju.. ti bo še najdlje zdržal.cena pa tut normalna.. meni je dajkotov jermen zdržal glih eno 500 km. pa sem profitiral 20 evrov.namest da bi takoj original vzel..jebiga..na napakah se najbol naučiš..
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
bugi ti imaš že 3tji jermen notri. imaš pa 6000 ali 7000 kilometrov? torej cca 2000km z enim jermenom. Kaj je tu narrobe?
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
misljenje voznika! Mogoce je v vojski vozil patrio?Berti napisal/-a:bugi ti imaš že 3tji jermen notri. imaš pa 6000 ali 7000 kilometrov? torej cca 2000km z enim jermenom. Kaj je tu narrobe?
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
Evo na mojem Outlanderju Gates 15000 km.Prejšnji teden odprt variomat, pregledan jermen nobene razpoke,videt je kot nov.Mogoce ga danes na vožnji odtrga,ampak to je vrhunski jermen in ko pomislim kaj je vse prevozil še vedno se cudim kako to izdrži toliko casa.
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
No, o tem govorim! Meni v mojih atvjih tudi ni nikoli odtrgalo jermena, sem ga pa vedno preventivno menjal na 6000-7000km. Zivljenska doba jermena je vecinoma od glave in prsta voznika!beno5 napisal/-a:Evo na mojem Outlanderju Gates 15000 km.Prejšnji teden odprt variomat, pregledan jermen nobene razpoke,videt je kot nov.Mogoce ga danes na vožnji odtrga,ampak to je vrhunski jermen in ko pomislim kaj je vse prevozil še vedno se cudim kako to izdrži toliko casa.
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
res mi ni jasno zakaj mi je na mački zdržal 9 k km in 450 ur.. očitno ni vse v vozniku in prstu..al sem pa imel to smolo da sem prej imel dober motor zdaj mam pa nekaj povprečnega..in hudič je če iz dobrega prešaltaš na slabše..
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Pod tvojo ritjo vsaka znamka zacne razpadati 
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
mačka je mela samo porodne težave..sicer malo dalši porod..ampak potem je bla pa uredu..se je nehala kvarit.. nevem..če drži tvoja teorija.freshslo napisal/-a:Pod tvojo ritjo vsaka znamka zacne razpadati
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
Mislim, da to ni samo njegova ugotovitev. Pa tudi ni samo teorija....to je že kar praksa.... 
- frm
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Šmarje Sap
- Kraj: Šmarje-Sap
Jest bi pa rekel,da se vi stri mački že enkrat nehate pregovarjati na račun mladih,ker je to še bolj brezveze,bedno....
2012 Yamaha Raptor 700R
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
frm..sej če nebi blo teh starih mačkov na forumu..bi forum umrl.. sej po en stran majo prav..po drug pa tut kej po svoje užgejo..sej u končni fazi zato tut je javni forum.da vsak pove svoje mnenje.. jaz bom recimo dajal sam še original jermen na moped. vse ostalo se bom probal znajt..
Pozdravljeni !
Danes sem preverjal v kakšnem stanju je jermen in vidim tole. Poškodovan je samo na notranji strani, proti motorju, zunanja stran je ok.
Zakaj bi do tega prišlo? Na jermenicah kakšnih poškodb ni opaziti. Kaj preveriti?
Motor je pa outlander 650 max xtp.
Hvala
lp

Danes sem preverjal v kakšnem stanju je jermen in vidim tole. Poškodovan je samo na notranji strani, proti motorju, zunanja stran je ok.
Zakaj bi do tega prišlo? Na jermenicah kakšnih poškodb ni opaziti. Kaj preveriti?
Motor je pa outlander 650 max xtp.
Hvala
lp

Po mojem mnenju se ti enkrat moral obrnit jermen na prazno. Zdrsel ti je na kakšni oviri, pri vleki... takrat se zavrti po jermenici in pregreje. Zakalil se je po domače. Tam kjer se je pregrel nato otrdi in se začne luščit.
Zamenjaj!
Zamenjaj!
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
identično se je zgodilo pri meni.enak motor.nevem točno kak je bil pri novem. po prvem servisu na ski-si mi je potem spustil semering. bil pod garancijo zamenjan.menda tudi jermen ker je plaval v olju. zadevo so sanirali. potem sem začel servisirat sam ker če bi na pooblaščenca vozil bi bankrotiral. ko sem prvič sam menjal jermen je bil enako obgrižen na notranji strani. sem dal notri dajko jermen..ki ga je enako pojedlo zelo hitro.. potem sem dal spet original jermen.. nakar vidim po kakih 1000 km da je opazit na notranji strani pobran rob. ni mi blo jasno zakaj. no potem pa se mi je razpadla jermenica razšraufala.in tam ko je semering je bila neka masa natlačena ko silikon trd. no to jem potem vse očistil in zložil skupaj.z starim jermenom.ki je imel malenkost pobran notranji rob. zdaj po eno 5k km od tega je jermen še vedno enak.malenkost pobran rob na notranji strani. z jermenom pa mam skoraj 7 k km. zdaj ne požira več roba.zakaj..nevem. imam pa 12k km na motorju zdaj.
Tako izgleda jermen, kadar se pri terenski vožnji premalo krat tista ročka prestavi v reduktor. V H pa hitro zdrsne jermen pri premagovanju ovir.
Pol pa je tako, kot je Bugi opisal in je videti na sliki .
Pol pa je tako, kot je Bugi opisal in je videti na sliki .
-
bugimajstr
- Obiskovalec
- Reactions:
Lakl..veš da te tvoje teorije skoraj nebi podprl.. ker režim vožnje imam skos enak. v reduktorju po terenu grem samo v extremnih primerih. kadar greš počasi. enako sem prej delal.. nevem no..
Ti poznaš moj način terenske vožnje le, da sem uporabljal reduktor dosti več, kot pa vidva. Pa tudi jermena nisem rabil menjavati.
Ravnokar sem preveril jermenice, vse spucal, namazal, zamenjal jermen. Sedaj pa upajmo, da je vzrok le v načinu vožnje.
Sam motor uporabljam bolj kot ne za delo. Na kako turo zaidem občasno. To smo delali v mlajših letih. Takrat teh problemov z jermenom ni bilo.
Velikokrat vlečem prikolico in to bo verjetno največji dejavnik obrabe jermena.
Sam motor uporabljam bolj kot ne za delo. Na kako turo zaidem občasno. To smo delali v mlajših letih. Takrat teh problemov z jermenom ni bilo.
Velikokrat vlečem prikolico in to bo verjetno največji dejavnik obrabe jermena.